|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Okienko transferowe w Polsce jest do konca lutego ? Czyli jeszcze poltora miesiaca bredni w mediach na temat transferow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No to widzielismy Costly'ego tak jak Nurkovica.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Z Costlym to musi byc gra GKSu, zobaczyli ze Wisla sie zdecydowala to chca podbic cene nic innego. Do tej pory jakos nikt sie chlopen nie interesowal zabardzo. ![]() ,
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Mówię serio, czy trochę was nie pogrzało mówić o długu wobec Telefoniki? To wygląda tak samo jakbyś my mieli dług u Bet-at-Home czy Salwador. Innymi słowy, jak właściciel naszego klubu może być dłużnikiem wobec samego siebie? To tak samo jakby właściciel fabryki żądał od swoich pracowników by ci oddali wszystkie pieniądze zainwestowane przez niego w ów rozwój.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|||
w tej chwili już sporo mniejszy
rozumowanie dziecka , a w tym czasie grali u nas za paczke frytek ? już nie będe wymieniał tu innych aspektów |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bet-at-home i Slavator nie sa wlascicielami Wisly a Cupial jest, oni tylko wynajmuja powierzchnie reklamowa(bet-at-hom juz raczej nie z racji ustawy) i obchodzi ich tylko pozycja Wisly w lidze i medialnosc. A Cupial musi placic rachunki i pensje naszym gwiazkom ale kto by sie takimi sprawami przejmowal. Kupujesz dom za 100 ty zl, remontujesz za kolejne 150 tys i co sprzedajesz za 100 czy 250 tys?. Cupial wlozyl pieniadze w Wisle i moze chce je odzyskac?. Czlowieku jak nie masz pojecia o tym co piszesz to nie pisz wogole.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 19.01.2010 o godz. 18:35.
![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
a ten przykład ma się do naszej sytuacji.Wartość spółki na dziś wydaje się być niższa niż nakłady poczynione przez Cupiała a żadnego potencjalnego nabywcę nie będzie interesowało ile Cupiał włożył, tylko ile to jest warte.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Plus długi, wartość zaplecza, wartość stadionu, składu etc., etc......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale sam odpowiedziales na wazne pytanie. Wiec dla tego Cupial chce odzyskac zainwestowana kase, zeby zejsc z ceny w razie sprzedazy, nie musi doliczac zainwestowanej kasy do wartosci rynkowej klubu. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
ja tez nie rozumiem pojecia dlugu wobec telefoniki. Jakos w innych klubach sie tak nie mowi, ze np slask ma dlug wobec solorza, polonia wobc wojciechowskiego itd. nie bede mowil o kuchenkach, czy n-telewizji. Skoro Cupial czy inni wczesniej wspomniani sa wlascicielami klubu, to klub nie moze miec wobec nich dlugu. No bo jak ktos jest wlascicielem samochodu, utrzymuje go, itd, to robi to bo chcial miec ten samochod, i liczyl sie z tym. a nie liczy jaki samochod ma wobiec niego "dlug". sprowadzilem to do samochodu, ale chodzi mi o sam fakt. Jak wisla moze miec dlug wobeic Cupiala skoro to jest jego wlasnosc? nigdy tego nie rozumialem.. rownie dobrze Cupial moze sobie liczyc dlug telefoniki wobec jego osoby. bo tez jest jego wlasnoscia i tez ma raz zyski a raz straty ;|
Ostatnio edytowane przez ardianek : 19.01.2010 o godz. 18:48.
![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko kto będzie chciał go kupić...
EDIT: Też tego nie rozumiem jak Wisła może mieć długi wobec Cupiała, chyba że ktoś nas oświeci... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale Cupiał wcale nie płacze ,że nie ma kupców na klub.
Klub jest jego własnością i to do niego należy decyzja ,czy chce go sprzedać i za ile. Do niego należy też polityka prowadzenia działalności klubu.
Ostatnio edytowane przez kristos : 19.01.2010 o godz. 18:57.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chodzi o obrot pieniedzmi, to nie moze byc tak ze Cupial wyjmuje z kieszeni, daje pod stolem Wilczkowi itp.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Tele fonika udzieliła Wiśle kredytu na preferencyjnych ( nierynkowych ) warunkach . Nie spłaca kwoty głównej kredytu , ani odsetek, ale wciaż ta suma widnieje w bilansie ( + odsetki ) , powiększając kwote zadłużenia . Tele fonika może zarządać w każdej chwili spłaty długu , co oznacza bankructwo Wisły ( wiadomo że tego nei zrobi, ale..) koniec offtopa |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Najpierw na każdym portalu trąbili, że Costly jedną nogą w Wiśle, a teraz, że niby Wisła jednak nie prowadziła negocjacji z zawodnikiem i Bełchatowem i Costly ich zdaniem ( mediów ) wybierze Rumunie.
NO COMMENTS. Czekamy na oficjalne wiadomości z naszej strony. PS: Większość polskich portalów internetowych odpisała tego "newsa" ze strony oficjalnej Bełchatowa, w tym nawet niektóre strony Wisły. Po co się pytam? Najbardziej wiarygodna jest jednak strona www.wisla.krakow.pl Tam cała prawda ![]() na transfermark.de zawsze są głupoty i często nieprawda - lepiej nie wysyłaj linków z tej strony ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nei też był już wg tej stronki u nas. O czym to świadczy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wywiad z Kowalewskim http://www.futbol.pl/artykul/74198.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak chcecie gadać o długu Wisły wobec Telefoniki, to idźcie do stosownego tematu( Polityka sportowo-finansowa Wisły. Zresztą ten wątek był tam już przewałkowany na wszystkie możliwe sposoby, poczytajcie. Konkluzja jest taka, że dług jest. Bez względu na nasze zdanie, dług był, jest i jeszcze przynajmniej przez jakiś czas będzie, więc dyskutowanie "czemu tak, a nie inaczej?" to tak jak kwestionowanie prawa powszechnego ciążenia- niby można, tylko sensu w tym za dużego nie ma.
Trochę mnie męczy już ten cały szum medialny wokół transferów Wisły. Wydawałoby się, że jest on owocem przede wszystkim wybujałej fantazji naszych dziennikarzy( Nowak, Costly, Kowalewski). Niestety jest on raczej efektem absolutnego braku zdecydowania i przemyślenia kwestii transferowych ze strony ludzi za nie pdpowiedzialnych. Trzymamy Cebanu, potem go puszczamy; trzymamy Juszczyka, potem go puszczamy, a teraz prawdopodobnie znowu go weźmiemy; wypożyczamy Kowalskiego, bierzemy go z powrotem i praktycznie po tygodniu oddajemy na wypożyczenie do tego samego klubu; latem testy medyczne piłkarzy, których potem odesłaliśmy z kwitkiem, nie wspominając o cyrku z testami bramkarzy. Jeden wielki chaos i przypadek, zamiast samemu coś zaplanować i wdrożyć, my czekamy co się stanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie piszę,że Kowalewski jest słabszy od Pawełka,bo nie jet,ale też znów o wiele lepiej tez się nie prezentuje. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kowalewski moze i jest srednim bramkarzem ale napewno lepszym od Juszczyka
. Zreszta zatrudnienie go byloby korzystne z wielu powodow. Jest doswiadczonym, obytym za granica bramkarzem wiec mlodzi mieliby sie od kogo uczyc, jest w takim wieku ze jest to rozwiazanie tymczasowe, czyli Skorza moglby sobie spokojnie szukac bramkarza bez takiego cisnienia jakie jest od roku, Pawelek mialby w koncu godnego rywala i nie moglby zadac jakiejs duzej podwyzki przy ewentualnych negocjacjach kontraktowych - dla mnie to az nadto by z Kowaleskim podpisac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Podglądałem troche strony tego FC Vaslui i nie ma tam nic o Costlym to jest chyba to ze Vaslui kiedyś moze i pytało o Costlego ale nie zaawansowanie i Bełchatów to wykorzystuje w tej chwili i chce ubic większej sumy od wisły oj ten bełchatów to też wcale taki mądry nie jet nie dosć ze stracił Gargułę nic za nie go nie dostał to teraz Costly i Nowak.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Oni w ogóle nie są mądrzy stracili Gułę, Jarzębowskiego, teraz Wróbla Costly'ego...
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
w kocu nie pierwszy raz ![]() może jutro już będziemy mądrzejsi ale pewnie znów poczekamy do końca okienka transferowego i to jest najbardziej w****iające sam Skorża już się przyzwyczaił, że na pierwszym obozie nie dokonuje się transferów ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Costly raczej nie do Wisły nawet Jarosz zaprzecza Zawodnik nie pojechał nawet na zgrupowanie z bełchatowianami, bo negocjuje kontrakt. - Ale na pewno nie z nami - dodaje Jarosz
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ami_Wisly.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
no to z Costlym chyba juz ostatecznie po ptokach....według mnie media wyssały wszystko z palca odnośnie transferów.....zresztą jak zawsze
Ciekawe co na to nasz wielce poinformowany forumowicz, który gosił dzis transfer costlego zaklepanym pewniakiem heh
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 19.01.2010 o godz. 20:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
cholera ludzie dajcie spokoj z Costlym,Nowakiem!NIE MA KASY!!!czy wy tego do kur...nedzy tego nie rozumiecie!!!,testujemy zawodnikow ktorzy nawet jak nam sie spodobaja to i tak nie przyjda bo NIE MA KASY i kompetentnych dzialaczy...to jest saga nieudolnosci dzialaczy Wisly Krakow krora trwa od 3 lat!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|

|