|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tego właśnie nie kumam.Jeśli tu chodzi o oszczędność choćby tych 50 tyś euro, czemu do pierwszej drużyny nie wchodzi ten młody Kurto, tylko zatrudniamy gościa wd. słabszego niż Cebanu, nie dającego żadnej możliwości rywalizacji z Pawełkiem.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Dajesz linki do artykułów z września i sugerujesz, że odzwierciedlają rzeczywistość? ![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mnie zastanawia (a jednocześnie przyprawia o szybsze bicie serca), mianowicie:
Dlaczego żaden polski klub nie ma wystarczających jaj żeby postawić na szkolenie młodzieży? Przecież w tej buraczanej lidze to nawet Odra Wodzisław nigdy nie spadnie (najlepsze że to ona do tej pory dokonuje najlepszych transferów), także praktycznie nic się nie ryzykuje, a można niewyobrażalnie dużo zyskać? Inwestycja w szkółkę typu La Masia to bardzo kosztowna inwestycja, lecz bardzo szybko by się zwróciła. Cytat:
http://www.tfkable.pl/index.php?news...ear=110&lang=1 <= podpisanie kontraktu na dostarczenie kabli do nowojorskiego metra na manhattanie Podobno Cupiał podpisał kontrakt na dostarczenie kabli do transmisji ogólnoświatowej igrzysk letnich Londyn 2012
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 22.01.2010 o godz. 19:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ps to Twoje pytanie to w ogóle się łączy z transferem - Jest młody Kurto - ja tam nie wiem co on potrafi ale grał coś w jakiś u18 czy 19 - Jak jest żałosny to po cholere go tu trzymać, jeśli ma predyspozycje, to jak nie mamy kasy na konkretnego rywala dla Pawełka - czemu nie podjąć , tego pewnie niewielkiego ryzyka wprowadzenia go do 1 drużyny, tylko tracimy kasę na kalekę bez żadnych perspektyw = Wydajemy kasę, sprowadzamy człowieka który nie ma perspektyw by w Wiśle bronić, blokujemy 'młodego' , tylko po to by trener miał niby jakąś bezpieczniejszą alternatywę na wypadek kontuzji Pawełka...Gdyby tak wszyscy myśleli to połowa talentów by się nigdy nie rozwinęła bo grzali by ławę nie wiadomo ile
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.01.2010 o godz. 19:45.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Miałem możliwość zamienienia pare miesięcy temu kilku zdań z trenerem Skorżą i jedyne możliwości jakie tutaj widze to :
1. Skorża nie miał żadnego wpływu na zatrudnienie Juszczyka i jest to decyzja odgórna 2. Podpisano kontrakt z Juszczykiem jako wychowankiem kulubu w trudnej sytuacji, aby za symboliczne grosze sobie potrenował i pograł w młodej dzięki czemu miał możliwość znalezienia nowego klubu. A klub jeszcze w tym okienku sprowadzi bramkarza conajmniej równorzędnego dla Pawełka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No widzisz, a przed chwilą tak się wypierałeś...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Milczałem w tym temacie cierpliwie i z ogromną życzliwoscią dla trenera oraz wyrozumiałością dla klubu, spowodowaną brakiem pieniędzy. Rozumiem Gołosia, bo ma ważny kontrakt. Rozumiem Łobodzińskiego, którego kryje pomyłkowy kontrakt stulecia. Rozumiem powrót Kowalskiego, gdyż akurat on jeszcze rokuje poziom adekwatny przynajmniej krajowym wyzwaniom Wisły. Rozumiem także przywrócenie Ochalika. Nawet rozumiem zatrudnienie Jarosza. Ale tym bardziej za nic nie rozumiem ponownego zatrudnienia Juszczyka. Ten fakt bardzo mnie martwi i są tylko dwa jego uzasadnienia : albo popełniono kolejny już błąd transferowy albo tym razem transferową konieczność, co jest w obydwu przypadkach bardzo martwiące.
Bo jeśli to jest bład transferowy, to niechybnie Wisła i Skorża za niego zapłacą wynikiem sportowym, gdyż zawsze dotąd, za brak zmiennika konkurencyjnego, obojętnie na jakiej pozycji, przychodziło nam zapłacić, gdyż tzw. pech Wisły, każdorazowo wyszukiwał w Wiśle najsłabszego punktu odniesienia i go bezlitośnie wykorzystywał przeciwko Wiśle, a bramkarz, w przypadku koniecznosci jego zastępstwa, to dość newralgiczny punkt drużyny. Jeśli zaś jest to konieczność transferowa Wisły, no to jeszcze gorzej, gdyż świadczyć to może, nie tylko o obecnych kłopotach Wisły, ale także o kryjących się za tym faktem, poważnych kłopotach w najbliższej przyszłosci. Myślę, że świadome usunięcie rok temu z klubu Juszczyka, eliminuje podejrzenie o podwójny błąd transferowy i wskazuje raczej na przykrą konieczność transferową dla klubu, no bo świadczącą o świadomym osłabianiu jakości sportowej Wisły. Oby jakimś cudem, jedno i drugie nie było prawdą, a konkurencyjny bramkarz rezerwowy, zasilił Wisłę jak najszybciej, czyniąc z Juszczyka trzeciego bramkarza na wszelki wypadek i to wyłącznie półroczny, z uwagi na to, że jest wychowankiem Wisły w trudnej sytuacji, któremu klub macierzysty nie odmawia pomocy.. PS. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iejsza_jakosc/ - daje do myślenia, co w klubie i od kogo tak naprawdę zależy ? Cytat:
Ostatnio edytowane przez kot : 22.01.2010 o godz. 20:38.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 22.01.2010 o godz. 19:48.
|
||
|
|
Member
Offline |
|
AD1. Nigdzie nie napisałem że Skorża jest moim zanjomym poprostu jako nawiedzony kibic miałem możliwość zamienienia z nim kilku zdań, gdy tylko nadarzyła się okazja. AD2. Niczego nie prorokuje że jakiś zawodnik do nas przyjdzie, tylko staram się odnaleźć logike w zatrudnieniu Juszczyka |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Od wrzesnia w TF nic się nie zmieniło, a podpisane kontrakty to kropla w morzu. Mój ojciec pracuje w TF i wiem ,że w ramach oszczędnosci w zakładzie ogląda sie dokładnie każdą złotówkę a pracownicy otrzymują premie sporadycznie. Kryzys dotknął Tele-Fonikę dość mocno i potrzeba kilku lat zanim firma wróci do kondycji z poprzednich lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
proponuje uczcic ten transfer ( Juszczyk ) minuta ciszy i zapalmy swieczke...[*]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem Skorża ma już wyje.... , bo wie, że za kilka miesięcy go nie będzie (koniec kontraktu)
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To dlaczego piszesz na pewniaka że klub podpisze kontrakt z goalkeeperem co najmniej klasy (
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() A co do tematu - Wisła nie jest przytuliskiem dla swoich nieudolnych wychowanków - Gdyby zachorował poważnie - jasne, natomiast jet zdrów jak ryba i jak chce trenować - klub mu powinien to umożliwić ale bez żadnego płacenia mu za to. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Panowie co by nie mówić o Juszczyku,napewno superlatywy to nie będą.
My potrzebujemy bramkarza i trenera bramkarzy na miarę drużyny Mistrza Polski. Niech to będzie ktokolwiek jako bramkarz i Andrzej Dawidziuk jako trener.I dziękuje bardzo.Tyle w tym temacie. My potrzebujemy na brame takiego drugiego Sławka Szmala,który wygra nam niejeden mecz! Dobra lukamy na ME w ręczną. Tam by sie I Juszczyk i Pawełek może połapali nieco bardziej ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Po drugie po raz kolejny czytaj ze zrozumieniem i pokaż mi fragment, w którym napisałem że napewno przyjdzie. Są to moje czyste dywagacje i próba zrozumienia dlaczego podjęto taki ruch transferowy a nie inny. Tak samo jak posty wszytskich użytkowników są czystą dywagacją ponieważ jedyny fakt to taki że Juszczyk podpisał na 6 miesięcy, ale pytanie brzmi dlaczego ? i co dalej ? |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
wyobraź sobie, że jest licznik postów, powiem więcej, może Ci się to wydać nieprawdopodobne ale można nawet zobaczyć wszystkie posty napisane przez użytkownika.
Ostatnio edytowane przez Arek10 : 22.01.2010 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mój błąd, nie zauważyłem, ale z pewnością nie jest to moim celem bo byłoby to conajmniej śmięszne
Może Ci się to wydać nieprawdopodobne, ale nie każdy po paru dniach zna jakieś techniczne niuanse forum. Sarkazm moim zdaniem zbędny, chyba że inaczej dyskusji prowadzić nie potrafisz.
Ostatnio edytowane przez Kbobt : 22.01.2010 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Juszczyk puszczał takie babole w najgorszej druzynie ligi cypryjskiej ze glowa mała
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Juszczyk wrócił nie ma chyba sensu rozpatrywać z jakich powodów. Przez pół roku będzie częścią naszej drużyny może jednak nas jakoś pozytywnie zaskoczy.?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W wieku 25 lat? Wątpię.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jestem ciekaw dlaczego oficjalna milczy na temat tego Poljaka?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mi sie wydaje ze za zatrudnieniem Juszczyka stoi jeden powod. Cupial sie zdenerwowal i zadzwonil do Skorzy czy do kogos z rn i powiedzial: "skonczcie mi juz ten cyrk z bramkarzami". Nikt sie nie odwazyl zapytac bossa czy znajdzie sie kasa na kogos konkretnego bo wiedzieli jak koncza ci ktorzy sie wychyla tylko zdecydowali sie wziasc tego ktorego mieli pod reka. I tyle
Zreszta dlugosc kontraktu moze o tym swiadczyc. Mam nadzieje ze teraz nasi scouci i menager spokojnie skupia sie na znalezieniu BRAMKOSTRZELNEGO (nie myslic z Branko R. ) napastnika |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iejsza_jakosc/ -
daje do myślenia, co w klubie i od kogo tak naprawdę zależy, zwłaszcza w realnym okienku transferowym a nie w przymiarkach do niego ? Cytat:
Ostatnio edytowane przez kot : 22.01.2010 o godz. 21:04.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No to stalo sie.Bramkarski gigant znowu w Wisle.Teraz czekam niecierpliwie jak wytlumaczy ten ruch nasz ukochany trener.Jezeli tak ma wygladac jakosc ,o ktorej mowil w wywiadzie to na prawde mozemy zaczac sie bac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no tak, a my bazujmy na tym co mamy, minimalizm
![]() |
|