The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2010, 16:18
Powiedzmy sobie szczerze to, że zdarza nam się przegrywać to normalne. Wisła Kraków składa się w większość z przeciętnych ligowców, może jedynie Kirm i Brożek Paweł wyróżniają się z naszej drużyny reszta to średniacy. Zrobienia ze średnią drużyną takiego wyniku to duży sukces.

Pisałem to za trenera Petrescu którego pozostawiania się domagałam piszę teraz za Skorży. Zwolnienie teraz trenera wam płytko myślącym ludziom da nadzieje, radość, że będzie lepiej, za kilka miesiecy nowy trener znowu poleci, a piłkarze jak byli beznadziejni to tacy pozostaną. Także radzę się zastanowić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.03.2010 o godz. 16:30.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.03.2010, 16:21
Wiadomo, że średniacy. Ale reszta to poziom amatorski i należy golić ich regularnie, by myśleć o przejściu rund wstępnych w pucharach.
Może pomijając Lecha i Legię. Tym również do ideału daleko, ale mają piłkarzy na podobnym poziomie co Wisła.

Już nie zwalajmy wszystkiego na zawodników.
..
westersyl
Guest

Stary 01.03.2010, 16:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że średniacy. Ale reszta to poziom amatorski i należy golić ich regularnie, by myśleć o przejściu rund wstępnych w pucharach.
Może pomijając Lecha i Legię. Tym również do ideału daleko, ale mają piłkarzy na podobnym poziomie co Wisła.

Już nie zwalajmy wszystkiego na zawodników.
Nie zgadzam się z tym, Junior Diaz, Jirsak, przereklamowany Piotrek Brożek, Sobolewski który jest stary i wyróżnia się tylko bieganiem, strasznie przereklamowany Boguski jeszcze po kontuzji, Pawełek który gra w siatkówkę, Marcelo który poza tym że strzela bramki głową nie jest nawet w 5 najlepszych stoperów tej ligi.
Jest to poziom AMATORSKI, ci kopacze nie wiele różnią się od Centarskiego, Rachwała, Tosika, Wróbla, Pietrasiaka i bóg wie jeszcze tam kogo. To jest dokładnie ten sam poziom techniczny, te same beznadziejne przyjęcia piłki te same niedokładne podania. + dodając Nowaka wyszło na to że przegraliśmy 1:0. Dla mnie to rzecz zupełnie naturalna.
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 01.03.2010, 16:40
o dziwo inne zespoły mogą lepiej grac. a są duzo nizej w tabeli i maja gorszych piłkarzy. niektorzy tak tu pier**** ze mamy samych defensywnych, a wezcie sie palnijcie. ze niby inni nie maja i maja samych ofensywnych behehe.
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.03.2010, 16:44
Tacy piłkarze co grają w Wiśle i nie spełniają swoich oczekiwań grają słabo takim zawodnika powinno się obciąć zarobki.Dajmy na to Łobodziński jest jednym z najlepiej opłacanym zawodnikiem Wisełki,a nadaje się na 1 ligę za co my im płacimy za co za rezerwę?
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
westersyl
Guest

Stary 01.03.2010, 16:48
Cytat:
o dziwo inne zespoły mogą lepiej grac. a są duzo nizej w tabeli i maja gorszych piłkarzy. niektorzy tak tu pier**** ze mamy samych defensywnych, a wezcie sie palnijcie. ze niby inni nie maja i maja samych ofensywnych behehe.
bez komentarza...

Cytat:
Tacy piłkarze co grają w Wiśle i nie spełniają swoich oczekiwań grają słabo takim zawodnika powinno się obciąć zarobki.Dajmy na to Łobodziński jest jednym z najlepiej opłacanym zawodnikiem Wisełki,a nadaje się na 1 ligę za co my im płacimy za co za rezerwę?
Oni grają na tyle ile potrafią, że ktoś był na tyle głupi aby dać piłkarzom o amatorskim poziomie taką kasę to już nie ich zmartwienie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.03.2010 o godz. 16:52.
tofik
Senior Member

Stary 01.03.2010, 17:17
Chyba przesadzasz z negatywną oceną np Marcelo. No, ale to indywidualna sprawa. Dla ciebie przereklamowany jest Boguski, a Brożka uważasz za super hiper. Co jest dla mnie dziwne.
..
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.03.2010, 17:20
westersyl Marcelo nie jest w piatce stoperow w lidz?:O z choinki sie urwales czy co?
westersyl
Guest

Stary 01.03.2010, 17:30
Cytat:
westersyl Marcelo nie jest w piatce stoperow w lidz?:O z choinki sie urwales czy co?
Głowacki, Arboleda, Astiz, Choto, Bosacki. Mam tu na myśli bronienie. Ale nie zamierzam się kłócić jeśli ktoś ma inne zdanie nie jest to dla mnie problemem.

Cytat:
Dla ciebie przereklamowany jest Boguski, a Brożka uważasz za super hiper. Co jest dla mnie dziwne.
Sorry ale Paweł Brożek z przed kontuzji to dla mnie najlepszy piłkarz w Polsce. Po kontuzji był naszym najlepszym asystentem. Nie zamierzam się kłócić również tutaj.
Być może Rafał jest piłkarzem wyrastającym ponad przeciętność ale tylko wtedy jeśli gra regularnie, na pewno nie teraz i nie w takiej formie, w meczu z Bełchatowem był dla mnie do zmiany po pierwszej połowie do tego jeszcze podanie do przeciwnika co zaowocowało bramką. Generalnei był jednym z najsłabszych piłkarzy na boisku, ten piłkarz ma jesłi dobrze pamiętam 25 lat, a nie potrafi ustabilozować swojej formy gra ciągle w kratkę. Dobre zagrania przeplata fatalnymi.

Potrzymuje to co napisałem wcześniej Wisła Kraków to zlepek amatorskich piłkarzy + Paweł Brożek i Kirm nie ma w tym żadnych sensacji że przegrywam z GKS Bełechatów bo to drużyna na podobnym poziomie do naszego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.03.2010 o godz. 17:56.
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.03.2010, 17:32
wiesz Marclo swietnie sie ustawia, odbiera pilke, gra glowa i moim zdaniem o klase przewyzsza stoperow w naszej lidze. A w dodatku gra bardzo dojrzale jak na swoj wiek.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.03.2010, 18:06
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
No ale niestety tak prawo kontraktowe jest ułożone że bez zgody zawodnika, to mu co najwyżej można sznurówki obciąć, jak nie będzie widział.

Z Łobo, to niestety wyszło takie typowe niechlujstwo.Zwietrzyli niby szansę , popatrzyli na statystyki, obejrzeli jakąś składankę, zajawili się że Leo go widzi w reprezentacji i dawaj.Wszyscy szczęśliwi że będą mieli reprezentanta.

Tyle że Łobo już w ostatnim sezonie grał kichę, czym stracił miejsce w składzie a podobno i wcześniej, mimo niezłych statystyk, wcale jakoś wielce nie błyszczał.
Generalnie nikt w Lubinie za nim nie tęsknił
94 - Allah Akbar!!
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.03.2010, 18:34
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja tez powoli zaczynam tracic zaufanie do Skorzy.. Mozna wysuwac rozne argumenty w jego obronie, wiele nie pozbawionych slusznosci, ale nie da sie tez ukryc, ze Wisla nie potrafi rozegrac plynnej skladnej akcji, ktora doprowadzilaby do zagrozenia pod bramka przeciwnika, problemy sprawia utrzymanie sie przy pilce. A sklad naprawde jest bardzo dobry na skale Polski.
w pełni popieram, bo w pełni oddaje to jak sam się ostatnio czuję. Zawsze broniłem Skorży, uważając go za fachowca pełną gębą, maniaka wszelkich nowinek i pasjonata w swoim fachu ale: ciężko mi pisać po każdym meczu, że świetnie prowadzi tę drużynę, jeśli widzę, że ta drużyna nie ma pomysłu na płynne rozegranie akcji. Moja irytacja zahaczyła o szczególnie wysoki poziom gdy po kilkutygodniowych przygotowaniach drużyna gra dokładnie to samo co przed przerwą.
Choć prawdą jest, że Tak krawiec kraje, jak mu materiał stajeto jednak brak wypracowanego stylu gry przez dość długi już okres działa na mnie deprymująco.
Wierzę jednak w jego poprawę bo jak pokazał krótki epizod Ba w ostatnim meczu, z tych kopaczy chyba naprawdę więcej wykrzesać się nie i potrzeba zmian, a już jeden ogarnięty zawodnik może zrobić różnicę w dłuższej perspektywie.
westersyl
Guest

Stary 01.03.2010, 18:37
Cytat:
jeśli widzę, że ta drużyna nie ma pomysłu na płynne rozegranie akcji.
Masz moją odpowiedz na dominacyjny zarzut przeciwko Skorży.

Dodam że śmieszą mnie jakieś beznadzieje opinie że nasza taktyka opiera się na długiej piłce. Zastanówcie się co można zagrać innego mając w środku Diaza, Sobola i chowającego się Jirsaka. Ok Skorża nie jest idealny można go zmienić ale po co go zmieniać skoro to oczywiste że nowy trener nie sprawi że Sobol, Diaz zagra dopieszczoną piłkę na 15 metrów czy przedryblują 2 przeciwników w środku pola, ludzie Sobolewski jest uznawany za najlepszego pomocnika w lidze zagrywa piłkę na 5 metrów na wysokości penisa. Wy oczekujecie płynnych akcji a za nim kolega przyjmie taką piłkę musi ją 3 razy dotknąć. Diaz podbija sobie piłkę w śroku pola na 10 metrów myślicie że to jest element taktyki który nakazuje Skorża ? "Słuchaj Junior podbijasz sobie piłkę do góry następnie walisz lagę na przód bo już 2 przeciwników będzie Ci chciało ją zabrać." ? To jest po prostu nie możliwe aby mając takich piłkarzy grać efektownie zajebiecie i strzelać bramki po wspaniałych akcjach.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.03.2010, 18:48
Z przykrością to trzeba napisać ale jest w tym dużo racji co napisał westersyl (nie usprawiedliwiam Skorży). Mało mamy technicznych piłkarzy, więcej fizycznych którzy grają jako tako jak są w formie fizycznej. Miałem nadzieję jakiś czas temu że na wiosne uda się wykurować wszsytkim technicznym bądź pół technicznym naszym kopaczom i jak to mówią zbierze się masa krytyczna i nastąpi reakcja łańcuchowa w grze Wisły

Ale niestety na ten momet przy braku Brożka, Garguły itd wygląda to jak jazda "snopowiązałką", bez polotu itd
Mnie to aż tak nie martwi jak brak skuteczności a tu jest dramat. I co gorsza nasza obrona gra równie mizernie jak napastnicy. Ciężko być optymistą, ale cóż, nie można się poddawać na starcie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.03.2010, 19:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale niestety na ten momet przy braku Brożka, Garguły itd wygląda to jak jazda "snopowiązałką", bez polotu itd
Snopowiązałka nie jeździ.
Choć dzięki temu to pewnie dobra metafora naszej obecnej gry: ciężka, niemal zero techniki, przez większość czasu stoi w miejscu i generalnie - wstyd to gdziekolwiek poza granicami kraju pokazać.
Ja tam winię Skorżę, bo gramy w podobny sposób nie od pół roku, a prawie dwóch lat...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.03.2010 o godz. 19:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.03.2010, 19:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Snopowiązałka nie jeździ.
Choć dzięki temu to pewnie dobra metafora naszej obecnej gry: ciężka, niemal zero techniki, przez większość czasu stoi w miejscu i generalnie - wstyd to gdziekolwiek poza granicami kraju pokazać.
Ja tam winię Skorżę, bo gramy w podobny sposób nie od pół roku, a prawie dwóch lat...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Snopowi%C4%85za%C5%82ka

Chodziło mi o takie coś, a to chyba "jeździ" dzięki napędowi koni
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.03.2010, 19:26
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
Klasyfikacje ligowe w sumie nie są istotne,bo o niczym nie świadczą. Pytanie, czy Marcelo grał w barwach Wisły kiedykolwiek przeciwko dobremu zespołowi. Jedyne co pamiętam to z Kogutami z Londynu, ale w drugim meczu i w ataku bodajże,kilka minut. Ciężko jest ocenić co sobą tak naprawdę reprezentuje. Bo,że w polskiej lidze dobrze gra głową i się dobrze zastawia?Żadna to rekomendacja. Tak na przykład wiemy na co stać Głowackiego,bo grał w naprawdę dobrymi zespołami, tak nic takiego nie możemy powiedzieć o Marcelo. Marcel tylko z leszczami z naszej ligi się kopie po czole,co nie zmienia faktu,ze na ich tle jest wybitny.

Im słabsi zawodnicy tym lepszy powinien być trener,który by im pokazał gdzie i jak się ustawić itd. Jednak nie dramatyzujcie. Kopaczy mamy miernych ale nie na tyle aby wymienić kilka szybkich podań nie potrafili. Zwyczajnie nie wiedzą co mają grać, i nie wynika to bynajmniej z ich ułomności technicznej czy taktycznej.
Już różnych tłumaczeń się chwytacie, ale prawda jest taka,że Skorża to słaby trener, bez pomysłu na grę i prowadzenie drużyny. I mimo,że mamy miernych kopaczy to jednak ciut lepszych niż reszta ligi. Bo przecież nie dzięki wspaniałym rozwiązaniom taktycznym jesteśmy na pierwszym miejscu. A i zgadzam się w jednym, poza ich możliwościami jest atak pozycyjny czy gra na szybkości z klepy kombinacyjna pod polem karnym. Tego nie wymagam,bo nie ma od kogo.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.03.2010 o godz. 19:28.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
tofik
Senior Member

Stary 01.03.2010, 19:48
Zgodzę sięz Marszałkiem, że trener musi jak najwięcej pokazać. Jeśli piłkarz nie jest na tyle kreatywny, to trzeba zaproponować odpowiednie warianty rozegrania szybkiego kontrataki, lub ataku pozycyjnego. Z tego co pamiętam, to Kasperczak tak robił. Często wkraczał w gierki treningowej i pokazywał jak w danej sytuacji się piłkarz ma zachować. Może nie jest to najlepszy przykład. W końcu trener ten świetny nie jest, ale trochę we Francji widział.
Skorża natomiast może i chciałby być nowoczesny, ale ma doświadczenie w pracy jedynie u Janasa i tym podobnych leśnych dziadów.
..
westersyl
Guest

Stary 01.03.2010, 19:56
Cytat:
Cytat:
Zwyczajnie nie wiedzą co mają grać, i nie wynika to bynajmniej z ich ułomności technicznej czy taktycznej.
Nie bedę pisał tego samego dwa razy po prostu odpowiem wam tym co już napisałem:

Dodam że śmieszą mnie jakieś beznadzieje opinie że nasza taktyka opiera się na długiej piłce. Zastanówcie się co można zagrać innego mając w środku Diaza, Sobola i chowającego się Jirsaka. Ok Skorża nie jest idealny można go zmienić ale po co go zmieniać skoro to oczywiste że nowy trener nie sprawi że Sobol, Diaz zagra dopieszczoną piłkę na 15 metrów czy przedryblują 2 przeciwników w środku pola, ludzie Sobolewski jest uznawany za najlepszego pomocnika w lidze zagrywa piłkę na 5 metrów na wysokości penisa. Wy oczekujecie płynnych akcji a za nim kolega przyjmie taką piłkę musi ją 3 razy dotknąć. Diaz podbija sobie piłkę w śroku pola na 10 metrów myślicie że to jest element taktyki który nakazuje Skorża ? "Słuchaj Junior podbijasz sobie piłkę do góry następnie walisz lagę na przód bo już 2 przeciwników będzie Ci chciało ją zabrać." ? To jest po prostu nie możliwe aby mając takich piłkarzy grać efektownie zajebiecie i strzelać bramki po wspaniałych akcjach.

Najlepszym przykładem świadczącym o ułomności naszych graczy jest Issa Ba, koleś wchodzi na ostatnie 20 minut, widać że piłka mu nie przeszkadza, gra dokładnie, potrafi przyjąć piłkę podać ją na kilka metrów. On po prostu się wydzierał o to aby ją dostać bo nie mógł patrząc na niedorozwinięcie kolegów, w porównaniu do innych widać było, że grał w piłkę nożna.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.03.2010 o godz. 19:59.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2010, 19:57
tofik napisał(a):Wyświetl post
Zgodzę sięz Marszałkiem, że trener musi jak najwięcej pokazać. Jeśli piłkarz nie jest na tyle kreatywny, to trzeba zaproponować odpowiednie warianty rozegrania szybkiego kontrataki, lub ataku pozycyjnego. Z tego co pamiętam, to Kasperczak tak robił. Często wkraczał w gierki treningowej i pokazywał jak w danej sytuacji się piłkarz ma zachować. .
No tak ale Skorża nie grał profesjonalnie w piłke a Heniek to wielokrtony Reprezentant, grał w Francji i ma doświadczenie z boiska i wie jak ma wygladac ustawienie na boisku podczas kontrataku z własnego bogatego doświadczenia.Skorża to bardziej teoretyk w takiej sytuacji nie znaczy jednak że jest gorszy od Heńka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.03.2010 o godz. 20:05.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.03.2010, 20:01
Kasperczak przede wszystkim grał na bardzo wysokim poziomie w piłkę. A Skorża nie może niektórych rzeczy przekazać, bo raz, że nie ma autorytetu, dwa ,że zwyczajnie nie zna tego z praktyki. Nie mam tu na myśli zagadnień taktycznych, ale takie typowo techniczne, jak ułożenie stopy przy strzale itp itd.

Ma to znaczenie. Samą taktyką to może sobie Murinho jechać, jak ma gości co już coś potrafią. Niestety dla większości graczy Polskiej Ligi zagadnienia techniczne stanowią pewną ''tajemnice niezgłębioną''.

I ta źłośliwa docinka ze strony Piotrka Brożka w małym stopniu może wynikać z tego faktu.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.03.2010, 20:26
Proud napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak przede wszystkim grał na bardzo wysokim poziomie w piłkę. A Skorża nie może niektórych rzeczy przekazać, bo raz, że nie ma autorytetu, dwa ,że zwyczajnie nie zna tego z praktyki. Nie mam tu na myśli zagadnień taktycznych, ale takie typowo techniczne, jak ułożenie stopy przy strzale itp itd.

Ma to znaczenie. Samą taktyką to może sobie Murinho jechać, jak ma gości co już coś potrafią. Niestety dla większości graczy Polskiej Ligi zagadnienia techniczne stanowią pewną ''tajemnice niezgłębioną''.

I ta źłośliwa docinka ze strony Piotrka Brożka w małym stopniu może wynikać z tego faktu.
Takie docinki wobec trenerów dotycza też niestety w naszym klubie trenerów bedących byłymi piłkarzami: podobnie Baszczyński na pytanie, czy jako obrońca nauczył sie czegoś od Dana Petrescu, odpowiedział z uśmieszkiem, że... angielskiego.
Widząc poziom angielskiego u Dana (Kali mieć, Kali chcieć...) to faktycznie można było się dobrze nauczyć angielskiego.
Baszczu oczywiście w grze obronnej był lepszy od wieloletniego piłkarza Chelsea.

Uwierzcie, nasi polscy piłkarze, już tylko dlatego, że zostali zatrudnienie w Wiśle, uważają się za bogów futbolu, którym trener nie jest potrzebny
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.03.2010, 20:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Uwierzcie, nasi polscy piłkarze, już tylko dlatego, że zostali zatrudnienie w Wiśle, uważają się za bogów futbolu, którym trener nie jest potrzebny
Coś w tym jest że u nas jajo jest mądrzejsze od kury.Jednak kadrę mamy narodowościowo zróżnicowaną a i tak jest kicha.

To jest pytanie , czy oni faktycznie są tak słabi że stać ich tylko na ogrywanie kalek piłkarskich(a i to w stylu nieciekawym), czy tez Skorża jest tak słaby że przez 2 lata nie nauczył ich żadnej składnej gry, gdy jest presja rywala.
Bo faktycznie - problemy kadrowe, swoją drogą ale kolejny mecz - nie mówię, walka tym razem była ale wystarczyło że przeciwnik ostro sobie z nami pogrywał i mamy 90 minut i jedyne jakieś zagrożenie to po stałych fragmentach.

Pewnie poznamy odpowiedź na to pytanie, bo to jeszcze kilka takich meczów i Skorża wyleci - i chyba o tyle słusznie że lepiej by nowy trener miał szansę poznać choć trochę drużynę , niż miałby ją przejąć na miesiąc przed pucharami.

Najlepszy motyw byłby wtedy, jak by okazało się że pod presją to oni po prostu grać nie potrafią
94 - Allah Akbar!!
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2010, 21:22
ale tak na poważnie, jeżeli w najbliższym czasie nasz "trener" "poleci" to nie widzę nikogo sensownego na naszym podwórku, kto mógłby go zastąpić, ciekaw jestem czy tym razem Cupiał weźmie kogoś z zagranicy, czy nadal będzie stawiał na tzw. "polską myśl szkoleniową"?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.03.2010, 21:25
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
ale tak na poważnie, jeżeli w najbliższym czasie nasz "trener" "poleci" to nie widzę nikogo sensownego na naszym podwórku, kto mógłby go zastąpić, ciekaw jestem czy tym razem Cupiał weźmie kogoś z zagranicy, czy nadal będzie stawiał na tzw. "polską myśl szkoleniową"?
Bobo Kaczmarek sie anonsuje ,że jak Wisła nie zdobedzie mistrza to chetnie zostanie trenerem Wisły.
Zreszta niezdobycie majstra bedzie kolejna katasrofa,ktora to juz ,oczywiscie z mojego punktu widzenia zajecie 2 czy miejsca nie jest tragedia,ale przeciez my mamy aspiracje zeby grac w LM
fleker
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 01.03.2010, 21:41
Jeśli z naszego podwórka to tylko Jurij Szatałow. Ewentualnie za kilka lat Kafarski, Probierz.

Ale tematu trenerów nie ma co wałkować, Cupiał i tak zrobi co zechce, albo co mu polecą "doradcy"
[SIGPIC][/SIGPIC]
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.03.2010, 21:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Coś w tym jest że u nas jajo jest mądrzejsze od kury.Jednak kadrę mamy narodowościowo zróżnicowaną a i tak jest kicha.

To jest pytanie , czy oni faktycznie są tak słabi że stać ich tylko na ogrywanie kalek piłkarskich(a i to w stylu nieciekawym), czy tez Skorża jest tak słaby że przez 2 lata nie nauczył ich żadnej składnej gry, gdy jest presja rywala.
Bo faktycznie - problemy kadrowe, swoją drogą ale kolejny mecz - nie mówię, walka tym razem była ale wystarczyło że przeciwnik ostro sobie z nami pogrywał i mamy 90 minut i jedyne jakieś zagrożenie to po stałych fragmentach.

Pewnie poznamy odpowiedź na to pytanie, bo to jeszcze kilka takich meczów i Skorża wyleci - i chyba o tyle słusznie że lepiej by nowy trener miał szansę poznać choć trochę drużynę , niż miałby ją przejąć na miesiąc przed pucharami.

Najlepszy motyw byłby wtedy, jak by okazało się że pod presją to oni po prostu grać nie potrafią
Ależ skąd, oczywiście, że nie są słabi. Piszę po raz setny, że potencjalnie mamy najlepszy skład w Polsce. Brakuje nam tylko i wyłącznie kogoś, kto by te klocki poukładał, zmobilizował i czegoś nauczył.

Ja z ust Skorży słyszę ciągle, że "wyciągniemy wnioski", "Poprawimy to i tamto" i tak w kółko. Niestety zero konkretnych efektów.

To jest tak, jak w firmie: możesz mieć zespół świetnych handlowców, ale jak nie masz dobrego menedżera sprzedaży, to efektów też nie będziesz miał. Bo każdy będzie sobie rzepkę skrobał.
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.03.2010, 22:03
fleker napisał(a):Wyświetl post
Jeśli z naszego podwórka to tylko Jurij Szatałow. Ewentualnie za kilka lat Kafarski, Probierz.

Ale tematu trenerów nie ma co wałkować, Cupiał i tak zrobi co zechce, albo co mu polecą "doradcy"
A ja jeśli już mówimy o ewentualnym następcy ( mam nadzieje ze dojdzie do tego jak najpóźniej ) chciałbym zobaczyć Tarasiewicza ( z Polski, bo z zagranicy to juz inna bajka )

Dokładnie tak jak napisałeś fleker - nie ma co wałkować. Dodam tylko jeszcze ze ciężko coś trenerowi osiągnąć kiedy sami piłkarze nie chcą, a nawet nie maja szacunku do trenera.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

willow
a.k.a. morgenes

Stary 01.03.2010, 22:35
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Dodam tylko jeszcze ze ciężko coś trenerowi osiągnąć kiedy sami piłkarze nie chcą, a nawet nie maja szacunku do trenera.
No wiesz co... co to za trener, który nie potrafi wypracować sobie szacunku u podopiecznych?!
emjot
Senior Member

Stary 01.03.2010, 22:42
fleker napisał(a):Wyświetl post

Probierz który nie potrafi wygrać na wyjeździe nie wiadomo od kiedy
Szatałow ...dżizas...
Kafarski ... drugie dżizas

Boże chroń nas od polskiej myśli szkoleniowej
i takich ekspertów jak ty... (
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów