|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dj_ibutti i co pewnie byłeś super bramkarzem co farfocli nie wpuszczał? ;p
w skrócie meczu Kurto miał kilka naprawdę dobrych interwencji i szczerze można by go dać na 2 bramkarza i dawać mu szansę gry np w PP ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tego nie mówię, ale chodzi mi o sam Wasz stosunek do Kurto, a do Pawełka. To samo było z Jarosińskim i Cebanu. Im można wybaczyć błędy, a Pawełek tylko 'źle wybiegnie do dośrodkowania' (nawet jak nie ma z tego bramki, ani żadnej sytuacji groźnej) to już jest "łamagą" i w ogóle "do odstrzału".
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Taki jest los każdego piłkarza - gra dobrze, jest wychwalany, gra źle - jest ganiony. A co do Cebanu - widziałem go w 4 meczach w poprzedniej rundzie i oprócz dużej nerwowości przy podaniach do obrońców(co zresztą u Pawełka jest też nagminne) , to ja nie widziałem u niego żadnej kompromitacji ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Patrząc na skrót uważam że Kurto całkiem nieźle bronił, kilka razy uratował Wisłę przed stratą gola (np. 2:04 na filmie) i myślę że można by dać mu szansę na ławkę w 1. drużynie. Ładnie strzelił Punosevac, jestem niemal pewien że na jego miejscy któryś z naszych napastników albo strzeliłby za mocno albo nie trafiłby w piłkę wcale.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niezzly ten Pumo, wyglada na szybkiego, zwinnego.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ale co trzeba przyznać to koleś koordynacje ma niezłą. Na te jego 8 metrów wzrostu to nieźle się składa do tych wszystkich przewrotek. Brać go! Najwyżej wypożyczymy do jakiegoś cyrku czy cos …
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 21.01.2010 o godz. 09:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
I teraz zaczną się schody! Trzeba przecież ustalić warunki przejścia z macierzystego klubu i indywidualnego kontraktu. Z tym jak nauczyło nas życie może być problem.
![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() A bardziej na poważnie: oglądając skrót meczu miałem wrażenie, iż "nasi" testowani zawodnicy bardzo się starają, by jak najlepiej wypaść w grze. Issa Ba - może chłopak od czarnej roboty, ale takiego kogoś nam potrzeba, choćby dlatego, że Sobol nie będzie wiecznie grał. Natomiast ten Serb Branislav (to chyba znaczy Bronek?) wygląda na odważnego gracza, nie każdy z naszych już w pierwszym meczu próbowałby przewrotek nawet na leżąco. Pytanie tylko, czy "wiślacka myśl szkoleniowa" nie schrz... rozmów z tymi zawodnikami (o ile oczywiście dobrze wypadną w kolejnych test-meczach). |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
1q2 masz rację co do Cebanu ale trzeba wziąć pod uwagę że Caebanu jak i Kurto MAŁO grali w 1 składzie
więc dj_ibutti nie dziw się że po Pawełku się jedzie skoro bramkarze którzy są znacznie młodsi od niego i którzy grają sporadycznie w 1 składzie prezentują b. podobny poziom do niego. Śmiem twierdzić że Kurto jak będzie dostawał więcej szans i wpadnie w rytm meczowy może być lepszy od Pawełka ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ze skrótu wynika jak bardzo cienko jest na lewej obronie przy braku Brożka i Diaza, poza tym Jop na środku i sporo sie wyjaśniło. Testowani całkiem, całkiem, zobaczymy co pokażą w następnych meczach. Kurto musi się ogrywać i jeżeli nie zakontraktujemy żadnego bramkarza, który wygryzie od razu Pawełka z bramki, to Juszczyka czy kogoś o podobnych "walorach" lepiej nie kontraktować. Casillas gdy na niego postawiono w Realu miał 18 lat w końcu i w pierwszym sezonie gry zdobył Puchar Europy, a w Realu jest niezastępowalny.
Myślę, że tych straconych bramek to i Pawełek by nie wybronił - moim zdaniem wina obrony (lewa i Jop czyli 2 obrońców, a nie czterech). Jeżeli Kowalski zostanie w klubie, to Jop niestety daleka rezerwa ;-). ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Druga bramka dla Karpat ,podanie z glebi pola i jak zwykle Jop zostaje za plecami napastnika
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A pierwszy to niby nie? A sytuacja z poprzeczka gdy piłka lata mu nad głową a on gwiazdy obserwuje?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie wiem jak możnabyło nie dać Jopa Odrze lol...
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Po 2: Mogą i pewnie myślą o sprzedaży Marcelo Po 3: Już i tak mamy duże problemy kadrowe, po co to pogłębiać? Wystarczająca odpowiedź? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
a Odra chciała JOPA
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W meczu z Karpatami, z 17 grał Kiro ? Ogólnie, czy numery są te same, co w lidze ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Możliwe, grał w tym meczu, więc to chyba on.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Forma Pawelka powinna isc w gore bo nie ma Kazimierskiego
a tak juz luzem to w sumie te sparingi nic nam nie powiedzą ,bo to sa inne gatunkowo spotkania. Oczywsice mozna rwac wloscy z glowy bo przegralismy z Karpatami i pewnie wtopimy jeszce nie raz ale to wlasciwie jest zaden wykladnik.Byle forma byla na koniec lutego i potem dluuugo. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/113/news1...h-w-Wisle.html
Cytat:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W wyjściowym składzie 8 (!) obcokrajowców.
Zobaczymy co pokażą testowani. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
1-0
Ależ gol!!! Jirsak bezpośrednio z wolnego - piłka nad murem, od słupka i do bramki! 2-0 Z wolnego zagrywał Tomas Jirsak, a Marcelo umieścił piłkę głową z 3 metrów tuż koło słupka! Powód: 2-0
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 23.01.2010 o godz. 16:08.
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
2:0
![]() "Daje Tomas te piłki" - powiedział z ogromnym podziwem Konrad Gołoś Znowu Jirsak na 5+ Marcelo prawie czerwona kartka - tzn druga żółta za dyskusje w 39 minucie! Niestety Ba jest bardzo niedokładny w dzisiejszym meczu...
Ostatnio edytowane przez pysio : 23.01.2010 o godz. 16:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
'42 Rywal stanął Kirmowi na nodze - ten go odepchnął i za to sędzia dał mu żółtą, a zaraz potem drugą żółtą i czerwoną kartkę
'42 Czerwona kartka dla Kirma! Nie wiemy, czy dostał dwie żółte naraz Ale jaja ![]() ![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czyżby mecz życia Jirsaka? ^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieje że się dogadają i dalej będziemy grać w 11 bo to się mija z celem grać w 10...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mączyński wszedł za Kirma i gramy w 11
A tak BTW Jakby taki numer odwalił Patryk to zaraz stado forumowych "sępów" zajechało by Małeckiego że nawet w sparingach bije mu sodówa A to tylko sparing... i dzięki temu pogra Krzysiek Mączyński ![]() PS Jak zwykle Andraż wcześniej zdołał obstrzelać słupek Może to go zdenerwowało ze znowu nie trafił? ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.01.2010 o godz. 16:22.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A własnie Malecki i Piotrek Brozek dojada na zgrupowanie ?
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Łobodziński!!!
i co zgasił wszystkich "krzykaczy" i "ekspertów"...? |
|