|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
1906 znaków. ![]()
...Noblesse Oblige...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
bo u nas slowko "uraz" urasta do rangi czegos czegos musimy sie bać .... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No bo u nas urazy ewoluują - Boguski miał mieć uraz(kiedy to było) a do dziś nie doszedł jeszcze do końca do siebie - Podobnie z Pawłem.Gargułę to grubo rehabilitowali i nawet mu grać pozwolili = efekty znamy.
Byle się nie okazało że Ba faktycznie zagra, ale to będzie pierwszy i ostatni jego mecz w naszych barwach ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Już nie kracz. Gość miał długą przerwę w poważnym futbolu i sie naciągnął na treningu, zdarza się. Może źle rozgrzany był. Kwestia 2-3 dni i ból ustępuje.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
kwestia kontuzji mniejszych i wiekszych u nas to jakies kosmiczne kombinacje... Wiec nawet maly urazik moze sie skonczyc pol roczna przerwa czego juz doswiadczylismy w Wisle...
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Marcelo opowiada historię życia
Polska? Wisła? Gdzie to jest Można powiedzieć, że przeszedłem drogę charakterystyczną dla brazylijskiego piłkarza - od nędzy do pieniędzy. Moja rodzina była uboga. W kraju, w którym żyje prawie 200 milionów ludzi, nie wszyscy muszą być bogaci. Dziś zarabiam dobrze, ale nie nazwę siebie milionerem. Nie wiem, czy kiedykolwiek nim zostanę. Urodziłem się w São Vicente, 100 kilometrów od São Paulo, największego miasta Ameryki Południowej. Stamtąd pochodzi też Robinho. Jest ode mnie trzy lata starszy. Poznaliśmy się w Santosie, kiedy był już wschodzącą gwiazdą brazylijskiej piłki. Ja grałem wtedy w juniorach. Zastąpił ojca Obaj mieszkaliśmy w tej samej faweli (charakterystyczne dla brazylijskich miast dzielnice nędzy, w których domy zbudowane są z tanich materiałów, jak deski czy blachy - przyp. red.) w São Vicente. Nie tak rozległej jak w Rio de Janeiro, znacznie mniejszej. Mojej rodziny nie było stać na taki dom, w jakim mieszkała klasa średnia. Nie myślcie jednak, że żyliśmy tam o chlebie i wodzie, w chatce z tektury. Mieliśmy normalne mieszkanie - z sypialnią, salonem, kuchnią i łazienką. Jedynie kiedy padał deszcz, to dach przeciekał i zalewało wnętrza. Rodzice rozstali się, kiedy miałem 15 lat. Mam jeszcze dwie siostry i zostałem jedynym mężczyzną w domu. Nie wierzyłem, że zostanę piłkarzem. To była kwestia szczęścia. W Brazylii miliony chłopców codziennie kopie piłkę od zmierzchu do świtu w nadziei, ze zostaną drugim Pele, Ronaldo czy Kaką. Polska? Wisła? Gdzie to jest? Moi znajomi byli zaskoczeni, że wyjeżdżam do takiej, a nie do silniejszej ligi. Przed transferem zdobyłem numer telefonu do Clebera, rodaka z Wisły i dokładnie wypytałem go o klub. Pozostałych wiadomości szukałem na własną rękę w internecie. Więcej przeczytasz w sobotnim „Przeglądzie Sportowym" http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...131,1,727.html
Ostatnio edytowane przez sqbi : 27.02.2010 o godz. 11:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mógłby ktoś zeskanować, bo już dzisiaj nie dam rady kupić :/ Zresztą od jakiegoś czasu PS nie warto kupować...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem gdzie napisać bo nie widzę działu Sztab szkoleniowy co chodzi z Łaciakiem? czyżby o ten wywiad?
edit tylko zapytałem ![]()
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 28.02.2010 o godz. 09:23.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jaki wywiad?
Na TWSD? Bez jaj ...Nie, nie chodzi o wywiad. Nie pytajcie mnie o co, bo nie jestem kompetentna do pisania ocb. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Niech to jasny gwint....
Zadzwonili do mnie przed chwilą z jakiegoś Biura Tłumaczeń, że jutro będzie przeprowadzany wywiad z Issa Ba i żebym służył za tłumacza. A ja jestem poza Krakowem.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A ja chcialbym sie dowiedziec, kiedy mozemy liczyc na powroty naszych kontuzjowanych pilkarzy? Wiem, ze Gargula bedzie gotowy dopiero na nastepny sezon(sytuacja komiczna, biorac pod uwage, ze po otwartym zlamaniu Wasilewski najprawdopodobniej jeszcze zagra w tym sezonie), czyli 1,5 roku stracone. Co z Lobodzinskim, Singlarem, Golosiem(bylem pewny, ze wszystkie problemy sa juz za nim i ze jest gotowy do gry), Jop, Cleber. Jakies plotki co do Pawla Brozka? Moglby ktos dokladnie zrobic rozpiske, ile czasu poszczegolni pilkarze beda pauzowac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Rada Drużyny wybierana jest co pół roku. „Na ostatnim dniu zgrupowania każdy dostał kartkę i pisał na niej trzy nazwiska. Kto zbierze najwięcej głosów, jest kapitanem drużyny. Wybiera się pięciu zawodników” – zdradza kulisy głosowania Mariusz Pawełek. Tym sposobem do Rady ponownie trafili Arkadiusz Głowacki, Radosław Sobolewski, Paweł Brożek, Cleber oraz właśnie „Mario”.
„Trafiają do niej osoby, które robią tzw. atmosferę w szatni” –mówi Pawełek. „To fajne uczucie, zostać wybranym. Czuję dumę i zadowolenie. Cieszę się, że koledzy darzą mnie takim zaufaniem” – dodaje. Jakie zadania ma taka Rada? „Jeśli są jakieś sprawy do załatwienia, to zbieramy się i idziemy do trenera, ewentualnie do zarządu. Na osobach z Rady spoczywa duża odpowiedzialność, zarówno na boisku, jak i w szatni” – opowiada bramkarz Białej Gwiazdy. „To jest takie doradzanie, mówienie o niektórych sprawach. Trener to przemyśli, wysłucha, oceni, ale sam podejmuje decyzje” – podkreśla piłkarz. Na pytanie, czy Rada w tym roku już działała w jakiejś sprawie, odpowiada z uśmiechem: „Tak, ale nie mogę zdradzić, co to było”. Pewnie żeby sprzedac Pawełka i kupic pożądnego bramkarza... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
teorie spiskowe...
a po co to mówić skoro każdy wie, że Pawełek nie jest na tyle dobry żeby grać w Wiśle...? poza tym takie nowinki mogą zostawić u Cupiała czy Radzie Nadzorczej od których zależą transfery a nie u Skorży.. chyba że sądzisz że kupiliśmy tylko dwóch piłkarzy bo Skorża tak chciał... poza tym wątpie żeby to działało na zasadzie "idę donieść na kolegę..."
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.03.2010 o godz. 15:26.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dziś miało być info co z Brożkiem, czy coś pomyliłem? Bo coś cisza w tej sprawie...
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Taka Rada to jest od tego ,że jak np. są za ciężkie treningi to oni idą do Cupiała i płaczą, a on zwalnia trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najwyraźniej właściciel miłościwy i zlitował się nad ciemiężonymi
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dobre, i chyba coś w tym musi być.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekaw jestem czy Hristov liznął już troche naszego "stylu" na treningach
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
przepraszam, czego? Od kiedy my mamy jakis styl?
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Wiecie co ? Juz starozakonni po derbach jada mniej na Wisle niz Wy, "kibice". Wstyd
Ed: Czego mnie mialy nauczyc ?! Jak napierdalac na wlasny klub ?! I nie, nie zamilkne, nie zachowam sie jak kibic sukcesu, ktory walnie focha i nie przyjdzie na mecz bo przegrali. Bede na meczu bez znaczenia, czy rozgromili, czy zostali rozgromieni.
Ostatnio edytowane przez mic : 01.03.2010 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wstyd to jest to co oni nazywają grą.Zobaczysz , obudzisz się na grubym kacu, po kolejnej wtopie z parchami i może Cię oświeci o co wielu ludziom chodzi, bo widzę że notoryczne w.......e z największymi konkurentami, klęska w pucharach, klęska w derbach - niczego Cię nie nauczyły
Potrzebujesz widać jeszcze kolejnej wtopy z Legią, Amiką i parchami ,tylko co wtedy?Ano wtedy pewnie zamilkniesz. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tylko, że wy potraficie tylko krytykować. Większość wywaliła by już połowę składu co najmniej tylko się pytam kim ich zastąpić? Gramy tym czym mamy. To prawda gramy straszną padakę, ale mimo tego jesteśmy na pierwszym miejscu w lidze bądź co bądź słabej, ale to miejsce daje nam znów szansę na awans do LM i na większe pieniądze. Owszem płakać się chce jak przy kolejnej próbie odpadamy z Levadią, ale na to my kibice nic poradzić nie możemy. Krytyka też jest potrzebna, ale bez przesady. Dzień w dzień to samo na forum, a wasze argumentacje czasem są wręcz śmieszne... Taka jest prawda, że 90% z wypowiadających się tutaj nie ma pojęcia o profesjonalnym futbolu (ja w tym specjalistą również nie jestem) ale mimo zgrywa ekspertów.
Co do zawodników wszystko mogę wybaczyć tylko nie brak ambicji. Warto też zauważyć, że często mamy sporego pecha przy strzelaniu bramek, jak i ostatnio słupek, poprzeczka. Ciekaw jestem, czy jeśli te strzały wpadły by do siatki to ocena tego meczu nadal taka sama... Pozdrawiam wiernych i zawsze oddanych kibiców
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 01.03.2010 o godz. 23:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
pablo92TSW - ale przyznasz że jest to krytyka często uzasadniona.
Ja nie mam jakiegoś chorego ciśnienia na wynik ,nie odwrócę się od klubu nawet w 3 lidze, tyle że fakty są takie że mamy nadal najwyższy budżet w lidze , ok zdobyliśmy te 2 mistrzostwa i to jest sukces, ale poza tym to jest coraz gorzej i to widać gołym okiem. Ostatni bilans z Legią i Amicą 1-1-8, bilans wszystkich ważnych meczów z ubiegłej rundy 0-1-4 i 1 gol strzelony,klęska sportowa i finansowa w pucharach - jak komuś wystarczają wymęczone wygrane z Piastem i Odrą to ok. Gdzie ot też nie jest tak jak choćby za Kaspra, gdzie i 1-5 bodajże nam się z Legią trafiło, tyle że to były wypadki przy pracy, które potem mogliśmy sobie odbić. Teraz to widzę że wygranie z Amiką i Legią graniczy z niemożliwością a jak tak dalej pójdzie to i dojdzie do chyba największego upokorzenia jakie kibic Wisły może doznać, czyli kolejnej wtopy z parchami. Niech oni najpierw zrobią coś takiego co wszystkim krytykom zamknie gęby, szczególnie że wymagania na prawdę nie są duże. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Po przegranym meczu piłkarze podziękowali kibicom za wsparcie (Pawełek, Boguski, Głowacki, Mączyński, Hristov, Piotr Brożek, Sobolewski).
Czyli rozumiem, że cała drużyna nie poszła, co to za podział bo nie rozumiem?! Gdzie reszta?
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 01.03.2010 o godz. 23:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No to żałosne akurat... My jedziemy 300km dla nich, oni przegrywają i zmykają od razu do szatni? No bez jaj. Szacun dla tych co zostali.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.03.2010 o godz. 23:47.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|