The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2010, 14:54
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Bardzo możliwe, że machnęli ręką na menago - niech sobie jedzie do Mediolanu, połazi po sklepach i nie przeszkadza w negocjacjach...
Dobry ten menago. Nie wie gdzie jest jego klient i czy Lazio go puści czy tez niebrawo. Jak prezydent Lazio się już w to angażuje to musi być dobrze. Dajcie tez na luz. Skorża nie może powiedzieć,że facet będzie u nas grał,bo jak dziś przyjechał to ani badań nie przeszedł ani nic. Więc spokojnie. Na razie jest dobrze,powiedziałbym,że bardzo dobrze. Biorąc pod uwagę,że wciskali nam tu Nowaka, Costlego i innych wynalazków z naszej ligi to uważam,ze jest naprawdę ok.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2010, 14:58
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Swoja drogą to ze Steauy (o ktorej wspomina Skorża) jedynym czarnoskórym napastnikiem jest Pepe Moreno, którego dopiero co wypożyczyli. Także jeżeli maciOs widział czarnoskórego, to raczej opcja jest jedna.
Wydaje mi się, że Skorza przykładowo podał Steaue a nie chodziło mu o ustosunkowanie się do jakiegoś klubu, o którym mowa tylko odwrócenie uwagi nad Lazio
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 26.02.2010, 15:02
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Swoja drogą to ze Steauy (o ktorej wspomina Skorża) jedynym czarnoskórym napastnikiem jest Pepe Moreno, którego dopiero co wypożyczyli. Także jeżeli maciOs widział czarnoskórego, to raczej opcja jest jedna.
Zbyt wiele wiarygodnych źródeł mówi o Lazio ( patrz SKWK. serwisy Lazio), żeby to mógł być ktoś inny.. No chyba ze to tak jak z Bozokiem i Kirmem... Moze jest dwóch kandydatów..? Ale na taką informacje to juz musimy poczekac trochę.

Mnie tylko śmierdzi jedno... Po co tak się mówi, żę Cuppiał sypnął kasą skoro mamy brac gościa z Lazio na wypożyczenie, któremu pensje ma płacić w części Wisła a w części Lazio...? Albo będziemy płacić całość, albo nawet ta częśc jest tak ogormna, albo.... ? ;>;>;>

moze ktoś trzeci?
ehh fantazja mnie juz ponosi
Ostatnio edytowane przez maci0s : 26.02.2010 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2010, 15:03
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Na forum była mowa ze wykupienie ma kosztowac cos w okolicach 450tys. Nie pamietam juz z jakiego to źródła wzięte.

maci0s skwituje to tylko uśmiechem
]

Z tym milionem oczywiście żartowałem. Tyle, że 400-500 tysięcy euro to w tej chwili i tak dla nas dużo (chyba nawet za dużo), mam jednak nadzieje (nadzieja umiera ostatnia) że sam załatwi pieniądze na wykupienie swojej karty, czyli wprowadzi nas do LM.
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.02.2010, 15:07
z jakimś lewym obrońcom negocjują też
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 26.02.2010, 15:08
Matko jak się was czyta to się ma taki polew w pracy Nie było transferów to Boguś won, Skorże wywieźć na taczkach a Brożka i Łobo do rezerw..... a teraz boski Skorża itd.. zdecydujcie się
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 26.02.2010, 15:09
No to jestem pod wrażeniem pierwszy zawodnik Wisły kupiony bez testów.TO teraz tylko Makinwa i okno można uznać za udane.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.02.2010, 15:10
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Matko jak się was czyta to się ma taki polew w pracy Nie było transferów to Boguś won, Skorże wywieźć na taczkach a Brożka i Łobo do rezerw..... a teraz boski Skorża itd.. zdecydujcie się
Pokaz mi choć jeden mój post z narzekaniem na Cupiała, Skorże! Jeden...!! Albo mówisz coś do kogoś albo w ogóle!! Nie uogólniaj kolego
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Gdyby faktycznie zakontraktowali jeszcze jednego napastnika, to może być i tak, że Paweł usiądzie na ławce Forum aż kipi. Czekam z niecierpliwością na informacje o tym czarnoskórym zawodniku, co niby gdzieś tam był z Czerwcem widziany
What's new?

Odpowiedz cytując
siedlce_z_wisla
Member

Komentując doniesienia prasowe o chęci pozyskania przez Wisłę jeszcze jednego napastnika, z Lazio Rzym, trener odpowiedział: „Pewne rozmowy są prowadzone. Nie będę mówił, czy to zawodnik z Lazio, czy ze Steauy Bukareszt, czy jeszcze z innego klubu. Być może będziemy mieli dla naszych kibiców jakąś dobrą informację”.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_formalnosci/

no no, czekamy ;-)
Ostatnio edytowane przez siedlce_z_wisla : 26.02.2010 o godz. 15:19.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.02.2010, 15:12
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby faktycznie zakontraktowali jeszcze jednego napastnika, to może być i tak, że Paweł usiądzie na ławce Forum aż kipi. Czekam z niecierpliwością na informacje o tym czarnoskórym zawodniku, co niby gdzieś tam był z Czerwcem widziany
Buczo... dopiero go przywiózł... 2 dni testow medycznych teraz w myslenicach...

"Szkoleniowiec Wisły przyznał natomiast, że toczą się rozmowy w sprawie pozyskania lewego obrońcy. - Jest cień szansy na pozyskanie pewnego zawodnika, ale ja coraz mniej wierzę w to, że uda się to w tym oknie transferowym. Wierzę natomiast, że podpiszemy z nim umowę obowiązującą od czerwca, bo właśnie wtedy kończy mu się umowa - przyznał trener"

Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 26.02.2010, 15:12
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Pokaz mi choć jeden mój post z narzekaniem na Cupiała, Skorże! Jeden...!! Albo mówisz coś do kogoś albo w ogóle!! Nie uogólniaj kolego
Nie mówię o tobie ale brakuje mi teraz ty krzykaczy którzy tak płakali na Skorżę.. chyba teraz nie mają co napisać
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 26.02.2010, 15:13
nie wierze własnym oczom, ale to chyba prawda, bo do 1 kwietnia jeszcze trochę !!

no to już czekam na drugi transfer, narobili apetytu... działacze
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.02.2010, 15:14
Cytat:
Szkoleniowiec Wisły przyznał natomiast, że toczą się rozmowy w sprawie pozyskania lewego obrońcy. - Jest cień szansy na pozyskanie pewnego zawodnika, ale ja coraz mniej wierzę w to, że uda się to w tym oknie transferowym. Wierzę natomiast, że podpiszemy z nim umowę obowiązującą od czerwca, bo właśnie wtedy kończy mu się umowa - przyznał trener.

czyli już jest ktoś na lewą
ufff
nastepny w kolejce powinien być bramkarz....
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2010, 15:16
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że Skorza przykładowo podał Steaue a nie chodziło mu o ustosunkowanie się do jakiegoś klubu, o którym mowa tylko odwrócenie uwagi nad Lazio
Dokladnie tak powiedzial zeby zmylic tropy. A nie ze tym klubem sa prowadzone jakies negocjacje
,
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 26.02.2010, 15:16
Panowie
Wiem - mamy Hristowa i jest ok.Może nawet lepiej niż ok! Może przy odrobinie dobrej woli (przesłanie faksami cartyfikatu z Bułgarii do Wisły i następnie do PZPN) - nawet zagra jutro z GKS, ale chłopaki przestańcie się jarać kolejnym napastnikiem, kimkolwiek miałby on być. Równie dobrze ten widziany przez Maci0sa "dziki" może być tym wspomnianym przez Skorżę lewym obrońcą, albo jakimkolwiek innym zawodnikiem..........
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.02.2010, 15:19
Ciekawe zdanie Zibiego o Makinwdze

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
INTERIA.PL: Jakie ma pan odczucia przed startem rundy wiosennej Ekstraklasy?
Zbigniew Boniek (jeden z najlepszych piłkarzy w historii Polski): - Polska liga ma jedną drużynę eksportową - jest nią Wisła Kraków, która dokonała transferów pozwalających jej myśleć o walce o Ligę Mistrzów. Zwłaszcza bliski dopięcia transfer Makinwy zasługuje na uwagę. To zawodnik, który zyskał markę w Serie A. Ostatnio nie grał za wiele, bo nie był ceniony przez trenera Lazio, ale w Polsce powinien być postacią wybijająca się. Najważniejsze, że Wisła ma mocny szkielet zespołu, który jest budowany konsekwentnie od kilku lat z myślą o europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.02.2010, 15:20
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Nie mówię o tobie ale brakuje mi teraz ty krzykaczy którzy tak płakali na Skorżę.. chyba teraz nie mają co napisać
ooo stary!!! Wszystkim nam ich brakuje- chłopaki z nerwów chyba kable od neta pogryźli Nie tylko chodzi o napiepszanie na Skorże- "Edkowi i Józkowi" tez się dostało. Ale na jakieś przeprosiny wobec trenera, pana Edwarda i Józefa chyba się nie zanosi

P.S. i jeszcze mowa o obrońcy lewym ale się porobiło- czekamy
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.02.2010, 15:21
A nie mówiłem, że prędzej czy później jakiś napastnik do Wisły dołączy i należy zachować cierpliwość? Warto tez tutaj dodać że Ci napastnicy to są opcje rezerwowe, więc skoro topowy snajper trzech ostatnich sezonów w Bułgarii (z wyjątkiem poprzedniej rundy) jest takową, czy zawodnik szerokiego składu Lazio (tam przegrał głównie z rasizmem, sportowo prezentował się lepiej, swego czasu jeden z większych talentów), to można sobie wyobrazić w jakich zawodników Wisła początkowo celowała
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 26.02.2010, 15:22
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe zdanie Zibiego o Makinwdze
a nasze treneiro na forum twierdzi, że osłabiamy a tu zonk.. pan Boniek twierdzi że budujemy od lat
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.02.2010, 15:22
jaszczur i tragez... piszcie o tych gosciach z imienia... wymieniajcie bo mnie wkurza to ze ktoś moze zainsynuowac nawet ze jestem jednym z nich... i na pewno innych tez to wkurza
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.02.2010, 15:25
Skrzat napisał(a):Wyświetl post
No to jestem pod wrażeniem pierwszy zawodnik Wisły kupiony bez testów.TO teraz tylko Makinwa i okno można uznać za udane.
Udane?Już teraz jest zajebiste.

Wrócił Cleber- jego sylwetki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać...
Przyszedł Baa -czyli def/off pomocnik z dużym doświadczenieniem z zachodnich lig.
Przyszedł Bułgar, który również ma dosyć ciekawe Cv mimo swojego młodego wieku.

Jestem naprawdę zaskoczony obrotem spraw.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2010, 15:28
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Przyszedł Baa -czyli def/off pomocnik z dużym doświadczenieniem z zachodnich lig.

Skorza mowil ze poczekamy do konca i tak sie stalo. Ale placzki na tym forum wiedzialy lepiej i napierdala.y na wszystkich i wszystko w klubie.
,
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Stary 26.02.2010, 15:29
Ale zarówno i Ba i Hristov ostatnio formą nie błyszczeli i są to niewiadome aczkolwiek muszę ci przyznać racje ,że te okno jest lepsze niż ostatnie.Więc tylko Cleber jest pewny ale ja w każdym razie liczę na jeszcze Makinwe i żeby Ba i Hristov byli tak udani jak Marcelo
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 26.02.2010, 15:31
No tak, wystarczył jeden dzień, a okienko zmienia się z dramatycznego w zajebiste . Dla mnie wcześniej było takie sobie, teraz jest dobre, a może być bardzo dobre
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Stary 26.02.2010, 15:35
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
No tak, wystarczył jeden dzień, a okienko zmienia się z dramatycznego w zajebiste . Dla mnie wcześniej było takie sobie, teraz jest dobre, a może być bardzo dobre
Co potrafi zrobić jeden transfer i wieści o Makinwie...
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Od: 06.2006

Stary 26.02.2010, 15:37
To chyba nie są transfery z "przypadku"... popatrzcie sobie na ostatnie okna transferowe.....
1. Marcelo - zakontraktowany przed zamknięciem okna..
2. Alvarez - wypożyczenie tydzień chyba przed zamknięciem..

Teraz Hristov... ciekawe kto następny
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Stary 26.02.2010, 15:38
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Ja też jestem zadowolony.

Niezależnie od tego czy przyjdzie jeszcze jakiś napadzior czy nie, mamy 4 kandydatów do gry w ataku (Brozio, Buguski, Mały, Hristov). Coś mi się wydaje że Łobo nie powinien się śpieszyć z leczeniem tej kontuzji, zdrowie najważniejsze a grać i tak nie będzie, bo jego miejsce zajmie Mały.

Trzech chętnych na dwa miejsca to i tak dobrze. Byłoby naprawdę fantastycznie gdyby udało się sprowadzić tego lewego obrońcę, wtedy Pietia do pomocy i efekt jest taki że w ataku mamy tłok, na skrzydłach tłok, na środku (Guła - wracaj do zdrowia) - tłok, w obronie - też pewien tłok (może poza prawą stroną).

Nic tak nie motywuje do cięzkiej pracy jak rywalizacja, na tym właśnie polega problem polskich klubów, że piłkarzom się nie chce, no bo po co się męczyć na treningu skoro i tak musi pan na mnie postawić panie Petrescu, znaczy panie trenerze..

Bramka... w bramce akurat rywalizacji być nie powinno, jeden dobry bramkarz i solidny zmiennik, niech każdy sam oceni czy takowych w kadrze mamy.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.02.2010, 15:44
WislakP, parafrazując: na prawej obronie (Peter - wracaj do zdrowia) - też tłok fakt, zostaje nam tylko ten lewy obrońca
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.02.2010, 15:44
Rafee napisał(a):Wyświetl post

2. Alvarez - wypożyczenie tydzień chyba przed zamknięciem..
On tu akurat nie pasuje bo przyszedl przed rewanzem z Levadia, ktory byl 22 lipca przy okienku otwartym do konca sierpnia.
Te transfery mi sie podobaja

Lewy obronca tez by sie przydal, ale jako konkurent dla Piotra B. Zadnego powrotu do pomocy w jego wykonaniu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów