|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prowizorkę będą kombinować pewnie robiąc tymczasowe szatnie na innych trybunach i upychajac TV może na wschodniej , może w okrąglaku.Nie wiem co wymyślą w kwestii oswietlenia
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wystarczy że inwestycja jest etapowa i taka była zgłaszana do urzędu. W tym wypadku mało prawdopodobne. Oczywiście można starać się o tymczasowe dopuszczenie do użytkowania ale to też jest mało realne. Przykład z ostatnich dni, na odbiorze jednego z biurowców w Krakowie, gdzie budynku nie odebrano miedzy innymi wytykając to, że w rogu stała koparka i na zgłoszeniu był zieleniec przed wejściem. Skutkiem tego, załatwiano trawę w środku zimy...
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Arapaho ja pamiętam jak było z pierwszą nowo wybudowaną trybuną. Był mecz pucharowy i w trybie ekspresowym załatwiono pozwolenie na użytkowanie, nawet pomimo, że w środku trybuny jeszcze nic nie było. Reszta trybun funkcjonowała normalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
||
Teraz tego nie będzie, bo na II poziom trybun kibice z poziomu murawy się nie dostaną, a dla samej trybuny północnej obniżenie murawy oznacza likwidację wejść, przy czym zamknięcie przestrzeni wewnątrz stadionu trybunami bocznymi sprawia, że trybuna nie spełnia warunków ewakuacji. Nawet jeśli S/W/E będą gotowe, a wnętrze trybuny północnej nie, to ta trybuna zostanie wyłączona z użytku.
Dlatego nie wierzę w legalne przejście jakichkolwiek prowizorek. Może mnie czymś zadziwią... |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też nie wiem gdzie miałyby byc te prowizorki ale wiesz Polak potrafi....i napewno będa kombinować.Jedna szatnia przeciez jest i była zresztą koncepcja zeby na druga adaptować jakis magazyn ( na południowej trybunie) więc wszystko mozliwe.Wejście przez okrąglak?
08.02.2010r a na zachodniej tylko coś przy narożniku robią- naprawdę sytuacja musi być poważna czyt.kompletny brak projektów że nic nie robią-pomimo szumu jaki był robiony przez nas ![]()
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Hmm zastanawiam się dlaczego od dawna wyłączacie tutaj trybunę północną i zachodnią ze względu na brak dróg dojscia po zamknęciu bryły stadionu, skoro przecież i tak pozostają po jednej i po drugiej stronie wielkie wejścia - dojazdy dla służb, karetek itp. Czy nie można częściowo wykorzystać tych wejść i kierowac kibiców przez jakiś czas od wewnątrz na trybuny?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Arpaho, jeśli zdążą z dachem, to mamy taką sytuację, jak podajesz: żadne prace ciężkie i ewentualnie wykończeniówka. A że wykończeniówka to nie taki pikuś, to widzimy na przykładzie trybuny wschodniej, gdzie prace tego typu zaczęto ze 3 m-ce temu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Panowie jedna rzecz mnie dzisiaj zaciekawila.
Przejezdzalem obok stadionu i cos zobaczylem. Stanmy sobie na murawie na wprost sektora C. Popatrzy calkowicie na lewo strone i na pierwsza czesc kratownicy dachu. I wtedy wlasnie zauwazylem ze ta kratownica prawie ze nachodzi na pylon od sektora D. I jezeli sie nie myle na tej czesci kraownicy brakuje polowki tego ukosu co jest na przodzie kazdej z nich.... Nie chce siac paniki ale to wyglada tak jakby sie ta kratownica nie miescila razem z tym skosnym przodem... |
|
|
|
Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ona jest tam przymocowana do pylonu. Było to widać na zdjęciach.
![]()
KOPER
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czarny - jak sobie wyobrażasz wejście na trybunę zachodnią - piętrową- inaczej niż przez klatki schodowe tej trybuny,pomijam aspekt który podał Fuks
![]()
|
|
|
Member
Offline |
|
No tak, ale już północną w ten sposób by się dało zapełnić, ewentualnie jedno piętro zachodniej.
Ostatnio edytowane przez Czarny : 08.02.2010 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://forum.stadionwisly.info/index.php?topic=9.0 Bardzo ciekawe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
To nie ważne czy by się dało czy nie dało. Chodzi o przepisy.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krzesełka to śpiew przyszłości.
Lepsza II nagroda z tego konkursu niż idea Obtułowicza z niebieskimi krzesełkami i żółtymi schodkami. Schodki na południowej też przydałoby się pomalować na biało.
Nieprzeszklona fasada musiała więc zatrzymać prace na 2 miesiące. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Z tych trzech propozycji projektu krzesełek to 3 jest najciekawszy.Z tymi napisami to cieżka sprawa bedzie bo jak by nie patrzec to przy tak małej ilości krzesełek na poziomach 1 i 2 te napisy będą ''koślawe'' jak w sosnowcu czy na legii (strej trybunie).Lepiej gdyby nie było poziomów,ale cieszmy sie tym co jest
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wszystkie projekty tragiczne, jak dla mnie nie powinno być żadnych wzorów na wschodniej i zachodniej trybunie - biała gwiazda na D w pełni wystarczy. Zrobić jednokolorowe krzesełka (najlepiej czerwone) i na pewno nie będzie to prezentować się źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Według mnie krzesełka wszystkie powinny być na czerwono. Przecież na mecze i tak wszyscy przychodzą ubrani na czerwono, przynajmniej powinni, jak stadion będzie cały czerwony to nawet tych pojedynczych pustych miejsc nie będzie tak widać ( oczywiście mam nadzieję, że stadion zawsze będzie zapełniony do ostatniego miejsca).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Żółte schodki nie są wymysłem Obtułowicza - takie są przepisy, że schodki muszą być żółte. W Anglii jest tak samo - np. na Anfield w Liverpoolu schody są żółte.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do wzoru na krzesełkach to konkurs, który odbył się rok temu niestety nie zaowocował on dużą ilością ciekawych projektów.
Tym niejmniej wg mnie bezsprzecznie najciekawszym jest projekt Łukasza. Dostał on 2 nagrodę ![]() Wyróżnia go to, że projekt bez problemu można zastosować zarówno na trybunie C jak i AB. Ponadto wyróżnia go estetyka, brak przepychu i prostota. Można by go ew dopracować np wstawić przed Kraków 1906 albo np całość pierwszego piętra na c oraz pokryć czerwonymi krzesełkami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zastanawiam się, czy nie estetyczniej byłoby umieścić ten napis 'KRAKÓW' w 3 środkowych sektorach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Hola, hola! Kolego - pokaż mi jeden przepis mówiący, że schody mają być żółte. Przejrzałem wszystkie wytyczne UEFA i guzik. W Anglii przepisy ustala kto inny, a jednak mimo znacznie bardziej restrykcyjnych norm od naszych nie ma przeszkód, żeby robić białe schody - jak na Old Trafford - czy nie malować ich wcale - jak na Ashburton Grove czy Wembley. Wszedłem na ten temat pierwszy raz od dwóch lat i powtarza się znowu ta sama głupota co wtedy. Naprawdę nie chce się niektórym czytać...
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Bzdury gadasz. Przepisy tego nie zabraniają, czego przykładem wykorzystanie do niedawna trybuny południowej, północnej, albo stadionu w Lubinie. A jeśli są takie przepisy, które nie pozwalają na częściowy odbiór budowy i wydanie odpowiedniego pozwolenia na użytkowanie, to mi je podaj. W innym wypadku się nie odzywaj. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a może tu chodzi o przepisy pożarowe (polskie), ja kojarzę, że często można spotkać żółte schody. choć na tym forum lepiej zrzucić na pana O
hehe |
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Na kamerce widać że nadal w miare intensywnie pracują przy dachu wschodniej. Szkoda że na zachodniej nadal chyba nic się nie dzieje przez duży mróz lub niepełny projekt/dokumentacje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|