The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2010, 15:17
to właśnie boli że gość ma 23 lata w najgorszej lidze świata i to jest szansa ze to będzie talent

Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.02.2010, 15:26
GacekCCM napisał(a):Wyświetl post
1. Polska język trudna język, ja to rozumieć, ale użytkownik biała gwiazda nie może zapomnieć o trudnych zasadach języka, jak odmiana przez przypadki.

Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, jakie wysuwasz argumenty?
1. Opinia samego zainteresowanego (Jarosiński powie Ci, że jest lepszy od Fabiańskiego na bramce, wystawisz go?)
2. 1 (jedno, powtarza - jedno!) dobre podanie w sparingu.
To chyba nie wymaga podsumowania.

Burliga - 22 lata w lecie. Mączyński - 23 lata. Nie rozśmieszaj mnie.
Zarzucasz mi, jakieś niejasności językowe, a sam nie czytasz uważnie tego co napisałem i przeinaczasz fakty które podałem

1. To nie opinia samego zainteresowanego, ale Maciej Skorży naszego trenera
2. Napisałem(jakbyś czytał uważnie)że miał to dobre podanie, ale po chwili dodałem że to tylko sparing, chciałem tylko podkreślić że ma duży potencjał a nie że za to jedno podanie zasługuję na grę.
3. Użyłem jeszcze jednego argumentu o którym nie napisałeś, chciał go kupić Tarasiewicz do Śląska, ale nie wypożyczyć, znaczy to że widział w nim potencjał na dobrego grajka.
Wiesz jaki jest problem Wisły nie umie się określić:
-z jednej strony chciała by kupować piłkarzy do pierwszego składu, drogich i pewnych lecz tego nie robi
-z drugie strony nie daje szans młodym z klubu, ani nie stara kupować się piłkarzy, którzy nie są drodzy, lecz trzeba by ich samemu wyszkolić i nie ma gwarancji że wyrosną z nich gwiazd, patrz ten Serb z pierwszego zgrupowania

Mączyński ma 23 lata i 2 występy w Wiśle w lidze, dla porównania Paweł Brożek miał ich ponad 40 w jego wieku, więc albo Mączyński to taki drugi Bartosz Iwan i go sprzedajmy, albo dajmy mu szansę.

Błagam nie pisz "nie rozmieszaj mnie" ton kpiącego ze wszystkich chyba nie ma sensu, ja używam zawsze argumentów i nie ma zamiaru nikogo obrazić i ukazać w moich postach domniemaną wyższość intelektualną nad kimś innym. Leży mi (chyba jak każdemu na tym forum) dobro Wisełki.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 10.02.2010, 15:40
...jednej rzeczy nie rozumiem.Jesteście kibicami jednej drużyny,chodzicie na mecze(bądz też nie),kupujecie klubowe gadżety a non stop obrzucacie sie inwektywami w sposób moze i delikatny ale jednak.
Wałkując ten sam temat aż do zeżygania.
Masakra jakaś.Moze sie ustawcie dajcie sobie po razie ,potem idzcie na browar i bedzie gitara.
Przy okazji przy piwnym stoliku podyskutujecie o przydatności do zespołu takich piłkarskich perełek jak Burliga czy Mączyński.
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.02.2010, 16:12
http://sport.interia.pl/raport/trans...ocnila,1437350
no w końcu
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.02.2010, 16:24
Kluvi, pisze o tym samym co ty, tylko ze szkoda ze nie zrozumiales tresci mojego posta. Tutaj jest bida z nyndza jesli chodzi o mlodych pilkarzy. Przebijaja sie do skladow dopiero w okolicach 24-25 lat, jesli wczesniej to albo charowal jak wol na treningach, albo mial niesamowity talent a w najlepszym przypadku Kuby Blaszczykowskiego - jedno i drugie. W Wiekszosci przypadkow polskich mlodych pilkarzy brakuje albo jednego albo drugiego. Ja mialem okazje zobaczyc roznice w treningach mlodzikow w szkolce Manchesteru, bylem w mojej miejscowosci obejrzec treningi i bylem tez na treningach mlodzikow Wisly. W porownaniu do Angielskiej szkoly to tutaj to jest nendza, bo tam przede wszystkim stawia sie na cwiczenie techniki uzytkowej na rowni z przygotowaniem fizycznym, ale najwiecej czasu poswieca sie taktyce. Tutaj to jest tylko trening fizyczny i gierka coby sie dzieciaki zrelaksowaly.
Inna sprawa to to ze w Anglii maja gdzie trenowac...
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.02.2010, 16:49
Issa Ba podpisał!
Odpowiedz cytując
zajafffka
Member

Od: 11.2005

Cytat:
Uwaga, uwaga, Issa Ba właśnie podpisał kontrakt z Wisłą!!!
Cytat z relacji live ze strony oficjalnej gdyby ktoś nie sledził
"Już i tak za dużo czasu tracę na sen" Ryszard Riedel
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Issa Ba podpisał kontakt z Wisłą Kraków! Informacja ze strony oficjalnej!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/

Zagra z numerem 80.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 10.02.2010, 16:50
Czyli można już otwierać szampana?
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.02.2010, 16:54
tragez88 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/raport/trans...ocnila,1437350
no w końcu
Białoński pisze, że Ba miałby być ostatnim wzmocnieniem Wisły w tym oknie transferowym. Mam nadzieję, że to bzdura i Skorża faktycznie dopnie swego sprowadzając napastnika. Skoro kilka dni temu prezentował w Myślenicach potencjalnych kandydatów do gry w Wiśle, to coś w tym musi być.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
YAKUZO
Junior Member

Od: 04.2005

Stary 10.02.2010, 16:54
Isa Ba podpisał kontrakt z WISŁĄ!!!
Często zagląda
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.02.2010, 16:57
Szampana wolalbym otwierac fetujac zdobycie kolejnego MP w majuZobaczymy co Ba pokaze w Wiselce.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.02.2010, 16:57
Czyli można powiedzieć, że leczą się dalej Brożek(ten zaraz wraca), Singlar i Garguła. Reszta jest już praktycznie zdrowa.
To napewno dobry prognostyk.
Oby Wisłę przestał prześladować pech i Garguła niedługo wskoczył na pełne obroty.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 10.02.2010, 17:04
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Czyli można już otwierać szampana?
można!cieszmy się z playera który w Kraku moze nie da z piiąchy żadnej kobiecie!...lece do kumpla z tą informacją...moze nie zwariuje z radości
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.02.2010, 17:30
Podpisal na 3,5 miesiaca z opcja przedluzenia ,nie wiem czy przez 3,5 miesiaca bedzie mial wystarczajaco czasu ,żeby pokazac wszystko na co go stac
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.02.2010, 17:30
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Białoński pisze, że Ba miałby być ostatnim wzmocnieniem Wisły w tym oknie transferowym. Mam nadzieję, że to bzdura i Skorża faktycznie dopnie swego sprowadzając napastnika. Skoro kilka dni temu prezentował w Myślenicach potencjalnych kandydatów do gry w Wiśle, to coś w tym musi być.
Tak tak był i usłyszał ,ze kasy niema i gramy tym co jest
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.02.2010, 17:33
To pierwszy ruch transferowy w tym okienku, za który można Skorżę plus sztab pochwalić. Na papierze Ba wygląda na piłkarza zdecydowanie lepszego od Cantoro, a więc progres jest.
Czy się u nas sprawdzi, to już inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2010 o godz. 17:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 10.02.2010, 17:39
A co w takim razie z testami? Zapowiedziane było testowanie 2-3 zawodników - w tym i napastników z Serbii czy z Afryki
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 10.02.2010, 18:10
Mam nadzieję, że ten Ba okaże się dobrym nabytkiem i w czerwcu będzie można z nim przedłużyć kontrakt
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.02.2010, 18:11
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Podpisal na 3,5 miesiaca z opcja przedluzenia ,nie wiem czy przez 3,5 miesiaca bedzie mial wystarczajaco czasu ,żeby pokazac wszystko na co go stac
Wydaje mi się, że spokojnie zdąży się pokazać. Zostało 13 meczów ligowych i teoretycznie (jeżeli awansujemy do finału) również 5 spotkań PP, więc to nie jest tak mało. A z tą krótkotrwałą umową zapewne chodzi o to żeby sprawdzić czy piłkarz się nie posypie, bo podobno nie tak dawno przeszedł dosyć poważną kontuzję. Skorża mówił, że to zawodnik, którego poważnie będzie brał pod uwagę przy ustalaniu składu, więc pewnie będzie walczył o miejsce w pomocy z Diazem, a dzięki takiej alternatywie Kostarykanin będzie mógł grać też na swojej ulubionej lewej stronie.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
To pierwszy ruch transferowy w tym okienku, za który można Skorżę plus sztab pochwalić. Na papierze Ba wygląda na piłkarza zdecydowanie lepszego od Cantoro, a więc progres jest.
Czy się u nas sprawdzi, to już inna sprawa.
Przede wszystkim statystyki pokazują, że jest piłkarzem dosyć bramkostrzelnym jak na środkowego pomocnika. Nie można tego powiedzieć o Cantoro, bo on od momentu przesunięcia przez Kasperczaka do tyłu strzelił w lidze 10 bramek w ciągu 8,5 sezonu (164 mecze). Ba we francuskiej Ligue 2 jednak trochę tych bramek nastrzelał (23 bramki w 146 meczach, 6 sezonów). W dodatku Ba zagrał te 15 meczów w barwach Senegalu, Cantoro zbyt wielkiej kariery reprezentacyjnej nie zrobił. Ponadto różnica wieku (29 - 34 lata) oraz różnica w wysokości kontraktu. Na tą chwilę faktycznie więc wszystko wskazuje na to, iż jest to zmiana na plus. Miejmy zatem nadzieję, że Senegalczykowi dopisze zdrowie, dojdzie do formy i po tych kilku miesiącach kontrakt zostanie przedłużony, bo poszukiwanie piłkarzy z wolnego transferu to jednak katorga.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.02.2010, 18:29
Dobre posunięcie - z jednej strony bezpieczne, tak na wypadek jakiejś kontuzji jak i słabej formy - a także powinno zmobilizować to Senegalczyka do ciężkiej pracy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.02.2010, 18:44
Dobry transfer, nie ma ryzyka, jak sie nie sprawdzi- nie przedluzamy, a rzeczywiscie w porownaniu do Mauro, mlodszy i z lepszym CV. Jeszcze tylko napastnika porzadnego i bramkarza, choc z tym drugim to watpliwa sprawa...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 10.02.2010, 18:54
Panowie ale po co wy porównujecie Ba i Cantoro po co w ogóle porównywać zawodnika który lada moment zakończy karierę, z zawodnikiem który może pograć kilka lat na wysokim poziomie..

poza tym Cantoro to był typowy def. pomocnik, nie strzelał dużo bramek ale kilka z nich było naprawdę ważnych.
Ba natomiast jak stwierdził Skorża to taki sr pomocnik co w defensywie pomoże ale i będzie potrafił wspomóc ofensywę i na to liczę po jego zakontraktowaniu

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.02.2010, 18:55
Patrząc na poziom ligi francuskiej, który jak dla mnie jest bardzo wysoki, ciężko powiedzieć być może jest to już 3 liga w europie należy się zastanawiać co taki zawodnik robi w Wiśle. Jedynym argumentem jest to, że po ciężkiej kontuzji nie wrócił do formy dlatego tą kontuzją nie należy traktować jak jakąś jego wadę bo on tylko dzięki niej trafił do Wisły. Skoro Skorża mając go tyle czasu na testach jest "za" to znaczy że jest dobry albo rokuje taką nadzieję, że będzie dobry.
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.02.2010, 19:00
może chłopak będzie objawieniem ligi
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.02.2010, 19:12
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na poziom ligi francuskiej, który jak dla mnie jest bardzo wysoki, ciężko powiedzieć być może jest to już 3 liga w europie należy się zastanawiać co taki zawodnik robi w Wiśle. Jedynym argumentem jest to, że po ciężkiej kontuzji nie wrócił do formy dlatego tą kontuzją nie należy traktować jak jakąś jego wadę bo on tylko dzięki niej trafił do Wisły.
Obydwie strony na tym mogą zyskać. Facet się rozegra,zacznie czarować to nie podejrzewam by u nas miejsce zagrzał na dłużej. Poza tym konkurencja jest tak duża,że na jego miejsce w Francji mieli pewnie 10 innych,zdrowych,tańszych. Nie można wykluczyć,ze facet będzie hitem, w sumie szansę na to są 50/50.
Nie widziałem gościa jak gra.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Skoro Skorża mając go tyle czasu na testach jest "za" to znaczy że jest dobry albo rokuje taką nadzieję, że będzie dobry.
Żaden argument. Beto podpisali bez testów.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 10.02.2010, 19:13
Cytat:
Ba podpisał trzymiesięczny kontrakt z Wisłą. Jak przyznał pomocnik, o polskiej lidze nie wiedział nic, ale z pomocą przyszedł mu... Ireneusz Jeleń, z którym zna się z czasów gry w Auxerre. „Pytałem się go przez telefon o polską ligę, bo w ogóle jej nie znałem. Pytałem się go, czy grać w Wiśle, czy nie. Powiedział, że to bardzo dobry polski klub” – zdradził piłkarz.
Skoro Irek tak słabo mówi po francusku, ciekawe jak oni się dogadali Może Irek zachęcał go do powrotu do Auxerre, ale przekaz wyszedł trochę inny...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 10.02.2010, 19:52
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Skoro Irek tak słabo mówi po francusku, ciekawe jak oni się dogadali Może Irek zachęcał go do powrotu do Auxerre, ale przekaz wyszedł trochę inny...
szczerze? widziałem ostatnio jakiś pomeczowy wywiad z Irkiem we Francji i sądzę, że mówił lepiej niż po Polsku

a co do Issy Ba - kontrakt pewnie dwa razy niższy niż Mauro, umiejętności pewnie podobne, a z 5 lat powiniem pograć, z czego 1/10 co najmniej u nas. Daje też czas na znalezienie kogoś bardziej perspektywicznego w przypadku utraty Diaza i Mączyńskiego.
.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2010, 20:07
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post

a co do Issy Ba - kontrakt pewnie dwa razy niższy niż Mauro, umiejętności pewnie podobne, a z 5 lat powiniem pograć, z czego 1/10 co najmniej u nas. Daje też czas na znalezienie kogoś bardziej perspektywicznego w przypadku utraty Diaza i Mączyńskiego.
Skąd żeś Pan to wszystko wywnioskował?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 10.02.2010, 20:24
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Skąd żeś Pan to wszystko wywnioskował?

a) gdyby klub miał kasę dla mauro - mauro by został.
b) mauro chciał zarabiać tyle samo
c) mauro nie został
ergo klub miał mniej kasy, niż chciał mauro.
d) jeśli podpisali kogoś na miejsce mauro znaczy, że dali mu mniej niż mauro. patrz a)
e) żyję w przeświadczeniu, zapewne błędnym, że klubowi zależy na progresji
ergo zatrudnianiu lepszych na miejsce gorszych.

natomiast 1/10 pogra u nas ponieważ 5 lat, to pięć sezonów, pół sezonu to 1/10 pięciu.
dlaczego pięć lat (przynajmniej) ponieważ bardzo wielu do tego wieku gra, a właściwie niewielu kończy wcześniej.

a czas na znalezienie zastępstwa - za dwa miesiące przychodzi oferta na Dżuniora D. z Realu Madryt opiewająca na 50 milionów euro, a Mączyński powie nam takiego wała, nowy kontrakt wsadźcie mi pod paznokieć. w tym wypadku można przedłużyć kontrakt Ba na kolejne dwa sezony.
Powód: jesli dobrze pamiętam
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 10.02.2010 o godz. 20:29.
.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów