|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Mecz naprawdę dziwny - gra po obu stronach z ogromna ilością pomyłek i bez przysłowiowego "zęba", ale z rewelacyjnymi interwencjami bramkarskimi.
Dla mnie Francja nie zagrała wcale w jakiś wyjątkowy sposób. To my im podarowaliśmy to zwycięstwo, bo gdybyśmy zagrali w taki sposób, jak w pierwszych meczach grupowych, wynik z pewnością byłby inny. Nie ma co dramatyzować - widać było, że nasi zawodnicy dziś się oszczędzali - być może nie uda się wygrać z Chorwacją, ale wierzę że fakt, iż zagramy tym razem na 100% może spowodować niespodziankę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
ja patrzę na to z innej strony. Zobaczcie, jaki ta reprezentacja ma potencjał. Zagrali bardzo słabo(najsłabszy mecz na mistrzostwach) a i tak przegrali 'tylko' 5 golami z jedną z najlepszych drużyn na świecie.
Gdyby zagrali na swoim normalnym poziomie lub przytrafiłby im się wyskok ponad normę, to wynik byłby w okolicach remisu lub nawet byśmy wygrali. Ja tam jestem z tej reprezentacji dumny, nie wstydzę się za nich ani trochę. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jak tylko dochodzilismy Francuzów na 2 bramki to sędziowie jakieś cyrki odpie...... faule z kosmosu itp.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja tam się specjalnie nie przejmuje, widać było że nasi nie grają na 100%. W dodatku jeśli mieliśmy jakiś mecz przegrać na tych mistrzostwach to dobrze że stało się to teraz.
Inna sprawa to po raz kolejny marnowania dogodnych sytuacji, kiedy była okazja zbliżyć się do rywala nasi z czystych sytuacji rzucali po bramkarzu. Sędziowie też kilka dziwnych decyzji podjęli. O dziwo plusem tego spotkania jest to że mamy zapewniony awans na MŚ. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Brakło przede wszystkim koncentracji- wiele naprawdę głupich strat, podarowanych Francuzom bramek.
Z Chorwatami będzie ciężko, ciężej niż z Islandią, niemniej wierzę, że już półfinał zagrają na 100%! Jest szansa na rewanż za półfinały MŚ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Popatrzmy na to inaczej. Graliśmy katastrofalnie źle z drużyną walczącą jak lwy o wszystko, mając awans w kieszeni, a i tak potrafiliśmy dojść ich w pewnym momencie na dwa punkty, a szans było więcej. Także powstrzymajcie się z osądami do finału, w którym to odegramy się na Francuzach
![]() W którym półfinale gramy w sobotę
Ostatnio edytowane przez ciacho : 28.01.2010 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
jak zwykle wyszedł minimalizm Polaków, zamiast wywalić jedną z najlepszych drużyn z turnieju to grać im się nie chce... powiem tak, to nie Francja grała bardzo dobry mecz, to myśmy grali słabo po prostu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Przynajmniej nasi sa podraznieni bo to ze sa zawsze ambitni itd dzis zostalo troszke nadszargane.
juz na samym poczatku meczu jak Wenta wzial czas to yl slychac go jak sie pyta cos w stylu" teraz sie oszcedzamy a za 2 dni juz nie "///czy cos podobnego.. to w sumie juz widzialem ze dzis z takim nastawieniem to my raczej przegramy .. inne nastawienie ,inna mobilizacja bedzie na sobote i wtedy zobaczmy jak bedzie
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.01.2010 o godz. 23:31.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
nie tak powiedzial Wenta,
Powiedzial, ze nie moze byc tak, ze teraz sie oszczedzamy i czy za 2 dni tez sie bedziemy oszczedzac. ![]() ![]() |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak w poprzednim drużyna miała "wielkie jaja" tak w tym miała malutkie. I tak czuję że z nimi zagramy jeszcze na tym Turnieju.
Karabacic - fenomenalny gracz. Zajebiście Francuzi pokazali jak się gra z kołowym. Największą porażką turnieju nieoczekiwanie została Rosja Kapitalny jest ten bramkarz żabojadów. Szmal też nieźle. Mam nadzieję że w następnych spotkaniach nasza gra będzie się opierać na prawej stronie i B.Jureckim. Do boju Polsko !! ![]() Zobaczymy jak Polacy poradzą sobie z Baliciem. To obok meczu Norwegia - Dania myślę będzie najlepszym meczem ME. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Oj bardzo słabo w obronie zagraliśmy, ale moim zdaniem nie było to nawet spowodowane brakiem koncentracji, a Siódmiaka. Bo jakby nie patrzył, to właśnie on jest naszym filarem i najlepszym obrońcą. Jego brak był bardzo zauważalny. Oby jak najszybicej doszedł do pełnej dyspozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Islandia walczy dzielnie, troche spieprzyli koncowke za prowadzenia 13:12 schodza przegrywajac 14:16.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
o której mecz naszych?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Strasznie dziwne niektóre decyzje sędziowskie...
![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciekawi mnie ile Chorwaci zapłacili sędziom
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powtorze to co w przerwie meczu z Hiszpania: Chorwaci sa do ogrania
jest dobrze oby tak dalej beda emocje ![]() co do sedziowania: Półfinał ME w piłce ręcznej. Jak Chorwackie media relacjonują mecz na żywo? http://www.sport.pl/reczna/1,87690,7...elacje_na.html Jutarnji.hr w 15. minucie - Sędziowie są z nami, ale my nie mamy pojęcia o ataku.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 30.01.2010 o godz. 17:15.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
emocje będą do końca, kolejny dreszczowiec się zapowiada.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zabójcza obrona
Ale mam wrażenie , że nawet z taką gra Francja byłaby poza zasięgiem. Póki co gramy solidna piłę, ale martwi Siódmiak , bo jak wyleci jeszcze raz to odczujemy to bardzo mocno na jakości obrony.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ale walić ich! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a mi się coś zdaje, że choć sędziowie gnojki dziś to i tak będziemy pić dziś za zdrowie Bieleckiego i Szmala
![]() choć tego karnego mogli strzelić :( ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
posralo sie wszystko jak nie ma Siodmiaka w obronie :(
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ci sędziowie...
Żenada. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
boję się, że się pomyliłem. Z sędziami ciężko wygrać.
Choć wierzyć trzeba ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wenta zaraz może komuś krzywdę zrobić ;]
![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Naprawdę, brak słów dla tego, co robią sędziowie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
1 chorwat na 4 naszych.... faulowany
1 nasz na 4 chorwatów i... gubi piłkę chorawci w ogóle łatwiej d0 pozycji strzeleckich dochodzą po pierwszych 10 min. II połowy nasi tylko 2 bramki strzelili za dużo błędów w drugiej połowie i w ataku i obronie :((( ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tego meczu nie wygramy, prezydent jest na hali !
![]()
WISŁA NA ZAWSZE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przegraliśmy przede wszystkim z dwójką bucowską z Norwegii!
Chłopakom dziękuję za piękną walkę!! Jutro musi być brąz! A w finale Vive la France!! P... oszustów! Cytat:
Powód: prezydent
Ostatnio edytowane przez pikey : 30.01.2010 o godz. 18:09.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Trzeba było się nie podkładać żabojadom, gralibyśmy sobie spokojnie z Islandią i byli pewnie w finale. Jak się kalkuluje to potem się płacze.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|