The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Magic19
Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2010, 13:35
Małecki widać bez formy, piłka ucieka mu niemiłosiernie....
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2010, 13:52
Małecki strzela pierwszego gola w reprezentacji Polski.. Strzelił Tajlandii na 2-0 ;]
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.01.2010, 13:52
A wlaśnie gola strzelił...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.01.2010, 15:52
A propo Leszczaka, on faktycznie tak ostro balował po klubach? I jakim sposobem ten dzieciak tam wchodził?
Najlepiej sprzedać gówniarza, nie będzie problemów a i jakiś marny grosz wpadnie.
What's new?

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.01.2010, 22:31
http://futbolnet.pl/wiadomosci/zdrow...owia-sebastian-
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.01.2010, 22:50
Link nie działa. Za nieco ponad godzinę o Leszczaku będziemy już pisać w innym temacie - "Byli piłkarze Wisły". Szkoda, że odchodzi, gdyż sam Skorża uważał, że ma talent. No, ale z drugiej strony czegoś innego oczekuje się od piłkarza, który ma być przyszłością klubu. Niestety jakieś przywiązanie do barw klubowych, czy wdzięczność wobec klubu, który daje szansę na rozwój, staje się coraz częściej rzadkością... Nie wiem co było prawdziwą przyczyną rozstania się Sebastiana z naszym klubem. Ciekawi mnie, czy jeżeli jego talent rozwinie się w Polonii to, czy będzie chciał wrócić do Wisły.. Powodzenia Sebastian!
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.01.2010, 10:43
http://www.efakt.pl/Golos-wraca-do-g...y,62363,1.html

W tym sezonie na takich jak Gołoś trzeba liczyć. On pewnie ma jakieś ambicje jeszcze.

PS: Nieprawda, bo link działa.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.01.2010, 11:27
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Link nie działa. Za nieco ponad godzinę o Leszczaku będziemy już pisać w innym temacie - "Byli piłkarze Wisły". Szkoda, że odchodzi, gdyż sam Skorża uważał, że ma talent. No, ale z drugiej strony czegoś innego oczekuje się od piłkarza, który ma być przyszłością klubu. Niestety jakieś przywiązanie do barw klubowych, czy wdzięczność wobec klubu, który daje szansę na rozwój, staje się coraz częściej rzadkością... Nie wiem co było prawdziwą przyczyną rozstania się Sebastiana z naszym klubem. Ciekawi mnie, czy jeżeli jego talent rozwinie się w Polonii to, czy będzie chciał wrócić do Wisły.. Powodzenia Sebastian!
Taki historie z reguły kończą się znacznie gorzej i tak np. historia Brozia, który miał zdobywać szczyty w swoim ukochanym Widzewie teraz gra w Sandecji. To nie jest Anglia, gdzie każdy klub dysponuje fachowcami od trenowania młodzieży. U nas przynajmniej zajmują się tym bardzo dobrzy byli piłkarze. Kto będzie trenował Leszczaka w Bytomiu? Szatałow jeśli dobrze pamiętam. Od kogo ma się uczyć fachu? Zielińskiego?

Może i dostanie tam te parę tysi więcej, ale na dłuższą metę to mu się nie opłaci. Chłopak zamiast próbować zostać gwiazdą tej buraczanej ligi i pójść dalej, zostanie po prostu kolejnym burakiem.. w najlepszym wypadku, bo znając jego charakter szybko trafi do niższej klasy rozgrywkowej i będzie po nim.

Niewątpliwie jednak winę za jego rozpieszczenie, brak jakiejkolwiek kontroli nad tym, co gówniarz wyczynia ponoszą między innymi jego trenerzy.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 21.01.2010, 11:52
Częściowo masz rację, ale z drugiej strony była na tym forum kiedyś dyskusja, w której część dyskutantów uważała, że nawet taki młodzik może robić co mu się podoba byleby dobrze grał. Efekty takiego podejścia mamy dziś. Jak się smarka (poniżej 18tki) spotyka w Cieniu czy innym niewłaściwym miejscu to może wypadałoby dać mu do zrozumienia, że to nie dla niego miejsce. Taka postawa młodego piłkarza powinna się spotkać z wyraźną dezaprobata kibiców.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.01.2010, 12:11
to co bys zrobil ,pozamykal ich w domach ?
taki wiek ze kazdy chce sie bawic a nie siedziec w domu,nie mowie o tym aby chlac 24/7
ale zabawa z umiarem jest ok
.....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.01.2010, 12:16
teraz jak w piłce tak duże znaczenie ma przygotowanie fizyczne to po nocnym piciu zawodnik nie ma wielkich szans na rywalizacje w seniorskiej piłce,tym bardziej junior.Owszem kiedyś jak piłka była bardziej techniczna to można było na kacu grac ale nie teraz.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.01.2010 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 21.01.2010, 12:29
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Częściowo masz rację, ale z drugiej strony była na tym forum kiedyś dyskusja, w której część dyskutantów uważała, że nawet taki młodzik może robić co mu się podoba byleby dobrze grał. Efekty takiego podejścia mamy dziś. Jak się smarka (poniżej 18tki) spotyka w Cieniu czy innym niewłaściwym miejscu to może wypadałoby dać mu do zrozumienia, że to nie dla niego miejsce. Taka postawa młodego piłkarza powinna się spotkać z wyraźną dezaprobata kibiców.
Jak najbardziej się z tym zgadzam. Typek nie jest pracownikiem jakiejś obojętnej mi instytucji, tylko piłkarzem Wisły i powinien całe swoje życie temu podporządkować. A jak chce chlać, a nie zapierdalać- to proszę bardzo- idź chłopie do żydów czy innego Bytomia i niech Cię nie widzę.

Miałem jakiś czas temu "pogadankę" na ten temat z jakimś jego kolegą na stronie SKWK. Gość oczywiście ani sobie, ani Leszczakowi nie ma nic do zarzucenia. Cała wina leżała wg niego po stronie klubu.

Jeśli ktoś z kibiców Wisły widział go pijącego w knajpie, powinien smarka wyprowadzić za ucho z knajpy i kazać iść do domu. I tak jako piłkarze mają dużo wolnego, więc balangi w trakcie sezonu zdecydowanie nie mogą być ich udziałem.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 21.01.2010 o godz. 12:35.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 21.01.2010, 12:33
DominoForza napisał(a):
taki wiek ze kazdy chce sie bawic a nie siedziec w domu,nie mowie o tym aby chlac 24/7
ale zabawa z umiarem jest ok
A co ma do roboty 17-latek? Chyba szkoła i trening na pierwszym miejscu, nie?
"Każdy chce się bawić" tylko do wzięcia odpowiedzialności za swoje czyny nie ma chętnego.

Ano tak, zapomniałem - kumple go wyśmieją jak się nie zabawi.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 21.01.2010, 12:33
No cóż...można wymienić kilku naszych młodziaków, których nie pozamykano w domach. Pytanie gdzie oni teraz są? Najwyraźniej jednak nie umieli zachować umiaru. Oczywiście jest to ich sprawa. Ale inwestuje w nich klub. Jeżeli inwestycja nie przynosi efektów, jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Tym samym tracą wszyscy, którzy są z naszym klubem związani. Ponadto napiszę jasno: alkohol przed 18 rokiem życia nie służy sportowcom i nie powinni go pić.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.01.2010, 12:38
Cytat:
alkohol przed 18 rokiem życia nie służy sportowcom i nie powinni go pić.
A po 18-tce służy? Dziwne......

Organizm ludzki z tego co mnie wiadomo, rozwija się pod względem budulcowym do 21 roku życia. Najchętniej bym wprowadził podpisywanie cyrografu, że do 21 roku życia nie tkną wódy ani innych %-ów pod pretekstem wyrzucenia na zbity ryj z klubu.

Tylko kto wtedy w nim by został.......
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.01.2010, 12:41
a jakim sposobem nieletni Leszczak pil w knajpach ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.01.2010, 12:43
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
w knajpie nigdy nie byłeś
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 21.01.2010, 12:51
Oczywiście, że i po 18 nie służy. Prawdę powiedziawszy nie służy w ogóle osobom uprawiającym sport wyczynowo. Nasz były Sypniewski jes tego najlepszym przykładem, choć to może ekstremum. Problem w tym, że po 18 roku życia nikt mu w knajpie nie odmówi podania alkoholu. Druga rzecz jak dzieciak nauczy sie trzymać dyscyplinę przed 18-tką to jest szansa, że i może w seniorskim sportowym życiu będzie się tego trzymał. jak ktos pije w wieku 15, 16 czy 17 lat to niestety szanse na to są zdecydowanie mniejsze.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.01.2010, 12:56
Nie chce osadzać nikogo co do Leszczaka, ale tutaj widać sprawę wychowania w domu, w klubie. Nie wieże, że nikt nie wiedział o tym, że syn/zawodnik(nie potrzebne skreślić) bywa często w knajpach i pije alkohol. Powinni mu przemówić do rozsądku, że jeśli będzie dalej pił i zachowywał się tak jak się zachowuje to koniec z piłką z karierą ... takie mam rozumowanie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.01.2010, 13:20
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
złożyć doniesienie na barmanów w Cieniu i Franticu...

ech...
no ja wiem, ze przeciez jak malolat chce sie w knajpie napic to zawsze się napije.
Problemem nie jest "jakim sposobem".
Problemem jest, że jako dorastający piłkarz wolał pić niż dbac o swój organizm
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 21.01.2010, 14:09
7 kotów napisał:

a jakim sposobem nieletni Leszczak pil w knajpach?

...whodził na prawo jazdy Kuzery
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2010, 14:16
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Nie wieże, że nikt nie wiedział o tym, że syn/zawodnik(nie potrzebne skreślić) bywa często w knajpach i pije alkohol.
A ja nie twierdzę

Czas wolny to jego sprawa, a jak widać - już go u nas nie ma, pewnie poniekąd też z tego powodu.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 21.01.2010, 18:10
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A ja nie twierdzę

Czas wolny to jego sprawa, a jak widać - już go u nas nie ma, pewnie poniekąd też z tego powodu.
no sorry, każdemu się może zdarzyć. Czyli na 100% Leszczak out ?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2010, 22:24
Nawet jeżeli jest zawieszony na pół roku, to i tak mu się kontrakt kończy i nikt nie chce go przedłużać.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.01.2010, 22:33
Skończył się. Wczoraj
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 21.01.2010, 22:39
Jego wybór w Polonii czy w innym klubie z dołu tabeli nic nie osiągnie, raczej się nie wypromuje z takim charakterem i imprezowym trybem życia. Potem pójdzie do pierwszoligowca przez 2 sezony będzie jakieś info o nim raz na jakiś czas, a potem wyląduje gdzieś w 3 lidze i nikt nie będzie pamiętał o nim. W sumie przypomina mi on znajomego z mojej miejscowości co też przez błędy wieku dojrzewania spierniczył sobie karierę.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.01.2010, 22:53
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Jego wybór w Polonii czy w innym klubie z dołu tabeli nic nie osiągnie, raczej się nie wypromuje z takim charakterem i imprezowym trybem życia. Potem pójdzie do pierwszoligowca przez 2 sezony będzie jakieś info o nim raz na jakiś czas, a potem wyląduje gdzieś w 3 lidze i nikt nie będzie pamiętał o nim. W sumie przypomina mi on znajomego z mojej miejscowości co też przez błędy wieku dojrzewania spierniczył sobie karierę.
Jednym kariere konczy kontuzja drugim woda.
,
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.01.2010, 17:19
powitajmy w tym gronie nowego (starego?) gracza Wisły. Przed państwem światowej klasy bramkarz Marciiiiiiiiiiiiiiiin, Juszczyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyk !! ;-/
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.01.2010, 20:19
Juhuuu! Jest w końcu wymarzony bramkarz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów