The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2010, 15:06
krasny napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości zapytam - a czym sie takowy piłkarz Lazio Rzym wyróżnia na ulicy?
No ten to chocby kolorem skóry,a napewno bardziej niz piłkarz z Bułgarii....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
miras108
Member

Od: 02.2008

Stary 01.03.2010, 15:26
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Na piątkowym treningu odezwal sie ten uraz w okolicy spojenia lonowego.Myślalem jednak ze dam rade,chciałem zagrać ale Skorza podjal decyzje zeby nie ryzykować .Czy wyruszajac z Krakowa wiedział pan już ze nie zagra? PB- Nie myślałem że wyjde na boisko .CZUŁEM SIE NA SIŁACH niestety trener podjał taka decyzje a nie inną - Jest pan wkurzony? PB - Tak i wynikiem i tym ze nie gralem
Może to była zagrywka Skorży który chciał nastraszyć Cupiała i RN że jeśli nie pozyskamy jeszcze jednego napastnika to może być źle, a Brożek wcale nie ma kontuzji. Takie moje teorie spiskowe
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.03.2010, 15:33
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
No ten to chocby kolorem skóry,a napewno bardziej niz piłkarz z Bułgarii....
No wiesz, nie każdy czarnoskóry człowiek w Krakowie to od razu potencjalny piłkarz Wisły.
Mam jednak nadzieję, że faktycznie jest coś na rzeczy.

Mam również nadzieję że dalsza polityka transferowa Wisły Kraków będzie się opierała na sprowadzaniu piłkarzy z zagranicy. Oczywiście ważne żeby w kadrze zespołu byli również rodzimi piłkarze, ale cena i umiejętności zdecydowanie przemawiają za graczami nie skażonymi umiejętnościami naszych szkoleniowców.

Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.03.2010, 15:39
Cytat:
Mam również nadzieję że dalsza polityka transferowa Wisły Kraków będzie się opierała na sprowadzaniu piłkarzy z zagranicy. Oczywiście ważne żeby w kadrze zespołu byli również rodzimi piłkarze, ale cena i umiejętności zdecydowanie przemawiają za graczami nie skażonymi umiejętnościami naszych szkoleniowców.
Powinna jednak być jakaś w tym wszystkim równowaga, bo oczywiście polscy piłkarze są przeszacowani i żądają pensji nieadekwatnych do swoich umiejętności ale na prawdę coraz mniej się człowiek identyfikuje z drużyną, gdzie gra zlepek z całego świata. Oczywiście ze sportowego punktu widzenia to pewien plus ale z drugiej strony, kiedyś się dzieciem było to się kopało i chciało strzelać jak Żurawski, Szymkowiak albo Kuźba...a teraz, jakoś nie chciałbym być podwórkowym Kirmem, Hristovem czy tym bardziej Makumbą, tfu Makinwą.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.03.2010, 15:41
Makinwa Ba

To, że nigdzie do tej godziny nie ma żadnego optymistycznego info oznacza moim zdaniem, że temat upadł. Mieli przecież całą niedzielę itp. Myślę, że już nie ma co liczyć na transfer.
PS. Jakby tak Hristova przekwalifikować w prawego obrońcę mógłby być lepszy od Alvareza. Ma bardzo dobrą wydolność z tego co widziałem. Cały mecz biegał. Do tego jest wyższy. Moim zdaniem mógłby się sprawdzić.

Kiedyś Smuda z Siadaczki zrobił najlepszego lewego obrońcę na polskich boiskach.
Zobaczymy jak się chłopak dalej będzie prezentował. Narazie brak mu trochę tzw. odejścia na paru metrach. Może jest chociaż skuteczny w 100% sytuacjach. Oby.
W sumie można go trochę przyrównać do Ivanovskiego z Polonii. Ma też kilka zalet w porownaniu z nim: m.in. jest jednak troszkę szybszy, zwrotniejszy itp. Natomiast zastawia się chyba gorzej i jest słabiej zbudowany.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 01.03.2010 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.03.2010, 16:52
szkoda ze nam nie wyszedl ten makinwa
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 01.03.2010, 16:56
Szkoda szkoda tym bardziej,że potrzebujemy wartościowego napastnika ale jeszcze będzie okienko letnie,lecz może się okazać,że już jest za późno.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 01.03.2010, 17:20
Ile lat miał Żuraw jak przychodził do Wisły? Tak mi się jakoś skojarzyło z Hristovem. Zuraw przecież grał kiepsko na samym początku.
Pudło miał 23 a nasz Gorgie ma już 25. Ewentualnie można go przyrównać do Żurawia na podstawie kariery w Levskim, która się przecież idealnie nie układała.

Chciałbym żeby nasz trener poszedł po rozum do głowy i zaczął grąć bardziej ofensywnie. Idealnie by było jakby przyszedł jeszcze jeden napastnik. Wtedy o 2 miejsca moim zdaniem powinni rywalizować nowy napastnik, Brożek i Hristov. A Boguskiego przesunąć niech rywalizuje z Ba o miejsce w środku pomocy. Ale oczywiście nasz trener nie zdecyduje się na 5 ofensywnych piłkarzy.
Fajnie by było widzieć własnie takie ustawienie zespołu:
Alvarez Marcelo Głowacki Pi.Brożek- Małecki Soboewski Kirm - Issa Ba/Boguski - Hrisov Brożek

Wtedy też przy wąsko grających pomocnikach więcej miejsca mieliby na wejścia ofensywne boczni obrońcy.

Tyle że jak dotąd nasz super trener nie zaryzykował ustawienia Bogusia w środku pomocy i raczej się na to nie zanosi.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 01.03.2010 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.03.2010, 17:23
Były czasy kiedy Wisła miała sześciu, siedmiu napastników, było kim grać. Teraz to szczęście, że kupiliśmy... wypożyczyliśmy drugiego bo pierwszy jest kontuzjowany.

Trzeba będzie dalej szukać napastników z kartą na ręku, może tym razem któryś by się sprawdził.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.03.2010, 17:54
Jeśli mamy wygrywać to musimy grać 2 napastników :] Ja bym drużynę poukładał tak: 1-4-1-3-2
Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Pi Brożek - Sobolewski - Łobodziński(!)/Małecki, Issa Ba, Kirm - Boguski/Hrisov, Brożek
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 01.03.2010, 18:42
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mamy wygrywać to musimy grać 2 napastników :] Ja bym drużynę poukładał tak: 1-4-1-3-2
Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Pi Brożek - Sobolewski - Łobodziński(!)/Małecki, Issa Ba, Kirm - Boguski/Hrisov, Brożek
Masz rację tylko nasz trener ma wymówkę. Garguła jest kontuzjowany, a Issa Ba nieprzygotowany nawet na 70minut. Jirsak w środku daje za małą przewagę w ofensywie z takiego ustawienia, żeby opłacało się zrezygnować z defensywnego pomocnika.

Dlatego uważam, że to poważny błąd naszego trenera. I musi zrobić albo z Kirma(wtedy na lewą Pi. Brożek, a na obronę Diaz), albo z Boguskiego zmiennika dla Issa Ba na tej pozycji dopóki nie wykuruje się Garguła.

Niestety nasz trener miłuje grę defensywną, mało widowiskową i opartą tylko i wyłącznie na ponadprzeciętnych umiejętnościach Pawła Brożka.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.03.2010, 19:01
Sytuacja kadrowa wyglada dramatycznie, patrzac na ilosc kontuzji...nie wiem, jak RN to sobie wyobraza? O Mistrzostwo bedzie ciezko, majac sprawnych 13 pilkarzy, ktorzy nadaja sie do gry w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 01.03.2010, 19:27
Sprawa jest prosta lecąc do Rosji Makinwa zachaczył o Kraków... I tyle w temacie. Pewnie u nas zbyt długo nie zabawił.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.03.2010, 19:30
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest prosta lecąc do Rosji Makinwa zachaczył o Kraków... I tyle w temacie. Pewnie u nas zbyt długo nie zabawił.
A po co do Rosji?Kolejna jakaś teoria tłumacząca,że nie podpisaliśmy Makinwy czy w ogóle jakiegoś napastnika. Że źle Rosjanie nam go podkupili czy co?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.03.2010 o godz. 19:32.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 01.03.2010, 19:32
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A po co do Rosji?
Przy okazji informacji, że nie trafi do Rumunii pisali też o zainteresowaniu z Rosji.
Swoją drogą jeżeli Rumunów nie było stać to jak ma stać Wisłę?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.03.2010, 19:41
Skrzat napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę że Skorża wciska kity że Ba nie jest przygotowany na 90 minut.To Skorża boi się zaryzykować.Według mnie Ba swoją techniką to na tle naszych grajków wygląda kosmicznie najlepszy skład w chwili obecnej to chyba:
Kurto-Alvarez-Głowa-Marcelo-Pi.Brożek-Kirm-Ba-Sobol-Mały-Brożek-Boguski/Hristov ale na ławkę to już...
Nie no czym innym jest to czy Skorża jest słabym trenerem czy nie itd a czym innym pisanie że sam sabotuje swoją pracę bo na złość nie chce wygrać i wstawić do 11 Ba przeciw GKS! Przecież tydzień przed meczem z Bełchatowem nie wiadomo było czy Ba dojdzie do siebie po kontuzji....

Większość trenerów bałaby się zaryzykować debiut od pierwszej minuty Ba, po kontuzji.

Rozumiem ze gustujesz w takiej argumentacji, Skorża ściągnął Ba do Wisły żeby go nie wystawiać w meczach i tym sposobem w****iać kibiców
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.03.2010, 20:12
A miało być tak pięknie. Pytanie, po co w takim razie Makinwa był w Krakowie ? O ile to był on. Pilkarze powinni nosić służbowe ubranie również po godzinach Wtedy z nazwiskiem na plecach nikt by go nie pomylił.
..
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 01.03.2010, 20:14
moze to ten lewy obronca przyjechal podpisac od czerwca?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.03.2010, 20:16
Edit. Powinni się nim zainteresować widząc jakie starania do tego czynią strony wszelakiego kalibru i jego menager. Poza tym może też być taka opcja,że włosi robią teksty po włosku,a u nas nikt poza rai uno i cinquecento oraz Ciociolina,no wiecie i na translatorku google rozkminjiają co Makarony w ogóle chcą.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 01.03.2010 o godz. 22:20.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.03.2010, 20:16
A że tak zapytam... w klubie to w ogóle wiedzą, że interesujemy się Makinwą
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 01.03.2010, 20:17
mozna dzisiaj podpisywac ? nie rozumiem tu czegos, jest pierwszy
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.03.2010, 20:19
Jeszcze parę godzin i bedzie spokój do nastepnego okienka
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.03.2010, 20:22
korzychxp napisał(a):Wyświetl post
mozna dzisiaj podpisywac ? nie rozumiem tu czegos, jest pierwszy
Jeśli ostatni dzień okienka wypada na niedziele to zostaje przedłużone o 24 godziny
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.03.2010, 20:23
a w ogole padło nazwysko Makinwa kiedykolwiek od jakiegos działacza,trenera,sprzątaczki,jakieljkolwiek osoby która pracuje w Wisle? TO JEST KOLENY WYMYSŁ. pojawiło się coś na stronie Lazio czyli pewnie były jakieś zapytania o niego i na tym koniec..smiać mi sie chce czasami..podejrzewam,że Wisła kontaktowała się jeszcze z 50 takimi goscmi,gdyby i to wyszło na jaw to kazdy z Was przescigałby się w układaniu nowej jedynastki,rererwy i jeszcze poł młodej ekstraklasy by obsadził nowymi zawodnikami którzy są ''o krok od Wisły''
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 01.03.2010, 20:40
Swoją drogą to mogło także być tak, że ściągnęli ciemnego na testy medyczne, bo gdyby doszli do porozumienia w poniedziałek, a nie mieli testów medycznych - na pewno by nie podpisali, biorąc pod uwagę doświadczenia z przeszłości. Dziś pewnie były negocjacje, a Makinwa przebadany.

To takie gdybanie, kierując się czystym racjonalizmem. Jest też możliwe, że nie było go w Krakowie w ogóle. Ale dlaczego tyle osób by ściemniało? Maci0s, który przecież dał wiarygodne info dot. Hristova, wisła-online, która też dawała wiarygone info czy Michał Białonski(to samo).

Jakoś dziwnie im ufam. Choć nie łudzę się, aby w najbliższych godzinach stało się coś zaskakującego.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
miras108
Member

Od: 02.2008

Stary 01.03.2010, 20:40
maci0s napisał(a):Wyświetl post
tym którzy mnie tak wzywają polecam czytanie zawsze kilku stron wcześnie...
jestem, a ze nie mam nic nowego do powiedzenia nie pisze...
swój pogląd na temat drugiego napastnika wyraziłem dzisiaj rano pisząc z Griszką30Kr

ale ciągle czekam do 24

Tylko że ewentualne info o podpisaniu jakiegoś kontraktu ukaże się prawdopodobnie dopiero jutro, więc nic Ci pewnie nie da czekanie do północy
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 01.03.2010, 20:42
miras108 napisał(a):Wyświetl post
Tylko że ewentualne info o podpisaniu jakiegoś kontraktu ukaże się prawdopodobnie dopiero jutro, więc nic Ci pewnie nie da czekanie do północy

Jasne ze tak, ale będę musiał sie bronić jak tu wszyscy będą po mnie jechać... Spodziewam sie tego

Nie na transfer czekam tylko na te obelgi ktore polecą w moją stronę;]
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.03.2010, 20:51
Maćko napisał(a):Wyświetl post

To takie gdybanie, kierując się czystym racjonalizmem. Jest też możliwe, że nie było go w Krakowie w ogóle. Ale dlaczego tyle osób by ściemniało? Maci0s, który przecież dał wiarygodne info dot. Hristova,
............................

Cytat:
wisła-online
przecież oni tylko kopiowali info z oficjalnej , twsd czy jakichś gazet.. to raczej przypomina jakiś blog zakręconej nastolatki...

Cytat:
która też dawała wiarygone info czyMichał Białonski(to samo).
http://sport.interia.pl/raport/trans...o,1426443,5719
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Stary 01.03.2010, 20:58
Krótko mówiąc pozostało czekać, chociaż jak się nie uda i okaże się że to była jedna wielka lipa to hmmm daliśmy się wszyscy mocno wkręcić ...
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.03.2010, 21:00
filoo napisał(a):Wyświetl post
Krótko mówiąc pozostało czekać, chociaż jak się nie uda i okaże się że to była jedna wielka lipa to hmmm daliśmy się wszyscy mocno wkręcić ...
Bedzie to super nie to ważne żeby Brożek szybko doszedł do siebie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów