The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2010, 11:40
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Podpisuje się pod słowami artiego. Szkoda, że dopiero teraz, po wszystkich okresach przygotowawczych.
Z całym szacunkiem ale jest to pitolenie o szopenie. U nas po okresach przygotowawczych grają tak jakby widzieli się pierwszy raz na oczy. Także to,że teraz przyjechał w niczym nie przeszkadza, w naszym przypadku./ Dobrze się stało,że jakiegoś napastnika podpisaliśmy i to z fajnym CV. Jaki jest wyjdzie w praniu, a jakby co to żałować nie będziemy,bo tylko na rok go wypożyczamy. Dobry ruch.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.02.2010, 11:42
Nie nada się.

Wcale nie taki wysoki
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.02.2010, 11:42
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem ale jest to pitolenie o szopenie. U nas po okresach przygotowawczych grają tak jakby widzieli się pierwszy raz na oczy. Także to,że teraz przyjechał w niczym nie przeszkadza, w naszym przypadku./ Dobrze się stało,że jakiegoś napastnika podpisaliśmy i to z fajnym CV. Jaki jest wyjdzie w praniu, a jakby co to żałować nie będziemy,bo tylko na rok go wypożyczamy. Dobry ruch.

To my go już podpisalismy czy wiesz o czymś o czym nie wiemy?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.02.2010, 11:44
Taki napastnik to wejdzie na 20minut choćby w Bełchatowie i strzeli.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.02.2010, 11:54
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Co teraz już wam humor wrócił bo jest napastnik? Zamilczcie kibice sukcesu tylko krytykować potraficie i wy się nazywacie kibicami.Co jest napastnik to teraz dobrze?
Czy szansa na załatanie jednej z najwiekszych potrzeb na już to powód do radości czy płaczu?
Oczywiście wiadomo, że tak naprawdę potrzeba o wiele więcej i w innych częściach klubu (zaplecze, młodzież itd.)
A w ogóle to nie mówmy hop bo napastnika jeszcze najprawdopodobniej nie ma (kontrakt).
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.02.2010, 12:01
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dobrze powiedziane
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.02.2010, 12:04
W tym filmiku, "Tak strzela Georgi Hristov" 1.30 zobaczcie jak gasi te dzidę z obrony od razu ze zwodem z obrońcami na plecach. Dla większości zawodników z naszej ligi to nieosiągalne zagranie.
Ale na oceny przyjdzie czas, jak go zobaczymy w koszulce Wisły.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.02.2010 o godz. 12:08.
..
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 25.02.2010, 12:20
Po tym filmiku mam wrażenie, że jest podobny stylem gry do Grzesia Rasiaka. Inna sprawa, że ci obrońcy(W kilku sytuacjach) strasznie się starali, aby spartolić.
Być może coś wniesie do zespołu, ale nie wiem, czy jest sens inwestować czas w zawodnika, który się nie znajdzie tu na stałe. Nie chcę, żeby Wisełka przyjęła politykę wypożyczeń a'la Odra.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.02.2010, 12:26
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Po tym filmiku mam wrażenie, że jest podobny stylem gry do Grzesia Rasiaka.
Mnie jego strzały z dystansu i sposób poruszania się bardziej przypominają Maćka Żurawskiego. Ogólnie widać, że wie o co w tym wszystkim chodzi i ma dobrze ułożoną stopę. Nie kombinuje tylko wali z reguły po długim rogu. Efektownie grać nie musi, ważne żeby strzelał jak na tym filmiku, a ważniejsze żeby wogóle do Wisły trafił.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.02.2010, 12:26
Dlaczego nie chcesz ? A jeśli ci wypożyczeni zawodnicy pomoga wygrywać mistrzostwa i wejść do ligi europejskiej ? A oprócz kontraktu nic nie wydajemy. Wg mnie to dobra droga. W lidze portugalskiej jest dobry przykład SC Braga zobaczcie za ile kupują. Praktycznie kluczowi zawodnicy z wypożyczeń tacy jak Renteria, Viana, wrócił również Aguiar, Ale ci zawodnicy są mocni i pomagają drużynie, w tym sezonie biją się o mistrza no i praktycznie zawsze(oprócz tego sezonu, gdzie odpadli z miejsca z drużyną skandynawską, ale to były początki Domingosa) dobrze radzą sobie w lidze europejskiej, gdzie zachodzą daleko nabijają punkty i coś tam zarabiają.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.02.2010 o godz. 12:28.
..
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.02.2010, 12:30
Też raczej widzę w nim Żurawia. W czym jest podobny do Rasiaka? Przecież Grzesiu większość bramek strzela głową albo z bliskiej odległości w zamieszaniu podbramkowym. Bułgar uderza zza pola karnego aż miło. Niewiele takich bramek pamiętam w wykonaniu Rasiaka.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2010, 12:32
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie chcesz ? (...)
Ano dlatego, że wypożyczenia są finansowo nieopłacalne. Rozumiem, że nie mamy kasiorki, ale wypożyczając takiego też grajka na nim nie zarobimy. A często trzeba też za wypożyczenie płacić. Mało, bo mało, ale jednak. Jeżeli zacznie coś pokazywać, to nie do nas się zgłoszą ewentualni nabywcy, tylko do jego rodzimego klubu. To tylko pogłębi nasz finansowy dołek.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.02.2010, 12:33
czekam az bedzie w koszulce naszego klubu.

Uff...maci0s zwracam honor.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.02.2010, 12:34
zapewne jakiejs oficjalnej informacji mozemy sie spodziewac jutro czyli po testach medycznych
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.02.2010, 12:34
Dlatego każde wypożyczenie należy odpowiednio obwarować zapisami- ustalić cenę za gościa+ zagwarantować sobie prawo pierwokupu i jest idealnie. Wypożyczenia, robione z głową, to może być dla nas zbawienie, skoro nie stać nas na gości, po których widać, że od razu wchodzą i wzmacniają drużynę.

Ale spokojnie. Do żadnego transferu/ wypożyczenia jeszcze nie doszło i nie zdziwię się, jak nie dojdzie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.02.2010, 12:35
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
To my go już podpisalismy czy wiesz o czymś o czym nie wiemy?
Nie nie wiem o niczym,opieram się na tym co podali na stronie głównej wislakrakow.com. Ot błąd z mojej strony,zwykłe przejęzyczenie
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2010, 12:50
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Też raczej widzę w nim Żurawia. W czym jest podobny do Rasiaka? Przecież Grzesiu większość bramek strzela głową albo z bliskiej odległości w zamieszaniu podbramkowym. Bułgar uderza zza pola karnego aż miło. Niewiele takich bramek pamiętam w wykonaniu Rasiaka.
Troszkę niejasno się wyraziłem. W sumie chodziło mi o jedną konkretną cechę, czyli brak kombinowania, wybór prostych rozwiązań. Gwoli ścisłości to ja kilka bramek Grzesia zza pola karnego pamiętam, z czego najbardziej mi utkwiła w głowie ta bodajże z Wyspami Owczymi.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.02.2010, 12:57
Ano dlatego, że wypożyczenia są finansowo nieopłacalne. Rozumiem, że nie mamy kasiorki, ale wypożyczając takiego też grajka na nim nie zarobimy. A często trzeba też za wypożyczenie płacić. Mało, bo mało, ale jednak. Jeżeli zacznie coś pokazywać, to nie do nas się zgłoszą ewentualni nabywcy, tylko do jego rodzimego klubu. To tylko pogłębi nasz finansowy dołek.
Ale napisałem, jak oni pomogą zdobyć mistrza i przejść rundy eliminacyjne w pucharach, to z minusa zrobi się plus. A transfery definitywne są finansowo opłacalne ? No same w sobie nie. Ale jak dzięki tym piłkarzom klub będzie zarabiał, to już tak. Więc na jedno wychodzi. Ile zarobimy na Łobo, Jirsaku, ile zarobilibyśmy na Matusiaku, gdybyśmy kupili go definitywnie, a nie wypożyczyli ?

Ale najlepiej odciąć całość posta i dalej swoje
..
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 25.02.2010, 13:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czekam az bedzie w koszulce naszego klubu.

Uff...maci0s zwracam honor.
Spoko... Tez na Waszym miejscu miałbym wątpliwości bo nie mogłem napisać skąd wiem, byłem dzisiaj w klubie, ale nic się nie działo... Nie było trenera ale Jarosz i Ochalik przyjechali tak koło 13... Póki co śladu nowego zawodnika... o 14 trening, a ten Bułgar jeśli przyleciał to pewnie gdzieś w szpitalu siedzi na badaniach... czas mamy do niedzieli do 24 ( nie wiem czy u nas tez tak jest ze jak ostatni dzień transferów jest to niedziela to przedłuża się go do poniedziałku), choć fajnie by było go widzieć już w Bełchatowie.
Za to z Gargułą rozmawiałem i mówił ze biega już 2 tydzien, że bardzo go ciągnie na boisko... Z wyprostem juz nie ma problemu, noga ładnie sie prostuje, ale powiedział, że na razie troche wolno idzie rehabilitacja zginania nogi (nie wiem jak to fachowo powiedzieć)...Ze po prostu ciężko mu jeszcze Ciągnąc nogę do zgięcia w kolanie...
Ale tak to wszystko dobrze przebiega i codziennie po kilka godzin pracują.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2010, 13:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ale napisałem, jak oni pomogą zdobyć mistrza i przejść rundy eliminacyjne w pucharach, to z minusa zrobi się plus. A transfery definitywne są finansowo opłacalne ? No same w sobie nie. Ale jak dzięki tym piłkarzom klub będzie zarabiał, to już tak. Więc na jedno wychodzi. Ile zarobimy na Łobo, Jirsaku, ile zarobilibyśmy na Matusiaku, gdybyśmy kupili go definitywnie, a nie wypożyczyli ?

Ale najlepiej odciąć całość posta i dalej swoje
Zupełnie zapomniałeś o realiach. Wisła gra w gównianej lidze, z rzadka ktoś wyjedzie do dobrego klubu na zachód, od lat mamy problem ze znalezieniem kogoś odpowiedniego na bramkę, a do pucharów dostać się to spora sztuka, jedno wypożyczenie niewiele zmieni. A taka Braga gra w niezłej lidze, z mocnymi drużynami i jest w stanie ewentualnie kupić zawodników którzy na wypożyczeniu u nich się sprawdzili. Oni to traktują jako bezpiecznik. Sprawdzi się - kupimy(Jak to miało miejsce z napastnikiem Matheus'em), nie sprawdzi - wypożyczymy kolejnego. A u nas chyba taką opcję traktują jako łatanie dziur.

A co do odcinana reszty postu, to nie rozumiem po co ten sarkazm. Myślałem, że będziemy dyskutować rozsądnymi argumentami, a nie tymi ad personam, ale widzę, że się myliłem. Nie widziałem powodów, by polemizować z tym co napisałeś o Bradze, więc nie było sensu cytować całości(nie wypaczało to przecież sensu cytowanego przeze mnie fragmentu!). Miało być przejrzyście, ale widocznie Ci to przeszkadza. Jeżeli wolisz, będę korzystał(specjalnie dla Ciebie!) z pogrubień, lub podkreśleń, mogę też ewentualnie zaproponować kursywę, oczywiście jeżeli Ci nie będzie się mylić ze sposobem wpisywania nazw własnych. A może wolisz jakiś konkretny kolorek? Szepnij słówko, a z chęcią pójdę Ci na rękę.

Suger free - hipoglikemia powoduje zaburzenia koncentracji. Polecam - przed wejściem na forum zjedź kosteczkę cukru, pomoże.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 25.02.2010 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
Jawor
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.02.2010, 13:40
Wg Transfermarkt.de jest już wypozyczony do 30. czerwca 2010... na opcję pierwokupu to raczyj Levski się nie zgodzi na bank...
Kto chce, szuka sposobów
Kto nie chce, szuka powodów
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.02.2010, 13:51
A czytales chociaz wczesniejsze posty?

Oficjalne info bedzie jak cos na głównej Wisły Kraków, nigdzie indziej!
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.02.2010, 13:59
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
A czytales chociaz wczesniejsze posty?

Oficjalne info bedzie jak cos na głównej Wisły Kraków, nigdzie indziej!
E tam.
Niemców tak emocjonują transfery klubu nieujętego w żadnych rankingach, że mają w Krakowie kilkunastu wysłanników, którzy trzymają rękę na pulsie.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.02.2010, 14:34
Georgi Hristov na testach w Wiśle
Data publikacji: 25-02-2010 14:06

Bułgarski napastnik Georgi Hristov z Levskiego Sofia po południu przyleciał do Krakowa. Piłkarz przejdzie testy medyczne.
Fot. Maks Michalczak Fot. Maks Michalczak

Hristov urodził się w bułgarskim Płowdiw 10 stycznia 1985 roku. Ma 183 cm wzrostu i waży 83 kg. Swoją karierę piłkarską rozpoczynał w rodzinnym mieście w drugoligowym FC Maritsa Płowdiw. W ciągu pięciu lat, które tam spędził, rozegrał 110 meczów i strzelił 51 goli. Po zakończeniu sezonu 2006/2007 Hristov zdobył tytuł króla strzelców drugiej ligi z 18 bramkami na koncie.

Już wkrótce zaprezentujemy materiał wideo z rozmową z zawodnikiem oraz galerię zdjęć z lotniska!

W sezonie 2007/2008 napastnik dołączył do klubu Botev Płowdiw. Tam zagrał w 30 spotkaniach i zdobył 19 bramek, które dały mu tytuł najskuteczniejszego zawodnika bułgarskiej ekstraklasy.

W lecie 2008 roku Georgi Hristov podpisał kontrakt z 26-krotnym mistrzem Bułgarii, Levskim Sofia. Razem z tym klubem w sezonie 2008/2009 Hristov zdobył mistrzostwo kraju oraz Superpuchar.

Napastnik ma za sobą również występy w europejskich pucharach. Na międzynarodowej arenie zadebiutował 13 sierpnia 2008 roku w meczu 3. rundy kwalifikacji do Ligi Mistrzów Levski Sofia – Bate Borysów. Mistrz Bułgarii to spotkanie przegrał 0:1, w drugim zremisował 1:1 i musiał pożegnać z tymi rozgrywkami. Na pierwszą bramkę w europucharach Hristov musiał czekać rok. W 2009 roku w 2. rundzie kwalifikacji do LM Levski grał z drużyną Sant Julià z Andory. Bułgarzy rozgromili rywali w dwumeczu aż 9:0 (4:0 oraz 5:0), a Georgi Hristov zdobył dwa gole w pierwszym spotkaniu. W rewanżu napastnik nie zagrał. W 3. rundzie kwalifikacji piłkarz zdobył jeszcze jedną bramkę – w wyjazdowym meczu z FC Baku, wygranym przez gości 2:0. W playoffach Levski trafił na węgierski Debreczyn VSC. Hristov zagrał w obu meczach, ale nie pomógł swojej drużynie, która uległa Debreczynowi 1:2 oraz 0:2 i pożegnała się z Ligą Mistrzów. Levski zagrał w fazie grupowej Ligi Europejskiej. W pięciu z sześciu spotkań grał Hristov, jednak nie udało mu się powiększyć jego dorobku bramkowego w pucharach.

W barwach Levskiego Sofia piłkarz rozegrał łącznie 66 spotkań i zdobył 17 bramek.
www.wisla.krakow.pl
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.02.2010, 14:34
Jest info na oficjalnej:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...stach_w_wisle/

Gustowny szal
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.02.2010, 15:00
Zupełnie zapomniałeś o realiach. Wisła gra w gównianej lidze, z rzadka ktoś wyjedzie do dobrego klubu na zachód, od lat mamy problem ze znalezieniem kogoś odpowiedniego na bramkę, a do pucharów dostać się to spora sztuka, jedno wypożyczenie niewiele zmieni. A taka Braga gra w niezłej lidze, z mocnymi drużynami i jest w stanie ewentualnie kupić zawodników którzy na wypożyczeniu u nich się sprawdzili. Oni to traktują jako bezpiecznik. Sprawdzi się - kupimy(Jak to miało miejsce z napastnikiem Matheus'em), nie sprawdzi - wypożyczymy kolejnego. A u nas chyba taką opcję traktują jako łatanie dziur.
.
Trudno mi dyskutować z subiektywną opinią. Również miałem nadzieję na merytoryczną dyskusję, ale niestety, najwyraźniej nie doczekam się żadnych sensownych argumentów.
Z tym o Bradze to sorry, ale edukować mnie nie musisz. Bo doskonale się orientuję w sytuacji i niestety, nie masz pojęcia o czym piszesz. Poległeś dając w jednym zdaniu sprawdzenie się i Matheusa

Do części zaczepnej się nie odniosę, bo nie ma do czego.
..
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.02.2010, 15:21
Pamietasz jak Kosowski sie ubierał? I jak grał? mi to nie przeszkadza, wazne zeby cos sobą prezentowal na boisku. Teraz pozostaje kwestia tego, jak czesto da mu szanse Skorża...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.02.2010, 15:33
96 meczow i 36 goli w bulgarskiej ekstraklasie, to moim zdaniem calkiem niezly wynik tego zawodnika.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 25.02.2010, 15:43
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Pamietasz jak Kosowski sie ubierał? I jak grał? mi to nie przeszkadza, wazne zeby cos sobą prezentowal na boisku. Teraz pozostaje kwestia tego, jak czesto da mu szanse Skorża...
to nei ma nic wspólnego z tym piłkarzem, taki OT-ogólnie o świecie jak się pozmieniał wyjdz wieczorem do miasta zobaczysz co sie dzieje z ludzmi.

co do tematu:

ciekawa alternatywa na uzupełnienie składu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.02.2010, 15:47
uff
i tak niezle, bez problemow doleciał do Krakowa. Zadnych porwan samolotu,chorej babci ani takowych.
Chłopie teraz ubieraj koszulke i chce widziec, info oficjalne ze jesteś u nas.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów