The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2010, 14:52
TeeS88 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi jak to jest. Jaga ściąga króla strzelców ligi Białoruskiej, a My testujemy napadiora który w swojej całej zawodowej karierze nie strzelił tylu goli co on w jednym sezonie. Czy to przypadkiem nie powinno być na odwrót?
ten król strzelców to jakaś lipa pewnie, tym bardziej, że ten jego zespół spadł z I ligi ale nie zmienia to faktu, że podczas gdy Maciek S. jeździ oglądać Białorusinów i skrycie o nich marzy każdego wieczoru do poduszki taka Jaga po prostu sprowadza króla strzelców Białorusi.

całe szczęście, że sytuacja z obiecującej na burdel zmienia się nie tylko u nas, ale i u rywali:
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,74...c_Olszara.html
oni się chyba z głupim na rozum pozamieniali
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.01.2010, 15:06
Gdyby Issa Ba miał grać przez pół roku, to mam przeczucie, że mógłby się sprawdzić. Bardziej cenię graczy z dobrych lig zachodnich niż wybijające się talenty nawet z Bałkanów. Ale to tylko przeczucie. Poza tym nie ma pewności, że go zakontraktują
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.01.2010, 15:53
To wychodzi na to, że w miejsce Ćwielonga ściągniemy na ławkę zupełnie nikogo. Gdyby to jeszcze oznaczało, ze szansę dostanie Burliga, albo jakikolwiek inny zawodnik ME...
Cóż, przynajmniej Łobo może spać spokojnie, na rundę wiosenną ma abonament.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.01.2010, 16:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To wychodzi na to, że w miejsce Ćwielonga ściągniemy na ławkę zupełnie nikogo. Gdyby to jeszcze oznaczało, ze szansę dostanie Burliga, albo jakikolwiek inny zawodnik ME...
Cóż, przynajmniej Łobo może spać spokojnie, na rundę wiosenną ma abonament.
to już okienko się zamknęło? Kasandro?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.01.2010, 16:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
to już okienko się zamknęło? Kasandro?
Podobno nie będziemy już nikogo testować.
Ale nadzieja umiera ostatnia, jak widzę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.01.2010, 16:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Podobno nie będziemy już nikogo testować.
Ale nadzieja umiera ostatnia, jak widzę.
W Turcji Wolfy, W Turcji nie będziemy nikogo testować, bo zespół stamtąd wraca.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.01.2010, 16:36
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
To super. Mam nadzieję, że menadżerowie przysłali Skorży dużo DVD, żeby się w drodze nie nudził.
A ja już zaczynałem się bać, że jaja się skończyły.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.01.2010, 16:40
poczytajcie:
http://wislasoccer.com/news_item_112...=item&id=11225
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.01.2010, 16:44
Mi to wszystko wygląda raczej na to, że się zdecydowaliśmy na Nowaka.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.01.2010, 16:54
Daniel Alves napisał(a):Wyświetl post
Mi to wszystko wygląda raczej na to, że się zdecydowaliśmy na Nowaka.
Co wygląda?

Jak dla mnie w klubie nie ma takich pieniędzy by kupić Nowaka - chyba że Bełchatów z jakiś przyczyn sprzeda go tanio
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Valdinio1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 27.01.2010, 16:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Co wygląda?

Jak dla mnie w klubie nie ma takich pieniędzy by kupić Nowaka - chyba że Bełchatów z jakiś przyczyn sprzeda go tanio
Mają dziurę w budżecie i do tego Nowak to "szkło" więc dlatego mogą chcieć go sprzedać tanio

Ja myśle że zatrudnimy Punosevaca i Issa Ba no albo za Ba.. Nowaka ;P Ale wtedy bd tragedia ..
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.01.2010 o godz. 18:10.
Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 27.01.2010, 18:07
Nagły zwrot akcji?http://www.futbol.pl/artykul/74966.html
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.01.2010, 18:08
To by było wreszcie coś...ale można to wsadzić między bajki panowie Klasycznie w ostatniej chwili wyprzedzi nas amica albo Jagiellonia lub inny mniejszy klub.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.01.2010, 18:23
Sto razy bardziej wolę Janotę od Nowaka, ale też uważam, że to bardzo mało prawdopodobny transfer. Pewnie wszystko rozbije się o finanse albo jak wyżej wspomniano uprzedzi nas Lech lub Lechia. Przypominam sobie, że Janota wypowiadał się o transferze do tych drugich.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.01.2010, 18:37
Czytajcie co piszą, "czytamy na portalu goal.com, który powołuje się na polskie źródła" czyli ludzie z tego goal.com przeczytali gdzies info z przed tygodnia, że Wisła pytała o Janote i plota wróciła do Polski, mam nadzieje że się myle ;]
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.01.2010, 18:40
zbymak napisał(a):Wyświetl post
A wg. mnie nic nowego, Janota mówił coś o zainteresowaniu ze strony Wisły. Taki artykuł jakich wiele, konkretów zero ale szumu może narobi.

Co do sprawy z Nowakiem to nie wydaje mi się aby Wisła za niego była w stanie zapłacić 600tys. euro. W sytuacji kiedy wiadomo że z kasą krucho wydanie takiej kasy wydaje się nie realne. Zainteresowani może i nim jesteśmy ale tyle to raczej nie zaoferujemy.
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 27.01.2010, 18:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Co wygląda?

Możliwe że transakcja zostanie rozłożona na kilka rat.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2010, 18:44
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Zważywszy na fakt, że niedawno zakończyliśmy dwuletnią szopkę z bramkarzami oszałamiającym, iście szatańskim i wgniatającym konkurencję w fotel sprowadzeniem Juszczyka, faktycznie prawdopodobne, iż już żadnych testów więcej nie będzie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 27.01.2010, 18:55
Cos o testowanych http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...fer_Wisly.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.01.2010, 18:55
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zważywszy na fakt, że niedawno zakończyliśmy dwuletnią szopkę z bramkarzami oszałamiającym, iście szatańskim i wgniatającym konkurencję w fotel sprowadzeniem Juszczyka, faktycznie prawdopodobne, iż już żadnych testów więcej nie będzie.
Możesz silić się na złośliwości ale musisz przyznać, że nikt się tego nie spodziewał. Medialnie zamieszanie, testy dla zmyłki kolejnych zawodników, a w tle negocjacje z Juszczykiem.
I udało się. Nikt nam go nie podebrał. Nikt pewnie nawet nie próbował - to się nazywa konspiracja!
Od chwili, gdy skauci Skorży wypatrzyli go na Cyprze do momentu złożenia podpisu - niemal pełna blokada medialna. Najpierw nikt nie wiedział, później mało kto wierzył.
Jeżeli Ci testowani zawodnicy są tylko zasłoną dymną, to ja się boję myśleć kogo Edek z Csaplarem wypatrzyli. To prawda, że Kałużny wznowił karierę? Do tego podobno Dawidowski znów zaczął strzelać bramki...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.01.2010, 18:57
Co do Nowaka to GKS musi pójść na jakieś ustępstwa, po pierwsze to ostatnia szansa żeby go sprzedać za jakąkolwiek kwotę pieniężną bo jego kontrakt wygasa w czerwcu i gruncie rzeczy już może podpisać kontrakt z nowym klubem od lipca. Po drugie z tego co pamiętam to PGE ogranicza nakład finansowy w piłkarski klub GKS co za tym idzie włodarze klubu szukają oszczędności i sprzedają piłkarzy z wysokimi kontraktami...
Więc na pewno Wisła nie zapłaci 800 tys. euro, bo to kwota nierealna, GKS musi iść na jakieś ustępstwa bo stanie się to samo co z Gargułą, nie dostali ani złotówki.

W ogóle to na razie przymiarki są więc jeszcze nic pewnego. Trzeba też zastanowić się głębiej nad tym transferem, żeby to znowu nie okazał się drugi Tomasz Dawidowski bo wtedy kasa w błoto...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 27.01.2010, 19:02
ja bym z Nim podpisał kontrakt z jakimiś uwarunkowaniami dotyczącymi liczby występów
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 27.01.2010, 19:03
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Michał zawsze chciał grać w Wiśle(tzn. jeśli w Polsce to w Wiśle), jednak z tego co wiem, jeszcze kilka dni temu temat nie istniał...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 27.01.2010, 19:05
WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post
Co do Nowaka to GKS musi pójść na jakieś ustępstwa, po pierwsze to ostatnia szansa żeby go sprzedać za jakąkolwiek kwotę pieniężną bo jego kontrakt wygasa w czerwcu i gruncie rzeczy już może podpisać kontrakt z nowym klubem od lipca. Po drugie z tego co pamiętam to PGE ogranicza nakład finansowy w piłkarski klub GKS co za tym idzie włodarze klubu szukają oszczędności i sprzedają piłkarzy z wysokimi kontraktami...
Więc na pewno Wisła nie zapłaci 800 tys. euro, bo to kwota nierealna, GKS musi iść na jakieś ustępstwa bo stanie się to samo co z Gargułą, nie dostali ani złotówki.

W ogóle to na razie przymiarki są więc jeszcze nic pewnego. Trzeba też zastanowić się głębiej nad tym transferem, żeby to znowu nie okazał się drugi Tomasz Dawidowski bo wtedy kasa w błoto...
w tym problem ze jesli dobrze pamietam to nowakowi kontrakt konczy sie za rok, takze nie muszą sie spieszyc
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.01.2010, 19:13
Kamil napisał(a):Wyświetl post
w tym problem ze jesli dobrze pamietam to nowakowi kontrakt konczy sie za rok, takze nie muszą sie spieszyc
To znaczy, że za pół roku może podpisać kontrakt z kim będzie chciał, a wtedy zarobią jeszcze mniej. O ile nie złapie kontuzji, bo wtedy nie zarobią zgoła nic, a jeszcze będą musieli płacić za kontrakt i leczenie.
Ja myślę, że spróbują pchnąć go gdzieś na wschód, tam dać pół miliona za rezerwowego zawodnika to nie jest problem, to jest okazja. Inna rzecz, że jest raczej na to za słaby...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.01.2010, 19:54
Ba ,Punoszevac ,Poljak ...

moze to nie są ludzie z łapanki ale jeden o nieciekawje przeszlosci , drugi cos tam gral a jak na napastnika to raczej ilosc bramek slabiutka a trzeci to jak ma jakis kontakt to pewnie wiadomo jak to sie skonczy.

to nie sa zadne wzmocnia ,a nie napewno te o ktorych mowi Skorza .,to raczej ludzie ktorych ktos tam widzial a teraz ich sie sprawdza a noz będa cos grac,,..

znowu jak co roku to samo,to samo liczenie na cud,ta sama prowizorka ,balagan ,nic sie kupy nie trzyma..

a jak nie ma kasy to szkoda czasu na ten szrot lepiej brac ludzi z Mlodej i cwiczyc taktyke dzien i noc.

nawet lekarzy nie potrafimy zebrac bo--dalej niewiadomo co z Brozkiem ,powrot Boguskiego sie przedluza ,Sobol tez niewiadomo czy do konca sie wykuruje.czyli dalej zepol nie ma kregoslupa..
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.01.2010 o godz. 19:57.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.01.2010, 20:05
Szczerze- jeżeli sprowadzimy Nowaka, to ja odpowiedzialnych za ten transfer podałbym do sądu za celową niegospodarność. Nazywając rzeczy po imieniu- żeby próbować sprowadzić Nowaka trzeba być kretynem albo sabotażystą. Dawidowski, Gołoś, Garguła- to tylko przykłady z naszego podwórka na istnienie zawodników przewlekle kontuzjowanych. A przecież w Legii też jest podobnie- Grzelak, Szałachowski.

Co do Senegalczyka to ja jestem sceptycznie nastawiony. Chłop ma już 29 lat, ostatnio nie grał. Wersja na 2,5 roku w ogóle nie ma sensu- to blokowanie kadry starym, zagranicznym przeciętniakiem. Mamy już Sobolewskiego, Garguła też nie jest młody, ale na teraz to dobre rozwiązania. Na zapchajdziury mamy już Jirsaka, Diaza i Gołosia- trzeba szukać wariantu rozwojowego, a nie kupować kolejnego piłkarza, z którego już nic nie będzie. Wariant na pół roku też nie ma sensu. Faktycznie, na wiosnę pewni są tylko Jirsak z Diazem, ale Sobol i Gołoś też powinni zdążyć, do tego można przesunąć Marcelo do drugiej linii( aktualnie stoperów u nas dostatek), a przede wszystkim jestem za tym żeby ogrywać Mączyńskiego i Chrapka.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.01.2010, 20:09
A ja jestem za przejściem Nowaka z GKSu.

Przejdzie i nie będzie miał żadnej kontuzji do końca sezonu!
Jak się transfer uda, wszystko będzie ok, to jeszcze będzie wszyscy pisać, że byliście za jego przejściem itp
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.01.2010, 20:14
Chcialbym tak napisac, ale niestety zadnych powaznych wcmocnien nie bedzie.

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 27.01.2010, 20:27
Wywiad z Janotą http://www.futbol.pl/artykul/74984.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów