|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Natomiast czy w lipcu oddadzą 'coś' na czym będzie można grać mecze, to zależy tylko do tego czy bądź jak dużą prowizorkę będzie można w stanie zrobić. Pamiętam jak PiotrG który bardzo dobrze siedzi w temacie pisał że ciężko w ogóle zrobić tak by nie zrobić całości a spełniało to wytyczne uefy. Ja osobiście nie mam pojęcia jak oni mają zamiar z tym wszystkim zdążyć, jak zostało niecałe 5 miesięcy a oni nawet całego projektu jeszcze nie mają. Mam tylko nadzieje że nie skończy się to tym że w którymś momencie okaże się że jest jakaś gruba wada konstrukcyjna, uniemożliwiająca w ogóle dokończenie stadionu. ps To jest tez pytanie jak zachowa się Wisła - czy odbierze to coś co ma być gotowe na lipiec czy też zgodnie z umową poczeka na stadion klasy elite. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest na ten temat również na Onecie, gdzie cytuja Placzyńskiego z SportFive:
Cytat:
W każdym bądź razie cały projekt jak na razie wygląda z lekka utopijnie. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W sobotę kładą trawę na Hutniku:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...krakow,1441913 Może jednak zagramy tam już od pierwszego meczu na wiosne. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
można wiedzieć skąd te newsy? bo przerażająco optymistyczne są.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skoro właśnie zaczęli kłaść murawę, to teoretycznie jest możliwe dostosowanie stadionu na nasz pierwszy mecz. Ukorzenienie trawy to około dwa tygodnie, za dwa tygodnie gramy z Arką, więc bardzo możliwe. Zresztą z Arka to moglibyśmy jeszcze zagrać w Sosnowcu, skoro i tak mecz bez publiczności.
Ciekawe, co się stało, że nasz prezydent wreszcie zaczął poważnie myśleć o hali... Przez ostatnie miesiące był pierwszym hamulcowym. Być może stwierdził, że się opłaci, bo może liczyć na takie teksty w prasie: - Prezydent zdecydował o budowie hali. Najlepiej jednak, żeby o decyzji w tej sprawie poinformował sam po powrocie z urlopu - usłyszeliśmy od jednej z osób z jego otoczenia. (Dziennik Polski) Czyli w skrócie: przez ostatnie miesiące miał na halę wy***ane, a teraz wjedzie na białym koniu i ją Wiśle podaruje. Ale cóż, dla Wisły to dobrze. Byle wreszcie to, wraz z radnymi, klepnął. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
to jest oczywiste że czuje że mu ucieka grunt spod posady i jak szybko zacznie coś z hala robić to odzyska choć część elektoratu.
Ale to jest przecież standard w Krakowie że tuż przed wyborami rozpoczyna się 100 inwestycji w jednym celu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja juz dawno mówilem ze najlepszym prezentem od Majchorwskiego były słowa noworoczne teraz za nie musi płacic w formie stadionu i hali jesli chce myslec o wyborach
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
własnie oglądam lige angielska, w kazdym razie tu mamy dowód na to ze nie dało sie blizej zrobic trybun stadion mocno podobny http://pl.wikipedia.org/wiki/Molineux_Stadium
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
,,Początki stadionu Molineux datuje się na rok 1889" ha no ale modernizacja była ,,W roku 1979 stadion uległ częściowej modernizacji"no i ,,24 czerwca 2003 r. na stadionie Molineux miał miejsce koncert znanego artysty Bon Jovi z udziałem ponad 34 000 ludzi" czyli coś sie da....................
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
interesuje sie ktoś murawa na Hutniku
wiecie czy są zdjęcia w necie z stadionu oprócz tych z Interii |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
niespodziewanie miłe wiadomości o hali to nałożenie się trzech spraw: wyniki dziewczyn w Europie, trzymanie za gardło prezydenta JM przez pana Olszówkę przy pomocy madrego trzymania się procedur oraz dym prowadzony przez SKWK po popisach JM na treningu Craxy.
No i wybory ida. Zeby to tylko nie był medialny szum na teraz i za miesiac, dwa nie rozpłynęło w krętackim odwracaniu kota ogonem. edytka: dzięki mozdzierz za poprawkę, dużo czytania o konflikcie ITI - kibice w Legii robi swoje .
Ostatnio edytowane przez harthausen : 20.02.2010 o godz. 23:28.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Myślę, że jako kibice zdaliśmy egzamin przed Wisłą. W swoim imieniu dziękuję tym wszystkim kibicom, którzy stanęli na wysokości zadania. Jednak nie wolno nam osiąść na laurach, bo samo nigdy nic się nie stanie i trzeba w życiu klubu uczestniczyć na bieżąco, aby zarówno jego pracownicy, jak i tzw. osoby z zewnątrz dla niektórych spraw Wisły decyzyjne, nigdy już sobie Wisły nie lekceważyły. Stadion i hala razem, to prestiż i rozwój Wisły i mimo, że tak niewielu to rozumiało i połączyło się w jeden Wiślacki zespól, to tak wielu doceni ten fakt w przyszłości. Oby zawsze od teraz, kibice jednoczyli się w działaniu, w momentach dla klubu żywotnych i to w ilosci większej niż ostatnio. Bo Wisła to My. Pilnujmy swoich spraw klubowych, jak oka w głowie, bo wiele jeszcze musi się stać, aby nasze nadzieje, zrealizowały się w pełni. Nie siedźcie już nigdy więcej wyłącznie przed komputerami, kiedy Wisła będzie potrzebować Waszego realnego uczestnictwa w jej sprawach żywotnych, takich jak między innymi ostatnie wizyty w Radzie Miasta. Także dlatego samego, kibice Wisły, nie oglądajcie już meczów Wisły w domu przed telewizorami, bo Wisła będzie Was teraz potrzebowała na stadionie i to wypełnionym po brzegi. Niech każdy prawdziwy kibic Wisły stanie się marketingowym posłańcem klubu i przyprowadzi na nowy stadion swoich znajomych, tych których uzna za właściwych, zarażając ich Wisłą na stałe a nie tylko incydentalnie a wtedy każdy z nas uczyni coś dobrego dla klubu od siebie samego. Niech też, każdy kibic szanuje każdego kibica a wtedy słowa ciałem się staną i frekwencja nas nie opuści, gdyż szacunek ów, tych nowych kibiców, zatrzyma na naszym stadionie na dłużej a tym bardziej, jeśli pracownicy naszego klubu, wreszcie będą wykonywać swoje zadania profesjonalnie.
Ps. po raz pierwszy widzę na kamerkach, że w Sobotnią noc palą się światełka wewnątrz trybuny wschodniej, co mówi mi, że wykonawcy stadionu zaczynają rozumieć presję czasu, gdyż aby dotrzymać terminów, prace muszą być od teraz prowadzone w systemie trzyzmianowym, włącznie z weekendami. ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje że na projekt hali zostanie rozpisany międzynarodowy konkurs. Co prawda może to troszke wydłużyć procedurę, ale zagwarantuje nam że liczyć będziemy mogli na coś wyższych lotów niż stadion.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wczoraj w krakowskich wiadomościach sportowych M. Starowicz (dziennikarz) zaprosił radnych na mecz z Brnem do hali, ale nie na miejsca VIP tylko żeby stali na ogólnodostępnych miejscach oblepieni kibicami przez cały mecz
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do hali, fajnie by było gdyby ona została zaprojektowana na przekór innym polskim tego typu obiektom sportowym. Chodzi mi o to żeby pole gry to było maksymalnie to 40x20 metrów i w jak najbliższej odległości już były usytuowane trybuny. Natomiast w Polsce wśród tych kilku ostatnich hal które powstają jest taka jakaś maniera żeby pole gry nie wiadomo po co miała ogromne wymiary. Np. ta hala w Łodzi z tego co widzialem na ME w Koszykówce to od jednego bocznego skraju do drugiego ze 100 metrów chyba jest, a i te główne trybuny też nie najbliżej
wrzucam fotkę: http://www.mmwroclaw.pl/rep/newsph/5903/23588.3.jpg Boisko piłkarskie 90x60 metrów spokojnie by weszło ![]()
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 21.02.2010 o godz. 11:35.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
bo to są hale wielofunkcyjne stąd tyle miejsca, nie wiem natomiast jak jest w Gdyni - nowa hala na 5 tys więc będzie porównywalna..
http://img.trojmiasto.pl/zdj/fotki_d...800/z21878.jpg
Ostatnio edytowane przez barthok : 21.02.2010 o godz. 12:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Generalnie chodzi mi o to żeby wybudować taką raczej typowo koszykarską hale, jak np. ta w Gdyni chociaż ona o 20 mln złotych droższa. A nie brać się na jakieś coś do wszystkiego a zarazem do niczego.
Mając w perspektywie że może za 10-15 lat Kraków doczeka się jakiegoś większego obiektu ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A co do projektu to wstępny projekt jest już chyba gotowy, bo skąd te wszystkie wizualizacje |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A gdzie dokładnie ma powstać nasza hala
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
SZYMEK_TSW napisał(a):
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Byłam dziś około 14 na stadionie Hutnika. Było położone prawie pół murawy (może 1/3). Całkiem sprawnie im to szło, chociaż jak to na naszych budowach dużo pustych przebiegów, gadania ect
Le na kładzeniu trawy to ja się nie znam, może tak trzeba ![]() Do tego czyścili krzesełka tam gdzie napis Hutnik, pod dachem. Widać szykując pod przyjazd komisji już. Naokoło trybun, jak i na samych (od strony "głownej") syf jak cholera - błoto, kałuże. Ale to w kocu nadal budowa, a i pogoda nie sprzyja. Tak czy owak wygląda to dość optymistycznie i jak się nic nie zawali to powinniśmy mieć licencją i grać od początku na Hutniku. Tu kilka moich fotek z kładzenia murawy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Będziemy tam chodzić w GUMIORACH na mecze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Stadion też miał być "najlepszy", a jak jest można przeczytać w tym temacie. W przypadku hali niech będzie standardami zbliżona do tej w Łodzi (Atlas Arena), a będzie bardzo fajnie. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O niee , niech nie bedzie zblizona standardami do tej w Łodzi. Musi byc lepsza. Co zreszta nie jest takie trudne, bo o ile w samym srodku hala w Łodzi jest ok , to zaplecze jest poprostu żałosne, powiedziałbym ze wrecz tragiczne. Byłem tam tydzien temu na dwoch koncertach Depeche Mode i naprawde nie wiem kto wymyslil zeby bylo tam tak mało przestrzeni. W niektorych miejscach było moze 2 metry szerokosci przejscia, z jednej strony szatnia, a z drugiej jakis namiocik z jedzeniem (nie ma tam zadnych miejsc przygotowanych dla punktow gastronomicznych, a szatnia to poprostu wieszaki postawione tak o + jakas lada). Do tego jest tam brzydko i nieprzyjemnie, a wc jest tylko w dwoch miejscach, co sprawia ze przy niekorzystnym ukladzie sektora trzeba obchodzic pol hali zeby tam trafic. Jakiekolwiek poruszanie sie po zapleczu przed/w przerwie/po koncercie czy meczu jest BARDZO utrudnione, nieustanny tłok i ścisk. Zaplecze Spodka jest 100 razy lepsze.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 21.02.2010 o godz. 19:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|

|