The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2010, 17:00. [19 kolejka] Wisła Kraków-Arka Gdynia, Piątek 5 marca godz. 20.00
Jedyna optymistyczna myśl jaka mi przychodzi do głowy: to Legia a nie Lech dopadł Wisłę na 2 punkty. Dla Lecha to będzie minimalnie 5 punktów. O wiele gorzej gdyby ew. mistrzostwo zdobył Lech. Będzie miał już stadion i mógłby Wiśle odskoczyć.

Co do samego meczu do ataku wraca Małecki.
Skład wg mnie mógłby na ten mecz wyglądać tak:
Pawełek Alvarez Marcelo Głowacki Pi.Brożek Małecki Sobolewski Issa Ba Kirm Boguski Hristov
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 28.02.2010, 17:03
Jak Ba wystąpi od pierwszej minuty to środek pola może przynajmniej będzie spoko.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 28.02.2010, 17:09
Skrzat napisał(a):Wyświetl post
Jak Ba wystąpi od pierwszej minuty to środek pola może przynajmniej będzie spoko.

O ile wystąpi znając Pana Maćka nie można być tego pewnym,ale spoko byłoby gdyby razem zagrali od 1 minuty z Sobolem no i jeszcze żeby ten Makinwa był.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 28.02.2010, 17:26
Ja stawiam na remis 1:1. Bramkę strzeli Boguski. Będzie to ciężki mecz, Arka będzie przeważać.
Na konferencji pomeczowej Skorża powie tradycyjnie, że zaraz się rozpędzą i następny mecz wygrają. Piłkarzyny, stwierdzą, że przeciwnicy postawili trudne warunki i nie mogli się przebić pod pole karne rywala.

Po sezonie Skorża zostanie wywalony a my skończymy na 3 miejscu.
Odpowiedz cytując
wiślaQ
Member

Od: 04.2009

Stary 28.02.2010, 17:50
A może Diaz na lewą obrone , za Piotrka Brożka ?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.02.2010, 17:54
Dobrze ze mecz jest w piątek bo nie wytrzymałbym do soboty z tą porażką na koncie
Szkoda że bez publiki
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.02.2010, 17:59
Pawelek - Alvarez, Glowacki, Marcelo, Brozek Pi. - Kirm, Sobolewski, Ba, Diaz - Malecki Hristov. Arka u nas nie wygra.

1:0 wystarczy mi, a Maly strzelcem gola.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 28.02.2010, 18:02
Jakby kupić lewego obrońcę to Skorża mógłby bardziej spróbować taktyki takiej rzeczywiście:
Pawełek Alvarez Marcelo Głowacki Diaz/nowy obrońca Kirm Sobloewski Ba Pi. Brożek Małecki Hristov

Przydałby się też ten napastnik. Bo na odwodzie zostaje praktycznie tylko Boguski Łobodziński Jirsak i kontuzjowany Brożek z wartościowych graczy.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 28.02.2010 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.02.2010, 18:31
Arka bardzo słabo zaczeła sezon i chociaz my naszą gra nie powalamy to powinismy z nimi spokojnie wygrać .
Ba i Małecki w pierwszym skladzie i gra powinna lepiej wyglądać .

Mecz odbędzie się już na Hutniku ?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.02.2010, 18:40
Mecz na Hutniku ale bez publiki. Jedziemy równo Arkę tak jak Ruch. Gdybyśmy wygrali 3:0 i więcej to od razu inaczej wyglądałyby kolejne mecze
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.02.2010, 18:44
Arka jest słabiutka i moim zdaniem obok Odry kandydat do spadku, więc Wisła powinna spokojnie ten mecz wygrac.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.02.2010, 18:46
Jak dla mnie optymalnie :

Pawełek - Alvarez Głowacki Marcelo Brożek - Boguski Sobolewski Ba Kirm - Małecki Hristov

I jazda z kur***.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.02.2010, 19:02
Będzie remis. Stawiam na 0:0. Oby Lech a nie Legia została MP.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.02.2010, 19:05
thechris napisał(a):Wyświetl post
oby WISŁA zdobyła!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.02.2010, 19:07
Oby... ale z taką grą czeka nas sporo porażek w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.02.2010, 19:07
stawiam na 4:1 dla nas.

strzelimy sobie samobója w 78 minucie i ruszymy do ataku, Issa strzeli na 1:1 w lewe okienko, Andraż z wolnego na 2:0, Mały na 3:0 z główki, i Hristov uderzy z dystansu i 4:1, do tego Marcelo strzeli gola ale sędzie odgwiżdze spalonego;>
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.02.2010, 19:08
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie optymalnie :

Pawełek - Alvarez Głowacki Marcelo Brożek - Boguski Sobolewski Ba Kirm - Małecki Hristov

I jazda z kur***.

Na odwrót, Małecki na skrzydle a Boguski na ataku razem z Georgim i wtedy można jechać z śledziami.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
tasior228
Member

Od: 10.2007

Stary 28.02.2010, 19:09
obstawaim 3-1 dla nas
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.02.2010, 19:13
Znając nasze szczęście Issa Ba w środku tygodnia nabawi sie kontuzji i nie bedzie mogl wystapić :/
Jeśli jednak nic mu nie będzie to skład wystawił bym taki:
Kurto - Alvarez Głowacki Marcelo Burliga - Pi.Brożek Ba Jirsak Kirm - Małecki Hristov

Myślę,że na gwałt potrzebujemy skrzydłowego,bo tak naprawde mamy tylko jednego ;/
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.02.2010, 19:14
Po meczu z Bełchatowem kilku zawodników powinno powąchać smak rezerwy, niestety nie ma ich za bardzo na kogo wymienić. Mam szczerą nadzieję, że na boisku nie zobaczę Juniora Diaza. Chciałbym aby nasza reakcją wyglądała jak po Levadii.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.02.2010, 19:17
Ja też widziałbytm Isska od pierwszej minuty na boisku bo facet widać , że grał w lidze francuskiej , Wczoraj w ciągu 20 minut zrobił to czego Jirsak od kiedy przyszedł na Reymonta nie uczynił a czego oczekiwano. Mianowicie przyjęcia z ruchem do przodu i atak . W dodatku widać , że na boisku myśli i potrafi rzucić fajną piłę.Jednak Ba nie zagra z Arka najprawdopodobniej od 1 minuty bo jest nieprzygotowany fizycznie do 90 min i nie wiem ile razy trzeba wat to jeszcze powtórzyć.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 28.02.2010, 19:28
thechris napisał(a):Wyświetl post
Widzę,że zniechęciła cie gra Wisły do tego by wierzyć w MP no ale nie dziwie się bo na dzień dzisiejszy gramy beznadziejną piłkę jak na MP i jak n atak wielki zespół,ale ja jednak w mistrza wieże pamiętacie jak w tamtym sezonie traciliśmy 7 punktów przewagi do Lecha,a tu proszę MP.TERAZ PASUJE ZJECHAĆ ARECZKE I JESZCZE BĘDZIE PIĘKNIE
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
wiślaQ
Member

Stary 28.02.2010, 19:30
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj w ciągu 20 minut zrobił to czego Jirsak od kiedy przyszedł na Reymonta nie uczynił
A co on takiego zrobił ? Kilka podań i nic wiecej . Jedyne co było widać od razu to , to że jest dobry technicznie. Nie oceniajcie go po kilkunastu minutach gry.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.02.2010, 19:36
Cytat:
A co on takiego zrobił ? Kilka podań i nic wiecej . Jedyne co było widać od razu to , to że jest dobry technicznie. Nie oceniajcie go po kilkunastu minutach gry.
Co zrobił ?
Chciał piłkę do gry, nawet się o nią wydzierał a to jest podstawa przy chowającym się Jirsaku podbijającym piłkę Diazia i bezproduktywnym Sobolu.

-do tego miał pomysł na akcję, koledzy jednak nie nadążali za tym co chciał zrobić.
-dokładnie zagrywał, nie grał na pałe potrafił się zastawić mając 2 przeciwników na pleacach.
- w przeciwieństwie do naszych grajków widać było że jest piłkarzem po takich cechach jak przyjęcie piłki i podanie bo u nas to tylk Kirm to jeszcze potrafił.
Odpowiedz cytując
wiślaQ
Member

Stary 28.02.2010, 19:38
Dobra , przekonałeś mnie . Issa musi zagrać w pierwszej 11 !
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.02.2010, 19:39
Będzie organizowany doping pod stadionem?
Usłyszą nas jak się postaramy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.02.2010, 19:40
1)Nie wiadomo kto będzie zdolny do gry.
2) Jeśli Arka strzeli bramkę, to się zamuruje a pomysłu na sforsowanie muru,sforsowanie czegokolwiek ta drużyna nie pokazuje. Może być ciężko. Z taką grą jak my prezentujemy,bez pomysłu, bez polotu to i remis może być możliwy.
3) to,że będzie grał Ba daje jakiekolwiek optymistyczne nadzieje na korzystny wynik, no chyba,że za tak uznamy remis,.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
robert!!!1906
Member

Od: 01.2008

Stary 28.02.2010, 19:43
BĘdzie MaŁy I Wygrana!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.02.2010, 20:01
blanco napisał(a):Wyświetl post
Znając nasze szczęście Issa Ba w środku tygodnia nabawi sie kontuzji i nie bedzie mogl wystapić :/
Jeśli jednak nic mu nie będzie to skład wystawił bym taki:
Kurto - Alvarez Głowacki Marcelo Burliga - Pi.Brożek Ba Jirsak Kirm - Małecki Hristov

Myślę,że na gwałt potrzebujemy skrzydłowego,bo tak naprawde mamy tylko jednego ;/
Twoim zdaniem jest to 11 która wygra z Arką Powiedz czym się kierowałeś przy takim a nie innym wyborze

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Po meczu z Bełchatowem kilku zawodników powinno powąchać smak rezerwy, niestety nie ma ich za bardzo na kogo wymienić. Mam szczerą nadzieję, że na boisku nie zobaczę Juniora Diaza. Chciałbym aby nasza reakcją wyglądała jak po Levadii.
Napisz, jeżeli możesz kogo byś widział w miejsce Diaza jakiś konkret.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.02.2010, 20:20
Najlepszy byłby skład z odpowiedzialnym tylko i wyłącznie za destrukcję Diazem lub Sobolewskim oraz rozprowadzającym akcje Issa Ba. Granie 4-5-1 z Arką będzie nieporozumieniem.
Jak już pisało parę osób Mały na skrzydło, Boguski do ataku i powinno być dobrze. Rywal jest słaby, w sam raz na przełamanie.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów