|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Valdaer - na ale chyba nam nie zależy na atmosferze rodem z Realu Madryt, bądź co gorzej z USA.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Chiałbym żeby zatrudnili tego Pumosevaca. Ma bardzo dobre warunki fizyczne, jest dość szybki i bardzo zwinny, do tego widać, że mu bardzo zależy dużo biega, wychodzi na pozycję, ma pojęcie o grze taktycznej(ładnie gra na granicy spalonego). Jeżeli kosztuje tyle co Ćwielong to myślę, że by fajnie powalczył o miejsce w drużynie a jest przecież młody jeszcze. Moim zdaniem ma pojęcie o grze. Murzyn też chyba się dobrze spisuje. Nie ma problemów z techniką itp. Potrzeba mu tylko dobrego treningu.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Chyba przedawkowałeś gazetę wyborczą... Napisz mi kiedy ostatnio sie coś działo na Wiśle. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Nie wiem po co Wisła zatrudnia Klejndinsta i Casplara skoro mamy kilku fachowców na forum co po skrócie z youtuba ocenią zawodnika ![]() dla mnie na tym filmiku zdecydowanie najlepiej wypadł Łobodziński. Ciąg na bramkę, technika, strzał, dośrodkowanie. Dobrze taktycznie grał. Proponuję przedłużyć z Nim kontrakt! ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba przedawkowałeś gazetę wyborczą... Napisz mi kiedy ostatnio sie coś działo na Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To może być akurat prawda. haha![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
wiem że Łobo ma takie mecze. Co nie zmienia faktu że za te pieniądze co zarabia powienien mieć co drugi taki mecz. To samo może być z tym Serbem.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I szczerze mówiąc to wolę takich ruchliwych wierzowców niż zawodników o charakterystyce Costlego- czyli wysokich i żółwiowatych. ![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Ty tak na serio, czy jaja sobie robisz? Po obejrzeniu DWÓCH skrótów? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 24.01.2010 o godz. 11:02.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co do bramkarza,po cholerę nam Juszczyk ? pewnie po to aby Mario poczuł się jeszcze pewniej i puszczał babole,może tak nie będzie i nowy trener bramkarzy nauczy go bronić.Dodam tylko, że po sezonie zostajemy bez bramkarza(owszem będzie Kutro i Jarosiński) mam nadzieje,że Mariuszowi podziękujemy po sezonie i Wisła wreszcie będzie musiała znaleźć bramkarza.
Dawid Nowak Stanowcze nie, za dużo jest kontuzjowany większość się leczy niż gra lepiej znaleźć lepszego i nie łapiącego kontuzje gracza Issa Ba, Punosevac,Poljak Trójka testowanych, zapewne będą do końca obozu może czymś zaskoczą.Ja bym zaryzykował i podpisał z Issa Ba potrafi się zastawić,chociaż jak pisałem niech zostaną do końca obozu. ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja sie tylko zastanawiam po co nam kolejny po Sobolu, Diazie, Gargule, Golosiu, Jirsaku i Maczynskim srodkowy pomocnik.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
))![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
||
Ja tez mam nadzieje ze po sezonie odejdzie i Juszczyk i Pawełek.. ale wątpliwe to jest bardzo..
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 24.01.2010 o godz. 12:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na frekwencję na stadionie będzie miał wpływ zapewne styl gry naszej drużyny. Bo nie sądzę, że stadion zapełni 34k ultrasów. A piknikowiec nie przyjdzie na nudny mecz z jakąś drużyną z końca tabeli z którą Wisła będzie się męczyć i ledwo co bramkę strzeli. Jeśli Wisła wróci do stylu jaki prezentowała za Kasperczaka, czyli przyjemna dla oka gra piłką, to frekwencja wzrośnie.
Co do piłkarzy testowanych. Trzeba z ocenami ich poczekać na jakiegoś mocniejszego rywala. Bo tak nie ma podstaw do oceny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Diaz przychodząc do Wisły był lewym obrońcą, na siłe M. Skorża przekwalifikował go na defensywnego pomocnika, uważam że lepiej by było gdyby rywalizował o miejsce z Piotrkiem B. :]
Guła kontuzjowany... Gołoś nie grał długo... coś ponad rok Jirsak jak mówi Skorża to zawodnik tzw. treningowy... na meczu o stawkę nie bardzo już mu idzie... Mączyński... pewnie jeszcze "nie gotowy" na pierwszą 11 czyli wychodzi że mamy tylko Sobola :] aktualnie z problemami zdrowotnymi właśnie po to... kolego Alov pozdro no i Grześ był "szybciejszy" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Na miejscu Skorży wypożyczyłbym Gołosia albo Mączyńskiego żeby sie pokazali bo tak to skorza da ich na ławke i nie będziemy wiedzieć na co ich stać.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Adamek21 bylo juz pisane ze Maczynski wraca na wypozyczenie do ŁKS'u
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
grzesiek632 haha ale się usmiałem
![]() Juszczyk niby w czym jest lepszy? W puszczaniu baboli jak Pawełek? 5 lat nie potrafił się przebić do pierwszej 11. Taki Kurto musi trochę pograć np PP i nie bałbym się go postawić na mecz z Legią bo wielkie postaci właśnie w takich meczach się zradzają... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Choć po kilku dniach i dwóch sparingach nie można dobrze ocenić zawodników testowanych, to jak na razie oczekiwania spełnia chyba tylko Punosevac. Strzelił bramkę, widać że się stara, biega, walczy. Jak na swoje warunki fizyczne jest bardzo ruchliwy i zwinny. Jeśli chodzi o Issa Ba, to problem polega na braku ogrania. Ma dużo niecelnych podań, by zaraz coś przechwycić. Jeśli potrenowałby kilka tygodni, rozegrał parę spotkań dochodziłby powoli do formy. Nie wiadomo jednak czy trener Skorża chciałby czekać i ryzykować na pozyskanie nieprzygotowanego gracza. A potrzebni są piłkarze na już, dobrze przygotowani. Natomiast Poljak ma ciekawe CV, chyba najlepsze z testowanych. Trzeba dać mu trochę czasu, treningów i potem ocenić. Jak na razie w spotkaniu był niewidoczny, rzadko go wymieniano. Jednak mam nadzieję, że wszyscy testowani pokażą się z dobrej strony i zarząd nie będzie miał żadnych argumentów do tego, by negatywnie rozpatrzeć przyjęcie ich do zespołu.
Ostatnio edytowane przez KuLwIk : 24.01.2010 o godz. 14:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ja na przykład nie mam pojęcia jak testowani się prezentują. Dlatego ciekawi mnie wasze źródło wiedzy. Bo nie wiem jak można oceniać gościa po relacji tekstowej + 3minutowym filmiku. Wprawdzie widać jakieś tam zagrania tych piłkarzy, ale cięzko ocenić ich całościowo. ps: "żadko" w oczy kole. ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proud to są właśnie Ci "eksperci" co w 2 dni oceniają piłkarzy..
to takie odwołanie do artykułu w którym pokazano ilu piłkarzy zagranicy do nas przybywa na testy i po 2 jednostkach treningowych bądź 1 sparingu są odsyłani.. świetnie to ujął bodajże Gilewicz że w Polsce to eksperci wrzucają dane do komputera i już wszystko wiedzą. Dziwić się że piłkarski zaścianek bywa u nas, jak oni poprawnie zawodnika ocenić nie potrafią.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
moze ktos powiedziec w ktorej minucie tego skrotu widac Poljaka i Issa Ba przy piłce? Nie chce mi sie ogladac tego po 10 razy zeby to wyłapać, a widze ze tutaj jest kilka osob co chyba to zrobiło, skoro komentują tyle elementów gry.
Ja moge powiedziec, ze ogladalem skrot raz - bardzo dobrze Łobo, ładnie na klate przyjął, ładny gol Jirsaka z wolnego, Punosevac widoczny bo jest wysoki, ale nie podawali mu tak jak trzeba (Kirm raz zamiast dosrodkowac to wszedl na strzal, i łobo zamiast wczesniej górą zagrac to podciagnal i po ziemi podał jak było za pozno). Issa Ba i Poljaka w ogole nie zauwazylem.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie muszę tyle patrzeć. Wystarczy mi jeden mecz(na żywo), aby WSTĘPNIE wyrobić sobie zdanie na temat danego gracza. Ale może się też zdarzyć, że ten piłkarz właśnie grał mecz życia i...no właśnie, zła "diagnoza". Albo nic mu nie szło, i też pudło. No ale jak Ty w czasie minuty(!) potrafisz ocenić u zawodnika technikę, strzał, przegląd pola(czy gry?) to moje szczere gratulacje. Niedługo pewnie zostaniesz scoutem wszechczasów. Wiem, że nie raz po jednym przyjęciu widać czy zawodnik MOŻE coś prezentować, ale niekoniecznie tak musi być. Z tego filmiku dobre wrażenie robią: Jirsak, Łobodziński i Mączyński, czyli goście co wiodącymi postaciami raczej nie są. ps: o błąd się nie gniewaj(sam robię błędy) Nie wyszukiwałem go, tak jak napisałem - rzucał się w oczy.
Ostatnio edytowane przez Proud : 24.01.2010 o godz. 14:50.
![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
No skoro dla Ciebie Łobo nic na tym filmiku nie pokazał, a dobrze na nim zaprezentował się ten Serb(lepiej od Łobo), to nie mamy o czym rozmawiać. swoją drogą dawno nie prowadziłem dyskusji na temat 3 min skrótu EOT, pozdrawiam ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
||
Ty myślisz ze taki Kurto jest jakimś bogiem albo co? Nic by nie zdzialal jakby go nagle Skorża wstawil do pierwszej 11. Mówisz że Juszczyk nie przebił się do pierwszego skladu przez 5 lat.. a ja Ci mówie ze pewnie taki Kurto nawet nie bedzie mial tyle meczy w barwach Wisly co Juszczyk. Byli juz zwolennicy Cebanu.. widze że teraz pojawiaja się zwolennicy Kurto.. I żeby nie było ze jestem obrońca talentu Juszczyka: tak On też jest słaby, slabszy od słabego Pawełka, ale czy słabszy od takiego Kurto? który w życiu nie gral w Ekstraklasie? Potrzeba bylo 2 bramkarza i jest.. nie ma co robi tragedii bo ma kontrakt tylko na pół roku.
I uwierz mi gdyby Kurto miał naprawde duży talent to by gral.. widocznie na dzień dzisiejszy jeszcze czegś mu brakuje.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 24.01.2010 o godz. 15:25.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Cebanu jak i Kurto są lepsi od Juszczyka!!
Przykro mi że tego nie widzisz im tylko ogrania brak, a Ty widzę jesteś zwolennikiem PL myśli szkoleniowej , czyli wpuszczać na ogony "młode talenty" nieograne co maja 23 lata i więcej widać nie umiesz oceniać zawodników popatrz jak gra Kurto w sparingach, coraz pewniej bo zgrywa sie z obrona i przypuszczam że jakby grał na bramie przez okres przygotowawczy to by nie pękł w meczu nawet z Legia. ps z tego co znalazłem to Juszczyk w Wisłę w lidze zagrał 5 razy ... i tyle w temacie od paru lat masz tą swoją "mocną Wisłę" co łoi wszystkich w pucharach i w lidze... naszemu sztabowi wierzyć? widać to właśnie 20 testowanych bramkarzy... i swego czasu Kazimierczak który bezwiednie zakochany w Pawełku wychwalał go w niebiosa.. nie chodzi o eksperymenty tylko o pewną rotację i dawanie młodym szans, Cwielong takowe dostawał nie sprawdził się sprzedany i przynajmniej każdy wie czemu. Skorża nie robi tego co obiecywał na początku rotacja w składzie, niestety ale on sie boi ryzykować. I żeby to nie było bez faktów, jak Brozio grał przez X meczy z kontuzją bo bał się bez niego grać, a jak w końcu zagrał bez niego okazało się że wygrywamy mecze i masz tu przykład swojego strasznego eksperymentu.. On się po prostu boi. acha jeszcze jedno Kurto obecnie brakuje ogrania z pierwszym sładem i tyle. Powód: ps.
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 24.01.2010 o godz. 15:33.
![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|