|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przelicznik jest następujący:
Na 1000 widzów 4,5 autobusu,i 35 samochodu w pierwszej kategorii 9 autobusów i 130 samochodów na parkingach w bliskim sąsiedztwie Są to dane dla 30tyś stadionu Wewnątrz bądź bezpośrednio przy stadionie : 135 dla autobusów 1 050 dla aut W bliskim sąsiedztwie stadionu : 270 dla autobusów 3 900 dla aut Także szczerz się dziwię,i jestem dość zaskoczony,gdzie niby mają się zmieścić tak potężne parkingi ? nawet gdyby były podziemne...już nie mówię o tych w bliskim sąsiedztwie...(choć może ten na Groblach będzie można wliczyć) Dla nas wychodzi 148,5 autobusu oraz 1155 dla aut w pobliżu zaś 283,5 autobusu oraz 4005 dla aut i szczerze mówiąc to nie wiem czy błonia by na to wystarczyły i to całe...
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 27.01.2010 o godz. 19:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja bym widział jednopoziomowy, podziemny parking pod błoniami. Myślę, że dobry pomysł, tylko nie realny do wykonania.
![]() ![]() |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
przeciez po podliczeniu wychodzi na to ze kazdy mialby przyjechac samochem lub autobusem no i wtedy wyjdzie te 33tys no ale tak sie nie przelicza zapotrzebowania na miejsca parkingowe ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
3.1 wiem że to chodzi o Euro ale podejrzewam że nie wiele się to różni (tak myślę)
http://stadiony.net/article.php?a=4&...acji-Euro-2012 Znalazłem takie coś ale nie chce mi się wierzyć że tak małe mogą być wymagania : Artykuł 15 – Parkingi 1. Stadion musi zapewnić przynajmniej dwa miejsca dla autobusów z zawodnikami i 10 miejsc dla aut klubowych działaczy. 2. Dodatkowo, musi spełniać poniższe wymogi: Dla stadionu klasy Elite : Minimalna ilość chronionych miejsc parkingowych dla VIP-ów : 150 Oraz :Miejsca parkingowe dla przynajmniej 400 autobusów w okolicy stadionu. http://stadiony.net/article.php?a=51 - artykuł 15 - Parkingi
Nawet gdyby przyjechało te 148autobusów i na pokładzie każdego było 40 osób - daje to zaledwie 5920 osób,plus samochody,niechby przyjechało te 1155 autek z 4 ludzmi na pokładzie 4620 osób,co daje sumę 10540 osób,pozostaje jakies 22,500...- piechotka ?
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 27.01.2010 o godz. 22:00.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
ale patrząc na prezentację władz z 09/11/2009 to na Euro miało być na stadionie:1335 aut i 135 autobusów a w pobliżu stadionu: 3080aut i 846 autobusów wychodzi na to że tak jest jak napisałeś ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Aha no chyba że tak
W sumie teraz przypomniałem sobie o planach budowy (bodaj w tym roku) obok muzeum narodowego,więc co do tych pobliskich parkingów powinno być ok - na Groblach jest w sumie blisko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ionu,id,t.html
Wisła Kraków decyduje, ile chce mieć stadionu Władze Wisły Kraków do końca marca mają przedstawić prezydentowi Majchrowskiemu swój plan na gospodarowanie stadionem przy Reymonta. Chodzi przede wszystkim o wnętrza pod trybunami. Klub na razie oblicza, jaką częścią powierzchni komercyjnych będzie chciał zarządzać, wynajmować firmom i zarabiać na czynszu. Jak najszybsze znalezienie zarządców stadionu jest ważne, bo plan budowy zakłada, iż będą współfinansować wykończenie wnętrz obiektu. - Wszystkie rzeczy związane z wnętrzem trybun do końca marca są w rękach Wisły. Ona ma znaleźć operatorów - napisał wczoraj podczas czatu w internecie prezydent. - Jeśli tego nie zrobi, od kwietnia rozmowy przejmuje miasto. Prezydent chce, aby na pierwsze mecze było gotowe nie tylko boisko i krzesełka, ale też znaczna część infrastruktury. Władze Wisły potwierdzają, że doszło do spotkania z prezydentem w tej sprawie. - Kalkulujemy, w jakim zakresie będziemy mogli gospodarować stadionem - mówi Adrian Ochalik, rzecznik prasowy Wisły Kraków. Operator całego stadionu będzie musiał płacić rocznie miastu 1 proc. od wartości powierzchni sportowych i 3 proc. od wartości powierzchni komercyjnych obiektu. Jeśli będzie ich kilku, podzielą się kosztami. Prezydent zapewnia, że prace na stadionie przebiegają bez zakłóceń. 23 stycznia została podpisana umowa z autorem projektu Wojciechem Obtułowiczem dotycząca zakończenia ostatniej, zachodniej trybuny. Prezydent obiecał też, że w marcu zorganizuje na placu budowy dzień otwarty dla kibiców, aby zapoznali się z przebiegiem prac. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
"Prezydent chce, aby na pierwsze mecze było gotowe nie tylko boisko i krzesełka, ale też znaczna część infrastruktury."
haha no nie moge co on nie powie. dobrze że chce bo jeszcze pierwsze mecze rozegralibyśmy bez krzesełek na trybunach i murawy kochany nasz prezydent. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jak dzisiaj przechodziłem koło stadionu to zacząłem się zastanawiać czy z trybuną wschodnią zdążą na lipiec a co dopiero z zachodnią...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tez sie zaczalem zastanawiac nad tym ze dzisiaj mamy najcieplejszy dzien od 2 tygodni bo jest temp. -2 stopnie a prace sa wsztrzymane caly czas...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dwa. Nie pracuje nad zadnymi kolejnymi odcinkami bo tamta strona zostala zatrzymana na dobre. Trzy. Jak na innych budowach Cztery. I koncze ta polemike z Toba bo jak dla mnie ta cala budowa w tym momencie to ejts gigantyczny burdel i to z dnia na dzien coraz gorszy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chlopie bo ci cukier skoczy wiec zluzuj... Widac ze mnie nie czytasz co pisze... a pisalem jak byk ze znawca byc nie trzeba zeby widziec co sie dzieje. Co do betonowaniato mozna betonowacspokojnie ponizej -5 poniewaz na trybunach ktore istnieje i tych ktore sa w budowie roobiono to bez problemu. A skad niby wiedza ze nie moga tobic przez tydzien Przeciez kolego chyba sa jaies terminy oddania tego stadionu a ztego co ja widze to cala ta budowa wyglada jak taka zwykla samowolka. I nie pisz mi ze sie znam czy cos wiem bo tak naprawde to nic nie wiem ,a pisze to co uwazam wedlug wlasnego uznania. PS.Poprostu wkur...mnie juz to ze takie cyrki w jednej prostej sprawie sa... http://www.dom.pl/betonowanie-w-obni...eraturach.html
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 28.01.2010 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A tutaj zapis czatu z prezydentem
Cytat:
http://www.krakow.pl/czat/?id=zapis20100127.html ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Montują kolejny element dachy. Nie wiem czy to złudzenie ale czy jest tam przerwa między elementami?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Niekoniecznie. Przecież prezydent nie podał,w którym roku lipiec to będzie. Więc spokojnie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
proszę bardzo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...parkingow.html
Szkoda, że nadal nic w pobliżu stadionu, ale zawsze to coś, jeśli w niedalekiej okolicy te podziemne parkingi powstaną. Tutaj parę innych informacji - http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ktualnoci.html
Ostatnio edytowane przez kot : 29.01.2010 o godz. 22:25.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2010-01-29
Mam tylko nadzieję, że nt. ostatniego zdjęcia wypowiedzą się osoby pewne swoich opinii, a nie wywoła to lawiny, na kilka stron, obelg pod adresem osób zasłużonych dla tego obiektu... Powód: TS
Ostatnio edytowane przez Grzesiek7 : 29.01.2010 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
W ogóle to ciekawa jest instytucja konserwatora. Ostatnio powstał nawet etat konserwatora powierzchni płaskich, pod którym to pojęciem, mieści się praca sprzątaczki i jest to chyba jedyny łącznik konserwatorów angielskich z polskimi w ramach wyłącznie językowej poprawności politycznej czyli unijnej Przepraszam za wtrącenie ironii nie na temat, ale nie mogłem się powstrzymać. Ps. tutaj coś na temat rozstrzygnięć w sprawach IT np. w Gdańsku - http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...-w-gdasku.html
Ostatnio edytowane przez kot : 30.01.2010 o godz. 02:01.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
nie wyobrażam sobie budowy parkingu na Placu Szczepańskim, przecież tam 1,5 roku kostkę brukową układali, a ten rezerwat przyrody z fontanną na środku dalej rzeźbią i końca nie widać....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat co do parkingów w centrum mam inne zdanie. Żaden nie powinien znaleźć się w obrębie plant. Po cholerę nam samochody w centrum starego miasta? Natomiast dobrym miejscem jest placyk przed Gamchem Głównym Muzeum Narodowego. I tak jest tam parking. Ale dla nas najbardziej żywotnym miejscem byłoby jednak zbudowanie parkingu obok stadionu. I może w tym kierunku powinny iść naciski polityczne. Co do konserwatora. Może jednak lepiej, że konserwator istnieje, bo inaczej moglibyśmy mieć na rynku taką "perełkę" jak buda zwana dumnie Muzeum Powstania Wielkopolskiego (o ile dobrze pamiętam dobrze funkcję tego cudu architektury) na ryneczku u pyr.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wam też obraz na kamerkach pokazuje 26.10.2009?
Pierwsza myśl po włączeniu obrazu "WTF? zdemontowali dach?" ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ten temat, to jedno wielkie s-f. Dlaczego? Wielkie dyskusje, kłótnie, fakty i mity, a i tak nic nie zrobicie ani ze stadionem, ani z terminem oddania do użytku. Przekrzykujecie się jeden przez drugiego, trzeci znowu jakieś plany konstrukcji znajduje i rozpoczyna wielką dyskusję. Rozumiem, że można gadać w ten sposób o czymś na co ma się wpływ, ale w tym temacie, prócz walki o dodatkowe pieniądze nie macie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|