|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
dziwne ze wygrywamy mistrzostwo jak mamy gorszy zespół niz inne ? a wygrywamy bo mamy szczescie i wygrywami ze słabiakami czego nie potrafia Legia i Lech (nie mowiac o wpadkach GKSu czy Slaska) , my wygrywamy ze słabymi, a z mocnymi przegrywamy ale że tych meczow jest tylko kilka w sezonie to wygrywamy lige. Ale w takim bólu, ze szkoda ogladac w ogole mecze Wisły.
Ostatnio edytowane przez korzychxp : 03.03.2010 o godz. 14:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
2. - z tego co zauważyłem chyba wszystkie zespoły jeżdżą do kurorotów w Hiszpanii, Turcji lub na Cypr. 3. - styl Wisła miała za Smudy i za Kasperczaka - później to było bazowanie na grze pojedyńczych zawodników, którzy w danym momencie ciągnęli zespół (Zieńczuk, Kosowski, Błaszczykowski) - tak było za Engela, Nawałki, Petrescu i jest za Skorży 4.- rozumiem, że w ostatnim meczu w Bełchatowie wszyscy którzy grali - wystąpili za swoje nazwiska, a Burliga czy Rado są w zdecydowanie lepszej formie od tych, którzy byli na placu, tylko Skorża ich cynicznie pomija.... 5. - no tak - lepiej niech przyjdą Wynn Bellotte i Lantame Ouadja, o Decim czy Pukeleviciusie nie zapominajmy - z darmowych zawodników kontraktowanych w czasach Wisły po Kasperczaku, to za czasów Skorży jest z tym najlepiej - nawet biorąc pod uwagę ostatnie okienko...... 6 - tutaj się raczej zgodzę - na początku pracy Skorży, gdy gwiazdeczki miały przer..... u kibiców za potwarz z poprzedniego sezonu (8 miejsce i chociażby 0:4 z Groclinem Skorży u siebie) przy pomocy Kosowskiego Skorża potrafił ustawić zawodników. Niestety Kosa odszedł i praktycznie wszystko zaczeło dołować - zryw wiosną poprzedniego sezonu, był chwilowy. Dla mnie największą winą Skorży jest trzymanie za wszelką cenę całego sztabu trenesrkiego. Zarówno trener bramkarzy, Terizzotti czy R. Janas w wielu przypadkach wykazywali się niekompetencją i Skorża broniąc ich - brał ich TFU-rczość na siebie. Szkoda, że jak ktoś tutaj na forum zapodał równie odważnie nie zachował się w sprawie przedłużenia kontraktu dla Kosowskiego....... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
A sezon 2001/2002 ? Kasperczak został trenerem na wiosnę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A ja tam do Skorży nic nie mam. Oprócz tego, że słabo gramy. Właściwie to mi gościa szkoda.
Postawić się nie może radzie, bo wywalą. Dać ostro na treningach nie może, bo się zbuntują. Wymienić słabych ogniw nie da rady, bo nie ma kasy ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
- Mamy pewien problem z rozpoczynaniem akcji. Możliwe, że brakuje nam ruchu bez piłki w przednich formacjach, bo zawsze gdy ktoś dostaje piłkę, lepiej jest mieć jak najwięcej różnych możliwości zagrania jej, większą możliwość manewru. W ten sposób można grać szybciej. Faktycznie mieliśmy z tym problem w Bełchatowie, ale popracujemy nad tym, żeby to na przyszłość poprawić. Lubię, gdy drużyna gra szybką piłkę. Rzeczywiście mamy kłopot z tym, że piłka krąży między nami nieco za wolno, ciągle w tym samym tempie. Czasem potrzebna byłaby zmiana rytmu gry. Myślę, że trochę nam tego brakuje. Drużyna powinna czasem pograć trochę spokojnie piłką między sobą, by następnie znaleźć odpowiedni moment i podkręcić tempo - uważa Urugwajczyk.
Ciekawe czy Alvarez sugerował Skorży kiedyś, żeby może zaprzestać tradycyjnego: "Ty do mnie, ja do Ciebie, Ty do mnie, ja do Ciebie. Długa!" Wątpliwe. To przecież taka piękna taktyka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tylko, ze za to o czym mowi Alvares odpowiada trener. I nie wystarczy sobie powiedziec gramy szybciej pilka, tak i tak.. To trzeba wypracowac na treningach, odpowiednie cwiczenia, gierki, ksztaltowanie stylu gry. Teraz to sobie mozna mowic zeby grac inaczej jak od 3 lat Wisla trenuje wg innego schematu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie o to mi chodzi ;-)
W pewnym momencie wydawało się, że Wisła Skorży wreszcie nie będzie grała genialną taktyką, kiedy dwójka środkowych obrońców podaje sobie xx razy, a potem ****a do przodu. Potem zaprzestano wprowadzania gry z pierwszej piłki, ruchu, wyjścia na pozycję, odpowiedniego ustawienia środkowych pomocników. Zresztą o czym ja tu mówię. Popularnie - nie ma niczego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wszyscy wpajacie tutaj sobie nawzajem że Skorża nie umie wpoić piłkarzom taktyki, że się nie zna na taktyce itp
To odpowiedzcie mi na pytanie: jak to sie dzieje że podczas pierwszego sezonu Skorży, Wisła gra zajebistą piłkę,przyjemną dla oka, szybką, a w kolejnych sezonach już całe gówno? Co? Wtedy umial nauczyc piłkarzy grac a teraz nie umie? Bo mi odpowiedz się nasuwa jedna: W pierwszym sezonie miał dobrych piłkarzy ( Kosa, Baszczyński, Zieńczuk w formie, Paulista który mimo wszystko dla drużyny wiele znaczył) a teraz? Połowa składu to kaleki, i nawet nie piłkarskie co medyczne. Jasne że możemy ciągle nawalać na Skorże, tylko co to da? tak sobie czasami mysle ze nawet najlepszy trener nic by nie zrobił z Wisła, Skorży raz po raz są utrudniane warunki pracy. O ławce rezerwowych już nie wspomnę, tak więc: żeby grac ładnie i pięknie przez kilka sezonów to trzeba miec do tego wykonawców. Nowy trener w obecnej chwili by zadziałał tylko na zasadzie nowej miotły.. co do niczego raczej nie prowadzi.. Myśle żę dywagacje na temat trenera nie maja sensu.. do czasu gdy w klubie nie zostanie wprowadzone profesjonalne zarządzanie ( co sie szybko nie zmieni ).
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 03.03.2010 o godz. 16:15.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
a po drugie w Bełchatowie w pierwszej połowie to zawodnicy GKS indywidualnie wyglądali dużo lepiej niz nasi gracze i w tym także tkwiła ich przewaga po przerwie tej przewagi nie było juz widać Moim zdaniem nie ma co za wcześnie wyciągać wniosków nie jest tak że Wisła ma 2-3 klasy lepszych graczy niż inni aby zawsze wygrywała
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 03.03.2010 o godz. 16:14.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Z Cracovią Skorża zdzierał gardło "po zieeemiii!!!" a Alvarez raz za razem puszczał takie same zawiesiny nad polem karnym na głowę rosłych obrońców Pasów. I "g" z tego było jak sami wiemy... ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Odpowiedź jest prosta w pierwszym sezonie wprowadził coś nowego dla naszych kopaczy a potem stosowal ciągle to samo co już niestety nie działa z takim skutkiem![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Online |
|
Drugie, jak masz świetnych zawodników, to nie sztuka z nimi wygrywać. Sztuką jest nauczyć czegoś słabszych zawodników. Słowo: trener. Od trenowania, nauczania. A nie selekcjoner. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Online |
|
Podobnie jak z innymi, którym czegoś brakuje. Sorry za post za postem. |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Online |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Mam szczerą nadzieję że Issa weźmie się za rozgrywanie i będzię to wyglądało znacznie lepiej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.03.2010 o godz. 23:07.
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
edit: dla nie wtajemniczonych (okazuje się, że są tu tacy ) w sezonie przed Skorżą mieliśmy 3 (słownie: trzech) trenerów i najorsze miejsce w lidze od czasu pojawienia się Cupiała - 8 (słownie: ósme)
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 03.03.2010 o godz. 23:35.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Koyoot ale co znaczy sprowadza do poziomu to trener ma sie pytac pilkarzy czy z łaska chcą sobie zagrac w pierwszej 11 jak dla mnie tylko mentalnosc taka jak Petrescu dala by jakies rezultaty,i oficjalny komiunikat od zarzadu ze za porazki predzej wyleci z klubu pilkarz niz trener. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Myślę że gość był zahibernowany przez kilka lat od czasów Kasperczaka i strarcił stadium pośrednie w tym między innymi legendarnego Okuke. Obudził się z hibernacji i patrzy a tu już nie ma Żurawskiego, Frankowskiego, Szymkowiaka a on jeszcze dalej wierzy że Wisła ma skład który przerasta konkurencję o lata świetlne jak za Kasperczaka Dziwi mnie jak czytam wydawałoby sie rozsądnych ludzi na tym forum którzy ciągle wierzą w to że: 1. mamy najlepszy skład - zdecydowanie lepszy od Lecha czy Legii 2. Mamy największy budżet w lidze (Legia i Lech już mają wyraźnie większy jeśli wierzyć PS) Nie dociera do niektórych ze jest już trochę inaczej... stąd może ta złość na Skorżę - no jak to Heniek potrafił żeby ładnie grali. (Petrescu już nie, grali brzydko ale na 0 z tyłu) no przecież Skorża ma takich samych piłkarzy jak Heniek PS Rozumiem sensowną dyskusje nad Skorżą ale już nie takie kocoboły jak ten argument morgenesa. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Online |
|
|
Szkoda, Ogryzku, że nie zadałeś sobie trudu i nie odpowiedziałeś na ani jeden z moich wcześniejszych postów, w których były zawarte argumenty.
Jesteście jak dzieci, do których pewne fakty po prostu nie docierają. Albo docierają, ale nie chcecie ich zauważać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jednego Skorży nie wybaczę - MARIUSZA PAWEŁKA. Żaden bramkarz w historii Wisły nie popełnił tylu błędów, żaden nie pokazał środkowego palca kibicom, a pomimo to takie indywiduum nadal broni bramki naszej Wisełki. W chwili obecnej Skorża powinien postawić na Filipa Kurto, bo nie da się być słabszym od Pawełka, a z Filipa może być kupa bramkarza w przyszłości.
A swoja drogą to ciekawe dlaczego nasz trener dopiero w tym tygodniu większa uwagę na treningach poświęcał atakowi pozycyjnemu. W 95% meczach polskiej ekstraklasy Wisła jest stroną atakującą, wobec czego powinniśmy mieć doskonale wypracowane schematy gry ofensywnej, gdy rywal się cofa pod własną bramkę całą drużyną. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
niektórzy z Was są naprawdę śmieszni, że wierzą w każdy wywiad i każde słowo Macieja Skorży.. to, że Maciek powiedział teraz, że większą uwagę skupił na ataku pozycyjnym na treningu wcale nie oznacza, że tak było.. po prostu mówi co musi mówić.. i tyle.. bo chyba nie oczekujecie, że umiałby powiedzieć:
"źle przygotowałem zespół, nie wiem czemu od półtorej roku Wisła nie ma stylu, nie mam pomysłu na poprawę gry" takimi słowami strzeliłby sobie samobója.. a przecież wszędzie najważniejsze są stołki i kasa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
nie wiem co cie tak dziwi, buczeli, wyzywali, wyśmiewali.. mało brakowało aby ktoś czymś rzucił w niego.. to w końcu zrobił swoje.. i bardzo dobrze, palec zresztą skierował wiadomo do kogo .. tylko nie wyskakuj mi tu z krytyką.. bo to nie jest zadna krytyka.. pysio , no inteligentny jesteś.. to teraz przed meczem z Barceloną niech powie że wygramy... i wygramy,bo tak powiedział.. ![]()
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 04.03.2010 o godz. 16:14.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mnie rozśmieszyła Twoja 1 odpowiedź w dyskusji. Odpowiedź ad hoc i nie mogłem się powstrzymać żeby tego nie skomentować (Nie śmieje się z Ciebie, po prostu wprawiło mnie to w dobry humor)
![]() PS Mnie męczą jeż te dyskusje, Skorża pewnie sam odejdzie latem, a jak nie sam to Cupiał go pogoni i problem się rozwiąże. Będzie chwila spokoju do czasu pierwszych wpadek nowego trenera.... i tak bez końca ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Zrozumcie, że naprawdę trudno jest zdobywać mistrzostwo pod rząd. Cieszmy się, że nadal mamy taką szansę, zwłaszcza, że jak nigdy, bardzo potrzebujemy tego mistrzostwa, aby poprzez LM naprawić nadszarpnięty budżet w poprzedniej edycji pucharowej i zmazać pozostawianą tam plamę. Naprawdę, nie ma co przeginać i imaginować sobie Wisłę, jako wiecznie skazaną na mistrza. To bardzo trudne zadanie, wymagające wsparcia kibiców dla trenera i drużyny a nie dokuczania im. Wisła gra nie usiebie i ma słabszy okres finansowy. Zrozumcie to i wspierajcie klub z całych sił, bo zawsze może być lepiej, ale może też być gorzej. Miejmy wobec piłkarzy i trenera twórcze uwagi a nie destrukcyjne lub skrajnie przesadzone czy wręcz upierdliwe swoją częstotliwoscią negacji takich czy innych osób w klubie. Runda trwa i pora kibicować drużynie i trenerowi, nawet swoją krytyką, ale nieh ona będzie w dobrej wierze a nie z góry zakładała, że to już koniec i nie ma już nic a co będzie, tego nie wie nikt.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Właśnie ze względu na wtopę z Levadią, która nadwerężyła klubowy budżet piłkarze powinni być podwójnie zmotywowani do walki o przyszłość klubu. Poza tym wystarczyłaby przyzwoita gra, ażeby przy tylu wpadkach Lecha i Legii już w tej chwili świętować mistrzostwo. Niestety Skorża nie potrafił wykrzesać z piłkarzy ich umiejętności , a także ich odpowiednio zmotywować .Nie można tłumaczyć się kontuzjami .Trzeba wyjść, gryźć trawę i walczyć ku chwale Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Przed pucharami ostrzegałem wszystkich, cytując przysłowie - " indyk myślał o Niedzieli a w Sobotę mu łeb ucięli " i gdy wszyscy szykowali się na mecz w IV rundzie LM, planując nawet transfery przed samą tą rundą dopiero, Lewadia nam Łeb ucięła. Oby teraz nie popełnić tego samego błędu. Należy myśleć o LM, trenując jakość gry, ale skupić trzeba się na lidze, aby Lech lub Legia nam łba nie ucięli, zanim o tą LM przyjdzie nam skuteczniej i mądrzej niż uprzednio zawalczyć. Kluby te mają porównywalne z nami budżety i do tego grają na własnych stadionach, tak więc wspierajmy trenera i piłkarzy, bo mistrzostwo po raz trzeci, to nie bułka z masłem i mieliśmy taki mistrzowski cykl tylko raz w historii i to wtedy, gdy Wisła nie miała żadnego konkurenta z podobnym do niej budżetem.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Przy takiej kadrze i gybysmy mieli normalnych ludzi w sztabie lekarskim i nie mieli tylu kontuzji zdobcie MP wcale taki cudem wg mnie nie bylo by. Przeicwnicy jakos specjelnie sie nie wzmocnili a i nie pojawili jacys wlielcy kandydaci na Mistrza. gdyby Skorza nie pozwolil na porazki z Legia czy ta ktora boli najbardziej z Cracovia to punktow przewagi bylo by duzo wiecej i bysmy spokojnie sobie grali . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|