The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2010, 19:47
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Myśle że Kosa,Franek czuy Żuraw bardzo by się ucieszyli z twojego posta.
Dowiedzieć się po paru latach gry dla Wisły że kiedyś byli "niczym"
czemu od razu niczym ?

nawet Brożek mógł spokojnie lecieć do 1 ligi francuskiej, myśle że Nancy nie prezentowało wówczas poziomu bardzo oddalonego od obecnej np Borussi Dortmund Kuby. Czy tam Fullham. Wystarczyło nie dawać zaporowych cen.
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.02.2010, 21:58
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
A co do tego calego zamieszania z Dongiem - gdyby w Polsce bylo miliard ludzi to napewno juz dawno jakis zawodnik by gral w Czerwonych Diablach.
Dasz głowę, że by grał. Oczywiście chodzi mi o graczy z pola, a nie bramkarzy.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.02.2010, 22:50
jeśli to nie koniecznie muszą być Czerwone Diabły to np. Kuba, który podejrzewam już dawno by grał w Liverpool-u gdyby nie kontuzje...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.02.2010, 23:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ciężko kopanie się w rezerwach Espanyolu nazwać grą

Takich Alvarezów na zachodzie są setki. Bardzo cenię jego umiejętności,zaangażowanie, ale pamiętajcie,że błyszczy on w naszej lidze. W Italii nie gra,bo nie łapał się do składu w bardzo przeciętnym włoskim klubie. Z takimi zawodnikami Europy się nie podbija,choć napewno zaistnieć już można. Alvarez,Uche tak powinna wyglądać nasza polityka transferowa. A priorytetem obecnie powinny być twarde negocjację z Reggianą i zatrzymanie Alvareza. Lepszego w tej cenie nie znajdziemy. Pokazuje to tylko ,że można dobrze i rozsądnie wydawać kasę. Szkoda tylko,że nie uczyniono podobnie w przypadku Łobodzińskiego i Garguły.

z Uche to byl ten myk ze on na poczatku grał taka kiche nawet gorszą od Lobodzinskiego.
Dostawal jednak szanse i sie wyrobil.

I to jest tez kolejny czynnik ...polscy trenerzy pracujac pod presja oczekiwan zarzadu ,wlasciciela musza robic wynik na juz .Nie ma tutaj szansy wlasnie konsekwncje w dzialaniu i polityke dlugofalową.
To napedza bledna machine i tak naprawde do niczego nie prowadzi.nasz przyklad to Dudu.Skorza jakos nie mogl ,nie chcial mu zaufac i szybko sie go pozbyto pod pretekstem ze byl za slaby.A dzis bylby wzmocnieniem.I taka ta nasza polityka i wizja rozwoju klubu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 23.02.2010, 01:15
Alov napisał:
Cytat:
Nie rozumiem jak sie mozna podniecac jakims chinczykiem - skoro byl/ jest taki dobry i terminowal w MU to co on robi w lidze polskiej, z ktorej to druzyny regularnie potykaja sie na najprostszych przeszkodach w europie, nikt z obcokrajowcow grajacych tutaj nie wybil sie i nie rozwinal swojej kariery (no chyba ze szczytem jest wyjad do Rumunii, na Cypr czy do Grecji), gdzie nie placi sie zbyt wiele, a jak juz ktos sobie wywalczy kontrakt (np Lobo) to sie przy kazdej okazji jedzie po nim niemilosiernie ?
Czy naprawde myslicie ze zawodnik majac jakakolwiek inna alernatywe z klubu zachodniej Europy zdecydowalby sie grac w Polsce ?

To wszystko plus aktualne umiejetnosci naszych pilkarzy sprawiaja ze bardzo trudno sciagnac kogos odpowiedniego i dlatego nie zdziwie sie jesli Ba bedzie naszym jedynym transferem do konca sezonu.
Wczoraj
Dajcie sobie spokój z tym Dongiem.
Po pierwsze nie dotyczy on Wisly.
Po drugie primo gdyby grałby on teraz dla Wisly, pialibyście z zachwytu jakiż to on nie jest wspanialy.
Po trzecie primo jeśli jakiś zawodnik jest sprowadzany do drużyn klasy Man utd, Roma itd. oznacza że coś sobą prezentuje. A z tego co widać kiedy, gral w sparingach Legii, to widać że on sobą jednak coś prezentuje.

A wy już natrzepaliście chyba z 5 stron tego tematu o Ping Dongu że kupiony tylko dlatego że tam mieszka miliard ludzi...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.02.2010, 09:49
marco94 napisał(a):Wyświetl post
Dasz głowę, że by grał. Oczywiście chodzi mi o graczy z pola, a nie bramkarzy.
Dam głowę - jakby było nas miliard - to przecież byle jakiego leszcza by wzięli - bo nieźle zarobiliby na promocji wśród potencjalnych kibiców
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.02.2010, 10:06
28 lutego zimowe okienko transferowe dobiegnie końca, ciekaw jestem czy ktoś nas miło zaskoczy nowy napastnik najlepiej bez testów, potrzebny od zaraz.... taki drugi Marcelo, ale to tylko mrzonki.....
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.02.2010, 10:18
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
28 lutego zimowe okienko transferowe dobiegnie końca, ciekaw jestem czy ktoś nas miło zaskoczy nowy napastnik najlepiej bez testów, potrzebny od zaraz.... taki drugi Marcelo, ale to tylko mrzonki.....
Jakiś skrzydłowy chyba jeszcze by się przydał...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.02.2010, 10:21
I nawet bramkarz by się przydał... Proponuje nie robić sobie żadnych nadziei - transferów w tym okienku już nie będzie!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.02.2010, 13:32
No to można uznać okienko transferowe za bardzo udane. Wisła wzmocniła się na bramce, w obronie oraz w linii pomocy. Nie udało się jedynie znaleźć napastnika. Ekhem...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.02.2010, 13:54
Tak naprawdę to potrzebny nam jest bramkarz (powody wiadome) lewy obrońca (żeby pietia miał rywalizację) prawy pomocnik (no nazwisko Łobodziński wszystko wyjaśnia) no i napastnik (troszke ich mało)
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.02.2010, 13:58
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Dam głowę - jakby było nas miliard - to przecież byle jakiego leszcza by wzięli - bo nieźle zarobiliby na promocji wśród potencjalnych kibiców
to byś już chyba nie miał głowy.

1 166 079 217 - jest to liczba ludności Hindusów (2 po Chinach najbardziej zaludniony kraj). Wskaż mi jakiegoś Hindusa w barwach MU, Chelsea, Barcelony itp(jakiś klasowy zespół, obojętnie jaki). Ja takiego nie znalazłem, ale mogłem coś przeoczyć (jeśli znajdziesz, to mnie popraw)
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.02.2010, 14:06
@ToTylkoJa - Pierwszy link na szybko z google:
http://beta.thehindu.com/sport/footb...ticle62525.ece
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 23.02.2010, 14:18
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
@ToTylkoJa - Pierwszy link na szybko z google:
http://beta.thehindu.com/sport/footb...ticle62525.ece
sorry, ale chyba jestem ślepy, bo nie mogę się tam doczytać o zawodniku w jakimś wielkim klubie.
Odpowiedz cytując
cyke
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 23.02.2010, 14:53
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
to byś już chyba nie miał głowy.

1 166 079 217 - jest to liczba ludności Hindusów (2 po Chinach najbardziej zaludniony kraj). Wskaż mi jakiegoś Hindusa w barwach MU, Chelsea, Barcelony itp(jakiś klasowy zespół, obojętnie jaki). Ja takiego nie znalazłem, ale mogłem coś przeoczyć (jeśli znajdziesz, to mnie popraw)
no tak tylko, że Hindusów i Brytyjczyków łączy inna dochodowa dyscyplina, krykiet. ale jeśli chodzi o nich w brytyjskich klubach to należy ich szukać ale w kategorii "właściciel".

jeszcze niedawno byłem optymistą jeśli chodzi o transfery ale coś czuje, że to wielkie wzmocnienie na skrzydło to Gołoś. obrońca też się znajdzie bo jak już ktoś wspomniał to Singlar wróci, a Pietia znajdzie konkurencje w postaci Juniora, no bo na środek pomocy wrócił Mączyński i doszedł Ba. rewelacja po prostu. mistrz w cuglach jak nic.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2010, 15:41
Heh a powiedz skąd fundusze na kibicowskie zachcianki ? Ma sobie Wisła wydrukować banknoty euro ?
Trzeba zrozumieć, że klub aby wydać, musi zarobić. Kolejna pożyczka od Cupiała ?Całe życie na garnuszku ? A nie lepiej się uniezależnić od jego finansowych kaprysów ?
Poczekajmy będzie stadion, będzie kasa z biletów, może awans do ligi europejskiej. Wtedy można planowac wydatki.

Co do mistrzostwa. To jest owe bliżej niż przed sezonem, więc po co płacz ? Jakby ktoś nie zauważył, to mamy skład wystarczająco silny by nie wygrywac, a miażdzyć tę beznadziejną ligę. Jedyne problemy to Lech i Legia, które potrafią grać w piłkę, a i to naciągane stwierdzenie.
..
Odpowiedz cytując
cyke
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 23.02.2010, 17:00
zachcianki? policz ilu mamy napastników i bocznych pomocników. rewelacja. w to, że zdobędziemy mistrzostwo wierze ja najbardziej, ale jakoś nie dostrzegam tego składu który miał by miażdżyć tą ligę.
nie wymagam od działaczy transferów gotówkowych, wystarczy, że spróbują poszukać więcej zawodników w stylu Ba. jak popatrzeć na niektórych testowanych graczy to nawet Beto zdaje się mieć lepsze rekomendacje do grania.
muszę się z Tobą jednak zgodzić, że trzeba mieć nadzieje i wraz z nowym stadionem, poprawi się stan klubowej kasy na tyle by szukać transferów gotówkowych jak i wzmocnić skauting.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.02.2010, 17:37

Czy ktoś poznaje tego zawodnika
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.02.2010, 17:45
Patryk Małecki a poważnie to pewnie jakiś z Młodej Wisły....
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.02.2010, 17:46
cyke napisał(a):Wyświetl post
zachcianki? policz ilu mamy napastników i bocznych pomocników. rewelacja. w to, że zdobędziemy mistrzostwo wierze ja najbardziej, ale jakoś nie dostrzegam tego składu który miał by miażdżyć tą ligę.
nie wymagam od działaczy transferów gotówkowych, wystarczy, że spróbują poszukać więcej zawodników w stylu Ba. jak popatrzeć na niektórych testowanych graczy to nawet Beto zdaje się mieć lepsze rekomendacje do grania.
muszę się z Tobą jednak zgodzić, że trzeba mieć nadzieje i wraz z nowym stadionem, poprawi się stan klubowej kasy na tyle by szukać transferów gotówkowych jak i wzmocnić skauting.
A po co mamy miazdzyc lige? Wystarczy jak bedziemy wygrywac po 1:0 i zdobedziemy mistrzostwo. Zreszta Lech i Legia pogubia punkty.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.02.2010, 17:55
Papież to jest przecież na tej fotce z Małym
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.02.2010, 17:56
koyoot napisał(a):Wyświetl post
A po co mamy miazdzyc lige? Wystarczy jak bedziemy wygrywac po 1:0 i zdobedziemy mistrzostwo. Zreszta Lech i Legia pogubia punkty.
Z tak profesjonalnym podejściem, na bank powtórka z rozrywki w lipcu nam nie grozi!Powygrywać z leszczami po 1-0, w bezpośrednich z Amiką i Lechem można przejebać(bo i tak pogubią).parchy...ech znów nie wyszło ale przecież za tydzień ogramy Piasta 1-0.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 23.02.2010, 19:08
cyke napisał(a):Wyświetl post
no tak tylko, że Hindusów i Brytyjczyków łączy inna dochodowa dyscyplina, krykiet. ale jeśli chodzi o nich w brytyjskich klubach to należy ich szukać ale w kategorii "właściciel".
Niby tak, ale teza była taka, że jeśli jakieś państwo ma około miliarda ludności, to kupuje się zawodnika z tego państwa, aby nabijać kasę na gadżetach. Koszykówka w Polsce to również nie sport nr 1, ale zainteresowanie Gortatem jest ogromne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2010, 19:52
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Niby tak, ale teza była taka, że jeśli jakieś państwo ma około miliarda ludności, to kupuje się zawodnika z tego państwa, aby nabijać kasę na gadżetach. Koszykówka w Polsce to również nie sport nr 1, ale zainteresowanie Gortatem jest ogromne.
Teza była taka, że ping pong jest cienki, inaczej Skorża ze swoimi genialnymi skautami już dawno by go sprowadzili. I wszelkie dyskusje na ten temat są bez sensu, ponieważ podważają dogmat nieomylności Skorży.
Dla własnego zdrowia odpuść, wszyscy rozsądni ludzie i tak widzą, że gość jest w zupełnie innej kategorii niż testowane przez nas kloce (czytaj - umie COKOLWIEK).

A czy się sprawdzi - zobaczymy. Osobiście nadzieję pokładam w Urbanie, że odkopie Chińczyka dopiero wtedy, gdy już będzie pozamiatane. Do tej pory stawianie na jego ograniczenia się sprawdzało, mam nadzieję, że i tym razem też nas nie zawiedzie
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.02.2010, 21:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Teza była taka, że ping pong jest cienki, inaczej Skorża ze swoimi genialnymi skautami już dawno by go sprowadzili. I wszelkie dyskusje na ten temat są bez sensu, ponieważ podważają dogmat nieomylności Skorży.
Dla własnego zdrowia odpuść, wszyscy rozsądni ludzie i tak widzą, że gość jest w zupełnie innej kategorii niż testowane przez nas kloce (czytaj - umie COKOLWIEK).

A czy się sprawdzi - zobaczymy. Osobiście nadzieję pokładam w Urbanie, że odkopie Chińczyka dopiero wtedy, gdy już będzie pozamiatane. Do tej pory stawianie na jego ograniczenia się sprawdzało, mam nadzieję, że i tym razem też nas nie zawiedzie
czy Ty każdą dyskusje musisz sprowadzić do najeżdżania na Skorże?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.02.2010, 00:41
koyoot napisał(a):Wyświetl post

no my mozemy ciułac po 1;0 z Piastem albo Koroną i tym sie szczycic.

juz kij z tymi wynikami w Esktrkalasie ,tu trzeba patrzec na kwestie naszej gry pod katem pokazania sie po raz kolejny w Pucharach......przyznam ze kiedy to pisze to mi sie jakos zmino zrobilo....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.02.2010, 14:33
Co sie dzieje z testowanym 'mega-talentem' z Ukrainy ? Dostal juz kopa ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.02.2010, 15:27
mic napisał(a):Wyświetl post
Co sie dzieje z testowanym 'mega-talentem' z Ukrainy ? Dostal juz kopa ?
daj spokoj mic.
to był chłopak dla ME, a ze korzystnie wypadł to Kulawik podesłał go Skorży.

Poczekajmy na początek sezonu i bedzie wtedy najezdzac jak nie bedzie wynikow.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 24.02.2010, 15:39
Panowie poczekajcie do jutra, cierpliwie... Ma się coś wydarzyć miłego dla nas
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.02.2010, 15:58
ciekawe kiedy go przetestujemy nie no tak poważnie to fajnie by było kogoś jednak zakontraktować nawet na końcu okienka

P.S. oby jutro temat- Konkurs o Wiśle edycja 7 był ostro edytowany
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów