The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2010, 16:26
Jeśli ten transfer wyjdzie, to jestem pewien w 100%, że będzie to od czasu Błaszczykowskiego jeden z najlepszych zakupów/wypożyczeń przez Wisłę. Miałem złe przeczucia przy Łobo, przy Matusiaku, ale ten piłkarz wniesie sporo dobrego. Inna mentalność tego człowieka, inny styl niż nas Polaków. Bałkańscy piłkarze mają to do siebie, że przy 30 stopniowym upale spocą się mniej niż nasze gwiazdeczki na polskim boisku przy lekko zachmurzonym niebie i temperaturze 20 stopni. Oni mają to już we krwi, to walczaki (przykładowo Nikola Mijailović). Jak wiadomo, w Wiśle nie brakuje gwiazd i talentu oraz sprzętu. Tu brakuje woli walki i Hristov może swoją postawą wnieść wiele dobrego.

Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 25.02.2010, 16:35
hmm widać, że gość może byc wzmocnieniem, jestem pozytwnie zaskoczony wlasnie taka kandydaturą. może w Levskim juz tak nei strzela jak strzelał, ale roznie to moze byc w tej naszej lidze
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.02.2010, 16:41
Gość ma w Bułgarii opinie podobną do aktualnej opinii Radka Matusiaka w Polsce (kiedyś rewelacja ligi, teraz...), był nr. 3 w Levskim w tej rundzie, kibice (przynajmniej na forum Levskiego) nieco kpią sobie że skoro takiego zawodnika wciskają do mistrza ligi polskiej, to ich klub musi być naprawdę mocny - ale kto wie, może zadziała tu syndrom Niedzielana? W gruncie rzeczy ma dopiero 25 lat, więc i szanse na to spore, szczególnie że jeszcze sezon temu strzelał w miarę regularnie, a dwa i trzy sezony temu był rewelacją tej ligi. Jak na kandydaturę alternatywną dla pana napastnika "x" (tego, który w ostatniej chwili do Wisły nie dołączył), to naprawdę ciekawy piłkarz. Wie ktoś czy to będzie wyporzyczenie z opcją pierwokupu?
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.02.2010, 16:47
^^^znasz bułgarski
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.02.2010, 16:54
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Gość ma w Bułgarii opinie podobną do aktualnej opinii Radka Matusiaka w Polsce (kiedyś rewelacja ligi, teraz...), był nr. 3 w Levskim w tej rundzie, kibice (przynajmniej na forum Levskiego) nieco kpią sobie że skoro takiego zawodnika wciskają do mistrza ligi polskiej, to ich klub musi być naprawdę mocny - ale kto wie, może zadziała tu syndrom Niedzielana? W gruncie rzeczy ma dopiero 25 lat, więc i szanse na to spore, szczególnie że jeszcze sezon temu strzelał w miarę regularnie, a dwa i trzy sezony temu był rewelacją tej ligi. Jak na kandydaturę alternatywną dla pana napastnika "x" (tego, który w ostatniej chwili do Wisły nie dołączył), to naprawdę ciekawy piłkarz. Wie ktoś czy to będzie wyporzyczenie z opcją pierwokupu?
Na naszym forum pojawiały się i opinie, że Małecki i Brożek już niech kończą karierę. Mimo to jak oglądacie później mecze i strzelą jednego gola to są Bogami. Kierowanie się zdaniem kibiców jest potrzebne, ale nie na zasadzie, że kibice wystawiają opinię na podstawie słabszych trzech czy czterech meczy (bo strzelił na przykład 2 gole, a chcieliśmy przecież 5). Levski akurat jest w tak fatalnej sytuacji (nie awansowali do LM w meczu ze słabym Debreczynem, zajmują 5 miejsce w lidze) i nie wiem w ogóle po co czytać zdanie ich kibiców. Oni obecnie mają pretensje do każdego zawodnika i którykolwiek odchodziłby, traktują to szyderczo. Taka mentalność ludzka.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.02.2010, 17:25
Wydaje się ogarniętym gościem no i dobrze mówi po angielsku. Tylko plusów jak na razie
..
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.02.2010, 17:25
a ja nie mam żadnych przeczuć/wiadomości z niebios czy on się sprawdzi, czy nie.. po prostu zobaczymy, ciesze się, że w ogóle ktoś najprawdopodobniej przyjdzie, bo już nadzieję zaczynalem tracić..

Te materiały video na kolana nie powalają, ale gdyby zrobić podobne video Franka, to też nie wygladałoby superefektownie. Martwi mnie trochę, że sądząc po wynikach, to nie zaaklimatyzował się w tym Lewskim jakoś szczególnie, bo u nas może być mu znacznie trudniej (obcy kraj, język, nie przepracowany okres przygotowawczy z drużyną i trzeba wejśc z marszu..) Trzeba być dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.02.2010, 17:26
kibice lewskiego przezywają go "glut" ;p ale może u nas pokaże na co go stać ;d
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.02.2010, 17:33
http://www.youtube.com/watch?v=jQvSTVlLZwA
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.02.2010, 17:39
To nie ten koleś, na filmiku jest Macedończyk Hristov...zbieg okoliczności. Bułgar nigdy nie grał w Den Bosch...wystarczy sprawdzić zanim coś się wstawi
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.02.2010, 17:42
Tu jeszcze kilka jego bramek w barwach Levskiego z zeszlego sezonu:

http://www.youtube.com/watch?v=qtHNK...ayer_embedded#
zwycięska na 3:2 w końcówce meczu

http://www.youtube.com/watch?v=GIQXh...ayer_embedded#
derbowa z CSKA na 1-0

http://www.youtube.com/watch?v=5FU2f...eature=related
4 bramki w wygranym 7-1 meczu (gole na 3-1, 4-1, 5-1, 7-1)
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.02.2010, 18:13
Filmik z oficjalnej przypomniał mi podobny który umieściła Legia gdy przyjechał do nich Nurkovic też usmiechnięty Jóźwiak go odbierał tyle, że na testy a widać naszym się to spodobało i też chcieli się pochwalić jacy są zadowoleni no i to będa tylko badania wiec bardziej prawdopodobne podpisanie umowy. Tak jak wszyscy licze na podpisanie kontraktu, bo napastnik potrzebny a czasu na innych nie ma. I jeżeli narzekacie na jego statystyki to juz chyba tylko C. Ronaldo Wam przypasuje, smieszne a zarazem przykre...
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.02.2010, 18:24
Podoba mi się ten pomysł z Hristovem. Chłopak nie jest stary - na dopiero 25 lat. Grał zazwyczaj w podstawowym składzie najlepszej bułgarskiej drużyny. Został też królem strzelców ligi. To że Lewski chce go wypożyczyć a nie sprzedać, świadczy o tym że wiążą z nim nadzieje i liczą że w Polsce się odblokuje. Dlatego wolę takiego zawodnika niż kolesia z kartą w ręku, którego nikt nie chce.

Z tego co było widać na filmikach, gość dysponuje bardzo dobrą techniką, szczególnie widać to przy tym jak przyjmuje piłkę. Przynajmniej 10 z goli które strzelił były efektowne, więc dobrze to o nim świadczy. A co najważniejsze tych goli już sporo nastrzelał.

Analizując jego grę w tej rundzie trzeba sobie zdać sprawę z tego, że Lewski w tym sezonie gra naprawdę słabo. Atmosfera tam jest beznadziejna i co chwila grają innym składem, więc może to tłumaczyć jego słabszą grę.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 25.02.2010 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.02.2010, 18:28
Cytat:
Na ile chcesz związać się z Wisłą?
Jeszcze nie wiem dokładnie. Jest jeszcze kilka małych znaków zapytania, na które trzeba znaleźć odpowiedzi.

Gra w Wiśle to dla Ciebie duże wyzwanie?
Jestem dumny, że być może zostanę zawodnikiem Wisły Kraków. Jednym z moich marzeń jest zagrać w Lidze Mistrzów z tym zespołem.

A o polskiej lidze?
Wiem, że liga jest tu na bardzo dobrym poziomie.
Lekko rozmyję temat, ale czy policzył już ktoś ilu to chciało pomóc w awansie do LM, ile uważało naszą ligę za bardzo dobrą ? Grunty to zrobić dobre wrażenie

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.02.2010, 18:37
Jezeli ten zawodnik podpisze dzisiaj kontrakt bo bedzie mial u mnie czyste konto! Zobaczymy czy wykorzysta ta szansze ktora zostanie mu dana.
Napewno na tych filmikach widac po nim ze potrafi odnalesc sie w polu karnym.

Co do tego ze chlopak zostal krolem strzelcow a potem dlugo dlugo nic...to juz chyba taki maly fenomen np. Grafite z Wolfsburga albo Gekas (Bochum, potem Bayer, Anglia, teraz Herta), tez byli krolami strzelcow i potem nic.
Sa tez inne przypadki jak np Toni czy Makaay(w czasie gdy grali dla Bayernu).
Wydaje mi sie ze jest to kwestia systyemu. Jezeli mamy zespol ktory gra dla napastnika to temu jest latwiej strzelac (czesto jest tak ze srednie zespoly maja jednego dobrego napadziora i wtedy jest dobrze). Potem jednak ten napastnik przechodzi do jakiegos lepszego klubu i trafia na inny system, lepszy klub, inni(lepsi) zawodnicy i tutaj jest (wedlug mnie) punkt krytyczny: Czy ten zawodnik potrafi znalesc sie w tym oto systemie?
Bede trzymal kciuki zeby Hristov wlasnie odnalazl sie w systemie naszego trenera!

Dajcie mu szanse panowie

pozdrawiam!

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.02.2010, 18:42
lepsze wypozyczenie niz nic a najlepiej by byly one z opcja pierwokupu jeszcze tylko bramkarz nowiutenki i atak na LM trzeba powalczyc
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.02.2010, 18:44
Mnie zastanawia jak to jest, że każdy nowy piłkarz z zagranicy który ma grać w Wiśle, w pierwszych wywiadach opowiada że polska liga jest mocna i że będzie chciał zagrać w Lidze Mistrzów. Bardzo ciekawe...
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.02.2010, 18:47
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jak to jest, że każdy nowy piłkarz z zagranicy który ma grać w Wiśle, w pierwszych wywiadach opowiada że polska liga jest mocna i że będzie chciał zagrać w Lidze Mistrzów. Bardzo ciekawe...
Pierwsze wrażenie u kibiców się liczy, a każdy grajek chce by było ono jak najlepsze.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 25.02.2010, 19:19
Panowie dzisiaj badania i jutro... i dopiero ewentualny transfer... Chłopaki jada jutro po południu do bełchatowa ale wcześniej chcą mieć trening u nas na bocznym boisku, może się klub wyrobi i w autobusie będzie już jechał rodak Berbatova
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.02.2010, 19:52
Raczej się nie wyrobi, bo nie zależy to od podpisaniu kontraktu tylko od przysłania dokumentów przez Bułgarów.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.02.2010, 19:57
Jest jeden pozytywny sygnał co do tego Bułgara ...

Mianowicie jak pokazuje film na oficjalnej z Balic gdzie go Rysiek odebrał, chłop przyleciał z kilkoma walizami. Mam nadzieje że nie szmugluje fajek czy dzieł sztuki tylko przygotował się na dłuższy pobyt w Galicji.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.02.2010, 19:59
Mam nadzieję,ze będzie to wzmocnienie na miarę Wisełki nic nie tracimy,a zyskać możemy.Klub dobrze postąpił pozbywając się Ćwielonga z całym szacunkiem dla niego ale to nie był udany Transfer Wisły(jeżeli można to nazwać transferem bo tym zawodnikiem Ruch uregulował dług wobec Wisły)Mam nadzieję że ten Bułgar się sprawdzi.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 25.02.2010, 20:16
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Raczej się nie wyrobi, bo nie zależy to od podpisaniu kontraktu tylko od przysłania dokumentów przez Bułgarów.
To kwestia faksów między związkami, bez problemów sie wyrobią jeśli będzie trzeba... wystarczy ze certyfikat dotrze do soboty do związku
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.02.2010, 20:30
w Sobotę Związek jest nieczynny.... na prawdę... nie ma szans...
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.02.2010, 20:32
maci0s napisał(a):Wyświetl post
To kwestia faksów między związkami, bez problemów sie wyrobią jeśli będzie trzeba... wystarczy ze certyfikat dotrze do soboty do związku
Ale mimo wszystko bardzo wątpliwe jest to że zagra (oczywiście po ewentualnym podpisaniu umowy). Chłopak będzie bez żadnego treningu z drużyną, nie zna rozwiązań taktycznych które mam nadzieje są wypracowane.
Cieszy to że Issa Ba prawdopodobnie zagra.
A co do transferu to jestem bardzo bardzo pozytywnie zaskoczony tą kandydaturą. Bo nie często się zdarza żeby trafiał do nas król strzelców z ligi europejskiej. Jest w miarę młody.
Jedyna kwestia która mnie zastanawia jest sposób skonstruowania tego rocznego kontraktu. Mam nadzieję że klub nie zamknie sobie furtki i Wisła wynegocjowała jakaś konkretnie ustalona kwotę pierwokupu. Bo co jeśli Hristov odbuduje się u nas i stanie sie znaczacym ogniwem w drużynie? Bo nie sądzę że w takim wypadku Levski odda nam Go za czapke gruszek.. a w druga strone to już prosta sprawa.. jeśli nie bedzie mu szło w Wiśle to się grzecznie z nim klub rozstanie i cześć.

Pożyjemy i się przekonamy. I zalecam troszeczke więcej opanowania w wypowiadaniu się na forum. Uwaga tyczy napaleńców transferowych oraz wiecznych pesymistów jak i skrajnych optymistów.
pozdrawiam

maci0s bardzo ciekawy zakład wchodze w to
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 25.02.2010 o godz. 20:38.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 25.02.2010, 20:33
nie będę mówił bo nie sprawdziłem, ale wiadomo ze ten transfer jest robiony na szybko, moze Wisła i Levski się przygotowały na to... Najpierw niech podpiszą i wtedy od razu będziemy wiedzieć czy jest szansa

grzesiek632 jesli dotrze certyfikat to zakładam sie z Tobą o flaszkę ze zagra... potrzebujesz argumentów? Boguski teraz jest w stanie zagrac najwyżej 70 minut... to tyle z mojej strony i wiem, że sam sobie spaliłem zakład

No to mamy zakład... Jeśli Bułgar zostanie transferowany i będzie mógł zagrać z Bełchatowem i wejdzie na boisko to ja wygrywam, jeśli nie wejdzie mimo tego ze będzie mógl Ty... ;D
Ostatnio edytowane przez maci0s : 25.02.2010 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Stary 25.02.2010, 20:38
Anelka swój debiut w Chelsea zaliczył parę godzin po podpisaniu kontraktu. To było w meczu ze Spurs, był w tamtym meczu wyróżniającym się graczem min. trafił w poprzeczkę.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.02.2010, 20:40
ale Anelka gra w Chelsea, a tutaj jest liga polska. Jakby ktoś kompetentny był, to samolotem by po ten certyfikat poleciał ;q
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Stary 25.02.2010, 20:51
No tylko przykład podaje.
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Stary 25.02.2010, 21:03
http://video.google.com/videoplay?do...8988545498122# jak ktoś nie widział to Hristov
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów