The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stanch99
Junior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2010, 14:38
Czy Carlos Costly oficjalnie podpisał kontrakt z tym rumuńskim zespołem ? Jezeli tak to mozna prosic o link ;>
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.01.2010, 14:40
www.futbolnet.pl/wiadomosci/carlo-costly-oficjalnie-w-vaslui

Tak, już oficjalnie w Vaslui.

Cytat:
Pogadamy za rok Wisła MP i LM a cracowia strefa spadkowa 1 ligi . Nie ten wątek więc będe mądrzejszy i kończe dyskusje.
Sam ją dzisiaj "odgrzałeś", ja już ją skończyłem wczoraj...
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.01.2010, 14:52
moim zdaniem jakbysmy zakontraktowali Issa Ba i tego Poljaka to byloby bardzo dobrze!! Pomo wtedy wygladala by tak od prawej Malecki/Kirm/Lobo Sobolewski Jirsak/Ba/diaz i POljak/kirm/Diaz i wtedy byloby bardzo dobrze! cos pieknego i w ataku Boguski Brozek i mistrza mamy a pozniej gramy w LM
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.01.2010, 14:57
Ty się módl żeby na jednego chociaż starczyło Nawet jakby zakontraktowali tego Issa Ba to już byłbym zadowolony, nie mówiąc już o Poljaku
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2010, 15:23
Tyle tu .......enia o niczym że nawet nie chcę mi się szukać między wierszami tego linku, więc wklejam:
http://hbrsport.com/menu/119/link/1/...1/default.aspx
kilka zagrań i bramek Stjepana Poljaka.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.01.2010, 16:15
Wracając jeszcze do wywiadu z Wilczkiem, to budzi on u mnie jedynie wielką troskę i przerażenie.

Szczególnie następujące fragmenty:

1. „Teraz mamy dwóch bramkarzy gotowych bronić w ekstraklasie.”. Jeśli mówiąc tak o Juszczyku naprawdę w to wierzy, to… lepiej nie komentować. Jeśli nie wierzy – tak samo. Niesmak i wstyd. Źle się dzieje, jeśli prezes jakiegokolwiek klubu wygaduje takie rzeczy, narażając się najwyżej na śmieszność

2.„Pierwszymi działaniami, jakie marketing powinien podjąć to wymyślenie strategii zapełnienia stadionu”. To kolejna kompromitacja, bo tu nie ma nic „do wymyślania”, recepty na zapełnianie stadionów są powszechnie znane na całym świecie od bardzo dawna. Warunkują je zawsze trzy główne sprawy: jakość gry, wyniki zespołu, obecność „nośnych” nazwisk w składzie o niekwestionowanym statusie gwiazd zespołu przyciągających kibiców. Wszystko inne jest tylko uzupełnieniem i dodatkiem. Każdy prezes profesjonalnego klubu piłkarskiego ma obowiązek to wiedzieć, podobnie sportowy marketing owiec, jako podstawowe abecadło, a nie gaworzyć coś o „wymyślaniu”. To jest kolejna poważna kompromitacja zdradzająca kompletną amatorszczyznę i nieznajomość najbardziej fundamentalnych spraw.

3. Jestem po rozmowach z prezydentem Majchrowskim i ZIKiT-em (Zarząd Infrastruktury i Transportu) i jego dyrektorką Joanną Niedziałkowską, którzy zapewniają, że stadion będzie gotowy na lipiec.” Nic z tego nie wynika. Ogólnik na odczepnego. Nie ma odpowiedzi i informacji, czy będzie oddany z murawą, IT, kołowrotkami, kto to ostatecznie i z jakiej puli sfinansuje, kiedy odbędą się kolejne niezbędne przetargi na te sprawy, jak wygląda sprawa operatora stadionu, czynszu, za wynajem, który będzie musiała płacić Wisła, uzupełnienia dokumentacji technicznej – czyli nie ma żadnych konkretów, żadnych ustaleń. Nikt dalej nie wyszedł poza sferę deklaracji i okolicznościowych formułek. Czas ucieka, o rozwiązaniu jakiegokolwiek problemu nie słyszymy.

4. „Trzeba by się zapytać trenera Skorży, czy nie bałby się zaryzykować po raz kolejny narażenia klubu na takie wydatki.” Jeśli dla prezesa klubu sprowadzenie jakiegokolwiek zawodnika zamyka się wyłącznie do „kwestii narażenia klub na wydatki” i tak rozumie politykę kadrową, to już nic dziwnego, że zamiast nich mamy bezsensowne ruchy typu Juszczyka.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 23.01.2010, 16:44
Issa Ba
Poljak
Punosevac

gdybyśmy zakontraktowali tych trzech piłkarzy to byłoby super i jestem pewny, że Ci piłkarze pomogliby nam awansować do wymarzonej LM
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.01.2010, 16:56
"grabki i łopatka w piaskownicy dzieci gromadka" ... Jak się czyta wypociny Wilczka to się można naprawdę załamać... Niepotrzebny wydatek to zatrudnianie takich ignorantów i "specjalistów" jak pan prezes... I to ma być człowiek który poprowadzi klub do sukcesów... Dobrze tutaj Markus powyżej napisałeś... Kurde co tu wymyślać recepty są stare i oklepane , wystarczy tylko z nich korzystać.. ale niestety ludzie którzy biorą za swoją pracę pieniądze od klubu to najczęściej zwykłe szaraki .. Tak żeby im nawet krzty uszów zza miedzy nie było widać, kibice wspierajcie klub finansowo , kupujcie karnety , bilety , gadżety i oby było was jak najwięcej... Przy takiej nicości jak w tej chwili jest prowadzona na Reymonta to ten stadion będzie świecił pustkami... Wielkie oczekiwania wobec kibiców tylko zero oczekiwań wobec siebie cała filozofia RN, Wilczka.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 23.01.2010 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.01.2010, 17:17
pysio napisał(a):Wyświetl post
Issa Ba
Poljak
Punosevac

gdybyśmy zakontraktowali tych trzech piłkarzy to byłoby super i jestem pewny, że Ci piłkarze pomogliby nam awansować do wymarzonej LM
Ty na serio jesteś niereformowalny....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.01.2010, 17:19
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Ty na serio jesteś niereformowalny....
Chyba nie wyczaiłeś ironii w jego poście.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.01.2010, 17:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie wyczaiłeś ironii w jego poście.
Rzadko ktokolwiek czai ironię w postach pysia.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.01.2010, 17:29
jedna z legend mowi, ze sam pysio nie wyczuwa ironii w swoich postach.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.01.2010, 17:31
W odpowiedzi na taki występ Jirsaka Skorża powinien zdecydowanie wystawić go na listę transferową i sprzedać za grosze gdziekolwiek.

Co on sobie wyobraża? Bramki strzela? Asystuje? Przecież to ma być niewypał i największy błąd Bednarza, a nie gość, co wygrywa mecze! Nie dawać mu szans! No bezczelnie bramki strzela.. tfu!
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.01.2010, 17:38
Zobaczcie na ustawienie w tym meczu, Maciek ustawił w środku Tomka i Isana i jeszcze znalazło się miejsce dla Pjolacka...

Może Maciek zaryzykuje i weżmie obu ? Serba to musi wziąść w ciemno bo napastników u nas niedostatek ;(!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2010, 17:46
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Może Maciek zaryzykuje i weżmie obu ?
Testuje obu, bo na obu pozycjach na których ci piłkarze grają musimy załatać luki. Odszedł Cantoro, więc potrzebny jest jakiś defensywny pomocnik. Issa Ba wg. trenera sprawdza się jako def. pomocnik, w dodatku potrafi piłkę rozegrać.
Polijak to ofensywny zawodnik, ktoś w miejsce Garguły o czym była już mowa.
Wątpie aby Skorża wybierał - ten, albo ten, bo wg. charakterystyk to zupełnie inni piłkarze.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.01.2010, 17:46
a ten serb to nie jest czasem pomocnikiem w turcji wystawiali go na siłę na lewej pomocy (była wypowiedz jakiegoś kibica turka:]) a u nas w sparingach w ataku... :/ może Marcelo wystawimy na bramkę :] hehe
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 23.01.2010, 17:51
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
a ten serb to nie jest czasem pomocnikiem w turcji wystawiali go na siłę na lewej pomocy (była wypowiedz jakiegoś kibica turka:]) a u nas w sparingach w ataku... :/ może Marcelo wystawimy na bramkę :] hehe
Ten co grał w Turcji to Chorwat i pomocnik, Serb jest napastnikiem i gra u siebie w kraju.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.01.2010, 17:52
http://wislakrakow.com/www/showartic...8&pp=10&page=2

Jak informuje "Fakt" i "Gazeta Wyborcza", kolejnym piłkarzem testowanym przez Wisłę podczas obozu przygotowawczego w Turcji będzie Stjepan Poljak. 26-letni Chorwat jest lewonożnym zawodnikiem występującym na pozycji środkowego pomocnika. O angaż w Wiśle walczył będzie z Senegalczykiem Issa Ba.

Więc albo albo... tyle wakatów się zwolniło że powinni obu brać + Punosevica
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.01.2010, 17:57
te... faktycznie... już mi się kompletnie pojebawszy.
a Issa Ba to Senegalczyk i Darek Dudka go wygryzł ze składu AJ Auxerre
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.01.2010, 18:05
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
te... faktycznie... już mi się kompletnie pojebawszy.
a Issa Ba to Senegalczyk i Darek Dudka go wygryzł ze składu AJ Auxerre

taaak
Bo Darek Dudka w Auxerre gra na na tej samej pozycji so Issa Ba...
Dudka jest defensynym pomocnikiem a Issa grał ofensywnego
Ogarnijcie się...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.01.2010, 18:37
Issa Ba - 68 minut
Poljak, Punosevac - cały mecz dzisiaj.
Nie przypominam sobie kiedy ostatnio testowani zawodnicy otrzymywali tyle czasu na pokazanie się trenerowi. O to w testach chodzi, lecz wszyscy wiemy jak to u nas wyglądało.
Może faktycznie liczą na zakontraktowanie któregoś z tych zawodników...
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.01.2010, 18:40
Albo oznacza to desperację Skorży.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.01.2010, 18:52
albo nie było zbyt wielu napastników
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2010, 19:03
Markus napisał(a):Wyświetl post
2.„Pierwszymi działaniami, jakie marketing powinien podjąć to wymyślenie strategii zapełnienia stadionu”. To kolejna kompromitacja, bo tu nie ma nic „do wymyślania”, recepty na zapełnianie stadionów są powszechnie znane na całym świecie od bardzo dawna. Warunkują je zawsze trzy główne sprawy: jakość gry, wyniki zespołu, obecność „nośnych” nazwisk w składzie o niekwestionowanym statusie gwiazd zespołu przyciągających kibiców. Wszystko inne jest tylko uzupełnieniem i dodatkiem. Każdy prezes profesjonalnego klubu piłkarskiego ma obowiązek to wiedzieć, podobnie sportowy marketing owiec, jako podstawowe abecadło, a nie gaworzyć coś o „wymyślaniu”. To jest kolejna poważna kompromitacja zdradzająca kompletną amatorszczyznę i nieznajomość najbardziej fundamentalnych spraw.
Sam mogę luźno rzucić dużą ilością pomysłów marketingowych z rękawa (tak się składa, że obracam się w tej branży ;>), które zwiększyłyby frekwencje (Zauważ, że nie używam sformuowania mogłyby zwiększyć tylko zwiększyłyby). Myślisz, że fanów piłki nożnej, albo niedzielnych kibiców lub tych niezdecydowanych albo tych zwyczajnie bojących się przychodzić na mecze Wisły (myślących racjonalnie lub też irracjonalnie) można tylko przyciągnąć za pomocą lepszych piłkarzy i gry? To ty chyba nie wiesz, co robi dobra reklama, nośne hasła, jak łatwo wmanewrować masy ludzi w inne myślenie. Nazwiska piłkarzy też można samemu wypromować na wiele sposobów. Wystarczy tylko odpowiednio napompować oficjalne otwarcie stadionu, gadać o nowej jakości (w czym sam jesteś mistrzem, tylko każdy wie, że to tylko hasła) i odpowiednio naświetlić mecze i tak będzie. Nie dość, że zwalą się Ci co z ciekawości będą chcieli zobaczyć nowy stadion, to jeszcze Ci, którzy się będą jedynie nad tym zastanawiać. I na pewno, jeśli to będzie odpowiednio przygotowane wielu się wciągnie i zostanie. I właśnie tu jest masa roboty, żeby to odpowiednio wypromować, tak żeby trafiło i przekonało jak największą rzeszę osób. I tak żeby korzyści były odpowiednio proporcjonalne do poniesionych nakładów.

Z tej części Twojego posta wypływa zwykła pieniacka ignorancja zgrabnie skrywana pod lekkim garniturkiem elegancji wypowiedzi. Co bardziej inteligentni ją wyłapują na kilometr.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.01.2010 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.01.2010, 19:56
s1mone masz racje przy czym wszelkie zabiegi marketingowe moga sprawic ze ktos przyjdzie raz na mecz, czyli teoretycznie pozyskamy nowego klienta, z drugiej strony jak za tym nie pojdzie jakosc w postaci niezlej gry pojawi sie u tych nowych dyskomfort co z kolei moze sie objawic tym ze powie on swoim znajomym ze nie warto. A przeciez naczelnym celem jest wzrost frekwencji w sezonie a nie na pierwszych paru meczach, kiedy to kampania bedzie miala najwieksza intensywnosc.
Zreszta w tamtym roku mialy juz miejsce rozne dzialania typu : plakaty, spoty radiowe, mailing, nowa storna www, wisla you tube, itp.- efekt byl mizerny (sadzac po frekwencji ), oczywiscie nie mogl byc za duzy ze wzgledu na gre w sosnowcu ale mimo wszystko, gdyby druzyna miala w skladzie magnesy i grala atrakcyjnie to pewnie frekwencja bylaby wieksza. Inna sprawa ze te dzialania byly od poczatku zle zaplanowane bo nie byly odpowiednie dla targetu (czyli osob chodzacych na R22, a nie jezdzacych do sosnowca)

A co do wypromowania nazwisk to jest podobnie - mozna swietnie wypromowac nowego gracza, sprawic ze ludzie rzuca sie na koszulki, przyjda go zobaczyc w akcji - ale jak bedzie gral piach to sie skonczy przychodzenie na niego - inna sprawa ze najpierw trzeba takiego kogos pozyskac

Ps. zawsze mozna zrobic darmowe kielbaski dla tych co pokaza np. 5 biletow ale to chyba nie o to chodzi
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.01.2010, 20:03
Ja mam nadzieje, że Skorża w końcu zrozumiał na czym polegają testy zawodników. To nie są jakieś marne 20-30 minut, tylko przynajmniej godzina i to w każdym meczu kontrolnym. Kto wie, może testowana 3 nasz skład zasili. Jeden za darmo, drugi za grosze. Tylko nie kupować Nowaka.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2010, 20:06
Alov : zgadzam się, to wszystko jest połączone, ale mówienie o marketingu jako dodatku do poziomu gry to raczej lekka kpina, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, to że dostaniemy w łapy o wiele większy obiekt niż dotychczas. To są naczynia połączone i takie prace powinny być prowadzone równolegle, także nadal uważam tą część nagonki Markusa za laicką.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.01.2010, 20:08
Nowaka nie ma co kupować bo będzie z nim tak jak z Dawidowskim pare lat w Wiśle i 5 występów w zespole.Zastanawiam się nad jednym połowa z was chce w Wisle Nowaka a jak bysmy go pozyskali i byłby cały czas kontuzjowany to ciekawe co byście o nim pisali .Ja bym jeszcze wzioł tego serba co testujemy na zgrupowanie do Hiszpanii.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.01.2010, 20:14
Ktoś wie jak zagrał ten testowany Chorwat? Czy może być realnym wzmocnieniem kadry naszego zespołu? Mam nadzieję, że Jirsak będzie tak efektywnie grał w każdym kolejnym spotkaniu. Zresztą jak pamiętam to w spotkaniach z zespołami zagranicznymi to z reguły grał lepiej niż w lidze. Co do Kurto to liczę, że pójdzie na wypożyczenie nawet jeżeli to ma być zespół z 1. ligi, wróci ograny i powinniśmy mieć z niego pociechę : )
Ostatnio edytowane przez eMTe : 23.01.2010 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.01.2010, 20:14
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Alov : zgadzam się, to wszystko jest połączone, ale mówienie o marketingu jako dodatku do poziomu gry to raczej lekka kpina, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, to że dostaniemy w łapy o wiele większy obiekt niż dotychczas. To są naczynia połączone i takie prace powinny być prowadzone równolegle, także nadal uważam tą część nagonki Markusa za laicką.
to Ty nie wiesz,że Markus zawsze i wszystko wie najlepiej?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów