|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A ja mam taki pytanie. Większośćszyb jest zamontowana, dlaczego gdzieniegdzie brakuje jednej - dwóch, obok są wszystkie, a wyżej znowu nie ma jednej z boku. Wymiary im się popierniczyły i szyby do ram nie pasują czy jak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nikt nie wystawi parkingu podziemnego obok stadiuonu bo nie ma najmniejszych szans żeby na nim zarobić. Dziwię się, że w ogóle kiedykolwiek taki zakładano. Nie jestem specjalistą ale wystarczy mi zdrowy rozum żeby pojąć, że taki parking zapełniałby się raz na 2 tyg na 3h. Między meczami stałby pusty bo w pobliżu nie ma dużego osiedla mieszkaniowego, a ciężko zakładać, że studenci z akademików zostawialiby tam swoje auta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
To jest kwestia polityki miasta. Jeśli odpowiednio pokieruje sie zakazami parkowania, a z drugiej będzie to główny parking podziemny po tej stronie Krakowa to dlaczego nie? Blisko centrum, terenów rekreacyjnych, dwóch stadionów itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
z tym ze parking obok stadionu jest nieopłacalny to nie takie oczywiste, to kwestia polityki miasta co do możliwości parkowania na ulicach np w tym wypadku 3maja. sam często wpadam w te okolice z psem na spacer i często na 3maja nie ma gdzie zaparkować na niemal całej długości. proszę tez zważyć ze ogólnie tendencja jest taka, że samochodów jest więcej a i chętnych wypoczynku na błoniach podejrzewam też...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Raczej normalne, że przy takiej pogodzie, trawa do końca lutego nie zakorzeni.
Pierwsze dwa mecze, czy pierwsze dwie kolejki? - a więc jeden mecz Wisły i jeden Cracovii? ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A to nie jest zależne od Komisji Licencyjnej? Ponoć ostatni raz niby zbiera się 16 lutego...a więc pytanie, czy później zbiera się na wniosek zainteresowanego klubu? Czy na przykład po miesiącu, czyli 16 marca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Żeby wyłamać się choć na chwilę z tej pesymistycznej dziury, powiem, że w końcu montaż dachu nabiera rozpędu
Widać większe zaangażowanie na płycie boiska. Tylko czemu wcześniej tego brakowało? Mróz chyba nie przeszkadzał aż tak bardzo....no chyba, że elementy od dostawcy dopiero dotarły w większej ilości.![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...lne_kable.html
Dotyczy rosnących kosztów budowy stadiony we Wrocławiu. Wkleiłem dlatego że u nas ta sprawa chyba tez do końca nie jest uregulowana. W widać że koszty są niemałe. |
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie, kiedy wg harmonogramu ma być oddany do uzytku nowy stadion?
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
wg harmonogramu w polowie czerwca, a wg tego co ostatnio prezydent mowil to w lipcu, a wg tego co my wiemy to najwczesniej jesien b.r....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
a kto projektował ten stadion?
Nie da się przeczytać paru stron tego tematu tylko co chwila jakiś pokemon musi się pytać o to samo? ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
no tylu dzwigów to ja jeszcze na murawie nie widziałem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Troszkę mnie przyprawiło optymizmem to przyśpieszenie prac z dachem. Może w pośpiechu złożą od razu elementy na dach zachodniej, albo jednak troszkę za daleko wypłynąłem w przyszłość. Czemu do licha nic tam sie nadal nie dzieje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Obawiam sie ze tutuaj moze buc inna kwestia a nie mrozy...ale oby to nie byly kwestie projektowe...lub braki w projekcie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jaka znowu inna kwestia? Przy mrozie się nie betonuje i już. W niedziele było +2 ale to nie wystarczy. Chcecie żeby później fundamenty pękały czy jak?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Betonowac da sie przy minusowych temperaturach wiec moze lepiej nie wypowiadaj sie na tematy na ktorych sie nie znasz. A jesli sie nie da to mozna robic inne rzeczy, np. szalunki.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiscie ze tak .
Smiesza mnie te ciagle wypowiedzi ze przy -5 stopniach nie da sie betonowac. To w jaki sposob budowna nasze poprzednie trybuny ktore tez powstawaly w zimie i o dziwo tam nie bylo takich problemow. Kolego mozna betonowac nawet w temperaturze -15 stopni z dodatkami chemicznymi ktore pomagaja w takich warunkach. Od prawie tygodnia mrozu nie ma wiec dlatego sprawa jest bardzo dziwna. I tak apropo jezeli by sie nie dalo betonowac to w takim razie w Polsce gdzie mamy pol roku mrozow nic by sie w zimie nie budowalo. I jeszcze jedna sprawa stadion zakonnych jest zlozony w due mierze z prefabrykatow ale....wlasnie ale tam tez sa miejsca w ktorych sie betonuje i nikt niczego nieprzerywa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiscie że nie ma kwestii braku możliwości betonowania- są odpowiednie do tego komponenty a poza tym w grudniu podawali że w nowym roku będzie przyspieszenie ponieważ będą montować prefabrykaty więc są inne problemy niż mróz.Prefabrykatów nie widać.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
powtórzę za innymi:
- wkurza mnie, że nie można nigdzie doprosić się o (na przykład) cotygodniowe sprawozdania z budowy , gdzie wskazywanoby na postęp prac w stosunku do harmonogramu, a więc opóźnienia czy prace wykonane wcześniej, z jednoczesnym wskazaniem stopnia zaawansowania. A tak to skazani jesteśmy na domysły, przypuszczenia, wątpliwości. Same kamerki nie sa miarodajne |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym przypomniec jedna rzecz o której tu chyba wszyscy zapominają:
Prezydent_Miasta: W sobotę podpisana została umowa z Panem Obtułowiczem, dotycząca zakończenia projektowania trybuny zachodniej. Chciałbym powiedzieć, że wszystkie perturbacje związane z projektowaniem nie zakłóciły cyklu budowy. Cały czas trwa. Co z tego wynika? Ze Zachodnia nie jest zaprojektowana a na to potrzeba czasu i to nie dni a przynajmniej 1-2 miesiące.Pan Prezydent niestety kibiców Wisły uważa za debili mówiąc takie rzeczy jednocześnie zapewniając ze stadion ędzie w terminie.Dziś jest 2-gi luty 2010r.jakby Pan Prezydent nie wiedzial ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do dachu, który wałkowany był jakiś czas temu. Przejeżdżałem ostatnio obok budowanego stadionu Cracovii i z tego co zauważyłem to oni też będą mieli inną wysokość dachu na trybunie za bramką, a inną na trybunie wzdłuż boiska. Więc chyba nie tylko u nas dach będzie na różnych wysokościach i będzie "się nakładał"
![]() A na budowie u nas teraz rzeczywiście wszystko stoi. Dziwne to wszystko bo po pierwsze jak kilkanaście dni temu były o niebo większe mrozy to mimo wszystko prace się odbywały (choć w niepełnym wymiarze). Teraz jak jest w dzień nawet dodatnia temperatura to praca stoi. Poza tym mamy przecież opóźnienia więc chyba powinno zrobić się wszystko żeby wykorzystać każdy dzień, a nie wstrzymanie prac ogłaszać z powodów pogodowych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mam być budowa prowadzona jak nie ma projektów ?Jasnym jest że nie mogą niektórych elementów zamawiać jak nie maja specyfikacji
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problem jest w tym że betonować mieli w listopadzie i grudniu, a w zimie stawialiby prefabrykaty. A skoro nie wybetonowali jak było cieplo to prefabrykatów stawiać nie mogą. Gdyby to był problem z projektem to by wogóle nie rozpoczeli roboty a nie przerywali w połowie. Takie szukanie problemów na siłe jest co najmniej śmieszne, szczególnie że nikt z Was nie wie co się dzieje na budowie oprócz tego co widać na zdjęciach ... no chyba że ktoś wie coś więcej to niech napisze |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Co do betonu to mozliwe jest betonowanie w temperaturze poniżej -5 st. C ale musi byc z uzyciem cementu o bardzo duzym cieple hydratacji, jednocześnie wylany beton musi by odpowiednio przykryty i to w taki sposób (+ nawiewy ciepłym powietrzem) żeby z różnicy temperatur w środku betonu i na zewnątrz nie powstały na dzień dobry spękania wywołane inną rozszeżalnoscią cieplna zaprawy a zbrojenia. Bardzo niebezpieczne dla betonu jest hydratacja w zmiennych temperaturach (mróz i + temperatury w poczatkowym okresie.
Innym sposobem jest napowietrzanie betonu podczas wylewania. Mozna betonowac ale w wyjatkowych sytuacjach wymaganych planem budowy ale przy zachowaniu wyjatkowego reżimu budowlanego. W przypadku trybuny AB myslę że nie tutaj temperatury są problemem ale brak dokumentacji, zwrócmy uwage na naroznik przy D. Zaczety z impetem a potem robota, mimo temperatur w pażdzierniku czy listopadzie, stanęła. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dora skonczy temat temperatu bo jak juz wczesniej pisalem trybuny D i E jakos sie dalo betonowac.
Na A i B nic sie nie dzieje wiec nie pisz ze wiemy tylko ze zdjec. Watek do uciecia i koniec. PS. A w Poznaniu,Warzsawie czy Gdansku jest inny klimat ...tak wiem.
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 02.02.2010 o godz. 16:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A żebys wiedział że jest inny klimat
. Tam się mogą dogadać i jest w miare porządek.A u nas bez zmian.Burdel jak zwykle.Może inne powietrze?![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W Poznaniu już skończyli betonować, we Wrocławiu nic nie robią, w Gdańsku nie wiem,a w Warszawie mieli stawiać namioty żeby móc betonować. KONIEC! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|