The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2010, 19:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
no własnie o to chodzi. W preprepre gra sie z ciotami, wiec zwyciestwo 1-0 i remis 1-1 byłoby z jakims Lichtensteinem co najmniej żenujące.
Ja tak tylko z ciekawosci czy podobne wyniki z Levadia uwazasz za zenue czy za wpadke?

szprotson napisał(a):Wyświetl post
No dobrze, ale co ma z nimi zrobic. Wywalic i grać juniorami?
S bierze calkiem przyzwoite pieniadze dzieki temu jakie stanwisko piastuje wiec mozna wymagac blyskotliwych decyzji, skoro nic (lub prawie nic) sie nie dzieje to moze Maciej nie potrafi, nie umie albo brakuje mu farta - hmm moze sie chlop nienadaje.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 25.01.2010 o godz. 19:15.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.01.2010, 19:12
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
S obecnie jest trenerem managerem i jesli po 2 latach czy 2,5 pobytu w Wisle odkryl ze niektorzy nie nadaja sie do gry w 'ekstraklasie' (dziwne ze nie wnioskowal o ich wczesniejsze wytransferowanie) to moze wypadaloby cos z tym zrobic.
2 MP świadczą o tym, że raczej większość nadaje się do gry w ekstraklasie, a chyba mówiliśmy o pucharach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.01.2010, 19:15
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja tak tylko z ciekawosci czy podobne wyniki z Levadia uwazasz za zenue czy za wpadke?
Oczywiscie ze za żenujące.
Wpadka byla by porażka 5-4 i remis 4-4 po 9 super golach Estonczyków, badz naszej grze w 8 po 3 czerwonych dla obrońcow i bramkarza.
Wpadka jest coś przypadkowego, niefartownego.
A my przegraliśmy bo chuja graliśmy. A w piłce nożnej grasz tyle na ile przeciwnik pozwala
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
2 MP świadczą o tym, że raczej większość nadaje się do gry w ekstraklasie, a chyba mówiliśmy o pucharach.
ja uważam że Skorża wyciagnął u nich ich to co potrafia, powiedzmy że na maksa i dlatego mistrzostwo/a
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.01.2010, 19:27
Co do umiejetnosci to chyba Maciek sie wypowiadal.

To nie ten temat Panowie dajcie juz spokoj, bo nam sypna banami.

@mod
prosze przeniesc ostatnie pare postow do tematu o Macieju S.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 25.01.2010 o godz. 19:44.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.01.2010, 19:30
A ja wam powiem że byłem wielkim zwolennikiem Macka ale to co on wyprawia ostatnio sprawilo ze nie bede plakal jesli go zwolnia, stawianie na lobodzinskiego to jest dla mnie nieporozumienie ( nawet jesli to gora kazala mu stawiac na niego to on chyba ma swoje jaja ? Smuda nie dalby sobie w kasze dmuchac), dla mnie najwieksza tragedia jaka nastapila w klubie Wisła Kraków to zwolnienie Pana Bednarza, wielu z was bardzo mocno na niego narzekało ale on za tanie pieniądze sprowadził naprawdę dobrych zawodników.... i według mnie był on w najmniejszym stopniu winien porażki z estonczykami....

Im szybciej dojdziecie do tego ze Skorza boi sie zaryzykowac i dba tylko o swoje siano tym szybciej zaczniemy sie martwic kto powinien go zastapic.

Pozbylismy sie Cwielonga, sprowadzilismy Juszczyka, niema cantoro zara niebedzie Jopa (tak !! wole jopa niz nikogo), ciagle kontuzje gaguly, brozka, co mecz niemamy 18 meczowej... czyja to wina!! Ja sie pytam czyja!! Zarząd do dymisji a jak niema siana to niech Cupiał oddaje klub komuś kto będzie chciał a nie tyłko wymagał. I niech nie liczy że odzyska całość sumy bo Wisła 100 mln byla warta za czasów Franka i Macka gdy w pomocy biegal Szymkowiak z Uche.... niekompetencje w zarzadzaniu niszczą nasz klub i albo się coś zmieni albo możemy zacząć płakać :(!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.01.2010, 20:00
Ochłońcie trochę koledzy. Ja powiem szczerze, że miałem w całym tym Wiślackim bramkarskim tyglu, dosyć tego Nurkovica i jego poszukiwań klubu. Tym bardziej, jeśli Legia go oleje, nawet za darmo już bym go nie przyjął do Wisły. Pamiętam jego zachowanie podczas letnich sparingów, gdzie zdziwiło mnie, że wydzierał się na obrońców Wisły na dzień dobry. Wtedy sobie pomyślałem, że takich samozwańczych " kapitanów" drużyny bym nie chciał w Wiśle. Jeden to Kowalewski, skłócony z każdym swoim klubem, drugi to Kasprzik z przeszłością i jak sam mówił trudnym charakterem. Obydwaj nigdzie nie zagrzali ostatnio miejsca a Nurkovic mi ich właśnie przypominał i jakoś mi nie pasował. Nikt go jakoś nie chciał podnieść z tego Travnika, więc zobaczymy w praniu, co za kozak z niego. Już jeden zaliczył z Wisłą lekcję życia i do dziś dochodzi do siebie w Rumunii i jak Nurkovic trafi do Legii, nie będę miał nic przeciwko powtórce z rozrywki a`la Rumun.

Swoją drogą, mam nadzieję, że do końca rundy znajdziemy jednak godnego rywalizacji z Pawełkiem bramkarza, gdyż jest to niezbędny Wiśle transfer na równi z piłkarzami ofensywnymi i wbrew wszystkiemu, życzę Pawełkowi jeszcze większego progresu w rozwoju formy, niż dokonał ostatnio w Wiśle, co chcę podkreślić.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.01.2010 o godz. 20:23.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2010, 20:19
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak Kaspsik przechodzil do Lecha to tez byly lamety ze taki zajebisty zawodnik nam z przed nosa uciekl do Wielkopolski.
Tyle, ze w tym wypadku Nurkovicia chciał Skorża, więc jeżeli okaże się kołkiem, to będzie to o naszym menago bardzo źle świadczyło.
Poza tym umówmy się - i Kapsrzik, i Nurković lepsi od Juszczyka raczej są, więc wybronienie Skorży w tej jest niemożliwe. Powiedzmy to sobie otwarcie - przy tym transferze skompromitował się on jako menedżer, skompromitował się też jego (były) trener bramkarzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2010 o godz. 20:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.01.2010, 20:21
Cytat:
"Nie wiem dlaczego nie gram w Wiśle. Byłem 20 dni na testach w tym klubie, zagrałem trzy sparingi, a potem coś nie wyszło. Chyba chodziło o to, że nie było możliwości podpisania umowy. Czy poszło o pieniądze? Naprawdę nie wiem" - mówi zawodnik.

"Legia to bardzo dobry klub, który zawsze ma ambicje być najlepszym. Nie wiem czy Wisła jest obecnie lepsza od Legii. Jestem tu dopiero pierwszy dzień, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć na ten temat. Z zawodników występujących w polskiej lidze znam Jasmina Buricia i Semira Stilicia z Lecha Poznań" - dodaje.

"Miałem telefony z innych klubów, ale nie chcę wymieniać ich nazw, bo teraz jestem testowany przez warszawski klub i tylko to się liczy. Nie wiem jak długo zostanę na testach, ponieważ nie miałem jeszcze czasu porozmawiać z trenerami, ale myślę, że około 5 dni. Legia będzie musiała za mnie zapłacić, ale jeśli będę się dobrze spisywał, nie powinno to stanowić problemu" - wyjaśnia piłkarz. "Trener Dowhań, z którym trenuję, to świetny fachowiec, który wyszkolił wielu znakomitych bramkarzy" - uważa Nurković
Tyle Nurković na zgrupowaniu. Z tego co sie orientuje jest to wypowiedz bezposrednio dla legialive, a nie wymysly Błońskiego albo cos zasłyszanego na bazarze dla PS.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.01.2010, 20:31
raindog napisał(a):Wyświetl post
Co do transferów, to jak sprawdził się Maciek Skorża, możemy oceniać dopiero po tym okienku transferowym - a raczej podczas rundy wiosennej.. Radziłbym się teraz zbytnio nie podniecać wszelkimi zmianami. Ważne, żeby było tyle samo transferów do klubu, co z klubu. Odeszli Cebanu, Ćwielong i Cantoro - przyszli Juszczyk, Mączyński, Leszczaki i Kowalski - przydałoby się jeszcze dwóch, trzech zawodników, gdyż runda jesienna pokazała, iż mamy wąską kadrę. Więcej nie oczekuję - stoję twardo na ziemi i wiem, że kasa klubowa świeci pustkami. Można się czepiać co do profesjonalizmu Wisły, ale jakimś cudem reszta tych "super profesjonalnych polskich klubów" jak razie jest pod nami.
widzę to identycznie, dodam tylko że Sobol i Głowa wracają i jesli będa zdrowi - kadra na wiosnę powinna gwarantowac skuteczną walkę o kolejny tytuł
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.01.2010, 20:32
Mam prosbe do wszystkich narzekajacych na Cupiala i domagajacych sie zeby oddal/sprzedal itp. nasz klub - zastanowcie sie co piszecie, ja wiem ze Wam sie wydaje ze Wisla zawsze byla wielka, ale nie nie byla i tak gralismy w drugiej lidze i pilkarze nie chceili grac w Wisle a kazdy wybijajacy sie pilkarz byl sprzedawany. Gdyby nie Cupial to Wisla w najlepszym wypadku byla by taka Odra czy Ruchem, w najgorszym pewnie spotkalby ja los niewiele lepszy od Hutnika. Zreszta nawet jesli by Cupial chcial sprzedac klub to w Malopolsce nie ma biznesmena z takim zapleczem biznesowym wiec najpewniej trafilibysmy w rece jakiegos Bekdasa, Ptaka ktory koniecznie chcialby w zamian za to postawic hipermarket np. na bloniach.

Co do Nurkovica to dla mnie nie ma tematu - podpisalismy z Juszczykiem i mamy dwoch bramkarzy na ta runde. Ciekaw jestem natomiast czy zjawia sie w koncu jacys lewi obroncy i czy ci testowni napastnicy o ktorych wspominal Skorza to wlasnie mial byc tylko ten serb czy ktos jeszcze przyjedzie na testy
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.01.2010, 20:36
Jeśli , co jest bardzo prawdopodobne z uwagi na jego przeszłość Legijną, Kazimierski obecnie zapytany przez Legię, wydał Legii pozytywną opinię o Nurkovicu i ta się nim zainteresowała, to polecam Skorży i klubowi spojrzenie prawdzie w oczy czyli Kazimierskiemu, jeśli Nurkovic na koniec wyląduje w Legii i się sprawdzi a Kazimierski latem sprzeciwił się Skorży i Bednarzowi aby go zakontraktować do Wisły ? Prawdą niepodważalną jest, że Kazimierski zostawił po sobie w Wiśle, wyłącznie spaloną ziemię baramkarską i to dzięki jego fochom jesteśmy słynni z niekończących się poszukiwań bramkarzy i jeśli nawet nie doradzał teraz Legii w sprawie Nurkovica a ten w Legii się sprawdzi, to tym bardziej należy negatwnie ocenić pracę Kazimierskiego w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.01.2010 o godz. 20:45.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2010, 20:48
kot napisał(a):Wyświetl post
Jeśli , co jest bardzo prawdopodobne z uwagi na jego przeszłość Legijną, Kazimierski obecnie zapytany przez Legię, wydał Legii pozytywną opinię o Nurkovicu i ta się nim zainteresowała, to polecam Skorży i klubowi spojrzenie prawdzie w oczy czyli Kazimierskiemu, jeśli Nurkovic na koniec wyląduje w Legii i się sprawdzi a Kazimierski latem sprzeciwił się Bednarzowi aby go zakontraktować do Wisły ? Prawdą niepodważalną jest, że Kazimierski zostawił po sobie w Wiśle, wyłącznie spaloną ziemię baramkarską i to dzięki jego fochom jesteśmy słynni z niekończących się poszukiwań bramkarzy.
Może już nie twórz historii spiskowych - co Legii po opinii Kazimierskiego, który jest marnym trenerem bramkarzy, skoro mają Dowhania? Serio...
Co najwyżej można by uznać, że te wszystkie cyrki ze skreślaniem bramkarzy to była gra na zwolnienie Bednarza, ale:
a) wtedy to Skorża byłby rozgrywającym
i przede wszystkim:
b) jest to mocno naciągane.

Faktem jest, że Kazimierski zostawił po sobie spaloną ziemię, ale czy zrobił to celowo wespół ze Skorżą, czy jest to wynik ich kompromitującej niekompetencji - tego się już nie dowiemy.
To, że potrafiliśmy skreślać po jednym sparingu bramkarzy, których podobno obserwowaliśmy przez pół roku jest na pewno dziwny, niemniej ruchy na innych pozycjach (skreślenie Dudu, bo ma wracać Niedzielan, dla którego później brak miejsca i jest zastępowany Ćwielongiem, którego pozbywamy się po półroczu) nie wskazują na żadną teorię spiskową.
Tak, nasz pion sportowy jest po prostu żenująco słaby.
CBDO.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 25.01.2010, 20:55
Jakieś tam środki transferowe po Ćwielongu i Cantoro mamy, na pewno zostaną one wykorzystane. Co prawda bramkarz to paląca potrzeba, ale wyłącznie lepszy od Pawełka, a nie na ławkę.

Prawdopodobnie władze uznały, że kupowanie bramkarza, który nie gwarantuje, że będzie lepszy od Mariusza mija się z celem i odpuściły - ich prawo.

Ja mam cichą nadzieję, że klub szykuje nam w związku z obsadą bramki podobną niespodziankę jak Kirm latem, którego temat pozyskania był dość długo skrzętnie skrywany. Ale znając historię naszych perypetii bramkarskich...

A tak btw. nie zachowujmy się jak kibice Legii czy Amiki, ale patrzmy tylko na siebie. Niech sobie kupują i testują "naszych" zawodników, na zdrowie, niech leczą kompleksy. My nie musimy się na nikogo oglądać.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.01.2010, 20:57
Mi sie wydaje, ze po prosto Skorza mogl chciec, a kto inny podejmowal decyzje czy zaakceptowac kontrakt indywidualny. Ale jesli prawda jest, ze Nurkovic wydrukowal fax i potraktowal to jako przetarg o lepsze warunki w innym klubie ( mysle o Legii ) to czy bysmy go chcieli, czy nie pojdzie tam, gdzie mu wiecej zaplaca.

Co do Juszczyka to zgodze sie z przyslowiem : " lepszy wrobel w garsci, niz kanarek na dachu". Woleli go miec w obwodzie niz zostac z Kurto lub Jarosinskim.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
lysy_83
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 25.01.2010, 21:04
Zawsze w każdym okienku transferowym jest taka sama sytuacja, najlepsze jest to że jedni są pełni wiary, ba nawet są przekonani że kogoś dobrego kupimy, a inni sami sceptycy wszystko jest źle itd. kiedyś też tak się zachowywałem ale w końcu zrozumiałem to jest polska liga i w tym momencie się cieszę że możemy zdobyć mistrza Polski, a z tym składem powinniśmy sobie poradzić, a wielkie transfery będą pozostaną w strefie marzeń i niech każdy to sobie uświadomi!!!
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.01.2010, 21:10
Cytat:
Co do Juszczyka to zgodze sie z przyslowiem : " lepszy wrobel w garsci, niz kanarek na dachu". Woleli go miec w obwodzie niz zostac z Kurto lub Jarosinskim.
Ale on już miał swoją szanse w Wiśle i jej nie wykorzystał. Uważam, że lepszym rozwiązaniem jest, aby ogrywał się Kurto niż grać Juszczykiem (W czasie jakieś kontuzji Pawełka, lub PP), który popełnia błąd za błędem. W Lechu czy Legii nie boją się postawić na młodych piłkarzy. Tylko u Nas jest ten strach.

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 25.01.2010, 21:18
kadziolek1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale on już miał swoją szanse w Wiśle i jej nie wykorzystał. Uważam, że lepszym rozwiązaniem jest, aby ogrywał się Kurto niż grać Juszczykiem (W czasie jakieś kontuzji Pawełka, lub PP), który popełnia błąd za błędem. W Lechu czy Legii nie boją się postawić na młodych piłkarzy. Tylko u Nas jest ten strach.
Oczywiscie, ze tak i wedlug mnie nie sprawdzil sie. Zreszta gdyby sie sprawdzil tak latwo by sie go nie pozbyto. Dla mnie transfer bez sensu, ale widocznie z tych bramkarzy, co byli przymierzani do Wisly nic nie wyszlo. I zostal Juszczyk, choc tez wolalbym wstawic do bramki Kurto. W koncu gosc powolywany do reprezentacji mlodziezowych.

Ale my mozemy tylko pogdybac, a i tak przez pol roku bedziemy ogladac rywalizacje o nr 1 w bramce miedzy Pawelkiem a Juszczykiem. A i tak wiadomo kto z tej pary wyjdzie zwyciesko.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.01.2010, 21:23
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Mi sie wydaje, ze po prosto Skorza mogl chciec, a kto inny podejmowal decyzje czy zaakceptowac kontrakt indywidualny. Ale jesli prawda jest, ze Nurkovic wydrukowal fax i potraktowal to jako przetarg o lepsze warunki w innym klubie ( mysle o Legii ) to czy bysmy go chcieli, czy nie pojdzie tam, gdzie mu wiecej zaplaca.

Juszczyk az tak tragiczny nie jest, prawdopodobienstwo ze zagra choc w jednym meczu zest bliskie zeru- chyba ze kontuzja Pawelka, drogi nie jest, kontrakt ma na pol roku wiec nie ma co rwac wlosow z glowy.

Skorza powiedzial ze w pierwszej czesci okienka nie beda szalec bo nikogo wartosciowego za male pieniadze bedzie trudno pozyskac. Moga testowac i ogladac nawet 100 zawodnikow a przy koncu okienka moze sie trafic jakas perelka bo na taki brylant jak Marcello to bym nie liczyl.
Tak bylo w tamtym okienku, ilez to bylo placzu po Bozoku(czy jak mu tam nie pamietam) ze taki zajebisty a przyszedl Kirm kilka miesiecy po tym klient ten podpisuje kontrakt z Arka Gdynia, wiec chyba taki dobry nie byl.
,
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.01.2010, 21:53
Jeśli jest tak,że Skorża chce danego piłkarza a klub mu na to nie pozwala... to dziwna sprawa. Jeśli ten proceder ma miejsce już od jakiegoś czasu, to jeszcze dziwniejsza sprawa. Byłby to kolejny znak,że Skorża jest tutaj do wiosny. Lub, a tego wykluczyć nie można, facet nie ma na tyle charyzmy aby głośno zaprotestować przeciw takiemu stanowi rzeczy. Normalnie trener podaje się do dymisji,podając powód. Jeśli ma mabicje i pochodne.....

Tak czy siak, wolałbym aby Skorża nie robił żadnych transferów. Nie wydaje mi się aby potrafił kogoś nie szrotowatego sprowadzić. Im mniejszy wkład tego gościa w nasz klub tym lepiej dla nas.

Co do Nurkovica. Nie wiem czy dobry jest czy nie. Klub powienien jednak wydać oświadczenie,że gość za słaby,za drogi,za gruby,za chudy. Cokolwiek,po każdym teście. Bo pomijając fakt,że może kogoś dobrego wypuściliśmy to zwyczajnie zachowujemy się jak amatorski klub.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.01.2010, 22:30
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli jest tak,że Skorża chce danego piłkarza a klub mu na to nie pozwala... to dziwna sprawa.
To w ogóle jest baardzo dziwna sprawa.Oczywistym jest RN która zajmuje się m.in finansami klubu nie jest w żadnym razie organem kompetentnym do oceny czy dany zawodnik wart jest ceny\kontraktu, tylko do oceny czy klub stać na dany transfer czy nie.

Tak więc oczywistym też powinno być że Skorża zna aktualną sytuacje finansową i wie na ile i na kogo może sobie pozwolić - Absurdem by było by latał z każdym grajkiem do RN prosząc o zgodę i jeszcze większym absurdem by było gdyby RN(chyba na podstawie rzutu monetą bądź nastroju), taką zgodę wydawała bądź nie.

Jeszcze większym absurdem by było gdyby Skorża sprowadzał na testy zawodników którzy są po za zasięgiem klubu. Np sprawa Nurkovica z przed pół roku musi dziwić - jak siedział tu 3 tygodnie to kwestie finansowe musiały być uzgodnione, więc wychodzi na to że Kazimierski namówił Skorże by ten z niego zrezygnował.
Jeśli jednak sprowadzono kolesia, testowano go, poklepywano po plecach a po 3 tygodniach okazało się że nie ma kasy na niego,bądź też RN rzuciła sobie monetą i stwierdziła - pieniądze są ale nie na niego - to tu już mamy doczynienia z farsą jakiej próżno gdzie indziej szukać.

Kompetencje w klubie muszą być ustalone bo inaczej to robi się z niego burdel - JA mam nadzieje że w tym chociaż jakoś u nas jest a nie jest tak jak w starej piosence że - 'Rosną w Polsce domy z czerwoniutkiej cegły, domy wznosi piekarz bo w tej pracy biegły'
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.01.2010, 22:31
Jeśli jest tak,że Skorża chce danego piłkarza a klub mu na to nie pozwala... to dziwna sprawa. Jeśli ten proceder ma miejsce już od jakiegoś czasu, to jeszcze dziwniejsza sprawa. Byłby to kolejny znak,że Skorża jest tutaj do wiosny. Lub, a tego wykluczyć nie można, facet nie ma na tyle charyzmy aby głośno zaprotestować przeciw takiemu stanowi rzeczy. Normalnie trener podaje się do dymisji,podając powód. Jeśli ma mabicje i pochodne.....

Tak czy siak, wolałbym aby Skorża nie robił żadnych transferów. Nie wydaje mi się aby potrafił kogoś nie szrotowatego sprowadzić. Im mniejszy wkład tego gościa w nasz klub tym lepiej dla nas.

Co do Nurkovica. Nie wiem czy dobry jest czy nie. Klub powienien jednak wydać oświadczenie,że gość za słaby,za drogi,za gruby,za chudy. Cokolwiek,po każdym teście. Bo pomijając fakt,że może kogoś dobrego wypuściliśmy to zwyczajnie zachowujemy się jak amatorski klub.

Wlasnie to mnie najbardziej denerwuje...
Cala nasza "polityka"(jezeli mozna to tak nazwac) transferowa jest jaka jest ale czemu ktos z klubu nie moze powiedziec jak wygladja sprawy Media sie rozpisuja, nasi fani niestety prawie we wszystko wierza i potem sa tutaj takie napinki na temat transferow.
Najlepszy przyklad byl transfer Costliego. W mediach "Wisla kupila napastinka GKS-u", chyba przez 2 tygodnie trabili a po dwoch tygodniach jedno krotkie zdanie na stonie glownie: "Nie prowadzimy rozmow z tym zawodnikiem". Nie mozna bylo tak od razu?! Przez to klub wyglada smiesznie.
To samo dotyczy Nurka, jak to bylo z tym kontraktem?! Czemu on go nie przyjal? Wystarcza 2-3 zdania od jakiegos pana z klubu i bylo by wszystko ok.

ja tam na temat transferow narazie nie bede pisal, poczekajmy na koniec obozu w Trucji i zobaczymy kto dojdzie do druzyny....jezeli wogole ktos dojdzie....

Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.01.2010, 22:37
koker napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy przyklad byl transfer Costliego. W mediach "Wisla kupila napastinka GKS-u", chyba przez 2 tygodnie trabili a po dwoch tygodniach jedno krotkie zdanie na stonie glownie: "Nie prowadzimy rozmow z tym zawodnikiem". Nie mozna bylo tak od razu?! Przez to klub wyglada smiesznie.

Pozdrawiam
Jak by Klub chcial dementowac wszystko co pismaki wymysla to trzeba by zatrudnic sztab ludzi ktorzy by przegladali wszystkie wychodzace gazety i wszyskie dostepne portale internetowe. Jeszcze sie nie nauczyles ze oficjalna i pewna informacja jet tylk z www.wislakrakow.pl i zadna inna.

A te wszystkie pewne nieoficjalne zrodla to se mozna wlozyc tam gdzie slonce nie dochodzi, bo to nic innego jak nabijanie sobie wejsc na strony w celu wykazania przed reklamodawca ruchu na stronie.
,
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.01.2010, 22:39
Jak by Klub chcial dementowac wszystko co pismaki wymysla to trzeba by zatrudnic sztab ludzi ktorzy by przegladali wszystkie wychodzace gazety i wszyskie dostepne portale internetowe. Jeszcze sie nie nauczyles ze oficjalna i pewna informacja jet tylk z www.wislakrakow.pl i zadna inna.

A te wszystkie pewne nieoficjalne zrodla to se mozna wlozyc tam gdzie slonce nie dochodzi, bo to nic innego jak nabijanie sobie wejsc na strony w celu wykazania przed reklamodawca ruchu na stronie.

Tez masz racje... czlowiek chce to sobie jakos wytlumaczyc ale jakos ciezko to wychodzi..

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.01.2010, 22:42
Ty się dziś obudziłeś w rzeczywistości pod tytułem transfery w Wiśle Kraków? Skorża chce a klub mu nie kupi, no całkowicie niespotykana sytuacja w ostatnich dwóch latach...

Każdy lubi o sobie czytać że jest .......nięty bo testuje a nie kupuje.

Śmieszną sytuacją jest to że wcześniej kupowaliśmy dziwne wynalazki a kasę woził Zdzisek Kapka. Jak się Cupiał skapował że ta kasa za szybko wyjeżdża to teraz kogoś tu sprowadzić to jak lot na księżyc.

1q2 napisał(a):Wyświetl post

Kompetencje w klubie muszą być ustalone bo inaczej to robi się z niego burdel - JA mam nadzieje że w tym chociaż jakoś u nas jest a nie jest tak jak w starej piosence że - 'Rosną w Polsce domy z czerwoniutkiej cegły, domy wznosi piekarz bo w tej pracy biegły'
Ale jak widać niestety nie są. I robi się burdel.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 25.01.2010 o godz. 22:45.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2010, 23:23
Wisła zainteresowana M. Janotą. Ten sam jednak twierdzi, że dużo bliżej mu do Lechii:

Lechia chciałaby ściągnąć Janotę do siebie już teraz, ale piłkarz jeszcze przez pół roku ma ważny kontrakt z Feyenoordem. Co więcej, nie wygląda na to, żeby klub z Rotterdamu chciał się rozstawać z polskim pomocnikiem.

- Właśnie zaproponowali mi nową umowę, mam też kilka propozycji z zagranicy i Polski, m.in. z Wisły Kraków, Cracovii i Lecha Poznań. Nie mogę jednak na gorąco podejmować decyzji, bo najbliższy ruch transferowy traktuję jako inwestycję w przyszłość.
Mogę jednak powiedzieć, że swoje szanse na grę w Lechii oceniam na 60-70 proc.

Całość: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74...d_wypadku.html
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.01.2010, 23:29
Oficjalna to jest wisla.krakow.pl
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2010, 23:38
Arturo napisał(a):Wyświetl post

A tak btw. nie zachowujmy się jak kibice Legii czy Amiki, ale patrzmy tylko na siebie. Niech sobie kupują i testują "naszych" zawodników, na zdrowie, niech leczą kompleksy. My nie musimy się na nikogo oglądać.
Czytam sobie temat o transferach WASZEGO klubu, a tutaj takie esenscjonalne zdanie. Kibicu Barcelony usiądź nad nim i trochę je przemyśl, bo ubliżasz rozsądkowi co normalniejszych kibiców Wisły na tym forum.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 25.01.2010 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 26.01.2010, 00:25
http://wisla-online.pl/news/wisla-pr...y-z-janota-821

Co do Janoty. Ale z tego transferu tez nic nie bedzie. Poszło o kasę i w Wiśle grał nie będzie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.01.2010, 00:47
Jesli Nurkovic podpisze z Leegia kontrakt to wiele prawdopodbne ze pod okiem Dowhania sie "wyrobi" tak jak np Boruc i bedzie kolejnym dobrym bramkarzem w Lidze Polskiej.

Ale to bedzie tez sygnal ze Kaziemierski zostawil za sobą straszny smród i przez tego pana mamy kabaret w tym klubie.Testowano ponad 20 bramkarzy i w glowie mi sie niemisci jaka mozna bylo nie wybrac nikogo.Daleki jestem od teori spiskowych ale mi cos tu nie gra.Od początku nietrwawiłem tego typa .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.01.2010, 02:00
Nie chcę płakać i narzekać, ale nie potrafię zrozumieć czemu Legia pozapraszała na testy - jacy by oni nie byli i czego aktualnie nie prezentowali - zawodników ze znacznie lepszym CV niż nasi testowani. O ile ten Chińczyk z MU to jakiś bubel i ichniejszy Rasiak, to ten obrońca, który jeszcze do niedawna grał w C Z w naszej kartoflanej lidze będzie właśnie drugim Vidicem. Nie wierzę, że Legia płaci znacznie więcej niż my. I paradoksalnie przypadek Nurkovica tylko potwierdza moje wątpliwości. To, że Legia zaprosiła go do siebie na testy, a on pojechał zwabiony korzystniejszymi warunkami finansowymi oznacza tylko tyle, że i Wisła i Legia proponują kontrakty na zbliżonym poziomie. Czy trochę mniej, czy trochę więcej - i nas i ich stać na zawodników z tej samej półki.

Dlaczego zatem oni testują ciekawszych graczy? Oni biorą Iwańskiego, a my Łobo?

O sztab trenerski i pracę z młodzieżą nie pytam, bo tego zazdrościć im możemy od lat.

I żeby nie było - ja nie chcę płakać i uprawiać kibicowania a'la bravo sport. Chodzi tylko o to, że jeżeli można coś za te same pieniądze zrobić lepiej i porządniej, zarządzać budżetem mądrzej, efektywniej, solidniej - to czemu tego nie zrobić?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów