|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie !!! niema kasy!!!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W takim przypadku to może szkoda, że tego Pumosevaca nie wypozyczyliśmy. Chyba byłby to lepszy pomysł niz np. Kirm czy Marcelo na szpicy... lol
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że Wilczek poleciał za oświadczenie w sprawie transferów z oficjalnej
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uka_wzmocnien/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A wracając do meritum. W napadzie mamy obecnie straszną posuchę i nie jestem w stanie wyobrazić sobie sytuacji, że już żaden snajper nie zasili naszych szeregów. Nie mam ponadto zielonego pojęcia, jaki był sens w pozbyciu się Ćwielonga, jeśli nie mamy na oku jakiegokolwiek zastępcy? Coś tam zawsze biegał i walczył, drogi w utrzymaniu przecież też nie był. Chyba, że to jedyny piłkarz, którego ktoś chciał od nas kupić i w tak dziwny sposób łatamy naszą dziurę budżetową...
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest fakt, iż pozbywając się Cantoro, zakontraktowaliśmy w jego miejsce zawodnika, który nie powinien być - przynajmniej na papierze - od niego słabszy. Natomiast po utracie w sumie czterech (sic!) napastników, nie pozyskaliśmy (przynajmniej do chwili obecnej) ŻADNEGO... Dla mnie jest to szczerze mówiąc rzecz nie do pomyślenia. Pomijam fakt umiejętności, doświadczenia czy też samej formy. Tu po prostu chodzi o jakąkolwiek rotację w drużynie - a mówimy przecież o zespole, który rokrocznie walczy o mistrzostwo...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.02.2010 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja tam biorę za słowo Maćka Skorżę, skoro mówił że priorytetem dla niego jest pozyskanie napastnika i dołoży do tego wszelkich starań, trzeba ufać trenerowi. Jeśli nie znajdą napastnika w najbliższym czasie zawsze zostaje Punosevac, który po dogadaniu warunków pobytu w Krakowie na pewno dołączył by do Wisły. Czy byłby ew. wzmocnieniem? To się by okazało w praniu. Ale patrząc na jego grę wygląda na solidnego i wysokiego napastnika. Swoją drogą trudno jest ocenić przydatność piłkarza po dwóch czy tam trzech sparingach... Zawsze można podpisać z nim kontrakt na kilka miesięcy z opcją przedłużenia na rok lub dwa.
![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
A tak jakby się poczekało to by się z Bełchatowem pewnie zagrało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gdzie napastnik ?! Może jak jest cisza, to Skorża dopina transfer.
Lewy obrońca to pewnie fikcja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Może jednak ktoś będzie...?
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22681 |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Testy na 2 tygodnie przed startem ligi, tak trzymac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli zgadzają się moje przepowiednie, jednak w Krakowie nie zapomnieli o tym, że napastnika jednak nam potrzeba (taka mała ironia co do nieudolności działaczy, skautów i wszystkich odpowiedzialnych za to bagno transferowe). Czy przepowiednia z zawodnikiem bez testów się sprawdzi? Niestety... śmiem wątpić. Witamy kolejnego testowanego dwumetrowego napastnika... Miejmy nadzieję, że i tym razem okaże się zawodnikiem bez klubu maximum pół roku.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja bym tam jeszcze nikogo nie wital bo nikogo nie ma...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maciej "liga będzie ciekawsza" Skorża przecież mówił, że czekają aż zachodnie kluby będą miały zamknięte okienko, a wtedy oni rzucą się na tych łakomych piłkarzy bez klubu po kontuzjach żeby zakontraktować na pół roku w celu budowy klubu na Ligę Mistrzów. No nie mówcie, że taka polityka jest dla Was niezrozumiała.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
2. Wisła czeka do końca okienka transferowego na zachodzie, żeby tych piłkarzy zaklepać. 3. Skoro Wisła ma na oku takich piłkarzy i na nich czeka, to po co ich testuje, skoro niby mogły nimi być zainteresowane zachodnie kluby? Na przykładzie - na testy przyjedzie kolejny Punosevac. Na zakończenie okienka na zachodzie czekano z piłkarzami klasy Kirma. Nie wierzę, że testowaliby piłkarza, na którego niby musieli czekać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A jakiej klasy zawodników rzekomo mieliśmy na oku - to bez znaczenia, jeżeli nas na nich nie stać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytając wypowiedź Janasa wyczuć można ogromne rozżalenie. Nie są to raczej promieniste słowa pełne satysfakcji. Znowu przyjdzie im obserwować, oceniać. Coś co powinni już zrobić nasi superskauci. Napastnik będzie w Wiśle, jestem przekonany w 100%. A jakiej klasy, dowiemy się pewnie jutro.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
GacekCCM - post do którego się odnosisz to raczej ironia
Maciej albo za bardzo się przejął nową menadżerską rolą albo załapał kolejny etat - propagandzisty bo banialuki jakie opowiada, są coraz lepsze ![]() Wygląda na to że na tą rundę a przynajmniej jej część, zostaniemy bez żadnego prawdziwego napastnika(jakiś last minute jeśli w ogóle się pojawi, najpewniej będzie parodią napastnika).Z jednej strony to nieciekawie , z drugiej jednak wymusi to na zespole bardziej kombinacyjną i zespołową grę.Dotychczas bez Brożka graliśmy bardzo przyzwoicie więc nie pozostaje nic innego jak chuchać i dmuchać na Małego,Boguskiego i Kirma, bo to głównie od nich będzie zależało czy będziemy coś strzelać. A jest się o co martwić bo w zeszłej rundzie w meczach z Levadią x2, Legią, Amicą i parchami, zdobyliśmy całego jednego gola.Ponad 7 godzin biegania i 1 bramka. Jest nad czym pracować. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chciałbym, żebyśmy rozróżniali dwie kwestie: Wisła potrzebuje napastnika, a to, co ściągamy na kasting do tej roli to w 99,9% wypadków ofiary losu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.02.2010 o godz. 23:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ale Wisla nie potrzebuje tego napastnika od wczoraj czy odkad skonczyla sie tamta runda..
Wisla potrzebuje napastnika odkad odszedl Zurawski a to bylo juz kawalek czasu temu. jesli wiec tyle czasu nic nie zrobiono albo prowadzono zenujacy castnig o ktorym pisze Wolfy typu Beto to teraz nic dziwnego ze budzimy sie z reka w nocniku. Ale my zawsze mamy czas /// ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W miarę dobry napastnik to chyba najbardziej chodliwy a co za tym idzie deficytowy towar a już wysoki dobry napastnik to w ogóle.
Ja jestem przekonany że my mamy wysokiego napastnika, który spokojnie dał by radę w lidze - Do tego po powrocie Clebera, spokojnie mógłby tam grać...tyle że to obrońca i nie ma takiej opcji by krzywdzić go tylko dlatego że w klubie napastnika niet. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
O ile Brozio z Boguskim będą zdrowi to brak nowego napastnika jakoś przeżyjemy, no ale wiadomo jakaś konkurencja dla nich by się przydała. Poza tym zawsze jest Małecki i co by nie było nasz niezastąpiony napadzior Marcelo. Tak dzisiaj oglądałem trening Garguły i doszedłem do wniosku że jak Głowa, Sobol, Marcelo, Guła, Brożek z Boguskim będą regularnie grać to mamy naprawdę mocną pakę i ze zdobyciem majstra nie powinno być kłopotów.
Co do słów Janasa..Z pewnością sztab bardziej wkur**a brak funduszy niż nas, i w tym przypadku nie ma co kierować słów pretensji do Skorży co do testowanych graczy. Bo jaka sytuacja finansowa jest że nie stać nas wyłożyć paręset tysięcy ojro na jakiegoś średnio-niższej klasy napadziora wiemy. A jaki Pan taki kram.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po co Ci lewy obrońca? teraz gdy przyszedł Ba to Diaz zostanie przesunięty na lewą obronę i podejmie rywalizacje z Piotrkiem Brożkiem zapewne, my potrzebujemy tylko i wyłącznie rasowego snajpera.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekawe czemu tylko 4 mecze rozegrał w tym sezonie ? Mam nadzieje że nie jest to jakiś rekonwalescent
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|