The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2010, 14:20
Ja się nie dziwię Legii, bo wyraźnie dawaliśmy do zrozumienia że Nurković to dobry bramkarz. W dodatku Legia ma konkretny atut - Dowhania, a więc najlepszego trenera bramkarzy w Europie Środkowo-Wschodniej. Stanew, Boruc, Fabiański teraz Mucha - te nazwiska mówią same za siebie. Każdy, zanim przyszedł do Legii był nikim, by po paru latach wypromować się i trafić do dużo lepszego klubu.

Pretensje, że Nurković nie trafił ostatecznie na R22 należy mieć tylko i wyłącznie do Macieja Skorży. Mógł mieć go od zaraz, podobnie jak kilku innych przyzwoitych bramkarzy - Sinlappę, Moretto czy golkipera ze Słowacji (nazwisko mi uciekło). Kandydatów oglądano miesiącami, by potem zrezygnować z nich po jednej nieudanej interwencji w sparingu.

Nie dziwmy się więc Nurkovicowi - Wisła nie była na tyle zdeterminowana, by go zatrudnić. A przede wszystkim nie był na to zdecydowany Maciej Skorża.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.01.2010, 14:21
Nie..dlaczego klub go olał? Ostatnio to on okłamał klub mówiąc, że ma DUUUUŻO lepszą propozycję, z DUUUUŻOO lepszego klubu...i co? I poszedł do Legii. I nie mówie, że on ma Białą Gwiazdę w sercu, ale jeżeli oszukuje się klub, który jest tobą zainteresowany, to u mnie jest już spalony.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.01.2010, 14:21
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Wnosze po tej wypowiedzi , że ze szkoły wypuścili dzisiaj wcześniej ;-)
Ze jaki niby jest? Bo nie rozumiem...Nie podpisali go bo podobno zaproponowali mu 2 razy mniej kasy niż w wakacje. Obrazowo : idziesz robić w Biedronce za 800, a nie do Media Markt za 1600? Bo niby wolisz produkty spożywcze czy logo ci sie bardziej podoba.
ferie są
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.01.2010, 14:22
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli taki jest ten bośniak, to niech leci do Warszawy i się nie pokazuje w Krakowie. Teraz wyszło szydło z worka, że dobrze, ze go nie podpisaliśmy, bo dostałby tylko trochę lepszą ofertę np od Lecha i zrobiłby to samo co pewien Rumun który bronił u nas 3 lata temu
a niby czemu on miał tylko z nami negocjować ? dziecko jestes jakieś. od urodzenia każdy ma kochac Wisłe ?

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.01.2010, 14:22
Jeżeli taki jest ten bośniak, to niech leci do Warszawy i się nie pokazuje w Krakowie. Teraz wyszło szydło z worka, że dobrze, ze go nie podpisaliśmy, bo dostałby tylko trochę lepszą ofertę np od Lecha i zrobiłby to samo co pewien Rumun który bronił u nas 3 lata temu
Powiało grozą
A nie przyszło Ci do głowy że po poprzednich cyrkach z jego zatrudnieniem, koleś po prostu nie miał ochoty grac u nas a tekst o innym klubie był próbą dyplomatycznego powiadomienia o tym?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 25.01.2010, 14:32
Jak dla mnie, jeżeli oszukujesz potencjalnego pracodawcę w fazie negocjacji, to poźniej dużo łatwiej będzie ci goo znów wych***ć...nie uważacie?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2010, 14:33
to jest to co wam pisze od dawna nasi "fachowcy" nie umieją negocjować kontraktów i pewnie RN też maczała w tym palce by jej się złotówki zgadzały ehhh...

Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 25.01.2010, 14:33
a skąd wiesz jak sytuacja wyglądała na linii on- menadzer -Wisła?
bardziej przypominalo to zabawe Naszego klubu
bo jak inaczej mozna to nazwac
koles szuka klubu i co mu znajdzie menadzer tam jedzie
bardziej moze byc w****iony na Nas niz juz po testach umierac za WisłeDD
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.01.2010, 14:35
Jak dla mnie, jeżeli oszukujesz potencjalnego pracodawcę w fazie negocjacji, to poźniej dużo łatwiej będzie ci goo znów wych***ć...nie uważacie?
Nikt z nas nie wiem jak dokładnie wyglądały negocjacje z Nurkoviciem pół roku temu.
Ale nie jest w cale wykluczone że to ewentualny pracodawca chciał wych...ć ewentualnego pracownika.

Oprócz tego to co napisał Flamengosta - a mianowicie Dowhań.
Ja osobiście wcale sie nie dziwię Nurkovicowi.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.01.2010, 14:39
jeśli Legia faktycznie podpisze Nurkovica i okaże się wzmocnieniem to bezwzględnie ktoś powinien stracić w naszym klubie pracę...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.01.2010, 14:42
gromaders napisał(a):Wyświetl post
jeśli Legia faktycznie podpisze Nurkovica i okaże się wzmocnieniem to bezwzględnie ktoś powinien stracić w naszym klubie pracę...
Przyjechali szejkowie z Abu Dabi dzisiaj. Może zwolnia także nadprezesa? ;-)
A szczerze powiedziawszy dla mnie to jest wielka zagadka z tym wszystkim co sie dzieje wokół klubu Wisła Kraków w temacie piłki nożnej.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 25.01.2010, 14:50
Napisze to co napisałem wcześniej: Brawo Skorża Brawo zarząd
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.01.2010, 14:50
gromaders napisał(a):Wyświetl post
To nawet będzie dobry test czy faktycznie Nurkovic był dobrym kandydatem bo to że ich trener bramkarzy to profesjonalista pełną gębą - nie ma co nawet dyskutować

Fakt jeden jest oczywisty - Nurkovic chciał u nas grać - najpewniej pieniądze też nie były wielką przeszkodą bo ile on może zarabiać w tym Travniku.
Reszta to domysły - Zobaczymy czy się sprawdzi w Legii, szczególnie że Legia nie ma jakiegoś wielkiego ciśnienia by już natychmiast kontraktować bramkarza więc raczej pierwszego lepszego nie weźmie.

Kluvi napisał(a):Wyświetl post
1q2 przecież Mucha od lipca im odpada a kogo oni maja w rezerwie? więc to ciśnienie jest troszkę większe niż Ci się zdaje
Jasne ale jeszcze przez pół roku mają Muchę więc 'na dziś' jeszcze nie potrzebują następcy - Chyba że tam jakieś grube jazdy się podziały i chcą za karę posadzić Muchę na pół roku na ławę - wtedy ok - ciśnienie musi być grube

My w zasadzie jesteśmy w tej samej sytuacji co Legia - Nie wierze by z Pawełkiem klub chciał przedłużyć, podobnie z Juszczykiem(zresztą on tylko na ławe przyszedł) więc zostajemy bez bramkarza po tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.01.2010 o godz. 15:01.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 25.01.2010, 14:53
1q2 przecież Mucha od lipca im odpada a kogo oni maja w rezerwie? więc to ciśnienie jest troszkę większe niż Ci się zdaje

Odpowiedz cytując
wislastoki
Senior Member

Stary 25.01.2010, 14:55
HAHAH my mamy ciśnienie żeby mieć Bramkarza a i tak zadnego niebierzemy;/ Dla mnie osobiście śmiech na sali
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.01.2010, 14:58
wislastoki napisał(a):Wyświetl post
HAHAH my mamy ciśnienie żeby mieć Bramkarza a i tak zadnego niebierzemy;/ Dla mnie osobiście śmiech na sali
Ależ Wisła już ma skompletowany skład bramkarzy na rundę wiosenną sezonu 2009/2010.

1. Pawełek
2. Juszczyk
3. Kurto

Innych bramkarzy raczej nie zobaczymy we Wiśle na wiosnę. Chyba, że jakieś koczkodana na testach, choć to też wątpliwe.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.01.2010, 14:58
plakac sie poprostu chce i zalamac rece... co ten zarzad Wisly robi :( moglibysmy miec bramkarza na dlugie lata... to mamy na... dlugie miesiace mek Pawelka i Juszczyka brawo brawo... a Legia znow bedzie miec bramkarza na ktorym pewnie zarobi... cos czuje ze beda na tyle zdeterminowani by go pozyskac... ehhh :(
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 25.01.2010, 15:10
Ciekaw jestem co na to Skorża menago

P.s. liga będzie ciekawsza
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.01.2010, 15:13
http://legia.com/www/index.php?akt=12609 poczytajcie tylko komentarze... pieknie szydza z naszego klubu...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2010, 15:14
Menedżer Skorża dowalił do pieca, a teraz mamy epilog.
Jeżeli Legia weźmie Nurkovicia, to znaczy, że tak na 90% straciliśmy dobrego bramkarza. Dowhań byle kołka raczej by nie wziął. Jeżeli go nie weźmie, to znaczy, że napaliliśmy się na kołka właśnie, choć - paradoksalnie - pewnie i tak lepszego od Juszczyka.
Tak czy owak - epic failure. A to nie koniec telenoweli "Bramkarskie jaja", następny odcinek p.t. "Wisła bez bramkarza" już za pół roku. Ja liczę przynajmniej na zmianę reżysera, bo żeby powtarzać ten sam żart dwadzieścia razy to trzeba naprawdę nie mieć za grosz wyczucia...

P.S. No właśnie, czułem że brakuje puenty. "Liga będzie ciekawsza" - tylko ja nie wiem kto Skorży płaci: Canal+, czy Wisła Kraków?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2010 o godz. 15:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.01.2010, 15:27
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.01.2010, 15:29
tomaszek67
2010-01-25 15:16 - IP 94.75.1***
Swoją drogą czytając o Nurkoviciu od razu przypomina mi się przypadek Stanewa ))
Bułgar podobnie jak Bośniak też nie dogadał się z Wisłą i trafił do Legii gdzie grał znakomicie i zdobył mistrzostwo

Swieta prawda. A jak było z Olisadebe? Nie trafil do Wisly bo podobno byl za slaby.rok pozniej Polonia zdobyla wszytsko co mogla w Polsce.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.01.2010, 15:31
czy ten Nurkovic jest tak dużo lepszy od Pawełka ..wątpie.Dużo zależy uważam od trenera bramkarzy.Takiego fachowca jak ma Legia Dowhańa to Wiśle potrzeba na wczoraj żeby zrobił z Pawełka czołowego golkipera tak jak zrobił z Muchy czy Fabiana wcześniej
Odpowiedz cytując
Jean_Paulista
Member

Od: 06.2007

Stary 25.01.2010, 15:34
no to działacze dali dup* na całej linii... toż to normalnie komedia jakich mało... nie wiem czy się śmiać, czy płakać? :/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2010, 15:43
Jean_Paulista napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy się śmiać, czy płakać? :/
No więc -śmiać się naprawdę nie ma z czego (jeśli się kibicuje Wiśle, rzecz jasna), a płakać trochę wstyd...
Najlepiej wybrać opcję zwolenników Skorży i wierzyć, że nasz trener miał POWÓD. POWÓD, którego zrozumienie leży poza naszymi granicami poznania( i niech tak może już zostanie), ew. - na którego zrozumienie nie jesteśmy jeszcze gotowi. Kto oglądał jakikolwiek serial w rodzaju X-Files, ten kojarzy te klimaty. "The truth is out there", ewentualnie "I wan't to believe" (tyle, że zamiast latającego spodka zdjęcie Juszczyka trzymającego koszulkę Wisły). Nie ma się co oszukiwać - bycie fanem Skorży to nie jest ostatnio łatwy kawałek chleba.
Na pocieszenie dla nich można tylko dodać - kibice Wisły mają jeszcze gorzej. Fani przynajmniej mają wiarę w idola ("Maciek tak wszystko zrobi, że będzie dobrze"), a mnie na myśl o kontuzji Pawełka przed meczem z Cracovią ciary przechodzą...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2010 o godz. 15:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jean_Paulista
Member

Od: 06.2007

Stary 25.01.2010, 15:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej wybrać opcję zwolenników Skorży i wierzyć, że nasz trener miał POWÓD. POWÓD, którego zrozumienie leży poza naszymi granicami poznania( i niech tak może już zostanie), ew. - na którego zrozumienie nie jesteśmy gotowi.
a co Skorża ma do kasy? powiedział, że się podoba, niech go ściągną, a że góra posępiła kasy to inna sprawa... no ale na pocieszenie mamy zakontraktowanego na pół roku wirtuoza bramki, Juhu pokaże na co go stać
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2010, 15:52
Jean_Paulista napisał(a):Wyświetl post
Juhu pokaże na co go stać
A myślisz, że czego się wszyscy tutaj tak bardzo obawiają?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ricon
Member

Od: 11.2003

Stary 25.01.2010, 15:58
Legia złożyła propozycje Nurkovicovi juz 10 dni temu. przeczytajcie wywiad (szkoda ze autor nie zapytał sie go dlaczego nie przyjął propozycji Wisły

http://legia.com/www/index.php?akt=12614
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.01.2010, 16:00. Możecie mnie wyśmiać, ale...
Przy wpisach wielu z nas powtarza się hasło: Wisła nie ma pieniędzy. Zgoda. Dlaczego jednak trudna sytuacja finansowa całkowicie wyłącza myślenie? Jeśli na jakichś zawodników Wisły nie stać, to po prostu nie robimy z siebie komedii. A jeśli stać (przy pewnym wysiłku), to klub nie powinien ciągnąć w nieskończoność tych "bramkarskich jaj". Jeszcze trochę, a powiedzenie mądry jak polityka transferowy Wisły - stanie się przekleństwem.

Coraz większa złość wielu naszych kibiców-internautów może wypływać z faktu, że Wisła w ogóle nie uczy się na błędach, ale z roku na rok je powtarza, i to coraz większe. Przykład: nie stać było Wisły ubiegłej zimy na wzmocnienie składu za (może) pół miliona € - to latem klub stracił ponad trzy miliony (2 mln za awans do 4. rundy + 1 mln € za FG LE + $$$ za transmisje). Teraz znowu Wisły "nie stać" na kilkaset tys. € wysiłku finansowego. Czyżby komuś "zależało" na powtórce z rozrywki? Przecież latem będzie kłopot z obydwoma bramkarzami na raz. I co wtedy?

W moim odczuciu to nie trudny stan finansów jest temu winien. Przecież "super-trener" Jacek K. "odesłał" tylu bramkarzy, bo mu "nie pasowali". Jeśli Dowhań zatwierdzi kandydaturę Nurkovicia, będziemy mieli dowód czarno na białym, że nie brak pieniędzy, ale skandaliczna głupota zadecydowała o obecnych kłopotach naszego klubu (czemuś biedny - boś głupi! - bolesne ). Nieumiejętność zarządzania nawet skromnymi funduszami, chaos transferowy i wiele innych zaniedbań - aż chce się zapytać: czy na tym statku na pewno jest kapitan?

Żeby nie było, że jestem nadwrażliwym panikarzem:
Cytat:
Przekonywać się, że obśmiewany Pawełek nie umie, to tyle, co ponownie odkrywać, że Kubuś Puchatek jest misiem o bardzo małym rozumku.
cytat za GW, artykuł: Reprezentacja. Smuda 2.0. Wersja pluszowa.
Powód: Aktualizacja
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 25.01.2010 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.01.2010, 16:03
Ostatnio to on okłamał klub mówiąc, że ma DUUUUŻO lepszą propozycję, z DUUUUŻOO lepszego klubu...i co? I poszedł do Legii..
Moze tak uwaza

Zawsze sie zastanawiam po co sa te testy, skoro 99% pilkarzy ich nie zalicza (w mniemaniu naszych trenerów), a 0,75% zalicza i po rundzie wylatuje. Nie ma sie czym grzać.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów