|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Właśnie. Finanse z biletów to mały procent tego co kluby zarabiają dzięki TV, ale oczywiście jeżeli jest jakaś okazja dopic komuś i pokazac swoją wyższośc (a raczej słabośc), to musi wykorzystac sytuację...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
A nie liczę Sky Boxów (jakieś 3-4 mln rocznie) i nie wykluczam, że i frekfencja będzie większa, i ceny biletów - pezynajmniej na niektóre miejsca - wyższe. Ale to nie ten temat ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet w przypadku Barcelony wpływy ze stadionu pod względem tylko sprzedanych biletów na mecze ligi są większe niż z transmisji za poprzedni sezon Barca skasowała okolo 60mln euro za prawa do transmisji a zakładając że bilet średnio kosztuje 45euro(cena różni się w zależności od meczu i trybuny ale liczac dla generalki od 19-75 euro) To dla 19 meczu ligowych przy zapełnieniu trybun 80 tys ludzi wychodzi jakieś 68,5mln euro a do tego dochodzi puchar liga mistrzów muzeum i inne rzeczy więc myślę że w przypadku FCB kwota za prawa do transmisji zamyka się w 70% wpływów ze stadionu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Uwielbiam Twoje wpisy. Jesteś tak radośnie naiwny, że aż trudno uwierzyć, że możesz legalnie pić alkohol. ![]() A do czego zmierzasz tą wypowiedzią jest dla mnie zaaajebistą zagadką, choć zobacz chłopaku, sam też teraz popiłem, a niby pijany, pijanego zawsze zrozumie. ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie sądze że Cupiał zwolni Skorże bo sobie zdaje sprawe że w kraju lepszego trenera nie znajdzie a na klasowego szkoleniowca z zagranicy raczej nie stac.No sorry , jeden już był nazywał sie Petrescu to go zwolnił bo zbyt forsowane treningi prowadził a to nie podobało sie zawodnikom.Tak czy siak Skorża zostanie.To już jest inny Cupiał niż przed 3-5 laty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() No i grzechem wtedy byłoby zostawiać Skorżę. Przy takim obrocie to trener i dyrektor sportowy z Niemiec bądź Holandii. I budujemy profesjonalny klub. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Adios i nie odpisuj mi juz. Przepraszam za off top. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Narzekaliście na pana Ciupała , widać teraz że niektórzy po prostu projektowali na niego swoją głupotę , uprzedzenia , emocje .... Bo różnicie się ale raczej na niekorzyść .
Brawo Panie Ciupał ! Brawo Panie Skorża ! I tak trzymać dalej ... Ta wasza troska o Wisłe podszyta jest defetyzmem i to się prawdopodobnie u niektórych nigdy nie zmieni , jaka by nie była sytuacja . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Rozpoczynamy akcje "spakujmy walizki Skorży". Kolejny bardzo wazny mecz przegrany, zero dobrego stylu od 2 lat. Sajonara.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
taaa już się nie mogę doczekać aż zaczniecie te wasze medytacje nad trenerem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to w takim razie ja zacznę.
Wiślacy są dobrze przygotowani kondycyjnie i ... na tym bym poprzestał. Niestety nasz drogi treneiro nie ma warsztatu taktycznego... i to boli bo w dzisiejszym meczu nie bylo wogóle widać stylu gry !! tam nie było pomysłu na rozpracowanie drużyny gospodarzy... niestety ale tu potrzebny jest trener zagraniczny który trzepnie tymi chłopakami i ich wytrenuje... trener z dobrym warsztatem taktycznym i fizycznym ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To co Skorża wyprawia to jest absurd.Widzi,że Diaz nic nie robi tylko głupio fauluje i gra beznadziejnie,ale mimo to on robi dopiero pierwszą zmianę w bodajże w 70 minucie jeszcze do tego nie zdejmuje go.To jest paranoja od początku gdy Skorża został trenerem Wisły nie robi dużo zmian widząc,że paru zawodników sobie nie radzi.Ja osobiście nie dziwie się Kokoszce dlaczego postanowił odejść z Wisły dostawał mało szans i za niedługo opuszczą nas kolejni młodzi zawodnicy,gdyż nie dostają szans na grę.Przynajmniej jednego zawodnika na sezon powinno się wypromować Urban z Legii wpuścił Rybusa i Borysiuka i w tej chwili oni są motorami napędowymi Legii stanowię o jej silę.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A ja myśle, że spokojnie można zamknąć ten temat do zakończenia sezonu. Wtedy przyjdzie czas na rozliczanie Skorży.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
*Michael* napisał(a):
Prawda jest taka że Probierz, Ulatowski, Lenczyk i Bóg wie kto jeszcze zdobyli by z Wisłą mistrza Polski. Mogę sie spokojnie o to założyć! Kamson napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Mixu : 27.02.2010 o godz. 20:00.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam tylko jedno pytanie do sztabu trenerskiego/lekarzy Skorży ? Jakim cudem, jesteśmy jedynym zespołem w ekstraklasie, gdzie aż 8 zawodników jest kontuzjowanych ( i to mowa o zawodników, którzy grali prawie regularnie w 11-stce ) ? Czy my mamy szczęscię do szklanych piłkarzy ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wytrzymują obciążen. Bykom jak Diaz Kirm Marcelo nic nie jest
Kwestia predyspozycji do uprawiania wyczonowo sportu pewnie ma jakieś znaczenie. Skoro taki Łobo nigdy nie przepracował przygotowań w pełni, a Boguskiego boli mięsień jak mocniej potrenuje. Kto taki zawodników brałby na zachodzie na poważnie ?![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wy wierzycie ze trener z zagranicy coś zmieni?
przecież co nie którzy nasi piłkarze zaraz walną fochami, pojdą na skarge do Bogusia i tyle z tego bedzie, beda narzekac ze ciagle ciezkie treningi, Ci co nie maja ambicji niech lepiej odejda do innej druzyny, tutaj zmiana nic nie pomoze, dziś widziałem totalna bezradnosc... oczywiscie Mariusz Pawełek nie potrafi się skocentrować na meczu, lubi podnosci adrenaline a z tymi kontuzjami to jakies fatum ;/ Brozek odpada, Boguski nie jest w pelni formy, bo ktos go porzadnie nie potrafi wyleczyc, Hristov dopiero przybyl, jedynie Malecki moze cos poradzi, Kirm dzis probowal ciagnac, zawsze bronilem Jirsaka ale dzisiaj juz stracilem do niegu zaufanie...zamiast Diaza Issa Ba na boisko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie ma to jak dobrze rozpocząć nowy sezon. Pan Maciuś znowu nie trawił z przygotowaniami. Pewnie zaczną grać jako tako, dopiero w ...lipcu. Ciekawe czy tym razem też się przyzna ? W razie czego można zwolnić sprzątaczkę winną formy drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
I obstawiam że wszystkie problemy z kontuzjami, beznadziejnym przygotowaniem pod względem motoryki, dynamiki i szybkości to wina właśnie Paolo Terziottiego.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 27.02.2010 o godz. 22:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Baniku też odwalil kawał dobrej roboty. Dziwnym zbiegiem okolioczności mieli najgorszy sezon od 10 lat właśnie w okresie pracy Włocha.
No, ale to chyba zbyt pochopne wnioski, nie znamy sytuacji od środka. Możemy tylko przypuszczać. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
nie pracuje już w Wiśle od grudnia
chyba ze się mylę ale na wislakrakow.com taki news był
;-) polecam kubeł zimnej wody na głowę, przyda się
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 27.02.2010 o godz. 22:36.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
tofik jednak cos w tym jest bo pamietam ze jak ten Wloch do nas przychodzil to tez pisali ze w zespole Banika byla plaga kontuzji czyli taka sytuacja jak teraz jest u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szczebrzeszcz sam lepiej czytaj newsy dokładnie :
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zebiony_sklad/ "W związku z czasowym ograniczeniem kadry oraz zmęczeniem po wczorajszym meczu sztab szkoleniowy zdecydował , iż poranny trening będzie się składał jedynie z kilku gierek, a po południu piłkarze odpoczną . Tylko ochotnicy o 16:30 udadzą się na siłownię wraz z Paolo Terziottim " jak nie pracuje? to co on robił w Hiszpanii ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skorżę w znacznym stopniu "gubią" słabi i źle dobrani współpracownicy - błedy Janasa i Tenzzotiego są ewidentne i bezprecedensowe, a mimo to obaj są ciągle w sztabie trenerskim, chronieni z niezrozumiałą dla mnie determinacją przez Pana Macieja. W tym sezonie mamy rekordową liczbę poważnych kontuzji mięśniowych u zawodników, co jest ewidentnie "kamykiem do ogródka" Tenzzotiego, a rozpracowywanie rywali przez Janasa, szczególnie Lewadii, przejdzie już niestety do ciemnej historii klubu. Nie wiem, co mający tak złe efekty pracy "fachowcy" robią w Wiśle i za co biorą pieniądze - ich praca jak widać bardziej szkodzi, niż pomaga drużynie i Skorży, rzutując na wyniki.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Póki co to za Skorzy doszło nam kolejne "osiągnięcie" Wisły pod jego wodzą. Od trzynastu lat przegrana na inaugurację. Wcześniejsze to: przegrana z Legią u "siebie" od nastu lat, tudzież porażka z Cracovią od 50 lat? No i z Amicą, ale to już nie popadajmy w szczegół. Niemniej dogmat o jego geniuszu nieobalony do dziś i pewnie będzie trwać na wieku wieków. Amen./
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
innym newsem się podpierałem,
znazlem go , i w pozniejszej wersji dodano słowo "podobno" widziałem tylko pierwszą ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bardzo lubię Pana Macieja i nie śmiem oceniać go po pierwszej kolejce,jednak chyba muszę,i powiem mu szczerze : szukaj Pan miejsca w jakiejś Odrze bądź Bełchatowie,na Wisłę się Pan nie nadajesz,wiem wiem 2 razy mistrzostwo ale to nie wszystko.Zero motywacji w szatni co było widać bo dzisiejszej grze - w stylu V ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Czytałeś wywiad Marcelo jak chwalił Janasa, czytałeś, gdy mówił, że jest wdzięczny Janasowi, że zostaje z nim po treningach. Czytałeś potem Clebera, który chwalił Marcelo jak przez ten rok się rozwinął. A co do rozpracowywania, słyszałeś co powiedział Skorży o Lewadii , widziałeś jaki raport mu przedstawił czy tylko czytałeś to co powiedział prasie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
1.twierdzicie że Skorża nie zdobędzie mistrza (mimo, że rok temu o tym samym czasie nie miał 2pkt przewagi nad vice-liderem) 2.zwalniacie trenera nie mając 100%towego kandydata na jego miejsce, który zaspokoiłby wasze wymagania o pięknej grze z polotem i fantazją wzorem (nie wiem) Manchesteru? Barcelony? 3.wieszacie psy na piłkarzach za brak zaangażowania, walki itp.. (głównie - o zgrozo - na Diazie, który był wg mnie największym "zadziorą" po stronie Wisły w tym meczu) Skorże należało (jeśli już) rozliczyć po Levadii. I jeśli już - to po zakończeniu sezonu (ew. po serii porażek (dwóch, trzech...) Ochłońcie heheheh Jutro Lech przegra, za tydzień przegra Legia - humor wam wróci... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
szacunek za 2 majstry dla Skorzy ale w szatni trzeba motywowac moze i tak
--> http://www.youtube.com/watch?v=Hwzx6...eature=related![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|