The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2010, 21:44
Co to za ochraniacze ma Boguski ?
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.02.2010, 21:52
Owszem, ładne stroje. U nas kolor byłby troche inny,ta czerwień byłaby troche jaśniejsza ale to plus jak dla mnie. Wątpie jednak wogóle w to,że Adidas chciałby nas sponsorować ;/
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.02.2010, 22:12
Cytat:
w porownaniu z naszymi umbro ktore wygladaja bardziej na jakies treningowe z okregowki;/
Szczerze mówiąc mi bardzo podobają się nasze obecne koszulki
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.02.2010, 22:13
mcks napisał(a):Wyświetl post
Co to za ochraniacze ma Boguski ?
Powkładał sobie gąbki by mu wygodniej było A co do strojów naszego dzisiejszego rywala za dużo białego wokół tych pasów,a tak to by fajnie u nas wyglądało
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.02.2010, 22:30
Czyzby Boguski mial ten nowy rodzaj ochraniaczy, pare lat temu bylo cos takiego o strukturze ochraniacza z taka jakby "otwarta dachowka", ktore maja zaobiegac powazniejszym kontuzjom pilkarzy i co smieszniejsze chronia piszczel i lydke? Widzialem kiedys takie ochraniacze w pewnym dokumencie na planete ale co bylo dalej z nimi czy wyszly poza faze prototypu nie wiem.

Najbardziej jednak prawdopodobna opcja to to ze po takim okresie czasu bez pilki Boguskiemu az tak schudly nogi.

Odnosnie koszulek - Metalurg ma calkiem fajne i mysle ze to moglby byc jeden ze wzorow do rozpatrzenia przez klub. Chociarz teraz beda MS wiec firmy powinny przygotowac nowe wzory koszulek dla reprezentacji wiec pozniej sila rzeczy rowniez klubow.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.02.2010, 22:33
Co wy chcecie od naszych koszulek. Właśnie ten projekt to(wg mnie przynajmniej) najlepsze koszulki jakie mieliśmy. Fajne są te bajery wszystkie typu biała gwiazda na ramieniu itp. Szczerze powiedziawszy nawet ładniej wyglądają bez żadnego sponsora z przodu. Gdybyśmy mogli sobie pozwolić na brak sponsora to byłbym za tym żeby tak zostało.
Odpowiedz cytując
KeepItSimpleStupied
Member

Od: 07.2007

Stary 11.02.2010, 01:13
Popieram, obecne stroje to jedne z lepszych jakie mielismy. Klasa sama w sobie.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.02.2010, 08:55
A to dobre. Własnie miałem napisac, zebysmy nie mieli takich paskudnych koszulek jak nasz ostatni rywal... Nasz tradycyjny kolor koszulek to czerwony a nie biało czerwony jak tak naprawdę widac u Zaporożców. Im bardziej jednolity kolor a nie pstrokacizna na koszulkach tym lepiej sie prezentuje. Stąd chyba adidas nie wyprodukował w ostatnich, powiedzmy, 30 latach koszulki która by mi sie podobała.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 11.02.2010, 10:13
Mi też się bardziej Umbro podobają niż adidasa, ale jeśli adidas by więcej kasy dawał to wolałbym większy pożytek dla Wisły, przecież to tylko koszulki.
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.02.2010, 11:49
ogólnie firma Adidas jest wiesniacka po całosci i przesliczne 3 paseczki z których ludzie już leja od 20 lat. Nie moja wina że mam takie zdanie ale na wioskach i disco to była kiedys(juz nie jezdze na takie zabawy to nie wiem ale może dalej jest to obowiazujący tam strój) podstawa plus żelik zresztą połowa z nich była podróbą z bazaru. Dlatego nie ma co narzekać kto nas teraz sponsoruje bo koszulki są bardzo ładne a logo firmy nie kojarzy się z wiesniactwem. Po za tym jak widzę Legie w tych ich super strojach Adaska to jestem w niebo wzięty że my takiego dizajnu nie mamy !!!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.02.2010, 12:00
mlynek napisał(a):Wyświetl post
ogólnie firma Adidas jest wiesniacka po całosci i przesliczne 3 paseczki z których ludzie już leja od 20 lat. Nie moja wina że mam takie zdanie ale na wioskach i disco to była kiedys(juz nie jezdze na takie zabawy to nie wiem ale może dalej jest to obowiazujący tam strój) podstawa plus żelik zresztą połowa z nich była podróbą z bazaru. Dlatego nie ma co narzekać kto nas teraz sponsoruje bo koszulki są bardzo ładne a logo firmy nie kojarzy się z wiesniactwem. Po za tym jak widzę Legie w tych ich super strojach Adaska to jestem w niebo wzięty że my takiego dizajnu nie mamy !!!!
Adidas miał pecha, podobnie jak BMW, że stał się popularny wśród buraków i dresiarzy lat 90.
Ale to dobre ubrania i dobre samochody, więc nie zaszkodzi się wyzbyć starych stereotypów
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.02.2010, 12:32
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Adidas miał pecha, podobnie jak BMW, że stał się popularny wśród buraków i dresiarzy lat 90.
Ale to dobre ubrania i dobre samochody, więc nie zaszkodzi się wyzbyć starych stereotypów
Kolego może i chciałbym się takowych pozbyć ale za duże tego widziałem tak że to nie przejdzie jak za odjeciem czarodziejską różdzką
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.02.2010, 10:53
mlynek napisał(a):Wyświetl post
Kolego może i chciałbym się takowych pozbyć ale za duże tego widziałem tak że to nie przejdzie jak za odjeciem czarodziejską różdzką
Co do Umbro....nie zwróciłeś uwagi odkąd Polacy zaczeli masowo wyjeżdżać do Anglii to ile, jak to Ty ich nazywasz wieśniaków śmiga w ciuszkach tej firmy. To samo tyczy się Polaków mieszkających w Anglii (oczywiście nie wszystkich).
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.02.2010, 11:04
Ta gwiazdka na ramieniu na koszulkach Umbro jest świetna. Przy adasiu będą 3 paski i będziemy wieśniaccy jak Legia :(
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.02.2010, 11:30
Zgadzam sie z przedmówcą. Naprawde nie pamietam lepszych koszulek niz ta ostatnia seria Umbro. Wygladaja super.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.02.2010, 11:48
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam sie z przedmówcą. Naprawde nie pamietam lepszych koszulek niz ta ostatnia seria Umbro. Wygladaja super.
To rzecz gustu, bo np. koszulki z czasów NIKE z Białą Gwiazdą i TYSKIE były wg mnie kapitalne. Dla mnie osobiście obecne koszulki są równie udane i mają, tzw. Wiślacki akcent. Do Adidasa nie mam przekonania podobnie jak mlynek. Wieś tańczy i śpiewa...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.02.2010, 12:01
mnie najbardziej sie podobały te stroje adidasa w jakich Wisła zdobyła mistrzostwo w 1999 roku.Taka duża Biała Gwiazda na piersi zamiast herbu była
Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.02.2010, 13:58
może ktoś biegły w photoshopie zrobiłby projekt z czerwoną koszulką i niebieskim pasem? Coś na wzór http://www.whoateallthepies.tv/River...0607NoSpon.jpg
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.02.2010, 14:39
Specjalnie na życzenie chester'a (dokładnie nie takie same, ale pasek jest.)

nawet całkiem ładnie to wygląda.

I Nasz tymczasowy ideał koszulki czyli Umbro z gwiazdą na ramieniu i przykład jak ciekawie (przynajmniej wg. mnie) wyglądała by Milka jako nasz "słodki" sponsor na koszulkach. Bo w końcu kogoś musimy na tamto miejsce znaleźć!!! (specjalnie nie dawałem marki piwa/sieci komórkowej/banku... bo jak wiemy Ekstraklasa dalej szuka sponsora i może ktoś z tej branży może zostać tytularnym naszej kiepskiej kopanej i zażąda wyłączności, tzn. żadnej konkurencji na koszulkach klubowych. Tak więc po części można zrozumieć brak sponsora głównego Wisły.

Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 12.02.2010 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.02.2010, 14:53
bez jaj... przecież to jest obrzydliwe, ktos komu sie podoba powyszy projekt ma za przeproszeniem oczy w dupie... teraz mamy milion razy ładniejsze koszulki i zrozumcie to !
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.02.2010, 15:08
Tylko nie adiddas - to, że marka jest kojarzona jak jest kojarzona ( nie tylko w Polsce - vide dzielnice arabskie w Paryżu )))) to jedno, estetyka ( a właściwie jej brak ) ich produktów to drugie. Faktycznie zgadzam się z przedmówcami że koszulki Nike były ładne ale dotychczasowe Umbro tez mi się podobają. Dodatkowo koszulki Umbro były robione pod Wisłę i to już jest wartością samą w sobie.

Co do propozycji powyżej - z przekątną to faktycznie "szpetna" takie pstrokate Peru się robi ))) natomiast "milka" faktycznie jest ok - tylko co by było gdyby zażyczyli sobie na fioletowym tle? ))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 12.02.2010 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 12.02.2010, 15:30
Pożyjemy , zobaczymy. Przecież nikt oficjalnie się nie wypowiadał na temat zmiany sponsora technicznego na firmę Adidas. Jak większość z Was wolałbym pozostanie przy Umbro, ewentualnie kontrakt z Nike. Ale nie można wykluczać, że Adidas też zrobiłby dal Wisły jakiś specjalny wzór z BG. Jak pisałem wyżej "pożyjemy, zobaczymy".
Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.02.2010, 16:04
O dzięki dzięki! Jak dla mnie spoko to wygląda Ojej...mam oczy w dupie :( Oczywiście nigdy raczej takich nie wypuszczą, ale projekt zawsze można zrobic...
Odpowiedz cytując
falat
Member

Stary 12.02.2010, 19:23
Jak dla mnie ten wzór Adidasa z niebieskim paskiem mógłby być.. całkiem dobry. Jednak też wolałbym Nike, to były koszulki i kojarzą mi się z wynikami WISEŁKI w Europie.
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Stary 12.02.2010, 19:49
Najważniejsze, żeby była Gwiazda. Najlepiej zamiast tego loga Spółki, ale na to raczej nie ma szans - i tak dobrze, że zrobił klub wyjątek w roku "stulecia"...

Jeśli miało by odpaść Umbro za żadne skarby nie chciałbym, aby przejął nas Adidas. Dostalibyśmy podobny badziew jak Legia...

Jeśli już to Nike, które robiło dla nas całkiem fajne koszulki (chociażby na "stulecie").

Dużym plusem obecnej koszulki jest fakt, że jest wykonana specjalnie dla Wisły.

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.02.2010, 21:14
Nigdy nie kupię t-shirta Wisły od Adidasa. Już słyszę teksty typu:

- A ten trzeci pasek to dostałeś za zrobienie loda sprzedawcy?

^^
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.02.2010, 21:24
Jeśli już to koszulki powinny być zdecydowanie jednokolorowe (nie licząc tych pasków na rękawach).

ps. Zawsze możesz zrobić 3-4 pionowe niebieskie pasy, dać trochę ciemniejszy czerwony i niebieski i mamy polską Barcelone
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.02.2010, 21:38
Tylko obecne Umbro, albo stare wzory Nike Total 90, te adidasa jakoś do mnie nie trafiają.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Stary 12.02.2010, 21:55
Ta niebieska "wstęga" byłaby fajnym nawiązaniem do tradycji klubu (jedne z pierwszych koszulek), ale mimo wszystko lepsze całe czerwone.

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.02.2010, 22:05
Wonski ENHA a mozę spróbowałbyś z paskiem niebieskim ale pionowym lub dwoma pionowymi - białym i niebieskim , albo niebieską koszulkę (adidasa) i 2 pionowe paski ale czerwono białe ;-)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów