|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Konstrukcja kratownicy bardzo dobrze przenosi obciazenia. Dawniej tak budowalo sie mosty. Jeden nawet mamy w Krakowie.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kratownica jest chyba taka po to żeby, gdy obleką ją tym materiałem, stadion jak balon, nie odleciał przy podmuchu wiatru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Postępy prac na Suchych Stawach.
http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=159 http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=160 ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ten kto wymyślił jupitery przed trybunami musi mieć nieźle nasrane w głowie...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
znowu wam cos nie pasuje ? najlepiej wsztstko krytykowac.. przeszkadza ci to ? bedziesz tam gral cale zycie ?
na Polonii Bytom jest tak samo i jakos zyja ![]()
LECHIA GDAŃSK
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak najprawdopodobniej będzie wyglądać Stadion Śląski
http://img693.imageshack.us/img693/6781/slaski1d.jpg http://img693.imageshack.us/img693/5808/slaski2d.jpg Początkowo nie byłem przekonany do koncepcji flagi (biały dach, czerwone krzesełka), ale jeśli to ma by taki bordowy jak na powyższych wizkach- to jestem jak najbardziej za, nawet bieżnia fajnie się komponuje z całością. Zidanemarcin to coś z przeglądarką chyba masz nie tak, mi na Mozilli wyświetla bez problemów. Powód: link
Ostatnio edytowane przez simone : 28.01.2010 o godz. 22:24.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pierwszy link nie dziala.
Fakt, w operze mi nie odtwarzalo. W mozilli wszystko ok. Powód: moj blad
Ostatnio edytowane przez zidanemarcin : 28.01.2010 o godz. 23:08.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z harmonogramu, który znalazłem na SCC wynika, że mają skończyć przebudowę pod koniec lipca przyszłego roku.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeszkadza mi to. Najbardziej mnie w****ia jak się coś robi pół środkami. Jeżeli ty nie widzisz w tym nic złego to gratuluje. Nie mamy o czym rozmawiać...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() by carte, ssc |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.11.pl/rytm_pilki/kask_na_...czesc_cxxxiii/ - jestem pod wrażeniem. Naprawdę starozakonni będą mieć fajny stadion.
Nie ponad 45 tys., a 40 tys. kibiców będzie mógł pomieścić stadion Lecha po przebudowie. A wszystko przez zmianę modelu krzesełek. Znani z oszczędności poznaniacy tym razem postanowili postawić na komfort - informuje LechPoznan.net. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
nie ma co sie podniecac na 1 lige w sam raz
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Taki mały kameralny stadionik z każdą trybuną inną, pasujący do Wodzisławia albo Kudowy Zdrój. Na 1 lige wystarczy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ehhh.. Głupio dalej ciągnąć ten niepewny wątek, ale... Pojawiła się prezentacja jednej z czterech koncepcji budowy nowego stadionu Polonii Warszawa:
http://www.vimeo.com/8990030 Jak się nietrudno domyśleć, wszystko rozbija się o pieniądze na inwestycje - raptem 1mld PLN... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Piękny. Te kuliste kształty, to w nawiązaniu do bańki, która rok rocznie, w okolicy lata, u Was pęka?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Naprawde fantastyczny projekt i znakomitym pomysłem byłoby jego zrealizowanie. .......ić koszta. WRESZCIE MIELIBYŚMY NAD WISŁA COŚ PRZEŁOMOWEGO, ORYGINALNEGO! A nie kalki stadionów angielskich, portugalskich, czy tych w RPA. Wreszcie mogliby brać przykład Z NAS! Wielkie tak dla tego stadionu. PS. nie dałoby się zrobić takiej prezentacji nt. naszego stadionu? ta prezentacja dopasowuje się do projektu - jest znakomita |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Pytanie zasadnicze dla kogo miałby ten stadion zostać zbudowany ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Czy tego chcemy czy nie - nastąpi "wymiana widowni", od 2012 r ludzie będą chodzić na stadion żeby napić się piwa, pogadac z kolegami, a przy okazji obejrzeć mecz. Według mnie spokojnie co mecz i stadion Legii i ten ewentualny Polonii będą przyciągać ponad 20tyś na mecz.
To tylko moje przypuszczenia, ale nic nie wskazuje na to by ogło być inaczej - kroczymy w stronę Anglii (narazie tylko w sferze "bezpieczeństwa" na stadionach) , czy nam sie to podoba, czy nie. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Ma ktos statystyki ze sredniej widowni na meczach w europejskich ligach?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Frekwencja na świecie - 2007/8
1. Bundesliga Germany 37644 (w minionym sezonie padł rekord ponad 41 tys. na mecz). 2. Premiership England 34459 3. La Liga Spain 28838 4. Ligue 1 France 21817 5. J League Japan 19081 6. Serie A Italy 18473 7. Championship England 18221 8. Eredivisie Holland 18052 9. MLS USA 16770 10. Primera Argentina 16290 11. Premier League Scotland 16194 12. Bundesliga 2 Germany 15253 13 Super League Turkey 14145 14. A-League Australia 14042 15. Campeonato Brazil 12385 16. Premier League Russia 11902 17. K-League South Korea 11385 18. Liga Portugal 10636 19. Super League China 10623 20. Jupiler League Belgium 10533 21. Axpo Super League Switzerland 9701 22. Allsvenskan Sweden 9443 23. Tippeligaen Premier League Norway 9184 24. Vyscha Liha Ukraine 9024 25. Serie B Italy 8560 26. Superliga Denmark 8127 27. Bundesliga Austria 8083 28. Campeonato Serie B Brazil 7984 29. Segunda Division Spain 7934 30. League 1 England 7493 ...wzięte z ssc. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem, że "pijesz" do ilości widzów Polonii. To prawda - z Legią pod tym względem jeszcze przez długie lata będziemy przegrywać. Sympatie kibicowskie w Warszawie i na Mazowszu są dla KSP druzgocące (nie znam danych - osądzam po znajomych).
Odpowiadając na Twoje pytanie powiem - dla kibiców sukcesu. Bo od tego się zaczyna. Zawsze lubiłem Polonię, ale przez długie lata nie wierzyłem w jej potencjał. Dlatego jakieś 10 lat temu zostałem kibicem sukcesu Wisły i dlatego parę lat później znalazłem się na tym forum. Bo wierzyłem w potencjał Wisły, w to że ten klub będzie naszym polskim Bayernem Monachium (przy zachowaniu odpowiedniej skali). Dalej bardzo lubię Wisłę, ale od dwóch lat zacząłem dostrzegać potencjał KSP. Na trybunach można spotkać "przypadkowych" ludzi, którzy za bardzo nie wiedzą o co chodzi, ale po jakimś czasie, po strzelonej bramce widać, że zaczynają się emocjonować i przeżywać kolejne sytuacje. Co prawda ci "z przypadku" szybko odpływają po obejrzeniu marnego widowiska i po przegranej, ale gdyby policzyć tych, co przez ostatnie półtora roku choć raz przyszli na K6, zaręczam, że zebrałaby się liczna grupa. Właśnie dla nich potrzebny jest nowy fajny stadion - jak będą mieli wybór między Ł3 a K6, to liczę że wybiorą (trochę przez sentyment) Konwiktorską. Nie muszą wcale być fanatyczni, aby "zrobić" frekwencję - zobacz na mecz z NAC Breda - nie można było dostać biletów przed meczem, a to była raptem 3 runda kwalifikacji Ligi Europejskiej... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że potrzeba sukcesu, a ten się w najbliższej przyszłości nie zdarzy raczej. Potencjał to nie wszystko, trzeba go jeszcze racjonalnie wykorzystać. Przy panu Wojciechowskiem i jego nerwowym, impulsywnym działaniu ciężko się spodziewać czegoś więcej niż środek tabeli. Sezon po przemalowaniu Groclinu na Polonię, siłą rozpędu tegoż Groclinu, Polonia zajęła czołową lokatę w lidze. Powiedz mi jaka była średnia frekwencja na trybunach przy konwiktorskiej.
Teraz po Groclinie nie został już sportowo żaden ślad więc i lokata nie ta co wcześniej. Bakero sprawia wrażenie trenera z innej piłkarskiej rzeczywistości, bardziej profesjonalnego niż polscy odpowiednicy. Ale czy jest dobry to się okrze, bo jak na razie nic wielkiego nie pokazał. Po za serwowaniu 5 sparingów piłkarzom w pięć dni, można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że w drugiej części rundy poloniści będą rękawami oddychać i z utrzymaniem może być na prawdę ciężko. Ciężki trening bowiem nie jest dla naszych piłkarzy-leniów czymś normalnym. Ile przyjdzie ludzi na Polonię walczącą o środek tabeli bądź utrzymanie? Polonia nie ma komfortu Lecha czy Górnika Zabrze, gdzie jest jeden liczący się klub w mieście, na dodatek nie mający zwady z innymi miastowymi zespołami. Stadion na 30.000 miejsce to przynajmniej o połowę za duże plany. Przykład z Krakowa. Cracovii buduje się obiekt na 15.000. Na otwarciu pewnie będzie komplet a później? Pewnie coś jak w Kielcach 8-10.000 średnio. W Warszawie, z tego co sami mówicie, wynika że Poloni jest dużo mniej w Wawie niż Cracovii w Krakowie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Widzę że też mogą mieć lekki problem w niektórych miejscach z widocznością... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Gordian - nie twierdzę, że będzie lekko. Jest masa niewiadomych, włączając w to samego Wojciechowskiego. Zauważyłem u niego pewną rysę charakteru - ten człowiek potrzebuje uznania i zainteresowania mediów. Jak się przyjrzeć ostatnim doniesieniom z klubu, to za większością "przecieków" do prasy stoi sam właściciel. Wydaje mi się (a raczej mam głęboką wiarę i nadzieję), że on sobie tak łatwo nie odpuści i będzie bardzo zdeterminowany, aby osiągnąć sukces, po którym będzie go w mediach jeszcze więcej.
Wiadomo, że obecny potencjał kibicowski jest marny. Spójrzmy co w zastanej rzeczywistości proponują cztery dotychczasowe projekty zagospodarowania K6: powyższy projekt Azbudu – 30 tyś, deklarowany swego czasu projekt WOSiR-u – 30 tyś, projekt Wojciechowskiego – 27 tyś, projekt stowarzyszenia kibiców – 15 tyś. Wychodzi na to, że 3/4 respondentów to idioci i marzyciele, a tylko kibice nie tracą kontaktu z rzeczywistością… |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli miałaby być kasa na stadion Polonii z miasta to ten projekt musiałby powstać dwa lata wcześniej. Teraz można jedynie walczyć o pozwolenie na budowę czy dzierżawę dla tej firmy, aby sama wybudowała stadion.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|