|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
O ping-pongu, pogodzie i plotkach dyskutujemy gdzie indziej !
![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jak widać pod koniec okienka kibicom już się nudzi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Georgi_...ian_footballer) Ledwo info sie w necie pojawila a w wikiipedii jest nasz ![]() Mam nadzieje, ze sie uda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
jak sam zauważyłeś użyłem słów "jak się u nas sprawdzi", staraj się czytać ze zrozumieniem, a jak nie potrafisz to nie moja wina... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
||
Boże, dzieki że to juz koniec okienka i bedzie trochę spokoju. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie ma napastnika- źle. Jest napastnik, ale tylko na pół roku- też niedobrze (w dodatku nie wiadomo, czy tylko na tyle, sytuacja może się zmienić podczas negocjacji). Tak, to jest narzekanie. Jak możesz stwierdzać jakiś fakt, skoro ten nie miał miejsca. Piszesz, że wypożyczenie bez prawa pierwokupu to bezsens. Jest to ocena, nie stwierdzenie faktu. Ocena negatywna w dodatku, którą można określić mianem narzekania. Daruj sobie teksty odnośnie czytania ze zrozumieniem, bo są na poziomie średnio rozgarniętego nastolatka.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 24.02.2010 o godz. 20:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Statystyki tego Bułgara wyglądają całkiem dobrze. Wygląda na to że łatwo się aklimatyzuje, bo pierwszy sezon w tym Botev a także w Lewskim miał najlepszy. Ja bym go z chęcią (szczególnie przy obecnej sytuacji kadrowej w ataku) widział w Wiśle.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Dzięki, jak będzie trzeba to będę to robił co roku...
Ja sie tak tylko zastanawiam... Ja już byłbym dawno senior memberem na tym forum tylko co piszę posta to admini sie kontrowersji doszukują i usuwają je dziesiątkami... (pewnie ten tez poleci)Dzisiaj na odsnieżanie przyjechało na 8 rano dwóch chłopców z Trzebini, o 6 wstawali... Łopaty były większe od nich, ale nosili równo... To są kibice.. Zrobiłem im prezent, mam nadzieję, że nie zapomną tej akcji długo ( wtajemniczeni wiedzą o co chodzi). Co do transferów to uważam ze zamiana Ćwielonga na gościa z doświadczeniem w Lidze Europejskiej, ktory trochę goli w zyciu strzelil jest na plus dla klubu i Skorża się nim wybroni... Każde porównanie z Ćwielongiem wygra!! A tak do składu wracając to Juhu jest tragiczny... Takie dzisiaj szmaty puszczał na treningu że żal było patrzec... Kurto powinien byc numerem 2!! Cieszy forma Marcelo, któr dzisiaj strzelił 3 bramki i w każdej wręcz ośmieszył Juszczyka.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
grali taką padake ,że masakra..![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
lol..
Abstrahując od tego, że prawdopodobnie to tylko plotka, ale być może będziemy testować/ wypożyczać króla strzelców ligii Bułgarskiej, podstawowego zawodnika mistrza Bułgarii, zawodnika w wieku Brożka, a na forum Wisły narzekania i lamenty.... ![]() Nic tylko parafrazować tekst z Fight Club: "To wg. Ciebie jest ból? Chcesz zobaczyć prawdziwy ból? To idź na forum Wisły Kraków!" ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czytając z przymrużeniem oka ostatnie wypowiedzi zaczynam dochodzić do wniosku, czy najlepszym rozwiązaniem nie byłaby jakaś nagła zła sytuacja, która dotknęłaby nasz klub. Kiedy czytam te wypowiedzi, narzekania, że jest źle, że nie mamy ŻADNYCH wzmocnień, że co okienko jest to samo.
Ja wam tylko chcę przypomnieć, ze z każdym okienkiem pozyskujemy zawodników. Nie istotne jest to, czy za darmo, czy też nie. Mimo wszystko jednak ich pozyskujemy ! Jeśli tak lamentujecie, że jest źle, to proszę spojrzeć na tabelę ! Nie przez przypadek jesteśmy na pierwszym miejscu. I nie tłumaczcie mi, że w bezpośrednim starciu z Legią czy Lechem jesteśmy słabsi. Tutaj bynajmniej nie chodzi o umiejętności naszych zawodników. Tu chodzi o presję, jaką na nich wywierano za każdym razem, gdy do takiego spotkania dochodziło. Wielka niewiadoma, forma mistrzów polski. Jak się spiszą, czy pokonają odwiecznego rywala w walce o tytuł mistrza polski. Wszystkie afisze prasowe wywierające dodatkową presję na naszych zawodnikach. To wszystko siedzi w ich psychice i naprawdę nie jest łatwo o tym zapomnieć. W/w zespoły nie grają pod taką presją jak Mistrz Polski, czyli nasza Wisła. Jednym i drugim czasami przydałaby się odrobina ochłonięcia. Dobrze, że wiosna idzie, na spacerek będzie można wyjść DOTLENIĆ się, odpocząć od spekulacji prasowych i wiecznego pie*dolenia, że jest źle tylko dlatego, że Lech pozyskał zawodnika z czołowego klubu Ligi Białoruskiej, a Legia byłego piłkarza Manchesteru United. To nie nazwiska a umiejętności grają na boisku, pamiętajcie. Ktoś wcześniej napisał, że piłkarze Wisły tworzą KOLEKTYW. Całkowicie się z tym zgadzam, w naszej drużynie panuje rodzinna, sielankowa atmosfera, bez żadnych większych konfliktów na linii piłkarz - trener, czy piłkarz - piłkarz. To się ceni, naprawdę. Nie w każdym klubie tak jest. Suma sumarum co poniektórym i tak będzie mało... ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zły strzał! Nie mamy drugiego prawego pomocnika... Robimy ich z napastnikow (boguski, małeck)i lub lewoszkrzydłowego Kirma ( na ta pozycje przynajmniej był sprowadzony bo sam ponoć woli prawą stronę) ). Dałes jedno nazwisko zeby obalić moją tezę? To masz kilka na potwierdzenie Ćwielong Niedzielan Beto GoalMachine ![]() Jirsak i jeszcze kilku innych ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Taka mała ciekawostka, w sezonie 2007/2008 Hristov został wybrany piłkarzem roku w Bułgarii.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
). Małecki zdawało mi się że gra w ataku z konieczności bardziej ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
maciOs rozumiem ze wrzuciłes newsa o bułgarze, zmobilizowales do odsnieżania, ale jakoś za dużo Cie naraz. Odbij lekko, złap oddech bo na siłę chcesz opanowac ten temat. Powoli przestaję rozumieć o co Ci chodzi z tymi wymienionymi piłkarzami i jeszcze żądasz podawania nazwisk, po czym coś nieudolnie próbujesz obalic.
Tak, jak będziesz tym wytęsknionym przez siebie senior memberem staniesz sie bardziej wiarygodny. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
do cfa
Wiesz o czym piszesz? Byłes na Wiśle choć raz ( treningu) ? Skorża Jirsaka "toleruje"... Odkąd przyszedł chciał Gargułę, nawet za 1mln euro, Bednarz jednak mu kupił Jirsaka i było spiecie na lini trener-dyrektor... jirsak od początku nie był ulubieńcem Skorży bo jakby sie sprawdził to by upadł temat Garguły... Troche mi go szkoda bo uważam ze by się sprawdził ( powinni go gdzies wypozyczyć). Co do leszczaka to koleś ma poj...ane w głowie...! Powie Ci to każdy w Wiśle, od sprzątaczki, przez ochronę, ludzi od murawy, trenerów po prezesa Cupiała... Gośc chciał w nowym kontrakcie 30 tys zł!! Tyle co Małecki, a nic nie pokazał... Swoją droga ja osobiście winię za to jego menadżera Kopca, znanego z przekrętów... Jego podopiecznie to np właśnie Leszczak, Korzym, Janczyk... Co do Łobo to powtarzam dostawał szanse bo nie było zmiennika... Fakt miał kilka dobrych meczy, ale za 80 tys miesięcznie powinien błyszczeć częściej niż 3 razy w sezonie... Ale w klubie mówią że "Wojtka zawsze coś boli"... Choć na treningach naprawde prezentuje sie dobrze.. Nie wychodzi mu w meczach a tak zeby zamknąc to optymistycznie to powiem Wam że Mączyński się super prezentuje, jest teraz troche kontuzji, ma szanse się pokazac i oby mu się udało... Chłopak dużo widzi na boisku i myśli..! gigant normalnie dyskutuje, chyba od tego forum... jak chcesz wiedziec o co chodzi bo nie dajesz rady opanowac wszystkiego to zapytaj, postaram Ci sie wytłumaczyc... jak ktos do mnie pisze to odpisuje.. tyle.. wyluzuj
Ostatnio edytowane przez maci0s : 24.02.2010 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Akurat Ćwielong i Jirsak sporo tych szans podostawali.
Dodam jeszcze kilku, całkiem niezłych grajków, którzy w Wiśle nie wytrzymali presji i nie spełnili oczekiwań: Kukiełka Sosin Chiacu Sypniewski (tego to w ogóle życie przerasta )Jop ![]() Kryszałowicz Dawidowski ( może to jego kolana nie spełniły oczekiwań) Kuźba (drugie podejście) Svitlica Mijajlovic (znów problemy z głową) Vidlicka ![]() Barreto Matusiak itd itp... A jak blisko były Brożki, żeby wyladować na śmietniku historii? Pamiętam, jak ich opluwano na tym forum i chciano wymienić za czapkę gruszek, bo mieli już po 22 lata i byli wiecznie niespełnionymi talentami. Przyszedł Skorża, z Pawła zrobił 2-krotnego króla strzelców, a z Piotrka najlepszego lewy obrońcę Ekstraklasy. Mieli szczęście i załapali się na ostatni pociąg, ale było blisko.... Małecki też prawie sobie karierę zmarnował, ale poszedłwszy po rozum do głowy, dobrze prowadzony jest teraz motorem napędowym Wisły i wróże mu karierę na miarę Kosowskiego... Szkoda, że Leszczak strzelił sobie w stopę :( Powód: lewy obrońca. Wszysko przez zaburzoną lateralizację :)
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 24.02.2010 o godz. 23:06.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
racja oldpara, ale ja pisalem o zawodnikach za skorży
a druga sprawa formlna Piotrek jest lewym obrońcą |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Właśnie skoro Wojtek prezentuje się dobrze na treningach, a w meczach zawodzi to problem tkwi w jego głowie to samo sie tyczy Pawełka, może klub powinien zatrudnić psychologa sportowego ? Ciekawy wywiad z nim był w tygodniku Piłka Nożna. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|