The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2010, 11:33
Konstrukcja kratownicy bardzo dobrze przenosi obciazenia. Dawniej tak budowalo sie mosty. Jeden nawet mamy w Krakowie.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.01.2010, 12:43
Kratownica jest chyba taka po to żeby, gdy obleką ją tym materiałem, stadion jak balon, nie odleciał przy podmuchu wiatru.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.01.2010, 12:58
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Szczerze przyznam, że im dalej w las, tym bardziej mi się ten stadion zaczyna podobać. To żelastwo nad trybunami dodaje mu wyrazu. Pewnie będzie kilka niedociągnięć ale generalnie może się zdarzyć, że końcowy efekt będzie satysfakcjonujący.
Na zdjęciach zwykle trudno docenić jak wielkie i skomplikowane są te wszystkie nowe stadiony. Zawsze jak przejeżdżam koło Legii, i mimo iż będzie widać te wszystkie żebra z zewnątrz, efekt jest 100 razy lepszy niz na wizualizacjach 3d. Tak samo z Narodowym, na żywo z pewnej odległości można sobie wyobrazić, na podstawie tych wybudowanych wież, jak będzie wyglądała fasada, wrażenie wielkości stadionu jest porażające. Na zdjęciach z Poznania robionych z okien czy odległych ulic można dopiero uzmysłowić sobie na jakiej wysokości są te nowe kratownice. Może jak ktoś zajmuje się budowlanką to tak tego nie odbiera, ale zwykły kibic piłkarski nie jest przyzwyczajony do wielkich obiektów
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.01.2010, 17:16
Postępy prac na Suchych Stawach.

http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=159
http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=160

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.01.2010, 17:33
Ten kto wymyślił jupitery przed trybunami musi mieć nieźle nasrane w głowie...

Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 25.01.2010, 18:51
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Ten kto wymyślił jupitery przed trybunami musi mieć nieźle nasrane w głowie...
znowu wam cos nie pasuje ? najlepiej wsztstko krytykowac.. przeszkadza ci to ? bedziesz tam gral cale zycie ?

na Polonii Bytom jest tak samo i jakos zyja
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Stary 28.01.2010, 22:13
Tak najprawdopodobniej będzie wyglądać Stadion Śląski

http://img693.imageshack.us/img693/6781/slaski1d.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/5808/slaski2d.jpg

Początkowo nie byłem przekonany do koncepcji flagi (biały dach, czerwone krzesełka), ale jeśli to ma by taki bordowy jak na powyższych wizkach- to jestem jak najbardziej za, nawet bieżnia fajnie się komponuje z całością.

Zidanemarcin to coś z przeglądarką chyba masz nie tak, mi na Mozilli wyświetla bez problemów.
Powód: link
Ostatnio edytowane przez simone : 28.01.2010 o godz. 22:24.

Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.01.2010, 22:16
Pierwszy link nie dziala.

Fakt, w operze mi nie odtwarzalo. W mozilli wszystko ok.
Powód: moj blad
Ostatnio edytowane przez zidanemarcin : 28.01.2010 o godz. 23:08.

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2010, 23:01
simone napisał(a):Wyświetl post
Tak najprawdopodobniej będzie wyglądać Stadion Śląski

http://img693.imageshack.us/img693/6781/slaski1d.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/5808/slaski2d.jpg

Początkowo nie byłem przekonany do koncepcji flagi (biały dach, czerwone krzesełka), ale jeśli to ma by taki bordowy jak na powyższych wizkach- to jestem jak najbardziej za, nawet bieżnia fajnie się komponuje z całością.

Zidanemarcin to coś z przeglądarką chyba masz nie tak, mi na Mozilli wyświetla bez problemów.
kiedy mają skonczyc przebudowe?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Stary 28.01.2010, 23:42
Z harmonogramu, który znalazłem na SCC wynika, że mają skończyć przebudowę pod koniec lipca przyszłego roku.

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 29.01.2010, 05:34
seba napisał(a):Wyświetl post
znowu wam cos nie pasuje ? najlepiej wsztstko krytykowac.. przeszkadza ci to ? bedziesz tam gral cale zycie ?

na Polonii Bytom jest tak samo i jakos zyja
Przeszkadza mi to. Najbardziej mnie w****ia jak się coś robi pół środkami. Jeżeli ty nie widzisz w tym nic złego to gratuluje. Nie mamy o czym rozmawiać...

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2010, 22:45

by carte, ssc
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.02.2010, 13:24
http://www.11.pl/rytm_pilki/kask_na_...czesc_cxxxiii/ - jestem pod wrażeniem. Naprawdę starozakonni będą mieć fajny stadion.

Nie ponad 45 tys., a 40 tys. kibiców będzie mógł pomieścić stadion Lecha po przebudowie. A wszystko przez zmianę modelu krzesełek. Znani z oszczędności poznaniacy tym razem postanowili postawić na komfort - informuje LechPoznan.net.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.02.2010, 14:00
nie ma co sie podniecac na 1 lige w sam raz
derr
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.02.2010, 21:09
Taki mały kameralny stadionik z każdą trybuną inną, pasujący do Wodzisławia albo Kudowy Zdrój. Na 1 lige wystarczy.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 16.02.2010, 12:17
Ehhh.. Głupio dalej ciągnąć ten niepewny wątek, ale... Pojawiła się prezentacja jednej z czterech koncepcji budowy nowego stadionu Polonii Warszawa:

http://www.vimeo.com/8990030

Jak się nietrudno domyśleć, wszystko rozbija się o pieniądze na inwestycje - raptem 1mld PLN...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.02.2010, 12:57
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
by carte, ssc
Piękny. Te kuliste kształty, to w nawiązaniu do bańki, która rok rocznie, w okolicy lata, u Was pęka?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 17.02.2010, 11:24
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Ehhh.. Głupio dalej ciągnąć ten niepewny wątek, ale... Pojawiła się prezentacja jednej z czterech koncepcji budowy nowego stadionu Polonii Warszawa:

Jak się nietrudno domyśleć, wszystko rozbija się o pieniądze na inwestycje - raptem 1mld PLN...
A niech budują jak mają kasę, przynajmniej będą normalne derby.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Stary 18.02.2010, 10:53
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
A niech budują jak mają kasę, przynajmniej będą normalne derby.
Włodarze miasta zawsze narzekają, że nie mają.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.02.2010, 11:15
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post

"babciu, to jest zajebiste!"

Naprawde fantastyczny projekt i znakomitym pomysłem byłoby jego zrealizowanie. .......ić koszta.
WRESZCIE MIELIBYŚMY NAD WISŁA COŚ PRZEŁOMOWEGO, ORYGINALNEGO! A nie kalki stadionów angielskich, portugalskich, czy tych w RPA. Wreszcie mogliby brać przykład Z NAS!

Wielkie tak dla tego stadionu.

PS. nie dałoby się zrobić takiej prezentacji nt. naszego stadionu? ta prezentacja dopasowuje się do projektu - jest znakomita
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.02.2010, 12:46
Pytanie zasadnicze dla kogo miałby ten stadion zostać zbudowany ?
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.02.2010, 12:55
Czy tego chcemy czy nie - nastąpi "wymiana widowni", od 2012 r ludzie będą chodzić na stadion żeby napić się piwa, pogadac z kolegami, a przy okazji obejrzeć mecz. Według mnie spokojnie co mecz i stadion Legii i ten ewentualny Polonii będą przyciągać ponad 20tyś na mecz.

To tylko moje przypuszczenia, ale nic nie wskazuje na to by ogło być inaczej - kroczymy w stronę Anglii (narazie tylko w sferze "bezpieczeństwa" na stadionach) , czy nam sie to podoba, czy nie.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 18.02.2010, 13:02
Ma ktos statystyki ze sredniej widowni na meczach w europejskich ligach?
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 18.02.2010, 13:05
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ma ktos statystyki ze sredniej widowni na meczach w europejskich ligach?
Frekwencja na świecie - 2007/8

1. Bundesliga Germany 37644 (w minionym sezonie padł rekord ponad 41 tys. na mecz).
2. Premiership England 34459
3. La Liga Spain 28838
4. Ligue 1 France 21817
5. J League Japan 19081
6. Serie A Italy 18473
7. Championship England 18221
8. Eredivisie Holland 18052
9. MLS USA 16770
10. Primera Argentina 16290
11. Premier League Scotland 16194
12. Bundesliga 2 Germany 15253
13 Super League Turkey 14145
14. A-League Australia 14042
15. Campeonato Brazil 12385
16. Premier League Russia 11902
17. K-League South Korea 11385
18. Liga Portugal 10636
19. Super League China 10623
20. Jupiler League Belgium 10533
21. Axpo Super League Switzerland 9701
22. Allsvenskan Sweden 9443
23. Tippeligaen Premier League Norway 9184
24. Vyscha Liha Ukraine 9024
25. Serie B Italy 8560
26. Superliga Denmark 8127
27. Bundesliga Austria 8083
28. Campeonato Serie B Brazil 7984
29. Segunda Division Spain 7934
30. League 1 England 7493

...wzięte z ssc.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 18.02.2010, 13:53
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Pytanie zasadnicze dla kogo miałby ten stadion zostać zbudowany ?
Rozumiem, że "pijesz" do ilości widzów Polonii. To prawda - z Legią pod tym względem jeszcze przez długie lata będziemy przegrywać. Sympatie kibicowskie w Warszawie i na Mazowszu są dla KSP druzgocące (nie znam danych - osądzam po znajomych).

Odpowiadając na Twoje pytanie powiem - dla kibiców sukcesu. Bo od tego się zaczyna. Zawsze lubiłem Polonię, ale przez długie lata nie wierzyłem w jej potencjał. Dlatego jakieś 10 lat temu zostałem kibicem sukcesu Wisły i dlatego parę lat później znalazłem się na tym forum. Bo wierzyłem w potencjał Wisły, w to że ten klub będzie naszym polskim Bayernem Monachium (przy zachowaniu odpowiedniej skali). Dalej bardzo lubię Wisłę, ale od dwóch lat zacząłem dostrzegać potencjał KSP. Na trybunach można spotkać "przypadkowych" ludzi, którzy za bardzo nie wiedzą o co chodzi, ale po jakimś czasie, po strzelonej bramce widać, że zaczynają się emocjonować i przeżywać kolejne sytuacje. Co prawda ci "z przypadku" szybko odpływają po obejrzeniu marnego widowiska i po przegranej, ale gdyby policzyć tych, co przez ostatnie półtora roku choć raz przyszli na K6, zaręczam, że zebrałaby się liczna grupa. Właśnie dla nich potrzebny jest nowy fajny stadion - jak będą mieli wybór między Ł3 a K6, to liczę że wybiorą (trochę przez sentyment) Konwiktorską. Nie muszą wcale być fanatyczni, aby "zrobić" frekwencję - zobacz na mecz z NAC Breda - nie można było dostać biletów przed meczem, a to była raptem 3 runda kwalifikacji Ligi Europejskiej...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 18.02.2010, 14:55
Tylko że potrzeba sukcesu, a ten się w najbliższej przyszłości nie zdarzy raczej. Potencjał to nie wszystko, trzeba go jeszcze racjonalnie wykorzystać. Przy panu Wojciechowskiem i jego nerwowym, impulsywnym działaniu ciężko się spodziewać czegoś więcej niż środek tabeli. Sezon po przemalowaniu Groclinu na Polonię, siłą rozpędu tegoż Groclinu, Polonia zajęła czołową lokatę w lidze. Powiedz mi jaka była średnia frekwencja na trybunach przy konwiktorskiej.

Teraz po Groclinie nie został już sportowo żaden ślad więc i lokata nie ta co wcześniej. Bakero sprawia wrażenie trenera z innej piłkarskiej rzeczywistości, bardziej profesjonalnego niż polscy odpowiednicy. Ale czy jest dobry to się okrze, bo jak na razie nic wielkiego nie pokazał. Po za serwowaniu 5 sparingów piłkarzom w pięć dni, można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że w drugiej części rundy poloniści będą rękawami oddychać i z utrzymaniem może być na prawdę ciężko. Ciężki trening bowiem nie jest dla naszych piłkarzy-leniów czymś normalnym. Ile przyjdzie ludzi na Polonię walczącą o środek tabeli bądź utrzymanie? Polonia nie ma komfortu Lecha czy Górnika Zabrze, gdzie jest jeden liczący się klub w mieście, na dodatek nie mający zwady z innymi miastowymi zespołami. Stadion na 30.000 miejsce to przynajmniej o połowę za duże plany.

Przykład z Krakowa. Cracovii buduje się obiekt na 15.000. Na otwarciu pewnie będzie komplet a później? Pewnie coś jak w Kielcach 8-10.000 średnio. W Warszawie, z tego co sami mówicie, wynika że Poloni jest dużo mniej w Wawie niż Cracovii w Krakowie.

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.02.2010, 15:08
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
http://www.11.pl/rytm_pilki/kask_na_...czesc_cxxxiii/ - jestem pod wrażeniem. Naprawdę starozakonni będą mieć fajny stadion.
Całkiem oryginalny ten stadion, dobrze przemyslany. Nie bedzie przytłaczał Błoń, od strony Focha niska trybuna. Zreszta bryła dopasowana do naszego stadionu, nie ma nagle opono-bańki po drugiej strony Błoń. I tu tez duży plus.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.02.2010, 17:08

Widzę że też mogą mieć lekki problem w niektórych miejscach z widocznością...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 18.02.2010, 18:52
@Gordian - nie twierdzę, że będzie lekko. Jest masa niewiadomych, włączając w to samego Wojciechowskiego. Zauważyłem u niego pewną rysę charakteru - ten człowiek potrzebuje uznania i zainteresowania mediów. Jak się przyjrzeć ostatnim doniesieniom z klubu, to za większością "przecieków" do prasy stoi sam właściciel. Wydaje mi się (a raczej mam głęboką wiarę i nadzieję), że on sobie tak łatwo nie odpuści i będzie bardzo zdeterminowany, aby osiągnąć sukces, po którym będzie go w mediach jeszcze więcej.
Wiadomo, że obecny potencjał kibicowski jest marny. Spójrzmy co w zastanej rzeczywistości proponują cztery dotychczasowe projekty zagospodarowania K6: powyższy projekt Azbudu – 30 tyś, deklarowany swego czasu projekt WOSiR-u – 30 tyś, projekt Wojciechowskiego – 27 tyś, projekt stowarzyszenia kibiców – 15 tyś. Wychodzi na to, że 3/4 respondentów to idioci i marzyciele, a tylko kibice nie tracą kontaktu z rzeczywistością…
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 18.02.2010, 23:54
Jeśli miałaby być kasa na stadion Polonii z miasta to ten projekt musiałby powstać dwa lata wcześniej. Teraz można jedynie walczyć o pozwolenie na budowę czy dzierżawę dla tej firmy, aby sama wybudowała stadion.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów