The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2010, 19:37
Przelicznik jest następujący:
Na 1000 widzów 4,5 autobusu,i 35 samochodu w pierwszej kategorii
9 autobusów i 130 samochodów na parkingach w bliskim sąsiedztwie

Są to dane dla 30tyś stadionu
Wewnątrz bądź bezpośrednio przy stadionie :
135 dla autobusów
1 050 dla aut
W bliskim sąsiedztwie stadionu :
270 dla autobusów
3 900 dla aut

Także szczerz się dziwię,i jestem dość zaskoczony,gdzie niby mają się zmieścić tak potężne parkingi ? nawet gdyby były podziemne...już nie mówię o tych w bliskim sąsiedztwie...(choć może ten na Groblach będzie można wliczyć)
Dla nas wychodzi 148,5 autobusu oraz 1155 dla aut
w pobliżu zaś 283,5 autobusu oraz 4005 dla aut i szczerze mówiąc to nie wiem czy błonia by na to wystarczyły i to całe...
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 27.01.2010 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.01.2010, 21:22
Ja bym widział jednopoziomowy, podziemny parking pod błoniami. Myślę, że dobry pomysł, tylko nie realny do wykonania.

Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 27.01.2010, 21:32
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Dla nas wychodzi 148,5 autobusu oraz 1155 dla aut
w pobliżu zaś 283,5 autobusu oraz 4005 dla aut i szczerze mówiąc to nie wiem czy błonia by na to wystarczyły i to całe...
skad masz taki przelicznik
przeciez po podliczeniu wychodzi na to ze kazdy mialby przyjechac samochem lub autobusem no i wtedy wyjdzie te 33tys no ale tak sie nie przelicza zapotrzebowania na miejsca parkingowe
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 27.01.2010, 21:42
3.1 wiem że to chodzi o Euro ale podejrzewam że nie wiele się to różni (tak myślę)
http://stadiony.net/article.php?a=4&...acji-Euro-2012

Znalazłem takie coś ale nie chce mi się wierzyć że tak małe mogą być wymagania :

Artykuł 15 – Parkingi

1. Stadion musi zapewnić przynajmniej dwa miejsca dla autobusów z zawodnikami i 10 miejsc dla aut klubowych działaczy.
2. Dodatkowo, musi spełniać poniższe wymogi:
Dla stadionu klasy Elite : Minimalna ilość chronionych miejsc parkingowych dla VIP-ów : 150
Oraz :Miejsca parkingowe dla przynajmniej 400 autobusów w okolicy stadionu.

http://stadiony.net/article.php?a=51 - artykuł 15 - Parkingi

Hudy napisał(a):Wyświetl post
skad masz taki przelicznik
przeciez po podliczeniu wychodzi na to ze kazdy mialby przyjechac samochem lub autobusem no i wtedy wyjdzie te 33tys no ale tak sie nie przelicza zapotrzebowania na miejsca parkingowe
Jak to każdy ? 1155 miejsc dla samochodów tuż przy stadionie oraz 148 autobusów na 33 tyś ludzi ? Zaznaczam że nie jestem pewien.
Nawet gdyby przyjechało te 148autobusów i na pokładzie każdego było 40 osób - daje to zaledwie 5920 osób,plus samochody,niechby przyjechało te 1155 autek z 4 ludzmi na pokładzie 4620 osób,co daje sumę 10540 osób,pozostaje jakies 22,500...- piechotka ?
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 27.01.2010 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 27.01.2010, 22:06
WILU TS napisał(a):Wyświetl post

Jak to każdy ? 1155 miejsc dla samochodów tuż przy stadionie oraz 148 autobusów na 33 tyś ludzi ? Zaznaczam że nie jestem pewien.
Nawet gdyby przyjechało te 148autobusów i na pokładzie każdego było 40 osób - daje to zaledwie 5920 osób,plus samochody,niechby przyjechało te 1155 autek z 4 ludzmi na pokładzie 4620 osób,co daje sumę 10540 osób,pozostaje jakies 22,500...- piechotka ?
chodziło mi o ogólną liczbę czyli z tymi wymogami dla pobliskich parkingów

ale patrząc na prezentację władz z 09/11/2009 to na Euro miało być na stadionie:1335 aut i 135 autobusów
a w pobliżu stadionu: 3080aut i 846 autobusów
wychodzi na to że tak jest jak napisałeś
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 27.01.2010, 22:11
Aha no chyba że tak W sumie teraz przypomniałem sobie o planach budowy (bodaj w tym roku) obok muzeum narodowego,więc co do tych pobliskich parkingów powinno być ok - na Groblach jest w sumie blisko.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.01.2010, 22:46
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ionu,id,t.html

Wisła Kraków decyduje, ile chce mieć stadionu

Władze Wisły Kraków do końca marca mają przedstawić prezydentowi Majchrowskiemu swój plan na gospodarowanie stadionem przy Reymonta. Chodzi przede wszystkim o wnętrza pod trybunami.
Klub na razie oblicza, jaką częścią powierzchni komercyjnych będzie chciał zarządzać, wynajmować firmom i zarabiać na czynszu.

Jak najszybsze znalezienie zarządców stadionu jest ważne, bo plan budowy zakłada, iż będą współfinansować wykończenie wnętrz obiektu. - Wszystkie rzeczy związane z wnętrzem trybun do końca marca są w rękach Wisły. Ona ma znaleźć operatorów - napisał wczoraj podczas czatu w internecie prezydent. - Jeśli tego nie zrobi, od kwietnia rozmowy przejmuje miasto.

Prezydent chce, aby na pierwsze mecze było gotowe nie tylko boisko i krzesełka, ale też znaczna część infrastruktury.
Władze Wisły potwierdzają, że doszło do spotkania z prezydentem w tej sprawie. - Kalkulujemy, w jakim zakresie będziemy mogli gospodarować stadionem - mówi Adrian Ochalik, rzecznik prasowy Wisły Kraków.
Operator całego stadionu będzie musiał płacić rocznie miastu 1 proc. od wartości powierzchni sportowych i 3 proc. od wartości powierzchni komercyjnych obiektu. Jeśli będzie ich kilku, podzielą się kosztami.

Prezydent zapewnia, że prace na stadionie przebiegają bez zakłóceń. 23 stycznia została podpisana umowa z autorem projektu Wojciechem Obtułowiczem dotycząca zakończenia ostatniej, zachodniej trybuny. Prezydent obiecał też, że w marcu zorganizuje na placu budowy dzień otwarty dla kibiców, aby zapoznali się z przebiegiem prac.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 27.01.2010, 23:30
"Prezydent chce, aby na pierwsze mecze było gotowe nie tylko boisko i krzesełka, ale też znaczna część infrastruktury."
haha no nie moge to naprawde jest komiczne. Prezydent CHCE zeby na pierwsze mecze było boisko i krzesełka co on nie powie. dobrze że chce bo jeszcze pierwsze mecze rozegralibyśmy bez krzesełek na trybunach i murawy kochany nasz prezydent.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.01.2010, 17:30
Jak dzisiaj przechodziłem koło stadionu to zacząłem się zastanawiać czy z trybuną wschodnią zdążą na lipiec a co dopiero z zachodnią...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.01.2010, 17:50
Tez sie zaczalem zastanawiac nad tym ze dzisiaj mamy najcieplejszy dzien od 2 tygodni bo jest temp. -2 stopnie a prace sa wsztrzymane caly czas...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.01.2010, 17:59
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Tez sie zaczalem zastanawiac nad tym ze dzisiaj mamy najcieplejszy dzien od 2 tygodni bo jest temp. -2 stopnie a prace sa wsztrzymane caly czas...
Podawali ,ze do końca tygodnia prace są wstrzymane przy trybunie Zachodniej z powodu mrozu
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 28.01.2010, 18:46
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Podawali ,ze do końca tygodnia prace są wstrzymane przy trybunie Zachodniej z powodu mrozu

A jest mroz
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.01.2010, 19:08
A jest mroz
Mrozu niema ale jest harmonogram budowy .Myślisz ,że siedzą calymi dniami w baraku i czekaja jak mroz spadnie ? w tym czasie albo pracują na innym odcinku budowy albo na innych budowach
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 28.01.2010, 20:27
Mrozu niema ale jest harmonogram budowy .Myślisz ,że siedzą calymi dniami w baraku i czekaja jak mroz spadnie ? w tym czasie albo pracują na innym odcinku budowy albo na innych budowach
Kolego harmonogramu juz nie ma od dawna poniewz golym okiem widac gigantyczne opoznienia i to ze pan prezydentos obiecuje stadion na lipiec to ja mam gleboko gdzies bo znawca nie ejstem ale wiem ze na ten termin on nie bedzie gotowy i to jest raz.

Dwa.
Nie pracuje nad zadnymi kolejnymi odcinkami bo tamta strona zostala zatrzymana na dobre.

Trzy.
Jak na innych budowach Jezeli by tak bylo to kazdy by tak robil i przerywal sobie jedna zeby skonzyc druga.

Cztery.
I koncze ta polemike z Toba bo jak dla mnie ta cala budowa w tym momencie to ejts gigantyczny burdel i to z dnia na dzien coraz gorszy.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.01.2010, 21:16
Kolego harmonogramu juz nie ma od dawna poniewz golym okiem widac gigantyczne opoznienia i to ze pan prezydentos obiecuje stadion na lipiec to ja mam gleboko gdzies bo znawca nie ejstem ale wiem ze na ten termin on nie bedzie gotowy i to jest raz.

Dwa.
Nie pracuje nad zadnymi kolejnymi odcinkami bo tamta strona zostala zatrzymana na dobre.

Trzy.
Jak na innych budowach Jezeli by tak bylo to kazdy by tak robil i przerywal sobie jedna zeby skonzyc druga.

Cztery.
I koncze ta polemike z Toba bo jak dla mnie ta cala budowa w tym momencie to ejts gigantyczny burdel i to z dnia na dzien coraz gorszy.
1) To ,że jest totalny burdel to ja wiem i termin lipcowy dla mnie to s-f .2) harmonogram prac miałem na mysli to że wiedzac ze beda mrozy przez tydzień ( betonować można do -5 stopni) ustalono że przerywaja prace do konca Stycznia a co bedzie dalej zalezy od pogody 3) na budowie pracują firmy podwykonawcze ( trybuna Zachodnia obecnie firmy zbrojarsko betoniarskie ) i jesli wiedzą ,że nie moga robić przez tydzień to jada na inną budowe( wiem bo znam goscia z jednej firmy i w tym czasie robia wylewki na innej budowie w srodku hali ) .4) pomysl troche zanim coś napiszesz a najlepiej podejdz sobie na budowe porozmawiaj z ludzmi z kierownikami to ci co nieco powiedzą co sie dzieje na budowie i jak sie maja niektore sprawy z naszym stadionem a nie tylko pisać jakim to jest sie madrym i mysleć ,ze na wszystkim sie znam .Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 28.01.2010, 22:00
1) To ,że jest totalny burdel to ja wiem i termin lipcowy dla mnie to s-f .2) harmonogram prac miałem na mysli to że wiedzac ze beda mrozy przez tydzień ( betonować można do -5 stopni) ustalono że przerywaja prace do konca Stycznia a co bedzie dalej zalezy od pogody 3) na budowie pracują firmy podwykonawcze ( trybuna Zachodnia obecnie firmy zbrojarsko betoniarskie ) i jesli wiedzą ,że nie moga robić przez tydzień to jada na inną budowe( wiem bo znam goscia z jednej firmy i w tym czasie robia wylewki na innej budowie w srodku hali ) .4) pomysl troche zanim coś napiszesz a najlepiej podejdz sobie na budowe porozmawiaj z ludzmi z kierownikami to ci co nieco powiedzą co sie dzieje na budowie i jak sie maja niektore sprawy z naszym stadionem a nie tylko pisać jakim to jest sie madrym i mysleć ,ze na wszystkim sie znam .Pozdrawiam

Chlopie bo ci cukier skoczy wiec zluzuj...
Widac ze mnie nie czytasz co pisze... a pisalem jak byk ze znawca byc nie trzeba zeby widziec co sie dzieje.
Co do betonowaniato mozna betonowacspokojnie ponizej -5 poniewaz na trybunach ktore istnieje i tych ktore sa w budowie roobiono to bez problemu.
A skad niby wiedza ze nie moga tobic przez tydzienTemperatura zmienila sie w ciagu jednego dnia o 10 stopni.
Przeciez kolego chyba sa jaies terminy oddania tego stadionu a ztego co ja widze to cala ta budowa wyglada jak taka zwykla samowolka.
I nie pisz mi ze sie znam czy cos wiem bo tak naprawde to nic nie wiem ,a pisze to co uwazam wedlug wlasnego uznania.

PS.Poprostu wkur...mnie juz to ze takie cyrki w jednej prostej sprawie sa...

http://www.dom.pl/betonowanie-w-obni...eraturach.html
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 28.01.2010 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.01.2010, 22:29
Chlopie bo ci cukier skoczy wiec zluzuj...
Widac ze mnie nie czytasz co pisze... a pisalem jak byk ze znawca byc nie trzeba zeby widziec co sie dzieje.
Co do betonowaniato mozna betonowacspokojnie ponizej -5 poniewaz na trybunach ktore istnieje i tych ktore sa w budowie roobiono to bez problemu.
A skad niby wiedza ze nie moga tobic przez tydzienTemperatura zmienila sie w ciagu jednego dnia o 10 stopni.
Przeciez kolego chyba sa jaies terminy oddania tego stadionu a ztego co ja widze to cala ta budowa wyglada jak taka zwykla samowolka.
I nie pisz mi ze sie znam czy cos wiem bo tak naprawde to nic nie wiem ,a pisze to co uwazam wedlug wlasnego uznania.

PS.Poprostu wkur...mnie juz to ze takie cyrki w jednej prostej sprawie sa...

http://www.dom.pl/betonowanie-w-obni...eraturach.html
Widzisz sam piszesz ze cię to wkur....a to ty uwazaj na cukier i swoje cisnienie.Tak na poważnie to bylem pewny w momencie jak Krakow nie został wybrany do ME ,że bedą jaja z budową i są bo tak wszystko jest u nas w mieście robione szybko niedbale itp.Gwarantem oddania stadionu w terminie bylo tylko Euro 2012 a teraz to gdzie nam sie spieszy czy to bedzie Lipiec Grudzień.Jak czytam ,że Wisła ma sie określić do konca Marca z powierzchnią na stadionie to ogarnia mnie śmiech bo to znaczy ,że miasto bedzie szukało od Kwietnia na własną ręke i zanim znajdzie chętnych podpisze umowy to bedzie Czerwiec a kiedy zagospodarują ? w przeciagu miesiaca ? Takie ustalenia powinny być już dawno zrobione ale to jest wlaśnie Krakow i Majchrowski.Dlatego szkoda nerwów i zdrowia .Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2010, 08:37
A tutaj zapis czatu z prezydentem

Cytat:

NHutas: Kiedy w końcu gotowy będzie stadion Hutnika?
Prezydent_Miasta: 16 lutego br. obraduje Komisja Licencyjna. Sądzę, że stadion będzie gotowy na tyle, iż uzyska licencję. Pierwszy mecz jest do rozegrania 27 lub 28 lutego. Będzie grała Cracovia z Legią Warszawa, a tydzień później Wisła z Arką Gdynia.

1906: Pamiętamy trening noworoczny, mamy nadzieję że nasz stadion będzie w lipcu gotowy. Możliwe wybaczenie.
Prezydent_Miasta: Jak zapewnia mnie wykonawca, będzie gotowy w terminie. Na pierwszy mecz zapraszam w połowie lipca. Też wybaczam.

Wizlo: Witam Panie Prezydencie. Pragnę się dowiedzieć jak ma się sprawa z budową trybuny zachodniej przy Reymonta. Czy stosowne dokumenty ma juz wykonawca? Kiedy budowa A/B ruszy z całą szybkością, bo jak na razie to jest głęboko w ziemi...
Prezydent_Miasta: W sobotę podpisana została umowa z Panem Obtułowiczem, dotycząca zakończenia projektowania trybuny zachodniej. Chciałbym powiedzieć, że wszystkie perturbacje związane z projektowaniem nie zakłóciły cyklu budowy. Cały czas trwa.

Magdon: Czy w sytuacji gdy Wrocław ma problemy, istnieją jeszcze szanse na współorganizację EURO w Krakowie?
Prezydent_Miasta: Wszystko jest w rękach UEFA. My cały czas realizujemy wszystkie inwestycje, które były planowane w związku z EURO.

nigdyniezejdzmynapsy: Mówi Pan, że powołał Panią Potocką na dyrektora Muzeum Sztuki Współczesnej bez organizowania konkursu, tak samo było z projektantem stadionu Wisły Kraków, gdzie zarzuca się Panu „kolesiostwo”, a projekt dostaje osoba zupełnie nie znająca się na projektowaniu ...
Prezydent_Miasta: Przypominam, że projekt stadionu Wisły odziedziczyłem w momencie przejmowania terenu. Wówczas nie było jeszcze mowy o EURO 2012, a stadion projektowany był na 20 tys. widzów. Problemy, jakie wyniknęły spowodowane były koniecznością powiększenia stadionu do minimum 33 tys. widzów oraz dostosowaniem do wymogów UEFA. Odnośnie do Pani Potockiej - jest to osoba uznawana w kręgach fachowców i muzealników za wybitną specjalistkę w tej dziedzinie, która była kilka lat dyrektorem Bunkra Sztuki. Na marginesie, w związku ze zwolnieniem przez nią stanowiska dyrektora Bunkra Sztuki, będzie tam ogłoszony konkurs.

Piotrek: Termin lipcowy realny nie jest - na zbudowanie części naziemnej trybuny zachodniej potrzeba jeszcze z 10-12 miesięcy, nie ma finansowania instalacji IT i nie wiadomo czy będzie.
Prezydent_Miasta: Opieram się na deklaracjach wykonawcy. Chciałbym zwrócić uwagę, że wg umowy z Wisłą, wszystkie rzeczy związane z wnętrzem trybun do końca marca są w rękach Wisły, ona ma znaleźć operatorów wszystkich znajdujących się tam pomieszczeń komercyjnych. Jeżeli tego nie zrobi, od kwietnia rozmowy przejmuje miasto. Chciałbym bowiem, aby na rozpoczęcie meczów stadion był gotowy nie tylko w sensie możliwości rozgrywania meczów, ale także w znacznej części infrastruktury.

plpl: Co Pan miał na myśli mówiąc nigdy nie zejdźmy na psy?
Prezydent_Miasta: Proszę mi pokazać kogoś, komu się nigdy głupie zdanie nie wyrwało.

Wizlo: A czy może zostać zorganizowany np. tak jak w Poznaniu dzień otwarty na stadionie Wisły? Dlaczego u nas tak ciężko z jakimikolwiek informacjami w kwestii budowy. Przecież ten obiekt jest dla nas, kibiców.

Prezydent_Miasta: Obiecuję, że w marcu zorganizuję dzień otwarty na budowie stadionu. Budowę mogą kibice podglądać na stronie www.krakow.pl, a także miasto realizuje we współpracy z TVP Kraków 14 odcinków programu o budowie obu stadionów. Po to, żeby stadion mógł być dopuszczony i uznany za stadion typu elite, musi mieć pełne wyposażenie i takie też będzie miał.

Arapaho: Czy podany zostanie publicznie harmonogram następnych prac na stadionie Wisły?
Prezydent_Miasta: Mogę obiecać, że na swoim blogu będę kibiców Wisły na bieżąco informował o kolejnych etapach budowy stadionu.

twsd: Z Pana bloga: "(..) moja wpadka powinna być (...) rozpoczęciem dyskusji na temat słów owego hymnu. Nikt nie podnosi tego tematu, to zastanawiające...". Czy uważa Pan, ze zwrot "nigdy nie zejdźmy na psy" powinien zostać usunięty z hymnu klubu miejskiego?
Prezydent_Miasta: Tak, albowiem jest zwrotem w zamyśle obrażającym innych.

Całość
http://www.krakow.pl/czat/?id=zapis20100127.html
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.01.2010, 12:11
Montują kolejny element dachy. Nie wiem czy to złudzenie ale czy jest tam przerwa między elementami?
I
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 29.01.2010, 12:33
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Montują kolejny element dachy. Nie wiem czy to złudzenie ale czy jest tam przerwa między elementami?
Nie zludzenie jest przerwa .Tak samo montowali najpierw 1 potem 3 może tam gdzie bedą jupitery beda montować potem ale nie wiem
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.01.2010, 13:51
1) To ,że jest totalny burdel to ja wiem i termin lipcowy dla mnie to s-f .
Niekoniecznie. Przecież prezydent nie podał,w którym roku lipiec to będzie. Więc spokojnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.01.2010, 16:21
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
gdzie ta przerwa?ja jej nie widze...mogłby ktos ja zaznaczyc na jakims zdjeciu
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.01.2010, 17:08
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
gdzie ta przerwa?ja jej nie widze...mogłby ktos ja zaznaczyc na jakims zdjeciu
proszę bardzo
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg krakow2_aktualny_1024.jpg (66,2 KB, 241 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.01.2010, 22:00
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...parkingow.html

Szkoda, że nadal nic w pobliżu stadionu, ale zawsze to coś, jeśli w niedalekiej okolicy te podziemne parkingi powstaną.

Tutaj parę innych informacji - http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ktualnoci.html
Ostatnio edytowane przez kot : 29.01.2010 o godz. 22:25.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Stary 29.01.2010, 23:08
http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2010-01-29

Mam tylko nadzieję, że nt. ostatniego zdjęcia wypowiedzą się osoby pewne swoich opinii,
a nie wywoła to lawiny, na kilka stron, obelg pod adresem osób zasłużonych dla tego obiektu...
Powód: TS
Ostatnio edytowane przez Grzesiek7 : 29.01.2010 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.01.2010, 01:10
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do kot: parking podziemny obok stadionu powinien być pod błoniami, a w centrum pod placem szczepańskim, matejki oraz innymi remontowanymi, ale konserwator sie nie zgodził... dobrze że nie było konserwatora w dawnych czasach bo dzisiaj mielibyśmy wszystko wysokości koscioła św. Wojciecha i mieszkalibyśmy w lepiankach...
Pod Hyde Parkiem funkcjonują parkingi podziemne i angielscy odnośnicy konserwatorów zabytków czy przyrody nie mieli z tym problemów. Niestety w Krakowie pod Błoniami obawiam się, że konserwator trawy na równi z konserwatorem kosiarek by się nawet sprzeciwili.
W ogóle to ciekawa jest instytucja konserwatora. Ostatnio powstał nawet etat konserwatora powierzchni płaskich, pod którym to pojęciem, mieści się praca sprzątaczki i jest to chyba jedyny łącznik konserwatorów angielskich z polskimi w ramach wyłącznie językowej poprawności politycznej czyli unijnej

Przepraszam za wtrącenie ironii nie na temat, ale nie mogłem się powstrzymać.

Ps. tutaj coś na temat rozstrzygnięć w sprawach IT np. w Gdańsku - http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...-w-gdasku.html
Ostatnio edytowane przez kot : 30.01.2010 o godz. 02:01.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 30.01.2010, 09:03
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do kot: parking podziemny obok stadionu powinien być pod błoniami, a w centrum pod placem szczepańskim,
nie wyobrażam sobie budowy parkingu na Placu Szczepańskim, przecież tam 1,5 roku kostkę brukową układali, a ten rezerwat przyrody z fontanną na środku dalej rzeźbią i końca nie widać....
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 30.01.2010, 11:38
Akurat co do parkingów w centrum mam inne zdanie. Żaden nie powinien znaleźć się w obrębie plant. Po cholerę nam samochody w centrum starego miasta? Natomiast dobrym miejscem jest placyk przed Gamchem Głównym Muzeum Narodowego. I tak jest tam parking. Ale dla nas najbardziej żywotnym miejscem byłoby jednak zbudowanie parkingu obok stadionu. I może w tym kierunku powinny iść naciski polityczne. Co do konserwatora. Może jednak lepiej, że konserwator istnieje, bo inaczej moglibyśmy mieć na rynku taką "perełkę" jak buda zwana dumnie Muzeum Powstania Wielkopolskiego (o ile dobrze pamiętam dobrze funkcję tego cudu architektury) na ryneczku u pyr.
Odpowiedz cytując
KamiK
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.01.2010, 15:03
Wam też obraz na kamerkach pokazuje 26.10.2009?
Pierwsza myśl po włączeniu obrazu "WTF? zdemontowali dach?"
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.01.2010, 15:09
Ten temat, to jedno wielkie s-f. Dlaczego? Wielkie dyskusje, kłótnie, fakty i mity, a i tak nic nie zrobicie ani ze stadionem, ani z terminem oddania do użytku. Przekrzykujecie się jeden przez drugiego, trzeci znowu jakieś plany konstrukcji znajduje i rozpoczyna wielką dyskusję. Rozumiem, że można gadać w ten sposób o czymś na co ma się wpływ, ale w tym temacie, prócz walki o dodatkowe pieniądze nie macie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów