The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2010, 19:30
A jakim ustawieniem gra Barcelona? To jest 1-4-5-1 czy 1-4-3-3? Teoretycznie Messi i Henry to wysunięci skrzydłowi, ale w praktyce są oni napastnikami. Zapewne o to chodziło koledze martin_6
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.01.2010, 19:36
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A jakim ustawieniem gra Barcelona? To jest 1-4-5-1 czy 1-4-3-3? Teoretycznie Messi i Henry to wysunięci skrzydłowi, ale w praktyce są oni napastnikami. Zapewne o to chodziło koledze martin_6
jako sympatyk Barcelony stwierdzam, że Barcelona gra systemem 4-3-3. Messi i Henry to skrzydłowi napastnicy (często schodzący do środka- Messi to ogólnie ma ''wolną rekę'') na boisku, Xavi i Iniesta rozgrywają piłkę, a Toure lub Sergio ich zabezpieczają.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.01.2010, 20:07
GacekCCM napisał(a):Wyświetl post
Dla porównania - możesz grać 1-4-4-2, 1-4-3-1-2, 1-4-1-2-1-2, 1-4-2-2-2. Ale to nie znaczy, że czterech "nominalnych" pomocników zawsze tworzy 1-4-4-2.
Poniekąd. To już zależy, jak nazwiesz takie ustawienie, ale nazwa 4-4-2 w takim przypadku nie byłaby według mnie błędem.

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Tzn, że chcesz mi teraz wmówić, że Skorża tak naprawdę w tym meczu zagrał ustawieniem 4-3-3?! Że zawodnicy jak Małecki i Kirm pełnili rolę napastników, a Diaz, Ba i Jirsak rozgrywali piłkę? Jak to było z tym absurdem?
Wskaż mi fragment mojej wypowiedzi, w której tak napisałem!
Zresztą, nie oglądałem meczu, więc nie mam pojęcia, jak byli ustawieni skrzydłowi (Ty pewnie oglądałeś to wiesz )
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.01.2010, 23:11
W tym wszystki jedno mnie martwi brak w składzie Głowy Sobola i Boguskiego - znaczy nadal nie są w pełni sił. Boguś robi się coraz to bardziej szklany.
Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Od: 01.2006

Stary 26.01.2010, 23:16
Cytat:
Poniekąd. To już zależy, jak nazwiesz takie ustawienie, ale nazwa 4-4-2 w takim przypadku nie byłaby według mnie błędem.
No błagam. Oczywiście, że byłaby. 1-4-1-2-1-2 to nie jest 1-4-4-2. 1-4-3-3 to nie jest 1-4-5-1.
Jeśli nie wiesz = nie wypowiadaj się.
Wisła grała dziś 1-4-5-1, jak powyżej napisałem.
EoT, nie będę tu nikogo taktyki uczyć, to nie po to temat.

Są jakiekolwiek informacje na temat tego, kiedy Sobolewski/Głowacki/Boguski wrócą do treningów?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.01.2010, 23:18
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
W tym wszystki jedno mnie martwi brak w składzie Głowy Sobola i Boguskiego - znaczy nadal nie są w pełni sił. Boguś robi się coraz to bardziej szklany.
Też zwróciłem na to uwagę.
Tu chyba nie ma przypadku...

Dodając do tej "kolekcji" Gargułę, Singlara i Brożka wychodzi nam ponad połowa potencjalnej wyjściowej jednenastki lecząca się zamiast trenować! Paranoja, że niektórzy jeszcze marzą o Nowaku...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.01.2010, 23:42
felipe napisał(a):Wyświetl post
Też zwróciłem na to uwagę.
Tu chyba nie ma przypadku...

Dodając do tej "kolekcji" Gargułę, Singlara i Brożka wychodzi nam ponad połowa potencjalnej wyjściowej jednenastki lecząca się zamiast trenować! Paranoja, że niektórzy jeszcze marzą o Nowaku...

No niby racja ale jest jeszce miesiac do ligi a przeciez oni jada na jeszce jedno zgrupowanie.

Sobol ,GLowa i Boguski -oni pewnie niedlugo zaczna normalnie trenowac ,gorzej z Brozkiem ktory musi byc w rytmie ,bo jelsi nie to ciezko mu tak od kopa wejsc w gre.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.01.2010, 01:44
Patrząc na skrót, to to co robił dziś Marcel woła o pomstę do nieba Mam nadzieję, że to jakaś jednodniowa niedyspozycja ...

Za to wolny Kirma i minięcie rywali na skrzydle bardzo zacne. No i tak jak pisali - parę napawdę dobrych interwencji Mario.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 27.01.2010, 07:58
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na skrót, to to co robił dziś Marcel woła o pomstę do nieba Mam nadzieję, że to jakaś jednodniowa niedyspozycja ...

Za to wolny Kirma i minięcie rywali na skrzydle bardzo zacne. No i tak jak pisali - parę napawdę dobrych interwencji Mario.
Na weszlo.com jest skrót ,Pawełek każdy strzał czy lekki czy silny odbijał przed siebie i tak po dobitce padła bramka na 3-0
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 27.01.2010, 08:20
Wie ktoś może czy będzie możliwość zobaczenia meczu z MFK Rużomberok ?
KOPER
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.01.2010, 08:46
Po filmiku na weszło ( http://www.weszlo.com/news/4404 ) widać jak pięknie oficjalna manipuluje opisami i skrótami i co bardziej niewygodne fakty ucina. W relacji jest podane wszystko oprócz tego, ze Pawełek fantastycznie podał piłkę pod nogi gościowi z Szachtara, ale co tam się czepiać to taki mały szczegół. Niestety po filmiku z drugiego obozu wszystko wyszło na jaw.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.01.2010, 09:06
Ale nie zmienia to faktu, że wyszedł, złapał piłkę, a ta została mu wykopana z rąk...czyli de facto naprawił swój bład, tylko sędzia nie zauważył EWIDENTNEGO faulu na nim.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
raddar
Junior Member

Od: 12.2002

Stary 27.01.2010, 09:09
Skrót nagrywany przez ekipe Szachtara pokazuje pełny obraz trzeciej bramki.Pawełek w pełni winny. Szkoda że na oficjalnej stronie naszego klubu zaczyna sie jakaś dziwna cenzura.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 27.01.2010, 09:23
http://www.youtube.com/watch?v=auyIf97vlEE oglądając ten skrót to nasi obrońcy zagrali gorzej niz katastrofalnie i to oni zawiedli przy wszystkich bramkach
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2010, 09:55
massoud napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=auyIf97vlEE oglądając ten skrót to nasi obrońcy zagrali gorzej niz katastrofalnie i to oni zawiedli przy wszystkich bramkach
na tle Szachtara co kupuje zawodników za miliony euro to i tak nie było najgożej.To troche inna bajka, nie nasz rozmiar kapelusza.Tym bardziej że Szachtar wystawił pierwszy skład.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 27.01.2010, 10:09
Może dajmy już spokój Pawełkowi. Nie jestem jego fanem, bo uważam, że w Wiśle powinien być lepszy bramkarz. Tym nie mniej facet był po ciężkiej podróży, zmianie stref czasowych itd. Po drugie znaczny procent winy spada na trenera bramkarzy, który najwyraźniej nie radzi sobie ani z oceną, ani eliminacją błędów Mariusza. Teraz jest nowy trener dajmy więc i jemu i Pawełkowi szansę. Może będzie chociaż trochę lepiej. Ponadto jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. My w takiej właśnie sytuacji jesteśmy obecnie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.01.2010, 10:15
raddar napisał(a):Wyświetl post
Skrót nagrywany przez ekipe Szachtara pokazuje pełny obraz trzeciej bramki.Pawełek w pełni winny. Szkoda że na oficjalnej stronie naszego klubu zaczyna sie jakaś dziwna cenzura.
Tak coś czułem że te tekstowe peany na cześć Pawełka nie do końca są prawdziwe - 3 gol - 'klasyka' ,gdzie i tak Mariusz bronił nieźle.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.01.2010, 10:26
Kowalski , "... dajmy Pawełkowi szanse ... "Wierzysz w cuda ? , nie oszukuj się . Pawełek jest bardzo przeciętnym bramkarzem , żeby nie powiedzieć słabiutkim . Wie to cała Polska . Stoi w bramce tylko dla tego że u nas cieniutko z kasą na transfery , czego dowodem min. jazdy z Morettim czy Nurkowiciem no i powrót Juhy.
Oprócz niego kaszanę zagrała cała obrona , włącznie z Brazylijczykami.

Gdzie te czasy kiedy ze wschodu całymi pociągami zwozili do Polski ruskojęzycznych kopaczy
Gdzie jest dziś ich poziom a gdzie nasz ? Żal.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.01.2010, 10:27
AYALA napisał(a):Wyświetl post
na tle Szachtara co kupuje zawodników za miliony euro to i tak nie było najgożej.To troche inna bajka, nie nasz rozmiar kapelusza.Tym bardziej że Szachtar wystawił pierwszy skład.
Ale nasi obrońcy w tym meczu grali wyjątkowo jakby ospale, mało zdecydowanie. W zamieszaniach w polu karnym jakby się bali wpaść i wybić tą piłkę a po takich zamieszaniach wpadły wszystkie bramki.
Mariuszek wiadomo ze to nie jest Bufon i nie broni fenomenalnie ale w tym meczu akurat fajnie bronił i jak napisał kolega wyżej cieszmy sie z tego co mamy.
Trochę się zmartwiłem tą 200% sytuacja Punoszevaca, ale liczę ze to wypadek przy pracy jaki się najlepszym zdarza.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2010, 10:33
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Lepiej poczekać niech się wyleczą na drugi obóz niż potem płakać,tak jak było z gułą.Mnie martwi kontuzja Brozka ja nie wiem, leczą go chyba już pół roku i wyleczyć nie mogą.

a tak przy okazji trzeba zapamiętać tych panów

Ostatnio edytowane przez brylant17 : 27.01.2010 o godz. 10:38.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 27.01.2010, 10:48
yogul napisał(a):Wyświetl post
Mariuszek wiadomo ze to nie jest Bufon i nie broni fenomenalnie ale w tym meczu akurat fajnie bronił i jak napisał kolega wyżej cieszmy sie z tego co mamy.
Co z tego, że pare piłek wczoraj odbił (podkreślam, bo z łapaniem gorzej...), skoro zaraz sam podarował rywalowi bramkę?
Pawełek póki co w tym roku zaczął od średniej 1 babol na 1 mecz...Oba babole kończyły się golami dla rywala... Czy to jest normalne? Czy normalne, że tak słaby bramkarz nie ma w ogóle powodów do obaw o swoją pozycję? Tak, to jest normalne, ale, z całym szacunkiem, w Górniku Łęczna czy innej Flocie Świnoujście. Nie w drużynie Mistrza Polski.

"Cieszmy się z tego co mamy".
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Stary 27.01.2010, 10:53
Strasznie szkoda niewykorzystanej "setki" Serba. Musi to strzelać.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.01.2010, 11:09
cieszmy się z tego co mamy bo niestety ale taki skład bramkarski będziemy mieć bez żadnych zmian do czerwca i nasze płakanie na forum nic nie zmieni.
Może pora szukać pozytywnych stron Mariuszka? Może jest dobrym wędkarzem czy cos?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.01.2010, 11:10
Z Pawelkiem jest ten klopot, ze facet gra niezle, wg niektorych nawet dobrze w danym meczu, a okazuje sie ze wynik brzmi 0:3. I w tym tkwi problem. Nie wiem czy to pech czy co.
"Udany wystep Pawelka popsuly nieco 4 nieudane interwencje obroncow i mecz zakonczyl sie wynikiem 0:4".

Bramkarz dobry od slabego rozni sie tym ze potrafi druzynie uratowac mecz.
Pawelek NIGDY nie uratowal Wisle meczu.
Wybitnie tez nie zawall gwoli prawdy.

Dolha ratowal mecze, bronil jak w transie. A taki Trabalik wpuszcal wszystko co lecialo w nasza strone.
Pawelek to wlasnie poziom Trabalika, a teraz dodatkowo szkolil go bedzie koles, ktory w zyciu bronil strzaly listonosza i piekarza.

mariusz sie nie rozwinal ani o jote. Jest tak beznadziejnie nijaki, ze az strach.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.01.2010, 11:16
Niby nie ma się co podniecać 2 akcjami
w skrócie kilkuminutowym
ale cieszy to co Kirm pokazał
Mam nadzieję, że w końcu sie zaaklimatyzuje, poczuje pewnie w drużynie i
zacznie grać na miare mozliwośc a te ma 1 poziom ponad reszte ofensywnych zawodników
A o Pawełku wszystko już zostało powiedziane i napisane,
zupełnie nie rozumiem po co sie powtarzacie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.01.2010, 11:17
yogul napisał(a):Wyświetl post
cieszmy się z tego co mamy bo niestety ale taki skład bramkarski będziemy mieć bez żadnych zmian do czerwca i nasze płakanie na forum nic nie zmieni.
Może pora szukać pozytywnych stron Mariuszka? Może jest dobrym wędkarzem czy cos?
ma podejście do piesków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 27.01.2010, 11:25
Po pierwsze nie mam złudzeń. Wszyscy wiedzą jaki jest Pawełek. Ale "jadąc" po nim na forum nie zrobimy z niego lepszego bramkarza. Chyba, że się mylę? Już tysiąc pięćset razy napisano tutaj jaki to z Mariusza fatalny bramkarz. Pełna zgoda, tylko po co to międlić. Po co się biczować? Jak jedna czy dwie osoby po "babolu" napiszą o tym to chyba wystarczyć.
7 Kotów dla mnie Trabalik był jednak gorszym bramkarzem niż Mario. A że dotąd Pawełek nie wybronił nam żadnego ważnego meczu to pełna zgoda. Tylko co z tego? Czy kupimy Buffona? Nie. Nie kupimy na tę pozycję do lata nikogo. Czemu się więc żołądkować? Pozostawmy sobie trochę żółci na Legię, Lecha, Pasiaków i ewentualną utratę Mistrzostwa. Trzeba dozować emocje, inaczej nie widać różnicy przy prawdziwej tragedii.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 27.01.2010, 11:48
GacekCCM napisał(a):Wyświetl post
No błagam. Oczywiście, że byłaby. 1-4-1-2-1-2 to nie jest 1-4-4-2. 1-4-3-3 to nie jest 1-4-5-1.
Jeśli nie wiesz = nie wypowiadaj się.
Wisła grała dziś 1-4-5-1, jak powyżej napisałem.
EoT, nie będę tu nikogo taktyki uczyć, to nie po to temat.
Widzę, że mamy na forum eksperta od spraw taktycznych. Zapalony gracz w FMa? Czy masz licencję trenerską, że czujesz się zobligowany do pouczania innych?

Wróciłem tylko uwagę, że 4-5-1 i 4-3-3 mają z sobą bardzo dużo wspólnego i niekiedy trudno jednoznacznie ustalić, w jakim dokładnie ustawieniu gra drużyna. W rzeczywistości nie jest tak jak w FMie, że ustawiasz gdzieś zawodnika i on tam siedzi. Wystarczy, że skrzydłowi pójdą do przodu i już jest 4-3-3, jak się cofną, to mamy 4-5-1. Liczba nominalnych napastników nie świadczy o ofensywności taktyki .

Zresztą, kwestia nazewnictwa nie jest dla mnie sprawą, o który można by wszczynać awantury, więc EOT z mojej strony również...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
*19focus06*
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 27.01.2010, 11:50
To będzie runda Pawełka!!! Myślę, że takiej szansy jaką dostał ponownie ( w postaci braku konkurencji ) Mariusz skorzysta i pokaże ,że wart jest zaufania ( mam taką nadzieję ). Pisanie na forum ,że jest słaby itp na pewno mu nie pomoże ,a wręcz przeciwnie. Nie mamy innego wyjścia tylko pomagać mu w każdym meczu dopingiem, a dojdziemy razem do kolejnego mistrzostwa Polski.
"Wierność jest istotą honoru" Friedrich Schegel (1772 - 1829)
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.01.2010, 11:53
Moje jedno zdanie Cieszy,że Cleber kapitanem : )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów