|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Jakim jeszcze poważnym problemem mnie to forum zaskoczy? Byłeś kiedyś chłopie na wyjeździe? Jadłeś równie dobrze i równie niedrogo jak na Wiśle? Co jest złego w tej firmie? Karkówka, kiełba, szaszłyki, pieczywo. Chcesz zupę i schabowego z ziemniakami i surówką, to idź do knajpy, a nie na mecz.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
taaa może od razuz napisz ze w ogóle po co catering, a kiełbaski są dla januszy. Ja mam dość czekania w kolejce 15 minut po zimną kiełbaskę i cole w której jest więcej piany niż napoju, bo nikt nie umie sobie poradzić z dystrybutorem.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Możliwe że się mylę jeśli ktoś byłby w stanie to proszę o odniesienie się do moich spostrzerzeń. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Na nowych trybunach wschodniej/zachodniej punkty gastronomiczne zostaną zbudowane i wyposażone, ich operator (czyli np. Aspen) po prostu będzie sprowadzał produkty, przygotowywał je w punktach i sprzedawał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zadaj sobie pytanie, czy długie kolejki to wina firmy cateringowej, czy zarządcy stadionu, albo samego stadionu, na którym nie da się odpowiednio umieścić stanowisk z żarciem? A z żarcia na Wiśle zawsze jestem zadowolony, chociaż rzadko jadam. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zostaną zbudowane i wyposażone przez operatora który będzie nim zarządzał. Nic nie stoi na przeszkodzie aby ten sam operator, albo nawet lepiej żeby inny, takie punktu zabudował na istniejących trybunach
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Kto w ogóle z ramienia klubu jest odpowiedzialny za sprawy związane ze stadionem
Tak w ogóle dzisiaj ładne pogoda, a na budowie oprócz narożnika nic. Za tydzień mina 2 miesiące od czasu kiedy nic się nie dzieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Punkty gastronomiczne na trybunach E/W na Reymonta też będą wyposażone, a operator po prostu będzie ich używał. To jest coś co musi być gotowe razem ze stadionem, aby zaraz po odbiorach można było rozegrać mecz a kibice mieli dostępny catering. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jeśli taki operator sam zbuduje punkty gastronomiczne i będą kiepskiej jakości, to też będziecie płakać, że kiłbaska za zimna i chcecie jego zmiany? No i na koniec- Ultrasie Nowa Huta- osoba z takim podpisem najgłośniej się skarży na to, że kiełbaska na stadionie jest za zimna. Hehe. Ironia losu, nie? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chyba nie bardzo orientujesz się w tych sprawach. Powierzchnia komercyjna w większości wypadków wykonywana jest w tak zwanym standardzie developerskim. Nikt nie będzie wykańczał pod klucz powierzchni, gdzie nie wiadomo co tam będzie. Zajmuje się tym przyszły najemca, i koniec.
Do Dudi. A co człowiek nie może być głodny
Ostatnio edytowane przez Wicked : 16.02.2010 o godz. 12:45.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli są instalacje podciągnięte pod punkty gastronomiczne a ich nie wybudowana to oznacza tylko tyle, że zostały one zaprojektowane a inwestor nie zdecydował się na realizację. Z tego co mi świta, to na trybunie południowej najpierw oddano do użytku klatki schodowe i toalety, resztę przestrzeni miano zagospodarować później. O ile piętro zagospodarowano (jest tam chyba siłownia) o tyle punktów gastronomicznych już nie wybudowano. Żadnych zdjęć w internecie z wnętrza tej trybuny też niestety nie ma. Aspen jako operator nie wsadzi do środka namiotu i nie zacznie przyrządzać dań. Aby wewnątrz przygotowywać posiłki muszą zostać wybudowane punkty gastronomiczne z zapleczem, przejść odbiory i zostać dopuszczone do użytku. Aspen dostał zlecenie na przygotowywanie posiłków na zewnątrz i tak też je przygotowuje. Stawiają tymczasowy namiot z atestem i tam przygotowują i sprzedają posiłki, po czym go sprzątają i mogą jechać z nim na drugi kraniec Polski. Punkt gastronomiczny ma stałe wyposażenie, którego się nie usuwa. Jeśli jeden operator się nie podoba zostaje wynajęty kolejny i on przygotowuje posiłki.
W stanie deweloperskim oddawane są biura, miejsca na kluby fitness, miejsce na muzeum, sklep czy jakąkolwiek inną działalność która jest tylko dodatkiem na stadionie.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 16.02.2010 o godz. 12:54.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
panie Dudi jest XXI wiek i jesli już akurat mam ochote zjesc ta kiełbache i wypic cole to wybacz ale chciałbym to zrobic w warunkach normalnych nie wymagam schabowego jak napisałes wymagam by cena za ktora owa kiełbacha jest a tanie nie jest mogła wyladowac w moim brzuchu w przyzwoitych warunkach bez stania w kolejce z przepychaniem sie do jednego stanowiska przez 15 minut gdy jak ją dostane to nawet nie ma gdzie jej połozyc i normalnie zjesc komicznie to wyglada jak ludzie jedza na murkach trzymaja to w rekach cali sa uwaleni z tego połowa osob idzie z ta kielbacha na trybune przeciska sie wszyscy w kolo sa w tluszczu i musztardzie a nastepnie wsystkie talezyki i kubki laduja miedzy rzedami czy wymagam za duzo? nie sadze wystarczyłoby wiecej stanowisk parenascie stolikow nawet stojacych a nie kiełbacha podawana przez dziure w siatce
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy projekt wnętrza trybuny północnej (która nie ma zaplecza) jest wykonany
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I zresztą jaka praktyka? Obserwuję/obserwowałem budowy wielu obiektów nie tylko w Polsce, nigdy nie obiło mi się o uszy aby zewnętrzny inwestor dokładał do budowy punktów gastronomicznych/toalet. Ja wiem, że na starych stadionach w Polsce gastronomię przywoziła ze sobą firma - to po prostu tymczasowe przenośne namioty. Wszelkie nowoczesne stadiony posiadają własne stałe punkty gastronomiczne, wraz z systemem płatności bezgotówkowych, to jest już standard aby sprzedaż odbywała się sprawnie. Punktów gastronomicznych nie ma wiele na żadnym stadionie, aby sprzedaż odbywała się płynnie wprowadzone zostają systemy płatności bezgotówkowych. Pieniądze idą najpierw do operatora stadionu (tudzież dzierżawcy) a ten rozlicza się z firmą odpowiedzialną za catering. Pomijam kwestię restauracji na stadionach, to zupełnie inna sytuacja.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie miałem na myśli aż takiego "miejsca". Chodziło mi bardziej o coś w rodzaju lady wzdłuż ściany, na której można by położyć tackę z żarciem i postawić kubek z colą. Na Barcelonie takie coś było bodajże. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Taka lada jest ok. Ile razy to razy ujebałem spodnie jedząc kiełbasę na kolanach, na krzesełku na stadionie albo straciłem ją przeciskając się do swojego miejsca :/
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 16.02.2010 o godz. 18:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
właśnie o tym samym mowilem pare postów wyżej
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Po gorącym odgazowanym Pepsi wypitym w Sosnowcu w przerwie meczu z Levadią, plus kiełbasą zjedzoną przed meczem, wszystko serwowane na Reymonta wydaje mi się królewskim daniem podawanym na złotej tacy.
Wszystko co piszecie o jedzeniu jest na chwilę obecną mało ważne, ważny jest stadion oddany w terminie i w miarę skończony. Reszta sie dotrze. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Widzę, że ktoś poruszył temat firmy cateringowej na naszym stadionie. Chciałem się podpiąć pod pozytywną opinię o Aspenie. Zrobić więcej okienek i problem się rozwiąże, a jakość jedzenia w porównaniu do stadionów na których byłem jest na prawdę wysoka. Kiełbacha pierwsza liga.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
cola colą ale do kiełbasy powinna być piana
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w tych opiniach podanych wyzej to bardziej chodzi o warunki w jakich sie ją je brak stolikow chociazby ja gdzies polozyc, smiesznie mala liczba 'okienek' itp.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A to, że zaplecze lepiej zbudować od razu i nie liczyć na gruszki na wierzbie pokazał przykład trybuny północnej. Zresztą i tak tutaj nie ma co filozofować, w chwili gdy stadion zostanie oddany do użytku przynajmniej na trybunach E/W kibice dostaną wygodne warunki. Trzeba zabiegać o budowę wnętrza trybuny północnej, a jak się teraz okazało jeszcze o budowę punktów gastronomicznych wewnątrz południowej. To trzeba zrobić do czasu oddania stadionu, inaczej nie będzie ciekawie - północna zostanie wyłączona z użytku, a na południowej prędko się punktów gastronomicznych nie doczekamy - wątpię aby trybuna dostała zgodę na użytkowanie wnętrza gdy tam będą toczyć się dosyć szerokie prace budowlane. Żeby sprzedaż odbywała się sprawnie potrzeba 2 rzeczy - odpowiedniej liczby punktów gastronomicznych z odpowiednim zapleczem (żeby nie zdarzały się sytuację, iż zabraknie dla kogoś oraz dania były szybko przyrządzane) oraz bezgotówkowego systemu płatności. O ile to pierwsze będzie na nowych trybunach, o tyle to drugie jest niepewne - nie wiadomo czy zostanie ujęte wraz z ogłoszeniem przetargu na monitoring i kołowroty, chociaż rozsądek podpowiada, iż powinno. Odpowiedź na najnowszą interpelację powinna rozwiązać tę kwestię. Później trzeba zabiegać o budowę punktów gastronomicznych trybuny południowej oraz całego wnętrza trybuny północnej. To trzeba wymusić do czasu oddania stadionu, który prawdopodobnie znacznie się przedłuży. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troszkę odbiję od głównego tematu.
W dzisiejszym przeglądzie sportowym, napisane jest że od piątku mają przeprowadzać instalacje systemu podgrzewania i samą murawę. A co mnie zdziwiło i jednocześnie ucieszyło, że planowane jest wpuszczanie 325 kibiców gości - bo przynajmniej tak przestawiają sytuacje w pierwszym meczu jaki rozegra tam Cracovia z Legią. ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
a czemu Cie ucieszyło?ustawkę już jakąś planujesz?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Powód: głupie pytanie, głupia odpowiedź :]
Ostatnio edytowane przez Kamil : 17.02.2010 o godz. 12:24.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|