|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Co do 'wymówki' to też całkiem możliwe. Jeśli popatrzymy realnie na naszą sytuacji finansową to jedyne co nas odróżnia od Piasta,Bytomia i tym podobnych 'potentatów' , to to że mamy w składzie lepszych zawodników - Natomiast reszta, czyli możliwości finansowe a tak na prawdę ich brak - są dokładnie takie same jak w w/w klubach. Nie ma żadnych pieniędzy 'ekstra' na transfery od właściciela i cała polityka od lat zamyka się w zdaniu.'By kogoś kupić należy najpierw sprzedać' i to nie na zasadzie - Sprzedajemy za 2 mln kupujemy za tyle samo, tylko zazwyczaj może 1/4 tej kwoty powraca 'w towarze' ![]() Stąd klub musi się jakoś starać by jakoś usprawiedliwiać tą niemoc finansową - Tak się nie da że wychodzi prezes i mówi - kasa pusta, na nic nas nie stać i stać nie będzie. 'Główny winowajca' ma kontrakt do lipca i jeśli nie nastąpi skok jakościowy w grze, pewnie też wyleci - Być może przetasowania na górze , też mają coś z tym wspólnego - np spokojne szukanie potencjalnego następcy Skorży. ps oczywiście też wolałbym Mielcara a nie Bucałaja ,tyle że jest to mało prawdopodobne edit Daniel Alves - całkiem możliwe że masz racje - Faktycznie przyjście Mielcara, w momencie gdzie żywcem nie ma kasy, pewnie niewiele zmieni.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.02.2010 o godz. 23:20.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Moze jednak do celow wylaniajacych sie na 1 plan w tym roku(sportowe tak ale tym co mamy- glw. marketing) lepszy bedzie jednak Basalaj. Niech przygotuje teren pod nowego dyr. sportowego(bo pewnie Edki niedlugo poleca).
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Za Levadie to pierwszy pownien poleciec Janas. Eskpert od taktyki i rozpoznania siły rywala. Relacje kumplowskie Skorzy sa jednak silne ,Jacus Kazmierski tez by dalej u nas pierdzial w stolek gdyby go Smuda na 3 letnie wakacje i jezdzenie po Europie nie zaprosil/ ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Oldpara - jesteś żenujący. Nie - winien wszystkiemu jestem ja, ponieważ ośmieliłem się Skorżę krytykować. Pasuje? To wracaj do swojej piaskownicy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Forum dyskusyjne, jak sama nazwa wskazuje, służy do dyskusji, i znakomicie, że spotykają się strony o odmiennych poglądach. Jeśli się uprawia demagogie, na każdym kroku, w każdym temacie i przy każdej okazji próbuje zdyskredytować znienawidzone osoby, to nie wolno się dziwić, że ktoś ma inne zdanie i czasem sobie pozwoli na krytyczny komentarz Moim zdaniem Wilczek złym prezesem nie był, i poleciał nie koniecznie przez ewidentne błędy, ale przez pecha - i ze stadnionem Hutnika, i z pucharami, i nieprzyznaniem Euro 2012 Krakowowi, i z aferą Hazardową. Nadprezes jaki jest każdy wie - porażek nie wybacza, niezależnie od wytłumaczeń. Ale przypisywanie całej winy Skorży, to już zaciekłość i demagogia. Niedługo opóźnienia w budowie stadionu, to też będzie wina Skorży ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe kto zostanie prezesem bo wiadomo ,ze zostaje ten co albo jest potrzebny Cupiałowi do załatwienia jakiejś sprawy albo w nagrode za już załatwioną sprawe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Basałaj prezesem Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co pamietam to wtedy rzadzil jego braciszek Janusz i przyszedł do klubu zeby zwolnić Kasperczaka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bogdan Basałaj kojarzy mi sie z erą Kasperczaka w Wiśle, tylko wtedy Cupiał inwestował znacznie większe pieniądze w drużyne niż teraz.
|
|
|
|
Guest
|
|
Jeszcze wtedy wyrzucono z klubu Ola Moskalewicza za chlapnięcie coś pod adresem BB. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
pan dudi niech sobie przeczyta poniższy artykuł, a potem niech się zastanowi czy insynuacje jakoby Skorża miał wysadzić Wilczka ze stołka były na miejscu.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...pograzyla.html ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
dla mnie o tyle to wszystko jest dziwne bo jakim cudem Wilczek miałby możliwości by coś wpisywać - To jest kwestia RN która jak sama nazwa wskazuje - nadzoruje m.in finanse.Nie od dziś wiadomo że jeśli jest jakiś potencjalny transfer to blokuje go bądź zatwierdza RN a nie Wilczek czy kto tam był przed nim.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.02.2010 o godz. 01:52.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiarygodność gazety, umówmy się, jest mocno dyskusyjna. Tyle tylko, że oni piszą oczywiste oczywistości - przedwczoraj w podobnym tonie pisała również w miarę dobrze zorientowana (Białoński) interia.
Cytat:
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
odbiegając troche od tematu na stronie ciekawe jak wyglądały starania/zapytania o możliwosc transferu Grosickiego..ten gosc by sie przydał w ataku Wisły,jest wysoki ale przedewszystkim mega szybki
Ciekawe jakby wyglądała jego gra pod Wawelem |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Chyba mogą to wygrać... i jeszcze więcej zarobić(zapewne nie będzie to tylko szkoda związana z samą utratą sponsora gdyż wiadomo, że brak finansów teraz to strata sportowa, strata inwestycyjna itp). Zapewne może się skończyć kilkumilionową rekompensatą. Co prawda może to trochę potrwać gdyż zapewne konieczne będą pozwy nie tylko na polskiej ziemi ale za to kasa może być naprawdę spora. Chyba nie ma lepszej możliwości wyegzekwowania kasy niż skarb państwa. Wygląda na to, że tak wysokiego kontraktu sponsorskiego jak od skarbu państwa już nigdy nie dostaniemy ![]()
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 10.02.2010 o godz. 06:10.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zaraz po ogłoszeniu decyzji Wilczek nie odbierał telefonu, a następnie go wyłączył. Komentarza nie uzyskaliśmy również od Tomasza Turzyńskiego, szefa rady nadzorczej klubu. Z kolei Adrian Ochalik, rzecznik prasowy, odsyłał do komunikatu zamieszczonego na stronie klubowej. - Przypuszczam, że większość ludzi w Wiśle nie bardzo wie, o co chodzi. Może to początek jakiejś nowej strategii? - mówi nam jeden z byłych pracowników klubu. Mistrzowie Polski nie podali oficjalnych powodów zmiany prezesa, ale mogło być ich kilka.
Z tekstu wynika jasno nik nic nie wiem a wszystko co piszą to domysły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dobrze, że ktoś się za to wziął. Osobiście czekam na karę dla Zakopanego - wtedy moim zdaniem wkroczą do akcji inni zainteresowani i zacznie się szersza dyskusja. |
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
"Ten sam Koźmiński, dziś wiceprezes Piasta, przeglądając umowę wypożyczenia z Wisły Mateusza Kowalskiego, stwierdził niedawno: - Jak właściciel Białej Gwiazdy to zobaczy, to się wścieknie i prezes Marek Wilczek będzie miał poważne kłopoty.
Chodziło o to, że Wisła zapomniała do tej umowy wpisać klauzuli zakazującej Kowalskiemu występu w meczu przeciwko niej. No i Koźmiński wykrakał, bo kilka dni później (dokładnie przedwczoraj) Wilczek został zwolniony." żródło: sports.pl Czyżby? ![]()
Visca el Barça!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Hmmm...
Przecież to pierdoła. A juz na pewno nie do zwolnienia prezesa.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 10.02.2010 o godz. 23:31.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
A Ja sie skłaniam do tego, że nasi działącze zachowaja sie po krakowsku-czyli zachowawczo. Cos jak na zjeździe PZPNu. Będa czekać i zastanawiać się jak załatać dziurę w budżecie. Ani nie znajda nowego sponsora, ani nie pójdą na wojnę i nie złożą pozwu.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
jakas rotacja w składzie musi być bo by było nudno przecież od zawsze było że jakies dziwne i nie uzasadnione zwolnienia były !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W meczu pucharowym Vive Kielce,jak byk na banerach reklamowych figuruje nasz były(?)sponsor b-a-h.Kielczanie przez ostatnie dni mieli niezłe główkowanie,ale widocznie bardziej boją się europejskiej własnej federacji niż Urzędu Celnego,który ich straszył nową ustawą hazardową.U nas jest strach nawet przy wydawaniu oświadczeń na temat szkodliwości tej ustawy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Kordel_Walker napisał:
Narzekasz na RN, ale zastanów się gdybyś ty chciał kupić np. samochód..Czy dał byś komuś 50tys. zł i powiedział do niego - stary masz tu pięć dych i kup mi nowiutkie auto...? Gość kupuje auto i wg. twojego schematu ten kto wykłada kasa nie może nawet zobaczyć co kupił. Koleś kupił by tobie różowego garbusa i ty byś się tym miał wozić. Fajna perspektywa? Oczywiście nie. Więc takim tokiem rozumowania Rada Nadzorcza i Cupiał chcą pierw zobaczyć na co skauci i Skorża wydają nieswoje pieniądze... Kolego Kordel_Walker - nie narzekam na RN za dbałość o finanse klubu, bo sam bym nie chciał, żeby pieniądze klubowe były trwonione. Co innego dbałość o finanse, a co innego wprowadzanie bałaganu. Uważasz, że Skorża na jakiej podstawie rozmawia z kandydatami do gry - np. z Nowakiem, Costly czy tym z Azerbejdżanu? Na podstawie marzeń? Moim zdaniem mam podstawy do krytyki. Dlaczego śmieją się z naszego klubu? Najpierw testy kolejnych 20 bramkarzy,a teraz 20 napadziorów? W tym nie ma w ogóle ładu i składu najpierw mówi się o Nowaku i jakiś wielkich kwotach, później szuka się dochodzących po kontuzjach (np.Rogerio), bo są za grosze. Zawodnik mówi - jestem dobry i chcę zarabiać 300.000 E , a odpowiedź RN - dajemy sto parę tysięcy. To jest przykre z tego powodu, że psuje nam to markę, a w dzisiejszych czasach, żeby mieć dobrą markę trzeba ciężko pracować i wydawać jeszcze przy tym pieniądze na marketing. Drugi aspekt Twojej wypowiedzi jest dla mnie też ciekawy - ja jeżeli nie mam do kogoś zaufania, to kończę z nim współpracę. Nie powierzyłbym takiej osobie nawet 100 zł. Skoro jednak zatrudnia się ludzi i się im nie ufa, to wystawia to świadectwo osobie zatrudniającej, a nie zatrudnionemu. To nie jest sytuacja po Levadii - te cyrki z RN trwają już bardzo długo. Bednarzowi uwalali i Skorży uwalają. Więc najprościej byłoby sprawę transferów przekazać RN - niech szukają, negocjują i podpisują. Kocham Wisełkę i tym bardziej z żalem patrzę na bałagan-pewnie wielu osobom się narażę ale trudno:-każdy kolejny prezes, to facet bez jaj i bez wizji budowy klubu i jego struktur - zachowawczo - starać się nie podpaść Bossowi - nie wychylać się i wysiedzieć jak najdłużej - szkolenie młodzieży - chyba każdy przyzna - leży ( tutaj wrócić należy do osoby prezesa) - współpraca z klubami z regionu - leży (prezes) - przykłady - z Nowego Sącza dwóch utalentowanych, młodych piłkarzy wyłapuję pewien klub na literkę l..., o zainteresowaniu kolejnymi nawet nie słychać... - polityka transferowa przedziwna i nieokreślona, często przypadkowa - przychodzi jakiś kopacz na trening i mówi, że chciałby spróbować pokopać , no i trenuję u Mistrza Polski... - była taka sytuacja - marketing - wydaje mi się, że opiera się tylko na sprzedaży koszulek i szalików - dzieje się niewiele. Uważacie, że taca w kształcie boiska z kieliszkami do wódki jest gadżetem, który powinien być kojarzony z naszym klubem, z wielokrotnym Mistrzem Polski? Wiśle tak najbardziej w tej chwili nie brakuje napastnika, ani lewego obrońcy, ani też rozgrywającego. Potrzebny jest Dobry Gospodarz - Prezes z prawdziwego zdarzenia - taki, którego wszyscy będą darzyć szacunkiem nie za to, jaką pełni funkcję, ale za to jakie są wyniki jego pracy. Człowiek z pomysłem na funkcjonowanie całego klubu, który ogarnie porządnie finanse, oraz sprawy sportowe i organizacyjne. Amen. Przepraszam za długą wypowiedź, za to, że wyjechałem poza nawiasy tematu transfery (chociaż dobry transfer jakiegoś Prezesa - czemu nie? ) , i za to, że może ta wypowiedź zostać uznana, za przemądrzanie się - starałem się tylko podzielić swoim zdaniem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Wiesz co? śmieszy mnie taki tok rozumowania.Zostań sponsorem,kupuj pamiątki itp.Co to za pitolenie Jesteśmy Mistrzem Polski a to zobowiązuje .Już pomijam fakt błazenady z bramkarzami ,to nic że beke miała i ma z Nas cała Polska. Wyobrażasz sobie że jak kupię jedną koszulkę więcej to wtedy kupimy rasowego napastnika Obudziłeś mnie na maxa ![]() Acha chyba że według Twojego myślenia amica sprzedała więcej koszulek no i dlatego kupili Kriwca. Spoko lece do sklepu zatem ,może zdążą kupić kogoś jak zakupie funkielke t-shirta. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
PS. Prosze mi nie mówić o Sosnowcu , Levadii i niesprzedaniu Brożka. To bylo w tym roku, abraki sa od lat X wstecz. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Gdyby ok 10 mln kibiców (na tyle rózne firmy szacują ilość kibiców oraz sympatyków Wisły) kupiło koszulkę, która kosztuje ok 200 zł... to..... odpowiedz sobie sam... Kłopot jest w tym, że tu ****a tylko ludzie wymagają!Wieczne są pretensje, żale, jęki, ale by coś dać od siebie to już zajebisty problem.Zarówno chodzi o bilet, koszulki czy 2 zł na oprawę.Tylko brać, brać i jeszcze raz brać. Taki Lech(?) Poznań na poziomie marketingowym je nas na sniadanie.Wjeżdzasz do Poznania, a tam billboardy Lecha, reklamy na tramwajach, autobusach itp.Ludzie chocący w koszulkach. Nie chcę tu podawać zmyślonych cyfr ale coś mi się obiło o uszy, że Lech z samego marketingu zarabia cos ok 4-5 mln złotych.. A o lidze mistrzów myślą, bo to szansa na lepsza przyłość dla klubu.Za sam awans masz 7 mln euro (x4) = 28 mln zlotych za "darmo" + prawa transmisyjne (Wisła nie sprzedała praw pośrednikowi) + sponsor + bilety= może dawć nawet ok 35 mln złotych... Dodatkowo dochodzą wartości pozamaterialne, jak sława, chluba, lepszy obraz Wisły wsród piłkarzy z zachodniej Europy, większy współczynik klubowy dla nas i klubów z Polski.. Po to własnie walczą...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.02.2010 o godz. 09:07.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O Lidze Mistrzów może i faktycznie klub myśli, ale na tym nasze dalekosiężne plany się kończą. Na dobrą sprawę w kwestii długofalowej nie jest robione praktycznie nic, by ten cel rzeczywiście zrealizować. Drużyna od kilku lat jest systematycznie osłabiana, zaś znaczna część piłkarzy, którzy pojawiają się w w klubie, okazują się z czasem być niewypałami. Ponadto nadal nie mamy sensownej bazy treningowej, szkółki młodzieżowej, jakiejkolwiek siatki scoutingu, etc. Śmieszy to o tyle, że ktoś tym klubem przecież zarządza (no chyba, że my tylko imitujemy profesjonalny klub, by nie odstraszać potencjalnych sponsorów), ale z klasycznej definicji zarządzania udaje mi się zauważyć w naszym klubie (choć i to bardzo naciągane) jedynie dwie funkcje - motywacyjną i kontrolną. A gdzie sekwencja planowania, gdzie organizacja? Te dwie ostatnie traktowane są chyba przez zarząd klubu totalnie "po łebkach". I dopóki taki stan rzeczy się nie zmieni, o LM możemy co najwyżej sobie pomarzyć. A jeśli już uda się jakimś istnym fartem do fazy grupowej awansować, to i tak prawdopodobnie na tym jednorazowym wyskoku się skończy. P!
Ostatnio edytowane przez enzo : 17.02.2010 o godz. 09:38.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|