The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2010, 16:45
Przypominam, że jest to temat o transferach Wisły ;-)

Może nam jeszcze kogoś sprezentują w tym okienku, a jak nie to nic się wielkiego nie stanie!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.02.2010, 17:58
korzychxp napisał(a):Wyświetl post
"Ba" który regularnie grał tak naprawde w Chatereoux 5 lat temu.
wiem, że to trudne, ale to Châteauroux - byłem w tym mieście w sierpniu/wrześniu 2008 - ekipa walczyła wtedy w Ligue2. Chłopcy grali z zębem ze spadkowiczami z Ligue1 takimi jak Lens, Strasbourg, Nimes, Ajaccio. Tym, co zwróciło moją uwagę to przede wszystkim dobre, a nawet bardzo dobre wyszkolenie techniczne i nieodpuszczanie gry przez całe 90 minut. Kluby z LIgue2, to truizm, pod wzgledem wyszkolenia technicznego i taktycznego prezentują wyższy poziom od najlepszych klubów naszej ekstraklasy, chociaż Ligue2 ma zdecydowanie słabszych obrońców,ale napastnicy a zwłaszcza ich wyszkolenie... to już inna bajka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.02.2010, 22:19
Za to, że Legia chciała nam bezczelnie podprowadzić Nurkovicia powinniśmy stanąć do rywalizacji o Donga i zaproponować mu lepszy kontrakt. Wystarczyłoby menedzerowi zawodnika posmarować troche kasy a Chińczykowi zaproponować kontrakt na poziomie 200 tys. E.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.02.2010, 22:39
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Za to, że Legia chciała nam bezczelnie podprowadzić Nurkovicia powinniśmy stanąć do rywalizacji o Donga i zaproponować mu lepszy kontrakt. Wystarczyłoby menedzerowi zawodnika posmarować troche kasy a Chińczykowi zaproponować kontrakt na poziomie 200 tys. E.
Rozsądnie piszesz,ale za niski
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.02.2010, 23:10
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Skorża mówiąc o bardzo dobrym napastniku który wybrał ofertę z klubu z silniejszej ligi chyba sam nie wie co mówi - okienko transferowe w najsilniejszych europejskich ligach trwało do końca stycznia - w takim razie zostają nam ligi ze wschodu Europy...specjalnie prześledziłem transfery do klubów z ligi rosyjskiej i jakoś trudno mi znaleźć rodzynka, którym mogliśmy się interesować ...
No właśnie. Poszedłem tym samym tropem. Ponieważ napastnik miał wg. Skorży przyjechać na obóz do Hiszpanii (a zatem już po zamknięciu okienka w Europie Zachodniej) to jego transfer do innej ligi (dużo mocniejszej od polskiej) mogł po mojemu dotyczyć tylko Rosji (ewentualnie Ukrainy). Strałem się znaleźć w necie jakieś informacje na temat transferu napastników przeprowadzonych w tych ligach w lutym ale nic nie udało mi się trafić. A myślę że ciekawym by było dowiedzieć się (jeśli już żaden transfer napastnika nie będzie miał miejsca w tym okienku) przynajmniej jakimi zawodnikami Wisła była zainteresowana. Może komuś innemu uda się coś znaleźć?
No chyba że Maciuś ściemnia.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.02.2010, 23:17
Sciemnia nie, po prostu robi dobrą mine do zlej gry.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2010, 23:48
W Legii się ździwią jak żółty krzyknie 400 k euro
.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.02.2010, 23:54
Pewnie można by tak zrobić ale on się raczej nie mieści w koncepcji Macieja Skorży.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.02.2010, 09:39
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Skorża mówiąc o bardzo dobrym napastniku który wybrał ofertę z klubu z silniejszej ligi chyba sam nie wie co mówi - okienko transferowe w najsilniejszych europejskich ligach trwało do końca stycznia - w takim razie zostają nam ligi ze wschodu Europy...specjalnie prześledziłem transfery do klubów z ligi rosyjskiej i jakoś trudno mi znaleźć rodzynka, którym mogliśmy się interesować - na mecz z Bełchatowem nie mamy prawego skrzydła, napastników po kontuzji, problem ze stoperami i ze środkiem pola - nie zazdroszczę tej sytuacji trenerowi...
Przecież my podobno rozmawiamy tylko z zawodnikami z kartą w ręku, a tacy mogą podpisywać umowy nawet po zakończeniu okienka transferowego.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.02.2010, 10:16
Panowie mógł by mi ktoś znaleśc coś o tym gościu Ołeksandr Pyszczur z tego co wiem to wysoki chłop i ma nos do goli,tylko nie wiem ile ma lat

Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.02.2010, 10:29
Panowie mam takie male pytanie: co stalo sie z tym zawodnikiem(slowak?/sloweniec?) ktory byl u nas na testach? Gdzies bylo napisane ze jezeli bedzie mial karte w reku to do nas przyjdzie i po tym wszystkim temat jakos upadl?

Dzieki za info!

Odpowiedz cytując
Magic19
Member

Od: 05.2007

Stary 22.02.2010, 11:06
A ja tam jestem optymistą, myślę że transfer Ba oraz powroty do zdrowia m.in. Sobolewskiego, Boguskiego, Głowackiego znacznie wzmocniły siłę Wisełki... Mistrzostwo powinno przyjść bez większego wysiłku, lecz przed Ligą Mistrzów przydałby się jakiś napastnik z pierwszego zdarzenia, na dzień dzisiejszy jednak nie robiłbym tragedii pt. "potrzebujemy wzmocnień bo skład Wisły jest słaby". Informuję że skład Wisły jest najsilniejszy w lidze i pewnie przez jeszcze długie lata to się nie zmieni... Widać tu na forum wielu ekspertów i znawców piłki lecz prosiłbym o więcej szacunku dla barw klubowych i więcej zaufania we władze klubu... Wygramy ligę to i będzie kasa na napastnika, narazie życzę więcej cierpliwości... pzdr.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.02.2010, 11:33
Magic19 napisał(a):Wyświetl post
A ja tam jestem optymistą, myślę że transfer Ba oraz powroty do zdrowia m.in. Sobolewskiego, Boguskiego, Głowackiego znacznie wzmocniły siłę Wisełki... Mistrzostwo powinno przyjść bez większego wysiłku, lecz przed Ligą Mistrzów przydałby się jakiś napastnik z pierwszego zdarzenia, na dzień dzisiejszy jednak nie robiłbym tragedii pt. "potrzebujemy wzmocnień bo skład Wisły jest słaby". Informuję że skład Wisły jest najsilniejszy w lidze i pewnie przez jeszcze długie lata to się nie zmieni... Widać tu na forum wielu ekspertów i znawców piłki lecz prosiłbym o więcej szacunku dla barw klubowych i więcej zaufania we władze klubu... Wygramy ligę to i będzie kasa na napastnika, narazie życzę więcej cierpliwości... pzdr.
Taaaak największe transfery Wisły w tym okienku to przejście Sobola, Głowy i Boguskiego ze szpitala na Reymonta. Wkrótce ma pojawić się kolejny transfer - Gołoś (też ze szpitala). A w letnim okienku kolejne wzmocnienie szpitalne - Garguła
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.02.2010, 11:36
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Taaaak największe transfery Wisły w tym okienku to przejście Sobola, Głowy i Boguskiego ze szpitala na Reymonta. Wkrótce ma pojawić się kolejny transfer - Gołoś (też ze szpitala). A w letnim okienku kolejne wzmocnienie szpitalne - Garguła
I przyjdzie też boczny obrońca - Singlar.
Odpowiedz cytując
Magic19
Member

Od: 05.2007

Stary 22.02.2010, 11:58
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie karze Ci kibicować Wiśle, jeśli transfery są tak dla Ciebie ważne to zapraszam do kibiców Realu Madryt gdzie będziesz mógł delektować się milionami wyłożonymi na nowych zawodników... A jak już się uparłeś na transfery w Wiśle to zrób ogólnopolską zbiórkę kasy i kup za to super gracza o niewyobrażalnych umiejętnościach o jakim zapewnie marzysz... chciałem tylko podkreślić że nie warto płakać że nie ma transferów tylko cieszyć się że ważni zawodnicy wracają po kontuzjach do zespołu, bo to oni stanowili wcześniej o sile Wisły... brak kasy + brak kandydatów odpowiadających trenerowi = brak transferów. proste
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 22.02.2010, 13:30
... brak kasy + brak kandydatów odpowiadających trenerowi = brak transferów. proste

Nie no chłopie ...ten dalej o braku kasy....
Żałosne.
Weż może poczytaj wczesniejsze posty a nie pisz tak dla samego faktu napisania.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.02.2010, 14:06
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Nie no chłopie ...ten dalej o braku kasy....
.
Ten temat http://www.wislakrakow.com/forum/sho...910#post857910
,chyba ucina dalsze dywagacje na ten temat.......
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.02.2010, 14:06
Nikt nie karze Ci kibicować Wiśle, jeśli transfery są tak dla Ciebie ważne to zapraszam do kibiców Realu Madryt
Kocham ten argument
Ostatnio edytowane przez felipe : 22.02.2010 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2010, 14:10
Nie rozumiem jak sie mozna podniecac jakims chinczykiem - skoro byl/ jest taki dobry i terminowal w MU to co on robi w lidze polskiej, z ktorej to druzyny regularnie potykaja sie na najprostszych przeszkodach w europie, nikt z obcokrajowcow grajacych tutaj nie wybil sie i nie rozwinal swojej kariery (no chyba ze szczytem jest wyjad do Rumunii, na Cypr czy do Grecji), gdzie nie placi sie zbyt wiele, a jak juz ktos sobie wywalczy kontrakt (np Lobo) to sie przy kazdej okazji jedzie po nim niemilosiernie ?
Czy naprawde myslicie ze zawodnik majac jakakolwiek inna alernatywe z klubu zachodniej Europy zdecydowalby sie grac w Polsce ?

To wszystko plus aktualne umiejetnosci naszych pilkarzy sprawiaja ze bardzo trudno sciagnac kogos odpowiedniego i dlatego nie zdziwie sie jesli Ba bedzie naszym jedynym transferem do konca sezonu.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.02.2010, 14:15
Alov napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem jak sie mozna podniecac jakims chinczykiem - skoro byl/ jest taki dobry i terminowal w MU to co on robi w lidze polskiej, z ktorej to druzyny regularnie potykaja sie na najprostszych przeszkodach w europie, nikt z obcokrajowcow grajacych tutaj nie wybil sie i nie rozwinal swojej kariery (no chyba ze szczytem jest wyjad do Rumunii, na Cypr czy do Grecji), gdzie nie placi sie zbyt wiele, a jak juz ktos sobie wywalczy kontrakt (np Lobo) to sie przy kazdej okazji jedzie po nim niemilosiernie ?
Czy naprawde myslicie ze zawodnik majac jakakolwiek inna alernatywe z klubu zachodniej Europy zdecydowalby sie grac w Polsce ?

To wszystko plus aktualne umiejetnosci naszych pilkarzy sprawiaja ze bardzo trudno sciagnac kogos odpowiedniego i dlatego nie zdziwie sie jesli Ba bedzie naszym jedynym transferem do konca sezonu.
Był taki piłkarz, Kalu Uche się zwał...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.02.2010, 14:15
No jakos Pablo Alvarez jest takim przykladem .Gral w Serie A i jakos go nikt nie chcial poza Wisła
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Stary 22.02.2010, 14:21
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Był taki piłkarz, Kalu Uche się zwał...

tyle ze Kalu gral wczesniej w Hiszpanii wiec bylo mu latwiej potem wrocic do niej, po za tym jeden przypadek na 20 lat to troche malo - a obcokrajowcow sie troche tutaj przewinelo
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.02.2010, 14:26
Tego, czy ktos oprocz Wisly go chial to nie wiadomo. Co by nie mowic, mimo wszystkich naszych problemow to Wisla ma wyrobiona pewna marke, jak pokazuja zarobki niektorych pilkarzy rowniez finansowo jestesmy calkiem atrakcyjni. No i nie porownuj Regginy do Man. Utd.
A co do tego calego zamieszania z Dongiem - gdyby w Polsce bylo miliard ludzi to napewno juz dawno jakis zawodnik by gral w Czerwonych Diablach. Chinczyk moze sie okazac wzmocnieniem Legii i pewnie nim bedzie, jesli Urban go bedzie wystawial w skladzie, ale uwaga jaka mu zostala w tym temacie poswiecona jest zdecydowanie nieadekwatna do jego klasy pilkarskiej. Poza tym to my jestesmy mistrzem, my jestesmy liderem, wiec to inne zespoly powinny sie wzmacniac zeby to nas dogonic. Co oczywiscie nie jest rozgrzeszeniem przespanego okienka trasferowego przez naszych dzialaczy. No ale skoro przegralismy z Levadia i stracilismy sporo kasy, gramy poza Reymonta i tracimy sporo kasy to jakos mozna przezyc ta biernosc w ostatnich 2 miesiacach. Licze, ze w lecie bedzie lepiej.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.02.2010, 15:19
tyle ze Kalu gral wczesniej w Hiszpanii
Ciężko kopanie się w rezerwach Espanyolu nazwać grą

Takich Alvarezów na zachodzie są setki. Bardzo cenię jego umiejętności,zaangażowanie, ale pamiętajcie,że błyszczy on w naszej lidze. W Italii nie gra,bo nie łapał się do składu w bardzo przeciętnym włoskim klubie. Z takimi zawodnikami Europy się nie podbija,choć napewno zaistnieć już można. Alvarez,Uche tak powinna wyglądać nasza polityka transferowa. A priorytetem obecnie powinny być twarde negocjację z Reggianą i zatrzymanie Alvareza. Lepszego w tej cenie nie znajdziemy. Pokazuje to tylko ,że można dobrze i rozsądnie wydawać kasę. Szkoda tylko,że nie uczyniono podobnie w przypadku Łobodzińskiego i Garguły.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.02.2010, 15:20
tyle ze Kalu gral wczesniej w Hiszpanii wiec bylo mu latwiej potem wrocic do niej, po za tym jeden przypadek na 20 lat to troche malo - a obcokrajowcow sie troche tutaj przewinelo
Kalu grał w rezerwach Espanyolu, więc żadna to Hiszpania można powiedzieć. Co najwyżej hiszpania
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.02.2010, 16:31
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ciężko kopanie się w rezerwach Espanyolu nazwać grą

Takich Alvarezów na zachodzie są setki. Bardzo cenię jego umiejętności,zaangażowanie, ale pamiętajcie,że błyszczy on w naszej lidze. W Italii nie gra,bo nie łapał się do składu w bardzo przeciętnym włoskim klubie. Z takimi zawodnikami Europy się nie podbija,choć napewno zaistnieć już można. Alvarez,Uche tak powinna wyglądać nasza polityka transferowa. A priorytetem obecnie powinny być twarde negocjację z Reggianą i zatrzymanie Alvareza. Lepszego w tej cenie nie znajdziemy. Pokazuje to tylko ,że można dobrze i rozsądnie wydawać kasę. Szkoda tylko,że nie uczyniono podobnie w przypadku Łobodzińskiego i Garguły.
Trochę mnie dziwi takie podejście. Żeby zwojować Europę trzeba by sprowadzać zawodników jakich kupuje np Szachtar, czyli za 6-7 mln Euro. Takiej sumy to się w Polsce na transfery wydaje ale w przeciągu 10 lat (sumarycznie). Polska nigdy takiego poziomu nie osiągnie, prędzej FIFA wprowadzi górną granice sum za piłkarzy i całe towarzystwo stanieje. Zawodnicy pokroju Alvareza to wcale nie gorsi piłkarze od tych które miał Cluj czy Bate. W pewnym sensie nawet lepsi. Chodzi o to, żeby panowała nad nimi profesjonalna ręka trenera oraz wsparcie z klubu. Wisła ma skład spokojnie na wejście LM. Problem tkwi w treningu, a raczej jego intensywności.

Zgadzam się co do negocjacji z Regginą o sprowadzenie Alvareza na stałe.

Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 22.02.2010, 16:44
nie mozna sie wybic z polskiej ligi ? heheh. przykłady Uche, Kosowskiego (mimo wszystko), Zurawia czy Franka (wiem 2 liga, no ale wiek nie ten), i innych pokazują że mozna. Zrobic cos z niczego.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.02.2010, 17:50
Słabi też mogą się załapać do Rosjii. Osobiście uważam, że jest po co przyjeżdzać do Polski. Który solidny grajek z umiejętnościami nie poszedł do lepszego klubu ?
Nie jest znowuż tak, że przez ligę nikt naszych zawodników nie kupi. Co najwyżej nie zarobimy tyle ile byśmy mogli, będąc Holendrami bądź Francuzami.
..
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 22.02.2010, 18:01
nie mozna sie wybic z polskiej ligi ? heheh. przykłady Uche, Kosowskiego (mimo wszystko), Zurawia czy Franka (wiem 2 liga, no ale wiek nie ten), i innych pokazują że mozna. Zrobic cos z niczego.

Myśle że Kosa,Franek czuy Żuraw bardzo by się ucieszyli z twojego posta.
Dowiedzieć się po paru latach gry dla Wisły że kiedyś byli "niczym"
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Stary 22.02.2010, 18:43
Kosa, Franek i Zuraw to typowi obcokrajowcy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów