The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2010, 23:12
Naprade trudo jest cos napisac. MASKAKRA !!!!!!!!!!!!!! TAk slabej Wisly nie pamietam ! KURDE TAKA QPA ze dramat .... rany boskie Co oni robili przez okres przyogotwawczy ? Cos cwiczyli ? CO NIech SKorza na ten temat odpowie ... Czemu nikt nie zada pytania : PAnie trenerze, nad czym pracowaliscie przez miesiac NAD CZYM ? Nad strzalami, taktyka , podaniami , przymowaniem PILEK LUDZIE ... ARKA sama oddawala pilke a oni i tak nie umieli tego wykorzystac ... oni chca grac w europie? z kim ? W LM z Realem, Barcelona czy Milanem ? Zal na to patrzec naprawde zal. Czego ich Skorza nauczyl na tych treningach ? Maja wyrobiony jakis styl, taktyke ? Cokolwiek ? Czy ktos cos umie ? Ludzie oni nawet pilek nie umieja przyjomwac, nie umieja podawac. Zero ambicji. Najbardziej wkurzajace jest, ze kazdy czeka az mu pilka pod noge spadnie, czy oni nie umieja biegac? Czy wogole wiedza co maja grac ? Eh ... tragedia normalnie.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.03.2010, 23:12
wybiegla na boisko banda grajkow/kopaczy bez jaj ,niegodna noszenia koszulek z BIAŁA GWIAZDA
.....
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.03.2010, 23:13
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Ale co się stało z Marcelo !! Gwiazda jesieni , nieomylny wręcz defensor. A tu w dwóch meczach jakby nie patrząc jego 2 bramki obciążają.. Aż nie możliwe , przecież widać , że to piłkarz z ponadprzeciętnymi umiejętnościami. jak na naszą ligę to klasowy zawodnik i aż dziw , że akurat jemu 2 błędy pod rząd się zdarzają. Jeden to jeszcze nic , lecz już drugi i decydujący o wyniku to na pewno zawodnikowi chluby nie przynosi.
Z Marcelo nic się nie stalo, przynajmniej nie na przestrzeni ostatnich 2-3 miesięcy. Mniej więcej od polowy poprzedniej rundy Marcelo gra z coraz większym "luzem" w defensywie. Strzelal bramki, po jego bledach rywale bramek nie strzelali, dodatkowo obraz zaciemnia Jop, na tle którego Brazylijczyk prezentowal się jak profesor. Ale nasz stoper systematycznie obniżal loty, tylko nikt nie zwracal na to uwagi. Juz w sparingach popelnial bledy, teraz zbieramy owoce przystosowania zawodnikado polskiego modelu szkolenia i profesjonalizmu( chlop robi mniej niż w Santosie i zarabia wiecej, kumple sie opieprzają, a trener i tak ich glaszcze, to co on sie będzie męczyl).

Przepraszam za brak "alt+l" i ewentualne zbitki slów, ale tymczasowo mam jakąś dziwną( czyt. po***[ tu jakiś ladny niecenzuralny przymiotnik]) klawiaturę podpiętą.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2010, 23:14
No dobra. Oczywiste jest, że Skorża jest do wyjebania. Drużyna z nim nic sensownego nie ugra. To już nie chodzi o te mityczne puchary, w których i tak z taką polityką inwestycyjną klubu nie mamy szansy zainstnieć. Tu chodzi o to, że dzisiejszy mecz nie był wyjątkiem, takich było kilkadziesiąt, z tym że zwykle coś się udało wcisnąć. Tu chodzi też o te wszystkie kompromitacje z Legią, Amicą, Craxą. Chodzi o Levadie. O ten beznadziejny mecz z Tottenhamem u siebie. Za trzy lata konieczności oglądania tego pseudobramkarza. A że po drodze były dwa mistrzostwa? Fakt i dlatego Skorża pomimo tego całego wstydu, który nam przyniósł wciąż tu jest.

Mimo tego co dzisiaj zobaczyłem jestem pewny, że jeszcze w tej rundzie będzie o niebo lepiej. Grajki się wykurują, dojdą w części do formy, jakaś koncepcja się wreszcie pojawi. Może nawet jakimś cudem będzie mistrz. Tylko że ze Skorżą zawsze tak będzie. W tabeli zawsze będziemy w czubie albo na czele, bo tak być po prostu musi, jesteśmy za dobrzy na tę ligę. Ale jak przyjdzie coś do czego, czy będą to puchary, czy prestiżowy mecz z Amicą, czy finał Pucharu Polski z Legią - zawsze dostaniemy baty, bo po prostu ten trener tak ma, a takiego trenera tu nie chce.

Dociągnąć ze Skorżą do końca rundy, kupić flaszkę i kwiaty, podziękować i papa.
Ostatnio edytowane przez irman : 05.03.2010 o godz. 23:17.
:/
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
"Niech kibice spojrzą na tabelę z zeszłego roku w tym momencie rozgrywek i niech nie tracą wiary."

A ja mówię DOŚĆ! MAM DOŚĆ SŁUCHANIA TŁUMACZEŃ I OBIETNIC PANA MAĆKA! MAM DOŚĆ ŻE WPUSZCZA ŁOBODZIŃSKIEGO KTÓRY W MINUTE POTRAFI 2 RAZY NIE PRZYJĄĆ DOKŁADNIE PROSTEJ PIŁKI ! TO NIE JA A PAN ZARABIA 500 TYS EURO ROCZNIE!!! TO PANA OBOWIĄZEK!

PANIE MACIEJU DZIĘKUJEMY ZA 2 LATA PRACY ! ZA 2 MAJSTRY ALE WIDAĆ GRAJKI MAJĄ JUŻ PANA DOŚĆ, NIE JEST PAN DLA NICH ŻADNYM AUTORYTETEM! TAKTYKE TO PISAŁ PAN CHYBA NA KOLANIE ! A KOMUNIKACJA Z HRISTOVEM MNIE DOBIŁA! KOŃCZ I ODEJDZ!!!
wow, 2 mln zlotych ?
jakbysmy mogli komus takie zarobki dac, to bylibysmy tam gdzie cypr teraz
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Marcelo chyba myślami w Wolfsburgu albo w Hanoverze.Tak niefrasobliwie sie dziś zachował, bramka w Bełchatowie tez po części obciąza jego konto niestety
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 05.03.2010, 23:16
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Łobo o dziwo dzisiaj parę fajnych zagrań zaserwował
masz na myśli te dwa babole co posłał w aut jakiego on to przyjęcia nie ma ? C klasa normalnie..
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 05.03.2010, 23:17
Tak to sie musiało skończyć prędzej czy później .... Wywalic go sie powinno już po Przegranych derbach . Ile można ? Levadia , Lech , Cracovia , Legia , Bełchatów , teraz Arka mało ? . Najważniejsze mecze sezonu przegrane . I żeby to jeszcze przegrane z ambicja, wolą walki to pół biedy a jak gra tych gwiazdorów wyglądała to sami wiecie.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Widać niestety, że forma sporej części zawodników jest jeszcze daleka od normalnego poziomu, dotyczy to w szczególności tych, którzy mieli kontuzję: Marcelo, Sobolewski, Boguski, Brożek, a to w dużej mierze wystarcza, aby gra wyglądała tak jak dzisiaj.

Do tego dochodzi ciągle jakaś taka nonszalancja w grze, tak jakby Wiślacy mieli w tyle głowy, że i tak w którymś momencie coś wpadnie, ale niestety nie wpada ... Przeciwnicy teoretycznie znacznie słabsi już nie trzęsą się przed Wisła i trząść pewnie nie będą. Widać, że znaleziono patent na skuteczne wybijanie Wiślaków z ich gry i może trener powinien wprowadzić jakieś zmiany w taktyce, bo ewidentnie przy agresywnym i wysokim pressingu, Wisła gubi się totalnie.

Trochę pechowo też było, ale naprawdę nie strzelać z takich pozycji jakie mieli Diaz czy Christow to po prostu ręce opadają - komentatorzy w pewnym momencie mówili już, że Wisła może "wepchnie" piłkę do siatki, co dość dobrze obrazuje ten mecz.

Ciekawi mnie czy zawodnicy i trener pokażą swój profesjonalizm i się zmobilizują, wyciągną wnioski z tych porażek, czy też w kolejnych meczach zobaczymy nerwowość i dalszą degrengoladę. No i czy w ogóle Cupiał jeszcze pozwoli Skorży na wyciąganie jakichkolwiek wniosków ...

Z jednej strony nie wszystko przecież stracone, do zdobycia chyba jeszcze 33 pkt., ale z drugiej - chciałabym zobaczyć choć jedno światełko w tunelu, jeden punkt zaczepienia, ale go na razie nie widać.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Kamson napisał(a):Wyświetl post
KIBICE NA TRENING!!!

gwiazdkom należy sie porządny kop w dupe!

0 ambicji, 0 walki, 0 taktyki, 0 konstruktywnych akcji
jestem jak najbardziej za !
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Łobo fajnie dosrodkowal piłki, to potrafi trzeba mu przyznac.
Mariusz Pawełek to nie źle potrafi cisnienie podniesc. Nie wiem jakim cudem on ciagle sie utrzymuje w naszej bramce. Poprostu dobrego konkurenta nie ma i jest pewien miejsca w skladzie, pare jest takich swietych krow w naszym skladzie.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 05.03.2010 o godz. 23:20.

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 05.03.2010, 23:18
Aaaa, bym był zapomniał, Pan Mariusz Pawełek powinien zostawać po każdym treningu godzinę i ćwiczyć wykopy, albo niech podaje piłkę na 5 metrów ewentualnie wyrzuca ręką jak się da!
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.03.2010, 23:19
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Łobo fajnie dosrodkowal piłki, to potrafi trzeba mu przyznac.
i to jest dla ciebie wyznacznik? zeby dosrodkowac najpierw trzeba PRZYJAC!!!!
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Stary 05.03.2010, 23:19
Pawełek powinien klepać 3 lige . żenada co on wyprawia w bramce. Jest zaraz po skorży do odstrzału.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.03.2010, 23:20
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
przynajmniej nie na przestrzeni ostatnich 2-3 miesięcy. Mniej więcej od polowy poprzedniej rundy Marcelo gra z coraz większym "luzem" w defensywie..
Celne spostrzeżenie.Tyle że umówmy się - 1 gol w plecy w 90 minut musi być wkalkulowany przez każdą drużynę.Dlatego tak jak nie przegraliśmy Levadii przez Pawełka, Amiki,Lecha,parchów, przez kogoś innego tak Bełchatowa i Arki przez Marcelo - Przegraliśmy to wszystko bo nasza gra w ofensywie to jest jakaś kpina już.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.03.2010, 23:21
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
jestem jak najbardziej za !
a kiedy bedzie trening teraz jakos ?
.....
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.03.2010, 23:22
Czy od dzisiejszego meczu to będzie taka nowa świecka tradycja,że dwóch największych paralityków będzie w nastepnym meczu grało w tym czymś czarnym na szyi co dzis Diaz i ten z nr 81?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
zyla86
Junior Member

Od: 03.2007

Ja mam dość. Nie krytykowałem do tej pory trenera, ale tego co gra (albo raczej nie gra) Wisełka nie da się oglądać. Nie mówię już o wyniku ale to co widzimy nie daje żadnej nadziei na progres w najbliższej przyszłości. To co gra Diaz to jakaś żenada. Marcelo jakiś rozkojarzony? Dla mnie na plus Paweł Brożek, poza tą akcją gdzie zawahał się uderzać i odgrywał do Boguskiego. Słaby mecz Rafała. Ale najgorsze jest to, że gra Wisły totalnie chaotyczna, oparta na indywidualnych zrywach. Spokojnie mogliśmy objąć prowadzenie, gdyby tylko nasi piłkarze potrafili wykazać się celnym podaniem, tym ostatnim.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

1q2 napisał(a):Wyświetl post
To jest na prawdę podejście które mnie rozpierdala.
Mnie rozpierdala przywiązywanie to zamierzchłej przeszłości jaką jest gra w zeszłym roku. Jakby Marcelo dziś usiadł na ławce to może byśmy mieli punkt a tak mamy g***o. Facet jest totalnie bez formy jak zresztą 80% drużyny.
Ostatnio edytowane przez thechris : 05.03.2010 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
i to jest dla ciebie wyznacznik? zeby dosrodkowac najpierw trzeba PRZYJAC!!!!
no to większość w naszym składzie jest beznadziejna, wielu naszych zawodnikow ma problemy z przyjeciem piłki Rafał Boguski, Pawel Brozek
a co moze lepszy Małecki na prawym skrzydle, też za bardzo dośrodkowac nie potrafi.

Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.03.2010, 23:23
Pawełek, Jirsak, Łobo po sezonie do odstrzału. Od tego trzeba zacząć.

Odpowiedz cytując
zyla86
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 05.03.2010, 23:28
Dean napisał(a):Wyświetl post
Pawełek, Jirsak, Łobo po sezonie do odstrzału. Od tego trzeba zacząć.
+ Diaz!!! obowiązkowo!
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Stary 05.03.2010, 23:28
Niech kibice spojrzą na tabelę z zeszłego roku w tym momencie rozgrywek i niech nie tracą wiary > Maciej Skorża

Zmiana trenera w tym momencie nie bedzie najlepszym rozwiązaniem >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> na razie ''czy wygrywasz, czy nie....''
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.03.2010, 23:31
zyla86 napisał(a):Wyświetl post
+ Diaz!!! obowiązkowo!
I Pani Krysia z mięsnego !

...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
Zimon
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 05.03.2010, 23:31
Ja wogole tego nie rozumiem zawsze sie mowi ze wybieranie skladu wybiera sie od bramkarza a my ****a tego bramkarza nie mamy bo to co Pawełek odpierdala to sie patrzec nie chce.Chlop wychodzi i kiwa sie z napastnikiem po czym odaje pilke wprost pod nogi przeciwnika o kilku niedokladnych wykopach nie wspominam.W kazdym meczu czlowiek musi sie martwic co nowego wymysli Mario.Co do reszty grajkow sie nie wypowiadam...
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.03.2010, 23:33
KaRaSTSW napisał(a):Wyświetl post
Niech kibice spojrzą na tabelę z zeszłego roku w tym momencie rozgrywek i niech nie tracą wiary > Maciej Skorża

Zmiana trenera w tym momencie nie bedzie najlepszym rozwiązaniem >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> na razie ''czy wygrywasz, czy nie....''
to jest jedyna dobre rozwiązanie, bo wątpię, żeby przedłużono ze Skorża kontrakt. on raczej wie że tak się nie stanie, więc nie będzie miał motywacji do tego, żeby poprowadzić Wisłę do mistrza. a nowy trener mógłby być do końca rundy i w zależności od wyniku zdecydowano by co z nim zrobić. więc raczej miałby motywację do lepszej pracy.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.03.2010, 23:33
Co do Jirsaka to ja bym poczekał jak będzie się prezentował przy innym trenerze.

Na głównej napisali że jak jutro Legia pokona Polonię Bytom to stracimy lidera - niech ich ktoś porawi bo wstyt.

A sam mecz był taki jak większość w tej rundzie. Nie wiem skąt tyle nerwowych reakcji był czas przywyknąć przecież. W poprzedniej rundzie jak tracili bramkę to się jeszcze coś się starali a teraz wygląda że mają wynik komletnie w dupie.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.03.2010, 23:34
Drugi mecz , druga porażka z rzędu, zero bramek, zero punktów. Prawdopodobna strata lidera.
Praktycznie oglądając mecz przypomniała mi się Levadia albo mecz z Cracovią. Beznadziejna gra i to ciągłe gonienie wyniku i bicie głową w mur.

QUO VADIS WISŁO?
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2010, 23:37
"Przynajmniej liga będzie ciekawsza "
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
qchar90