The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2010, 23:56
Ja tak sie zastanawiam czy krytyka jest gdzies ustawowo zabraniana?

bo o ile porazke z Legia przelknalem tak z Parchami do dzis nie i to ze w tym meczu odstawlali nogi.tego im nie zapomne.

niech wiec wezma sie w garsc "ci ktorych krytykowac nie wolno " i zamka geby niedowiarkom, bo narazie to slysze piekne bajki o Mistrzostwie a widze bezradnosc w Belchatowie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.03.2010, 00:21
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Reszta to cudzoziemcy którzy mają gdzieś jakieś bratanie się z kibicami (bez napinki) zresztą już niedługo nie uświadczymy Polaka w składzie jak w Arsenalu Anglika - trzeba się z tym pogodzić.... niestety
.
Niech sie Polacy nauczą grać to zobaczymy wielu. Nasza wina, że są słabi ?
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.03.2010, 08:36
1q2 napisał(a):Wyświetl post
pablo92TSW - ale przyznasz że jest to krytyka często uzasadniona.
Ja nie mam jakiegoś chorego ciśnienia na wynik ,nie odwrócę się od klubu nawet w 3 lidze, tyle że fakty są takie że mamy nadal najwyższy budżet w lidze , ok zdobyliśmy te 2 mistrzostwa i to jest sukces, ale poza tym to jest coraz gorzej i to widać gołym okiem.

Ostatni bilans z Legią i Amicą 1-1-8, bilans wszystkich ważnych meczów z ubiegłej rundy 0-1-4 i 1 gol strzelony,klęska sportowa i finansowa w pucharach - jak komuś wystarczają wymęczone wygrane z Piastem i Odrą to ok. Gdzie ot też nie jest tak jak choćby za Kaspra, gdzie i 1-5 bodajże nam się z Legią trafiło, tyle że to były wypadki przy pracy, które potem mogliśmy sobie odbić.

Teraz to widzę że wygranie z Amiką i Legią graniczy z niemożliwością a jak tak dalej pójdzie to i dojdzie do chyba największego upokorzenia jakie kibic Wisły może doznać, czyli kolejnej wtopy z parchami.
Niech oni najpierw zrobią coś takiego co wszystkim krytykom zamknie gęby, szczególnie że wymagania na prawdę nie są duże.
1-5 to było za Piczki.a co do reszty - pożyjemy-zobaczymy.Nie wygląda to na dziś dobrze, ale Legia itp. dopiero za jakiś czas...
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2010, 08:56
Spokojnie, nie rozumiem dlaczego nastała wielka panika Przegraliśmy pierwszy mecz, ale weźcie pod uwagę, że część naszych piłkarzy grała po kontuzjach dłuższych lub krótszych-Boguski, Sobolewski, Głowacki, część jeszcze nie wkomponowała się w zespół-Ba, Hristov, oraz że część nie mogła zagrać z różnych powodów-Łobo, Brożek, Małecki. Nie mówię jednak, że nic się nie stało o się jednak stało i opieprz piłkarzom od trenera się należy, ale nie ma co robić wielkiej żałoby i lamentu, będzie coraz lepiej
Odpowiedz cytując
biechowianin
Banita

Od: 01.2010

Stary 02.03.2010, 15:17
Chciałbym zadać pytanie. Przychodzi do Wisły Ba i po kwadransie gry pojawiają się opinie, że jest to piłkarz o dwie klasy lepszy od całej reszty zawodników. Skoro według Was Marcelo wart jest co najmniej 3 mln euro to ile wart jest Ba?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.03.2010, 15:21
biechowianin napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zadać pytanie. Przychodzi do Wisły Ba i po kwadransie gry pojawiają się opinie, że jest to piłkarz o dwie klasy lepszy od całej reszty zawodników. Skoro według Was Marcelo wart jest co najmniej 3 mln euro to ile wart jest Ba?
tyle ile ktoś za niego będzie chciał zapłacic, myśle że też koło 3 mln jak za Marcelo
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.03.2010 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 02.03.2010, 15:21
On ma kondyche na 20 minut podobno ;/ Więc chyba nici z wystepu w 1szym składzie.
..
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 02.03.2010, 15:25
z tego Ba zrobiliscie Boga. Szkoda ze nie poczekacie na oceny po sezonie.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.03.2010, 15:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
myśle że koło 4 mln € jak nie lepiej jest wart Ba
I po 20 minutach gry da sie juz wycenic zawodnika

Kirm jak gral w pierwszym meczu to przy naszych wygladal jak nie z tego swiata, a potem juz tak fajnie nie bylo.

Z ocenami poczekajmy do czasu rozegrania z trzech pelnych spotkan
,
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.03.2010, 15:27
myśle że koło 4 mln € jak nie lepiej jest wart Ba

Ba narazie to jest wart niewiele i pewnie tak już zostanie.Ma prawie 30 na karku, do tego jak wiadomo, to za bardzo nie wiadomo czy ma kontuzje, czy jest w pełni zdrowy, ile minut może grać w meczu itp.

A do tego 20 minut to za krótko by przesądzać o jego klasie - na pewno wypadł świetnie, w porównaniu do reszty, tyle że ja pamiętam 45 minut Kirma gdzie wyglądało to dokładnie tak samo a potem było o wiele gorzej.

3 miliony za Marcelo to też pobożne życzenia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.03.2010, 17:24
pablo92TSW - ale przyznasz że jest to krytyka często uzasadniona.
Ja nie mam jakiegoś chorego ciśnienia na wynik ,nie odwrócę się od klubu nawet w 3 lidze, tyle że fakty są takie że mamy nadal najwyższy budżet w lidze , ok zdobyliśmy te 2 mistrzostwa i to jest sukces, ale poza tym to jest coraz gorzej i to widać gołym okiem.

Ostatni bilans z Legią i Amicą 1-1-8, bilans wszystkich ważnych meczów z ubiegłej rundy 0-1-4 i 1 gol strzelony,klęska sportowa i finansowa w pucharach - jak komuś wystarczają wymęczone wygrane z Piastem i Odrą to ok. Gdzie ot też nie jest tak jak choćby za Kaspra, gdzie i 1-5 bodajże nam się z Legią trafiło, tyle że to były wypadki przy pracy, które potem mogliśmy sobie odbić.

Teraz to widzę że wygranie z Amiką i Legią graniczy z niemożliwością a jak tak dalej pójdzie to i dojdzie do chyba największego upokorzenia jakie kibic Wisły może doznać, czyli kolejnej wtopy z parchami.
Niech oni najpierw zrobią coś takiego co wszystkim krytykom zamknie gęby, szczególnie że wymagania na prawdę nie są duże.

Oczywiście, napisałem już, że krytyka jest potrzebna, ale bez przesady, bo to już podchodzi pod paranoję. Zdaniem niektórych tutaj powinniśmy wygrywać każdy mecz, ale tak się nie da. Nawet Barcelona czy Real z nieporównywalnie silniejszym składem czasem zalicza wpadki (czynników jest wiele: słabsza dyspozycja, pech, mentalne podejście do meczu).

Co do meczy z Lechem czy Legią zgadzam się, już dawno zauważyłem, że mamy duże problemy z lepszymi zespołami w naszej słabej lidze, ba od pewnego czasu nie możemy z nimi wygrać i również mnie to niepokoi. Natomiast co do tego budżetu... Wydaje mi się, że Lech lepiej te swoje pieniądze wykorzystuje, chociaż uważam, że za którymś razem się już przejadą na tym i też zaczną być ostrożniejsi. Za tego Zapotoke płacili coś? Teraz sobie nie mogę przypomnieć, a faktem jest, ze on raczej nie gra zwłaszcza teraz gdy sprowadzili tego Krivetsa.

Z kolei my przez to oszczędzanie wychodzimy zdecydowanie na plus z piłkarzami darmowymi. Takim przykładem jest np. Marcelo, na którym jak wiadomo Wisła ubije dobry interes.

Wracając do tematu. Ja nie jestem przeciwny krytyce która spada na piłkarzy, bo często na nia zasługują, ale apeluje o odrobinę wytrwałości i spokoju, bo na prawdę gdy czasem czytam posty niektórych forumowiczów, którzy już zbudowali sobie nową jedenastkę wg. transfmarkt i filmików na youtube to mi ręce opadają...
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 02.03.2010 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.03.2010, 17:41
tyle ile ktoś za niego będzie chciał zapłacic, myśle że też koło 3 mln jak za Marcelo
Na serio piszesz że za Ba 3 mln euro? Nie wierze

Piłkarz w tym wieku i po takich kontuzjach jest wart "czapkę gruszek" jeśli nie liczyć wysokich zarobków jakie by chciał. Paulista był dobry, a do kiedy nie skończył mu się kontrakt z Wisłą nie było żadnych kupców na niego za konkretne pieniądze Za darmo, tak, płacić nikt nie chciał za piłkarza 29 letniego. Cena za piłkarza a jakość piłkarska piłkarza nie zawsze idzie w parze. Dotyczy to zawodników koło i po 30. Cleber przychodził do nas za darmo i był wzmocnieniem i gdyby nie Terek nikt by za niego nic nie zapłacił a był naszym mocnym punktem. Z Ba podobnie, nawet jeśli się odbuduje to nikt nie da za niego większych pieniędzy bo ma już swoje lata. Za darmo albo małe odstępne (relatywnie małe) jak za Rogera owszem znajdzie nabywców ale nie za większą kasę.

Nie znaczy że Ba to zły piłkarz (zobaczymy w następnych meczach) ale to nie 21 letni piłkarz żeby potencjalny kupiec mógł oczekiwać ze będzie grał jeszcze lepiej w przyszłości.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 02.03.2010, 18:08
Mam nadzieję, że te umiejętności Ba się nam nie przywidziały. Bo niby każdy mówi, że to kozak, również odniosłem takie wrażenie. Ale to jednak tylko 20 minut. Codziennie się modlę, zeby to był ten gracz, który pokaże się obrońcom i skrzydłowym i chociaż trochę uwolni nas od tych wybijanek z obrony pod pole karne przeciwnika.
..
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.03.2010, 18:11
Jeśli nie pochłonie go szarość naszej ligi i te wszystkie założenia taktyczne to na pewno będzie pożytek. To było tylko 20 minut ale można było dostrzec kilka dobrych zagrań, niekonwencjonalnych rozwiązań i prób dryblingów. Grał w lidze francuskiej więc nie boi się brać ciężaru gry na siebie, myślę, że przynajmniej na ligę będzie to duże wzmocnienie. Czas zweryfikuje czy się nie myliłem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.03.2010, 23:43
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że te umiejętności Ba się nam nie przywidziały. Bo niby każdy mówi, że to kozak, również odniosłem takie wrażenie. Ale to jednak tylko 20 minut. Codziennie się modlę, zeby to był ten gracz, który pokaże się obrońcom i skrzydłowym i chociaż trochę uwolni nas od tych wybijanek z obrony pod pole karne przeciwnika.

z takimi pilkarzami to jest tak ze pewne rzeczy im nie mijaja z wiekiem ..technika itd....u Ba gorzej moze byc z kondycją i przygotowaniem motorycznym ale widac ze to zawodnik ktory bardziej "szuka" niz "czeka " jak ta swięta krowa na piłke.U nas to drugie to rzecz nagminna..."Polska mysl szkoleniowa
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2010, 01:10
Lata gry we Francji nie pozostały bez efektu - Niby tylko druga liga ale ile oni mają takich murzinosów.Gość dawał radę i w końcu przeszedł do Ligue 1 - tam mu się nie powiodło ale grac raczej nie zapomniał.
Byle był zdrów i chciało mu się grać(o to się nie martwię bo jak tu nie da rady to w zasadzie może zapomnieć o jeszcze 1 jakimś konkretnym kontrakcie)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.03.2010, 09:31
Hristov: Polacy weselsi.
Jego pasją jest bilard i gra na gitarze
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76...a_weselsi.html
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2010, 10:30
Lata gry we Francji nie pozostały bez efektu - Niby tylko druga liga ale ile oni mają takich murzinosów.Gość dawał radę i w końcu przeszedł do Ligue 1 - tam mu się nie powiodło ale grac raczej nie zapomniał.
Byle był zdrów i chciało mu się grać(o to się nie martwię bo jak tu nie da rady to w zasadzie może zapomnieć o jeszcze 1 jakimś konkretnym kontrakcie)
Ten przyklad, jak wcześniej przykład Ouattary w Legii wskazuje, że na boiskach drugiej ligi we Francji, czy w amatorskich klubach francuskich znaleźć można ambitnych, dobrze wyszkolonych zawodników, glownie z dawnych francuskich kolonii, dla ktorych piłka nożna jest szansą na ustawienie sie w życiu.
Tym bardziej, że system szkolenia we Francji od mniej więcej dwudziestu lat znakomicie funkcjonuje, a w szkołkach jest coraz więcej ambitnych dzieci imigrantów.
Będąc w ubiegłym roku we Francji, mieszkałem w małym mieście, ktore miało klub w Ligue 2. Chodziłem na mecze z ciekawości. I wielu piłkarzy przewyższało tam poziomem wielu naszych pierwszoligowców
No, ale tam nie szukamy....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 03.03.2010, 11:08
Cytat:
Kontuzja Pawła Brożka nie jest groźna i w środę piłkarz ma wrócić do treningów z drużyną. Najprawdopodobniej zagra też w meczu z Arką Gdynia - poinformował "Przegląd Sportowy".
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.03.2010, 12:18
Hristov: Polacy weselsi.
Jego pasją jest bilard i gra na gitarze
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76...a_weselsi.html
A na zdjęciu Alvarez
Zastanawiam sie czy Hristov wie, ze udzielil tego wywiadu.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 03.03.2010, 12:23
Niech się nauczą pisać jego nazwiska, bo się wk... i poda ich do sądu Piszę się Hristov a nie Christov nawet samo google "mówi", że przez H a nie Ch
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.03.2010, 13:11
Oczywiście , że pisze się Christow , jeszcze nie spotkałem się z innym napisem jego nazwiska
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 03.03.2010, 13:15
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście , że pisze się Christow , jeszcze nie spotkałem się z innym napisem jego nazwiska
Pismaki z onetu czy fucktu to nie najlepszy wzor...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.03.2010, 13:18
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Mało dzieciaku w życiu jeszcze w takim razie widziałeś. Oficjalna strona Levskiego Sofia, oficjalna Wisły Kraków, wystarczy?
the end
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.03.2010, 13:21
Jak domniemam Jego nazwisko jest w formie poprawnej na koszulce meczowej...gdzie jest napisane Hristow.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.03.2010, 13:32
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 03.03.2010, 13:32
Proud napisał(a):Wyświetl post
Jak domniemam Jego nazwisko jest w formie poprawnej na koszulce meczowej...gdzie jest napisane Hristow.
http://wislakrakow.com/www/picture/2...7889e59684.jpg
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.03.2010, 13:34
Koledzy sprawa jest o tyle prosta, że w językach romańskich czy germańskich nie istnieje litera "ch", więc zapisanie nazwiska Christow - możliwe jest tylko w formie "HRISTOV"
W języku polskim mamy dwa rodzaje zapisu H, natomiast z tego co pamiętam odnosnie języka rosyjskiego (dawno temu się uczyłem) to tamtejsza litera H zawsze była tłumaczona u nas jako "CH", natomiast jako H zapisywana była czasami litera G z jęz. rosyjskiego - np. Gitler. Zresztą czeskie "H" u nas jest czytane jako "G" - przykładem niech będzie Praga - Praha.
NIe jestem językoznawcą, więc nie gwarantuję, że mój tok myślenia jest prawidłowy i powyższe twierdzenia nie są autorytatywne - ot coś tam w uchu lewym dzwoni....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2010, 13:38
na koszulce jest napisane niepoprawnie -
zasady transkrypcji z cyrylicy w języku bułgarskim na jezyk polski wyraźnie nakazuję literę Х х oddawać przez Ch, ch...
Popatrzcie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_bu%C5%82garski

Jednak zasady tranksrypcji zapisu w cyrylicy bułgarskiej na język np. angielski każą zastepować literę Х х przez H, h...

Oczywiście "profesjonaliści" w naszym klubie nie znają zasad transkrypcji i postanowili być "międzynaroodowi" pisząc Christowa po angielsku jako Hristova.

Na głupotę i niekompetencję nie ma lekarstwa
Ostatnio edytowane przez FraMat : 03.03.2010 o godz. 13:42.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 03.03.2010, 13:39
No ale dobra, jak by wasze nazwisko było by przekręcane wielokrotnie bylibyście zadowoleni? na pewno nie.Poprawnie to Hristov, widać to i na koszulce ofic.Wisły Kraków,Levski Sofia to samo wikipedia,jakby było Ch to było Ch a jest samo H, więc Hristov.Chyba "eksperci"onet,wp,fakt itp. nie znają pisowni
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów