|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie do końca jest tak, ale sens zachowujesz. Sytuacja jest analogiczna co wejście na teren prywatnej piaskownicy. Możesz się w niej bawić itp. ale prawem właściciela jest Cię z niej wyprosić, jak np. zgarniesz łopatki. Nie oznacza to jednak, że możesz dać innemu dziecku w pysk (bo tego zabrania prawo państwowe). Mówiąc inaczej, musimy przestrzegać prawa FIFA i UEFA bo nas wy... z piaskownicy. Nie oznacza to jednak, że bawiąc się w sposób przez nie nieprzewidziane łamiemy prawo.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Jezu o czym ty mówisz... ? ja myslalem ze my o prawie pierwokupu rozmawiamy a nie o zamkach z piasku...:/
Nadrzędnym prawem dla klubiu jest prawo fifa uefa... ale masz racje... jak tam dadzą ze mozna zawodników zabijać, to tego zrobic w polsce nie możemy... widzisz jaka skrajnosć? jak cholernie przerysowałem ta sytuacje |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mnie tylko jedna rzecz zastanawia z tym murzynkiem.. Jak tylko się pojawił Hristov to od razu wywiady, filmy.. w takim razie czego trzymają w tajemnicy sprawę z tym Makinwa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Być może był on alternatywą dla Hristova, być może to wymysł mediów, byc może jest daleko od porozumienia z klubem... być może... zaczekajmy jeszcze 2 dni i wszystko będzie jasne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mi się wydaję, że Hristov miał być zasłoną dymną dla tego najważniejszego transferu. Po prostu nie chcą zapeszać, bo później w gazetach będzie, że nikt tak jak Wisła nie potrafi zepsuć transferu itp.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
-Wszystko było uzgodnione, chodziło tylko o badania.Z murzynem sprawa nie jest oczywista, stąd milczenie ps jeszcze 'słówko' a propos przebudzenia się krytykantów, krytykujących tych co krytykują ![]() Ja lubię krytykować i staram się to robić merytorycznie, tak samo jeśli jest za co chwalić to chwalę - Tak na oko(bo wszystko zweryfikuje murawa) wygląda że Skorża jeśli chodzi o 2 transfery , wykonał dobrą robotę. Pozbył się kompletnie nieskutecznego Ćwielonga, sprowadził gościa co strzelać potrafi.Podobnie jeśli chodzi o pomoc -Slaby od lat Cantoro , zamiast niego niewiadoma ale rokująca lepiej. Ogólnie cieszę się ale nie podniecam - na to przyjdzie czas, gdy zobaczę lepiej grającą Wisłę. ps i czekam na murzyna - Wierze że Boniek wie co mówi - taki byk na naszą ligę to by mógł być prawdziwy postrach wszystkich obrońców i bramkarzy.Różnica w poziomie obu lig jest tak gigantyczna że można na to liczyć.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.02.2010 o godz. 18:23.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Powtarzam ze do niedzieli ma byc 2 napastnik... czy z lazio czy innego klubu, nie wiem, ale jestem spokojny o to ze będzie... a moze i lewego obrońce jednak sie uda wykupić juz teraz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
royalmichael
Może to jest wymysł mediów ale z kolei ja ten cały maci0s stoi przy stadionie jak wartownicy przy grobie Nieznanego Żołnierza(bez obrazy)i wypatrzył jakiegoś murzynka to może do jest Makinwa,nie wiem ale mam taką nadzieję.Ciekawi mnie wypowiedź Skorży o sprowadzeniu lewego obrońcy.Pożyjemy zobaczymy. ![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 26.02.2010 o godz. 18:15.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Uran ja juz sie zapędziłem ale to dlatego ze mnie trafia...
Pierwokup to pierwokup.... Wisła zapłaci, zawodnik chce, Wisła ma nowego zawodnika. Lewski nie moze podwyższyć kwoty transferu a tym samym powiedziec "rozmyśliliśmy sie, bo dzisiaj jest droższy" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ciekawy jestem co będziesz pisał jak go nie będzie...bardzo ciekawy
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a ja jestem bardzo ciekawy co mi napiszesz jeśli będzie... bardzo ciekawy
pierwszy sceptyk RP albo asekurant... w Bułgara tez mi nie wierzyłeś...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 26.02.2010 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Żeby Makinwa nie pojechal na Kałuży
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Może tym tajemniczym dzikim którego widziano z Czerwcem jest Eugene Sepuya. Wisła się nim interesowała ale wtedy trzaba było za niego bulić, a teraz jest bez klubu.
![]()
God save the Queen
Long live the Queen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy, że przepowiedział już transfer Hristov'a, mi osobiście więcej do szczęścia już na jeden weekend nie potrzeba (oczywiście zwycięstwo z Bełchatowem jest obowiązkowe), ale nie będę płakał z powodu drugiego transferu w ataku i dodatkowego lewego obrońcy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myślę,że można zaufać maci0s nie to ,że się podlizuję czy coś w tym stylu,ale gość pisał o tym ze zawodnik przyjedzie- przyjechał to czemu nadal piszecie że co będzie pisał jak się nie spełni to co pisze zaufajcie mu w końcu.Dopiero jak nie będzie tego 2 zawodnika to możecie mieć pretensje.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obyś się mylił, on nawet nie zaliczył testów w Śląsku Wrocław, a w Wiśle stwierdzono, że jest za słaby. Co nie zmienia postaci rzeczy, że lansuje się nawet swoją stroną internetową. Jego dorobek obecności na boisku jest niezbyt imponujący (ale za to miał czas żeby stronkę sobie założyć).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pozytywne jest to że Skorża nie zaprzeczył tego że prowadzą rozmowy z Makinwą. Mam nadzieję że media i kolega z forum mają rację.
Bardzo bym chciał żeby Makinwa do nas przyszedł, bo to swego czasu był jeden z 3 obok Martinsa i Obinny najlepszych Nigeryjczyków w Serie A. Wiadomo że w Lazio ciężko się gra, szczególnie jak się jest czarnym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale mam nadzieję że coś jest na rzeczy, bo piszą o tym media we Włoszech. W każdym razie Makinwa w formie to zawodnik którego w polskiej lidze do dawna nie było, może nawet od czasów Bońka. Taki gość naprawdę bardzo by się Wiśle przydał. Pamiętam go jeszcze z występów w Palermo i robił bardzo dobre wrażenie.
Zresztą zastanawia mnie to, czemu tak naprawdę żaden Nigeryjski napastnik nie zrobił przez ostatnie lata wielkiej kariery. Tacy goście jak Yakubu, Martins, Obinna czy Makinwa to naprawde byli (są) bardzo utalentowani zawodnicy, szybcy, silni, ale zawsze czegoś brakuje by osiągnąć poziom chociażby Drogby czy Eto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://wisla-online.pl/news/makinwa-...w-krakowie-887
Czyli jednak Makinwa jest tym tajemniczym osobnikiem ![]()
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 26.02.2010 o godz. 18:50.
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Troche nie w temacie ale oglądam mecz koszykarek i nasi kibice wywiesili " Prawda jest taka nie chcemy w Wisle Łaciaka " wiadomo o co chodzi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bo nas zdradził z Parchami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
||
No i wyszlo Cupial wk**** sie po sparingu z Sosnowcem i sypnał kasą ciekawe sa te info ze kogos widziano ,ktos gdzies byl ![]() my akurat mamy wiele przykladow ze niektorzy w samolotach siedzieli itd wiec nie napalajmy sie wonski_eNHa napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.02.2010 o godz. 18:56.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Noi co teraz wierzycie w to co pisał maci0s
Jak udało nam się dowiedzieć, Stephen Makinwa pojawił się dzisiaj na krakowskich Balicach. Z lotniska odebrał go kierownik drużyny - Ryszard Czerwiec. Panowie natychmiast skierowali się ku wyjściu, wsiedli w auto i odjechali w kierunku Myślenic. Zawodnik przejdzie tam szereg testów medycznych - to one ostatecznie zadecydują czy podpisze kontrakt z klubem Mistrza Polski. Ostatnią kwestią porozumienia pomiędzy klubami pozostaje klauzula pierwokupu, a raczej jej wysokość. Zawodnik został uznany za niepotrzebnego drużynie, jednak Rzymianie nie zamierzają oddać go za darmo. Na proponowane przez Wisłę 400tysięcy euro, Lazio odpowiedziało milionem. Negocjacje w tej sprawie prowadzi Dyrektor Wykonawczy, Jakub Jarosz. Pozostaje on w ścisłym kontakcie z Panem Bogusławem Cupiałem, dzięki którego dobrodziejstwu Wisła znowu ruszyła do transferowej ofensywy Pragniemy również zdementować informacje, jakoby Pan Bogusław Cupiał wściekł się po meczu z Zagłębiem Sosnowiec. Lista potencjalnych kandydatów do wzmocnienia formacji ataku została przedstawiona Bossowi krakowskiej Wisły podczas spotkania z trenerem Skorżą, w Myślenicach. Zgoda na rozpoczęcie rozmów została wyrażona już wcześniej. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tak to wszystko jest na stronie www.wisla-online.pl i to co pisal Maci0s jest prawdą.
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mówiłem ze widziałem?
Ale oczywiście Griszka30kr wie lepiej co widział maci0s... i jak lazio zejdzie z sumy odstępnego to będzie drugi napastnik... A tak przy okazji dla tych którzy twierdzili ze Levski moze nie sprzedać za te 400 bo zechce wziąć więcej... To po co wpisywac taką klauzulę? Po co Lazio walczy o 1 mln? przeciez mogli by wpisać 1 euro i potem powiedziec veto...;] Nie mogą tego zrobić, raz zapisana suma pierwokupu powoduje zgodę na transfer za taką własnie kwotę, jeśli klub dojdzie do porozumienia z samym zawodnikiem. AMEN |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że nie ma co podniecac się wiadomością z wisla-online.pl bo oni juz pisali ze Costly został piłkarzem Wisły.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Dokladnie, chociaz akurat w poprzednim okienku nawet pisali wiarygodne newsy o transferach.
Poza tym kwestia jest tego czy sami "odkryli" ze ten Makinwa juz jest czy po prostu skopiowali info od maci0sa (dla ktorego swoja droga ogromny szacun). |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|