|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Sądzę,że problem leży w mentalności. Niektórzy mieszkańcy Polski lubią szydzić gdy widzą,ze komuś idzie coś źle, lub,że jest słabszy od niego. Tu widziałbym przyczynę napierdalania podczas meczów na Pawełka. Ciężko mi sobie wyobrazić,że robi on wszytko aby specjalnie puszczać farfocle i być niepewnym w interwencjach. W Odrze czasami wręcz rewelacyjnie mu szło, u nas jakby inny człowiek. Jakaś przyczyna tego jest. Wszyscy w sumie wiemy jaka. U mnie ma szacunek za to,że widać u niego pracę,chociażby poprawił grę nogami. Wszystko inne nadal jest raz lepsze raz gorsze. Nie wygląda na troglodytę i pewnie przezywa to w jakiś sposób, i takie mu docinanie w czasie meczu niczemu dobremu nie sprzyja ani nic nie wnosi,poza tym,ze facet jest jeszcze bardziej spięty i wnerwiony. Bo w sumie w jego sytuacji nie każdy by chciał być. Trener średnio rozgarnięty nie zauważył,że facet potrzebuje kogoś lepszego do trenowania,bo dyspozycja gdy był w Odrze a kiedy gra u nas jest ewidentnie różna. Widać ciężko to zauważyć. Robi mu do tego Skorża pośmiewisko testując gości z każdego niemal zakątka świata,sugerując przez to,że gość jest tak beznadziejny,iż bramkarze z byle ligi mogą być lepsi. Zapewne Pawełek zdaje sobie sprawę, że nie ma szans na zmianę trenera bramkarzy. A do Skorży nie pójdzie,panie kto to mnie trenuje?bo zaraz by miał problem,bo ten tak murem stoi za swoimi kolegami,że aż niesmacznie. Tak więc weźcie to wszystko pod uwagę i czasami tamujcie swoją złość względem Pawełka. Ja tylko mam nadzieje,że kiedy przyjdzie nowy trener ściągnie ze sobą fachowców,bo myślę,że i on sam takim będzie. Z tym szkoleniowcem na nic nie liczę. No może na kolejną nie spodziewaną kompromitacje. A jak się nie rozwijasz to się cofasz. Truizm ale w przypadku Pawełka sprawdza się to aż nadto. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
eeeejże, ale oni zdaje się klaskali po udanej interwencji Pawełka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie tylko.
Ogólnie - robili wiochę, ponieważ Wisła przegrywała wysoko z Amiką u siebie, a oni musieli jakoś dać ujście własnemu żalowi i frustracji. Na pewno ten "fuck" nie poszedł niczym nie sprowokowany, możesz być o to spokojny. Jest tak jak Marszałek napisał - zbiera się taka banda frustratów w przeświadczeniu, że jest anonimowa i korzysta z tego tak, jak potrafi. To co teraz napiszę będzie bardzo niepopularne, ale trudno: dostali "fucka", a powinni dostać z liścia. Tak więc moim zdaniem - nie mają absolutnie żadnych podstaw do narzekań.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.01.2010 o godz. 20:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
faux pas to chyba były te bramki którym sobie "zasłużył" na to "wsparcie". rozumiem też, że ja sobie zapracowałem na jego podziękowanie bo wybrałem nieodpowiednią trybunę. brawo.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Gratuluję Ci wolfy że tak łatwo udaje Ci się wytłumaczyć denne zachowanie naszego super bramkarza.
Mam za sobą dziesiątki, a najpewniej setki meczów na Wiśle i uwierz mi, takiego nieudacznika by nie napisać patałacha Wisła nie miała nigdy. A Gołosie, Kwieki czy Pawełki w SKWK tylko mnie w tym utwierdzają.
Ostatnio edytowane przez gigant : 28.01.2010 o godz. 20:10.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
EOT. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ta miał podziękować jeszcze tym wszystkim tak zwanym kibicom co? No pewne granice są i to że Pawełek się tak zachował też nie jest dobre ale zrobił to nie bez przyczyny. Dopóki dany zawodnik jest częścią drużyny Wisły Kraków niegodne jest tak go traktować jak wówczas potraktowano Pawełka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kibice nie wytrzymali, Pawełek nie wytrzymał głupia sytuacja która nie powinna mieć miejsca.
Natomiast co do całej tej dyskusji na temat Pawełka: Nie mam nic do niego ale po tym co pokazuje w Wiśle (jako całokształt) można powiedzieć że jest to bramkarz średni. Coś tam wybroni coś zawali, dobrze gra na linii gorzej z wyjściami i chwytaniem górnych piłek, nogami też gra słabo. Wiadome też że łatwo nie ma, presja duża w dodatku ciągle mówi się o ściągnięci rywala dla niego co pewnie też mu nie pomaga. Nie daje mu się poprostu spokojnie rywalizować o miejsce w bramce. Pawełkowi napewno brakuje rozegrania kilku spotkań wybitnych takich po których każdy mógłby powiedzieć bez wahania że uratował nam spotkanie, wystarczy przykład Boruca który kilka takich spotkań rozegrał i choć puszcza gorsze babole niż Pawełek to i tak jest uznawany za dobrego bramkarza. Ile w tym wszystkim winy Kazimierskiego nie powiem bo się nie znam, nigdy nie widziałem jak trenują, nie wiem jak powinien wyglądać trening bramkarski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Panowie, nie jestem od tego - ale coby się nam bałagan nie zrobił do końca, to zmieńmy temat na bardziej związany z tym działem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków: z Rużomberokiem zagrają, tylko nie wiadomo gdzie...
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...dzie,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak sobie myślę skoro gramy z MFK Rużomberok sparingi, może by nawiązać jakąś współprace? Co roczny sparing,my wypożyczamy im grajków którzy się nie mieszczą w 11,a oni nam i może jakiś zastrzyk gotówki.Nie jest wcale zły taki pomysł.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy myśmy ich przypadkiem nie wyryrali na jakimś transferze?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy Chyba nie, bynajmniej nie przypominam sobie tego.Może jakaś podpowiedź?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Miroslav Bozok, mówi ci to coś ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tak mieliśmy kogos kupic(był testowany itp) i wostaniej chwili bez podania specjalnego powodu wycofaliśmy sie.... o ile pamiętam
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
someonewisp No tak teraz mi zaczyna świtać.
Oj może się nie, obrażą przecież chcą grać teraz ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziwny, to jest co najwyżej język w tym artykule - są pewne granice, tego się nie da czytać. Ja pamiętam, że za czasów Skorży zrobiliśmy taki numer z Bożokiem i dwoma bramkarzami, tylko nie bardzo jestem w stanie przypomnieć sobie kogo z czym zrobiliśmy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2010 o godz. 17:08.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Zero szacunku dla tego rodzaju błaznowania w plugawych mediach. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Będzie można bez przeszkód obejrzec sparing w Myslenicach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mi się jednak marzy bardzo ofensywny system 433.
....................Pawełek ...........Głowacki.....Marcelo Alvarez.............................Pi.Brożek ....................Sobol(Diaz/Issa Ba/Marcelo)........ Kirm(Łobo)..........................Diaz(Kirm) .......Małecki...............Boguski(Jirsak) ..................Brozek(xxxx)................. Moim zdaniem to by optymalnie wykorzystywało nasz potencjał. Tyle, że zapewne Skorża nie odważy się na grę bez 2 defensywnych pomocników. Pytanie czy Małecki i Boguski byliby w stanie tyrać w defensywie.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 02.02.2010 o godz. 15:52.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Według Interii sparing odwołany
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...paring,1433714 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Już wiemy od kilku godzin..http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kiem_odwolany/
foto z treningu http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...i_do_Myslenic/ ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zdaje się że już trzeci raz ten Rużomberog wychujaliśmy
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A ktoś tu wspominał o podjęciu współpacy.... hahahaha
![]()
Bednarz=Landryna=......
|