The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2010, 20:55
Sprawa jest prosta ... Kiedyś Costly wypowiadał się że chciałby grać w Wiśle i że nim Skorża jest zainteresowany, a gdy pojawiła się informacja że nie pojechał na obóz z Bełchatowem to pismaki to wykorzystali i napisali newsy że z Wisłą negocjuje !
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.01.2010, 20:56
kirm171 napisał(a):Wyświetl post
Za takie posty dawałbym autentycznie bany, nawet 2, pierwszy za treść, a drugi za styl pisania.
Nie Ty od tego jesteś, a człowiek dobrze napisał, może nie jakoś pięknie stylistycznie, ale szczera prawda.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2010, 21:00
kirm171 napisał(a):Wyświetl post
Za takie posty dawałbym autentycznie bany, nawet 2, pierwszy za treść, a drugi za styl pisania.
na szczęście nie ty jesteś adminem bo dawałbyś bany na prawo i lewo... a tak na marginesie to połowa postów w tym topicu jest nie na temat i jakoś nikt nie robi tragedii...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.01.2010, 21:02
A ja jestem ciekaw, co teraz napisze red. Michał Białoński, który nie dalej jak wczoraj wieczorem obwieścił na interii "miastu i światu", że: WISŁA TRANSFERUJE CARLOSA COSTLY'EGO. Pobożne życzenia...

A w realnym świecie zostajemy w trudnej sytuacji. Sam liczyłem, że dzisiaj Wisełka "wzbogaci się" o napastnika i bramkarza. Jak na polskie warunki, byłoby to spore wzmocnienie. Niestety, wypowiedź Jarosza wyjaśniła całą sytuację - z Carlosem nie prowadzą negocjacji. Z Kowalewskim Wisła też się nie kontaktowała (wypowiedź bramkarza dla futbol.pl). Pozostaje teraz mieć resztki nadziei, że może chociaż ten testowany Punosevac okaże się zawodnikiem na poziomie, a Nurek się zlituje i ostatecznie podpisze z Wisłą kontrakt. Póki co, klub jest "uboższy" o 3 zawodników, więc transfery "do klubu", nawet zawodników "z kartą na ręce" są/ będą koniecznością.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.01.2010, 21:11
Może się okazać że Wisła MUSIAŁA sprzedać Ćwielonga żeby móc dopiąć bieżące wydatki (czytaj wypłaty).

Także ja osobiście to liczę tylko i wyłącznie na dojście do pełni zdrowia i formy Sobola, Głowackiego, Pawła Brożka i Singlara.

Na więcej nie liczę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.01.2010, 21:19
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem ciekaw, co teraz napisze red. Michał Białoński, który nie dalej jak wczoraj wieczorem obwieścił na interii "miastu i światu", że: WISŁA TRANSFERUJE CARLOSA COSTLY'EGO. Pobożne życzenia...

A w realnym świecie zostajemy w trudnej sytuacji. Sam liczyłem, że dzisiaj Wisełka "wzbogaci się" o napastnika i bramkarza. Jak na polskie warunki, byłoby to spore wzmocnienie. Niestety, wypowiedź Jarosza wyjaśniła całą sytuację - z Carlosem nie prowadzą negocjacji. Z Kowalewskim Wisła też się nie kontaktowała (wypowiedź bramkarza dla futbol.pl). Pozostaje teraz mieć resztki nadziei, że może chociaż ten testowany Punosevac okaże się zawodnikiem na poziomie, a Nurek się zlituje i ostatecznie podpisze z Wisłą kontrakt. Póki co, klub jest "uboższy" o 3 zawodników, więc transfery "do klubu", nawet zawodników "z kartą na ręce" są/ będą koniecznością.
wreszcie jakas mądra wypowiedz...tylko jak ten Serb okaze sie wartosciowym graczem to sie okaze,ze ma wazny kontrakt o czym kompetentni dzialacze nie wiedzieli i kosztuje 50 tys euro,wiec bedziemy targowac do 20 tys a wtedy kupi go ...Odra Wodzislaw... i znowu klops....ale mamy dyrektora Jarosza ,ktory kiedys zalatwil nam Gregorie i Galamaza...oni byli juz na lotnisku juz witali sie z gaska....i znowu sie nie udalo...skad my to znamy?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2010, 21:27
Wiecie co,z tym wyjazdem Costly'ego do Antalyai,czyli tam gdzie jest Wisła,to może być prawda.Tak się jednak głupio składa,że jest tam też obecnie drużyna FC Vaslui.Dziennikarzom niewiele potrzeba,by połączyć fakty...albo tak przynajmniej im się wydaje.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.01.2010, 21:29
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Może się okazać że Wisła MUSIAŁA sprzedać Ćwielonga żeby móc dopiąć bieżące wydatki (czytaj wypłaty).

Także ja osobiście to liczę tylko i wyłącznie na dojście do pełni zdrowia i formy Sobola, Głowackiego, Pawła Brożka i Singlara.

Na więcej nie liczę.
co więcej, może się okazać, ze Wisła pozbyła się wszystkich piłkarzy, za których ktoś nam dawał pieniądze.
.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.01.2010, 21:29
Tak myślę że ktoś (w osobie Hiroji Hanzo) w Poznaniu, Warszawie, Kielcach, Gdyni a może w Krakowie miał dziś niezły ubaw z naszego forum.
Może teraz wreszcie zrozumiecie dlaczego takie a nie inne zasady dotyczą tego tematu.

Bez odbioru
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 19.01.2010 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2010, 21:34
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Na więcej nie liczę.
I to jest, chyba najbardziej zdroworozsądkowe podejście do tematu transferów w Wiśle. Ale ponieważ do rozpoczęcia rundy mamy jeszcze ponad miesiąc, to spodziewam się jeszcze nie jednego takiego "wybuchu" entuzjazmu po plotkach transferowych. Wszak mamy "sezon ogórkowy", a pismaki muszą czymś zapełniać kolumny w tabloidach (lub jak kto woli Piechniczkowskich "bilbordach").
Odpowiedz cytując
Kbobt
Member

Od: 01.2010

Stary 19.01.2010, 21:37
Szczerze mówiąc to widze że nie powinno być specjalnego zdziwienia wśród kibiców Wisły jak Costly za pare dni zostanie zaprezentowany jako nowy zawodnik drużyny z Wielkopolski
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2010, 21:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tak myślę że ktoś (w osobie Hiroji Hanzo) w Poznaniu, Warszawie, Kielcach, Gdyni a może w Krakowie miał dziś niezły ubaw z naszego forum.
Może teraz wreszcie zrozumiecie dlaczego takie a nie inne zasady dotyczą tego tematu.

Bez odbioru
Niech się chłopina nacieszy,że wpuścił w maliny paru wyposzczonych transferowo nastolatków z tego forum.Pewnie teraz oddaje się ekstazie w wiadomy sposób.
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.01.2010, 21:53
Kbobt napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc to widze że nie powinno być specjalnego zdziwienia wśród kibiców Wisły jak Costly za pare dni zostanie zaprezentowany jako nowy zawodnik drużyny z Wielkopolski
heh, wcale by mnei to jakos nie zdziwilo, a potwierdzilo raczej gorzka prawde... ;/ a moze jutrzejszy dzien przyniesie jakies dobre wiesci? moze odswiezanie strony w koncu cos przyniesie! Jarosz celowo tak moze mowil, tak jak zabieg GKS-u byl na stronie, tak zabieg Jarosza w mediach?
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.01.2010, 21:53
Levadia, gra w Sosnowcu (mało kibiców i opłata stadionu), nie wiadomo co z Bet-at-home (może już kasy nie dają), gorsza sytuacja Cupiała. Ja nie liczę na transfery gotówkowe, może przyjdzie 1-2 darmowych grajków (Issa Ba). Taka jest prawda...
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.01.2010, 21:55
Ja już mam sznur przyszykowany...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.01.2010, 21:57
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
wreszcie jakas mądra wypowiedz...tylko jak ten Serb okaze sie wartosciowym graczem to sie okaze,ze ma wazny kontrakt o czym kompetentni dzialacze nie wiedzieli i kosztuje 50 tys euro,wiec bedziemy targowac do 20 tys a wtedy kupi go ...Odra Wodzislaw... i znowu klops....ale mamy dyrektora Jarosza ,ktory kiedys zalatwil nam Gregorie i Galamaza...oni byli juz na lotnisku juz witali sie z gaska....i znowu sie nie udalo...skad my to znamy?
W końcu ktoś(ten cały Punosevac) o kim można podyskutować będąc pewnym że rzeczywiście się nim interesujemy

Szału to on nie robi - Słaby zespół - w zeszłym sezonie 12 meczów w tym 8 z ławy i 0 goli
W tym 14 meczów - 4 gole, z tym że zaczął od 3 bramek w 2 pierwszych meczach a potem to już posucha włącznie ze straceniem miejsca w podstawowym składzie.

Z niewielu filmików można wywnioskować że to taki kozak w stylu Małego(uciszanie widowni itp), bardzo ciężko stwierdzić czy nie jest mułowatym klocem w stylu Beto, bo 2 gole z głowy+1 z wolnego i karnego - Na podstawie obserwacji biegu po strzelonej bramce, można przypuszczać że nie jest najgorzej
Przydało by się zasięgnąć informacji czy nie jest to jakiś 'sajko' w stylu Nikoli

ps nie wiem czy była ale to bramka strzelona Czerwonej Gwieździe
http://www.youtube.com/watch?v=sW8YXhCLAVg
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.01.2010 o godz. 22:00.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 19.01.2010, 21:57
i co by mu dał ten "zabieg"?

Ten Serb to chyba ma jednak nie najgorszą technikę mało kto z naszej ligi by tak z wolnego uderzył...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.01.2010 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Stary 19.01.2010, 22:01
to, ze, nie interesujemy sie nim. Vasul czy jak mu tam nie musi sie spieszyc, nikogo podbijac, przebijac itd. inne kluby tez nie musza sie spieszyc jesli go chca. Zawsze tak jest ze jest cisza z zawodnikiem, a jak sie jeden klub zainteresuje to za nim lawina innych. Przyklad? nieszczesne BATE i wyjazdy skorzy, a tu nagle KUCHENKI ;]
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.01.2010, 22:05
ja mam wrażenie, że Skorża testuje tych graczy "dla picu", Później powie o Serbie i Issa Ba: "Za słabi". To takie alibi Skorży i klubu, że niby szukają wzmocnień...
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Kbobt
Member

Stary 19.01.2010, 22:08
ardianek napisał(a):Wyświetl post
to, ze, nie interesujemy sie nim. Vasul czy jak mu tam nie musi sie spieszyc, nikogo podbijac, przebijac itd. inne kluby tez nie musza sie spieszyc jesli go chca. Zawsze tak jest ze jest cisza z zawodnikiem, a jak sie jeden klub zainteresuje to za nim lawina innych. Przyklad? nieszczesne BATE i wyjazdy skorzy, a tu nagle KUCHENKI ;]
I wierzycie w taką przypadkowość że klub, który ma 2 scautów wysyła trenera, aby ten obejrzał sobie jakiś mecz na żywo a potem niema żadnej oferty, zapytania czy choćby potwierdzenia jakiegokolwiek zainteresowania ?

A kilka tygodni później zawodnik ten trafia do klubu z Wielkopolski
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.01.2010, 22:08
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...zaka,id,t.html
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Stary 19.01.2010, 22:16
czy oni w ogole z kimkolwiek gadaja? juz mnei szlag trafia. Jarosz dementuje wszystkie plotki. Z costlym nie, kowalewskim nie. z nikim ;/ wszyscy cos dzialaja, a my testujemy 40 zaowdnika z rzedu i co? i nic pewnie, jak zwykle. zalamuje mnei to. Mistrza polski zdobywamy w sposob sportowy, ale jesli chodzi o dzialania i organizacje w klubie, jestemy na poziomie drugiej ligi ;/
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Stary 19.01.2010, 22:20
Może wreszcie mielibyśmy kogoś kto potrafi strzelać gole z wolnych, bo o ile mnie pamięć nie myli to daaaawno nie zdobyliśmy gola bezpośrednio z wolnego. Patrząc na ten filmik rzeczywiście nie wygląda na takie drewno jak Beto, ale przydałoby się żeby więcej goli strzelał.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 19.01.2010, 22:24
ktoś pisał kilka stron wcześniej że Roger po Euro nie miał ofert i że jego wartość nie wzrosła a miał ofertę chyba z Man City i dawali za Niego bodaj 3,5 mln Euro tylko Legła odrzuciła.Więc Costly byłby dobrą inwestycją.To samo było z Jeleniem po mundialu 2006 miał wiele ofert bo grał dobrze i jeszcze jeden przykład Janczyk i mś w Kanadzie.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.01.2010, 22:37
Boże, a może właśnie o to chodzi? Może wtedy, gdy było określone jasno: Wisła chce tego a tego, później przychodziły takie kuchenki i bach, już w koszulce Lokomotivu Wronki. Może właśnie o to chodzi? Z kasą u nas zajebiście krucho, a inni mają tej kasy dużo w porównaniu do nas. Wrzućcie na luz z komentarzami typu
Cytat:
Ja już mam sznur przyszykowany...
.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 19.01.2010, 22:57
Jak czytam tu wypowiedzi jakiś 60% piszących to naprawdę jest dramat. Potem się dziwicie, że mają nas za kibiców sukcesu itd... Abstrahując od wyników tych nieszczęsnych 3 czy 4 meczów to o co Wam chodzi? Jest lider i nawet jeśli go nie obronią zawodnicy, to nie sądzę, że będziemy za podium. Więc jest to niezły wynik dla normalnych kibiców. teraz płacz, że nie ma tego czy tamtego transferu. rozpacz, że odszedł Pepe. A co pisaliście, kiedy marnował 3 sytuację w meczu? Niech zgadnę, co on tu robi, wy...ć go itp. A teraz nagle okazał się takim osłabieniem? Zaczęła się jazda na Cupiała. To wyłóż cwaniaku jeden z drugim takie pieniądze, żeby osiągnąć więcej niż on za swojej "ery" w Wisełce. I jak nie nazwać Was kibicami sukcesu. 6 mistrzostw w ostatniej dekadzie i wieczne narzekanie. A jak widzę porównania do KSP KKS itd to mnie śmiech bierze. Jeśli ich sponsorzy wykładać będą pieniądze przez taki czas jak nasz właściciel to wtedy mówcie jacy wielcy i wspaniali. Bo widzę, że zaraz wyjdzie jaka to Odra wielka przy nas się zrobi. Bez tego Carlo, Gibona itd osiągniemy póki co więcej niż śmieszne KSP na przykład. Także kubeł zimnej wody, a jak nie pasuje to wyłóżcie parę baniek większych na klub i wzmocnijcie go. Wszyscy będziemy wdzięczni. Kibice sukcesu niestety.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.01.2010, 23:14
Costly woli klub z silniejszej ligi ;] nie ma się co dziwić
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.01.2010, 23:32
Arek10 napisał(a):Wyświetl post
ktoś pisał kilka stron wcześniej że Roger po Euro nie miał ofert i że jego wartość nie wzrosła a miał ofertę chyba z Man City i dawali za Niego bodaj 3,5 mln Euro tylko Legła odrzuciła.Więc Costly byłby dobrą inwestycją.To samo było z Jeleniem po mundialu 2006 miał wiele ofert bo grał dobrze i jeszcze jeden przykład Janczyk i mś w Kanadzie.
kolejny co przedstawia jakies bzdury z palca wyssane. Wiem ze 1,5 roku temu City nie miało takiej paki jak teraz, ale Roger? .... eh skad sie biora tacy ludzie.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.01.2010, 23:41
Z roku , na rok z Wisłą jest coraz gorzej niestety. Dziwię się Wisła odpuściła sobie kontrakty: Baszcza ( ok. 160 tys. euro ) , Cantoro ( 200 tys. euro ) , Zieńczuka ( ok. 170 tys. euro ) , i dalej nie ma kasy? Zastanawia mnie jedno : czy rzeczywiście nie ma pieniędzy w naszym ukochanym klubie, czy po prostu właściciel , którego bardzo szanuje jest taki skąpy ?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.01.2010, 23:46
można założyć, że za kontrakty Baszcza i Zieńczuka grają Alvarez i Kirm, do tego za Kirma płaciliśmy, do tego kasa dla Garguły to pewnie tyle co dostawał Mauro, jak nie więcej, Jop i Cleber nie grają za darmo, do tego nowe kontrakty, m.in. dla Małego, myślisz że oni to robią charytatywnie? bądźmy poważni.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 19.01.2010 o godz. 23:49.
.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów