The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2010, 17:28
Heh, zauważyliście że wszystkie najlepsze interwencje Pawełka sa z przegranych meczy? Swoją droga w tym meczu z Legia (drugi link) pare minut później zawalił bramkę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.01.2010, 17:29
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że atakując swoją obsesję, M. Skorżę, posuniesz się do wszystkiego, ale mógłbyś przynajmniej ordynarnie nie kłamać choć w tym przypadku pewnie tylko nie wiesz o czym piszesz/nie znasz się.

Zwycięzca II rundy el. LM nie miał niczego zagwarantowanego. Po przegraniu w III rundzie el. LM z Węgrami Levadia przeszła do eliminacji do LE (play-offy) i tam ostatecznie poległa z Galatasaray odpadając z pucharów.
Poczytać trochę o zasadach kwalifikacji do europejskich pucharów. Potem wylewać swoje frustracje na forum.
Z tego co mówił Wilczek, prawa do transmisji tych czterech meczów właśnie były wliczone w budżet. Mieliśmy zagwarantowany dwumecz el. LM i dwumecz LE.
Skoro Cię już zgasiłem, to wyjaśnijmy sobie jedną rzecz - to, że uważam Skorżę za miejscowego trenerskiego szamana nie oznacza, że mam na jego punkcie obsesję. Przestanę się nim interesować w momencie, gdy tylko opuści nasz klub.
Krytykuję go, ponieważ mam do tego podstawy. Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2010 o godz. 17:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kirm171
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 17.01.2010, 17:41
Cytat:
Krytykuję go, ponieważ mam do tego podstawy.
Właśnie jakie podstawy masz teraz. Skorża spartolił sprawę z Levadią każdy normalny kibic to wie. Został obsmarowany przez kibiców dziennikarzy etc. Zarząd dał mu jeszcze jedną szansę. Sądzę że ostatnią.
Jaki jest teraz sens Twoich ironicznych postów odnośnie Skorży i odkopywania tego wszystkiego jeszcze raz ?
Ostatnio edytowane przez kirm171 : 17.01.2010 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.01.2010, 17:45
kirm171 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie jakie podstawy masz teraz. Skorża spartolił sprawę z Levadią każdy normalny kibic to wie. Został obsmarowany przez kibiców dziennikarzy etc. Zarząd dał mu jeszcze jedną szansę,. Sądzę że ostatnią.
Jaki jest teraz sens Twoich ironicznych postów odnośnie Skorży i odkopywania tego wszystkiego jeszcze raz ?
Może dlatego, że Levadia nie okazała się przypadkiem? Że tamta kompromitacja nie była skutkiem tylko zlekceważenia rywala i faktu, że był on w pełni sezonu?
Przypomnij sobie nie tak dawne mecze z Lechem, Legią i (o zgrozo!) Cracovią. Coś jednak nie gra dalej...
Odpowiedz cytując
kirm171
Junior Member

Stary 17.01.2010, 17:56
Cytat:
Może dlatego, że Levadia nie okazała się przypadkiem? Że tamta kompromitacja nie była skutkiem tylko zlekceważenia rywala i faktu, że był on w pełni sezonu?
Przypomnij sobie nie tak dawne mecze z Lechem, Legią i (o zgrozo!) Cracovią. Coś jednak nie gra dalej...
Czasy w których goliliśmy wszystkich 5:0 minęły bezpowrotnie, W tej lidze zaangażowaniem i przy odrobinie szczęścia każdy może wygrać z każdy. Z resztą Legia Lech nasi najwięksi rywale grają zdecydowanie gorzej od nas o czym świadczy tabela.

Petrescu remisował/przegrywał z patałachami gorszymi od Levadi, w pucharach dostał u siebie od drużyny która była na ostatnim miejscu w swojej lidze. Kasperczak miał swoich Gruzinów. Jaki jest sens doszukiwać się sensacji w porażkach z Legią, Lechem, Cracovią ?

Kiedy wy dostrzeżecie że przerywamy przez czynniki takie na które najlepszy trener na świecie nie ma wpływu. Bo jak można nazwać podanie na 3 metry do kolegi które skierowane jest na wysokości kuta**.
Ostatnio edytowane przez kirm171 : 17.01.2010 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.01.2010, 17:58
Odnośnie Pawełka, racja jest gdzieś pośrodku. Prawdą jest to, że jest nieprzewidywalny. Najczęściej puszcza babole, choć czasem zdarza się "ohhh yes, that's a brilliant save by Pawełek". Przykład: Mecz z Amiką w PP u siebie. Prawdą jest też to, że nie ma on konkurencji i ma pewne miejsce w składzie.

Postawcie się na jego miejscu. Mając PEWNĄ pozycję w składzie bez względu na wszystko (dodatkowa demotywacja w postaci serialu pt: "szukamy następcy Pawełka"), dalej chciałoby Wam się zapierniczac i poprawiac swoich umiejętności? Gdzie nawet jak gośc chce się poprawic, motywuje się i nawet jak w dobrze zagranym meczu (nawet z zaliczonym babolem) jeździ się po nim jak po psie? Szacunku trochę, to w końcu nasz zawodnik i należy go wspierac dopóki będzie zakładał bluzę BG !!! Krytykując go ciągle nic mu nie pomagacie, a wręcz okrutnie PRZESZKADZACIE!!!

Też mnie w****ia (delikatnie rzecz biorąc) Neverending story bramkarski, sytuacja finansowa zarówno Wisły jak i Telefoniki, najgorsze możliwe kierowanie tym klubem, babole Pawełka, ogólna gra, forma, kondycja Wisły, ale na miłość Boską, spójrzcie na siebie.

1: Psioczycie o braku gotówkowych transferach do Wisły. Winny? - CUPIAŁ, bo któż by inny!!! Znacie obecną sytuację finansową Cupiała i TF? Nie? To jeżeli nie, to przestań rozdysponowywać cudze pieniądze bo to BC jest właścicielem Wisły, jak chcesz rządzić Wisłą to ją ODKUP od Cupiała i zapewnij nam Messiego, Błaszczykowskiego, Kuyta czy Rasiaka.

2: Sprzedanie Ćwielonga. Pseudonimy: "król zmarnowanych setek", Piotr "goooo...la nie ma" Ćwielong. Przypominam, że to on strzelił jedyną bramkę z Wisły z Levadią, lecz to w ogóle się nie liczy, liczą się zmarnowane setki. Później mecz o superpuchar. Oczywiście znowu, jechaliście po nim jak po łysej kobyle. Zamknęliście się jeśli chodziło o Pawełka, który bronił wtedy mecz życia.

3: Paweł Brożek - Strzela bramki - cacy, nie strzela - beeeee, sprzedać go za granicę, nikt za niego 2 mln euro nie da. Dwa poprzednie sezony - 2 MP i 2 tytuły króla strzelców. Powiecie - to polska liga. Zgoda, ale nawet w niej król strzelców to jest jakieś osiągnięcie. Idąc tym tokiem, nawet jeżeli Messi grałby w polskiej lidze i strzelił 30, 40 bramek, to i tak to nic nie znaczy bo buraczana liga. Goś
ć w tym sezonie jedzie na przeciwbólowych a i tak gra na poziomie tych żelusiów (patrz --> Małecki).

Taki sezon bardzo się przydał, przynajmniej mądrzejszym wyciągną
ć pewne wnioski. A dla mnie wnioski są jasne: Niektórym kibicom przydałby się okres w dolnej części tabeli (bez MP, pucharów itp. Początek dostaliśmy w tej rundzie przegrywając najważniejsze mecze), Cupiałowi doradca finansowy który wyciągnie telefonikę i Wisłę z długów, oraz sportowy (wystarczyłby jeden dobrze zorientowany użytkownik tego forum), Wiśle przewietrzenie składów z nierobów, żelusiów i drewien, czystki zarządu, odpowiedniego zaplecza, mądrych kibiców, dochodów, prawdziwej siatki scoutów i przemyślanych transferów.

AMEN!
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.01.2010, 18:18
kirm171 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie jakie podstawy masz teraz.
Takie same jak pół roku temu. To nie jest temat na takie wywody, poszukaj sobie moich innych postów.
Ja nie mam zamiaru dawać mu "drugiej szansy", już wyrobiłem sobie opinię na jego temat. IMHO jest niekompetentny, a Levadia jest tylko jednym ze skutków jego trenerskich braków, błędów w doborze współpracowników i lekceważenia swoich obowiązków.

Dla Ciebie kompletne olewanie przeciwnika jest OK, nie winisz trenera nawet za kompromitujące porażki. W porządku można i tak. Tyle, że tu właśnie leży różnica między nami - ja kibicuję Wiśle, nie Maciejowi Skorży.
EOT.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2010 o godz. 18:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.01.2010, 18:27
hehe kumpel mi przed chwilą powiedział, że w Krakowie widział dziś Costlyego . Może sobie jaja robi?
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.01.2010, 18:27
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
czemu my takich grajków nie testujemy ;/

sory za OT

Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.01.2010, 18:32
bo jeszcze dobry by sie okazal
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
kirm171
Junior Member

Stary 17.01.2010, 18:37
Cytat:
Dla Ciebie kompletne olewanie przeciwnika jest OK, nie winisz trenera nawet za kompromitujące porażki. W porządku można i tak. Tyle, że tu właśnie leży różnica między nami - ja kibicuję Wiśle, nie Maciejowi Skorży.
EOT.
Winie trenera za porażki tak samo jako Ty. Tylko nie robię tego na okrągło i nie szukam pierwszej lepszej okazji aby mu dokopać bo to nie ma sensu.

Na przestrzeni lat zauważyłem, że my przegrywam przez takie czynniki na które trener nie ma żadnego wpływu, jak przyjęcie piłki, podanie na 5-metrów.

Wierze, że Maciej Skorża rozumie swoje błędy i skoro zarząd pozwolił mu pracować nie zamierzam najeżdżać na niego bez powodu bo już swoje dostał. Maciej Skorża wciąż tu pracuje i zamierzam dopingować go tam samo jak Wisłę.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.01.2010, 18:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że broniąc swojego idola posuniecie się do wszystkiego, ale moglibyście przynajmniej ordynarnie nie kłamać.

Po przejściu Levadii mielibyśmy LE, a przychody z niej właśnie zostały wliczone do budżetu. Założono tylko tyle (aż tyle) - przejście Levadii. No, ale jak widać - przy tym trenerze to był hurraoptymizm ze strony Wilczka.
Znam trenerów dla których hurraoptymizmem było założenie przejścia Tibilisi czy Valerengi, albo zdobycia mistrzostwa Polski mając w składzie pół reprezentacji kraju.

A w ogóle to wina Skorży, że Wilczek sobie coś założył, tak ? Szkoda, że nie założył zdobycia LM, wtedy można by obwinić Skorże o strate kilkanastu mln €, co pewnie niezmiernie by Cię ucieszyło.

Z tego co mówił Wilczek, prawa do transmisji tych czterech meczów właśnie były wliczone w budżet. Mieliśmy zagwarantowany dwumecz el. LM i dwumecz LE.
Skoro Cię już zgasiłem, to wyjaśnijmy sobie jedną rzecz - to, że uważam Skorżę za miejscowego trenerskiego szamana nie oznacza, że mam na jego punkcie obsesję. Przestanę się nim interesować w momencie, gdy tylko opuści nasz klub.

To kogo proponujesz za Skorżę ? Rozumiem, że masz jakiegoś zajebistego kandydata, który nauczy niektórych naszych piłkarzy strzelać w bramke zamiast w słupek czy bramkarza (no bo chyba to było przyczyną porazki z Levadią ?)

EDIT:

EOT.
Uważasz, że nasi piłkarze to 2letnei dzieci którym specjalnie trzeba tłuc do łbów, żeby przypadkiem nie zlekceważyli przeciwnika ?

Uważasz, że Skorża przed meczem z Levadia, wszedł do szatni i powiedział "hej ziomki, spoko loko, bedzie dobrze, możecie sobie olać przeciwnika", a przed drugim "siema, oj zdarzył nam się wypadek przy pracy, ale teraz będzie dobrze, jo. Co tam Brozio u ciebie?"

Co niby miał zrobić Skorża, żeby nasi gwiazdorzy przypadkiem nie 'zlekceważyli' przeciwnika ? Powiedzieć, że wyrucha każdego w dupe jeśli odpadną z Lavadią ?

Skorża miał prawo założyć, że mistrz Polski jest w stanie nie w pełni formy wygrać z amatorską drużyną, z amatorskiej ligi z mikrokraju. To, że w naszym przypadku prawie zawsze sprawdza się zasada, że co ma pójść źle pójdzie źle (Real, Barca) a co ma pójść dobrze też pójdzie źle (PAO) to już naprawde nie wina Skorży.

do tego niżej:
Konkrety. Nazwiska. Czemu, skoro to takie proste i oczywiste, ani Wisła, ani Legia ani 'profesjonalnie zarządzana' Amika nie wpadła na ten genialny pomysł ?
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 17.01.2010 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 17.01.2010, 19:14
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Znam trenerów dla których hurraoptymizmem było założenie przejścia Tibilisi czy Valerengi, albo zdobycia mistrzostwa Polski mając w składzie pół reprezentacji kraju.

A w ogóle to wina Skorży, że Wilczek sobie coś założył, tak ? Szkoda, że nie założył zdobycia LM, wtedy można by obwinić Skorże o strate kilkanastu mln €, co pewnie niezmiernie by Cię ucieszyło.

To kogo proponujesz za Skorżę ? Rozumiem, że masz jakiegoś zajebistego kandydata, który nauczy niektórych naszych piłkarzy strzelać w bramke zamiast w słupek czy bramkarza (no bo chyba to było przyczyną porazki z Levadią ?)
Wtrącę się.
1) Przejście tej jakże ogranej w Europie Levadii było psim obowiązkiem Skorży, a nie wyzwaniem! I nie wyskakuj proszę z tą LM, bo, zapewniam cie, wbrew intencjom się ośmieszasz...

2) Nie potrzeba nam "zajebistego" kandydata, tylko solidnego FACHOWCA (a nie Skorży, który sam twierdzi, że zdobywa dopiero "doświadczenie"!), który będzie miał jakikolwiek autorytet u kopaczy (bo Skorża to raczej fajny ziomek do pojeżdżenia quadami na zgrupowaniu) i lepszą wizję taktyczną niż "wyjeb na Brożka do przodu i biegiem!" pana Macieja...

Naprawde, takich fachowców w II lidze w Niemczech czy Holandii od groma, wcale nie za wielkie pieniądze...
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 17.01.2010, 19:26
Po 1. pisałeś, że po pokonaniu Levadii mielibyśmy LE i tu się myliłeś.
Po 2. w budżet była przede wszystkim wliczona premia od UEFA za awans do fazy grupowej wynosząca 2,1 mln euro. Wilczek wyraźnie mówił zaraz po porażce z Estończykami, że dziura wynosi co najmniej 1-2 mln euro. Za mecze 3. rundy el.LM i 4. rundzie (play-offy) el. LE byłoby paręset tys. euro - wiele za mało, żeby pokryc dziurę w budżecie.

Skoro Cię już zgasiłem

myslenie życzeniowe

wyjaśnijmy sobie jedną rzecz - to, że uważam Skorżę za miejscowego trenerskiego szamana nie oznacza, że mam na jego punkcie obsesję. Przestanę się nim interesować w momencie, gdy tylko opuści nasz klub.
Krytyka za bieżące posunięcia trenera to normalna rzecz, ale Ty piszesz o Skorży co parę postów praktycznie przy kazdej okazji. Co chwila przypominasz o Levadi i chesz wszyskich zmusić do wiary w swoje poglądy o wyłącznej winie trenera za porażkę z Estończykami. Dodatkowo wmawiasz innym, ze Skorża jest ich idolem jeśli ktoś nie zgadza się z Twoimi poglądami nt. menedżera. Może skończ już z takimi praktykami, co?
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.01.2010, 19:34
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
czemu my takich grajków nie testujemy ;/

sory za OT
To strona legii... więc...

Nie testujemy ich bo gdybyśmy się z nimi nie dogadali to dopiero byłoby na forum... że żałujemy marnych paruset tysięcy euro na taki talent...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.01.2010, 19:52
WislakP napisał(a):Wyświetl post
To strona legii... więc...

Nie testujemy ich bo gdybyśmy się z nimi nie dogadali to dopiero byłoby na forum... że żałujemy marnych paruset tysięcy euro na taki talent...
Wybacz, ale jak się zaprasza kogoś na testy to na mój głupi rozum powinno się orientować czego taki zawodnik się spodziewa w kwestii finansowej. A kto robi inaczej jest po prostu idiotą.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.01.2010, 19:56
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post

Nie stać go na utrzymywanie klubu? Jeśli tak to niech go sprzeda. Ciekawe co nam daje taki właściciel skoro kasy nie ma na nic, a kasy na transfery to nie widziano w Krakowie od dawna. Należy się Panu Cupiałowi szacunek, ale skoro nie ma kasy na Wisłę to neich skończy z farsą i sprzeda go komuś kogo będzie stać.
.
Pozdrowienia dla kibica sukcesu. Ciekawe co byś śpiewał jakbyśmy grali w 2 lidze.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 17.01.2010, 19:58
Dla mnie paranoja!
Kadrę mamy mega szczupłą, pozbywamy się kolejnego zawodnika z pola. Juz teraz narzekaliśmy że nie ma kto grać. Kto więc zastąpi Ćwielonga?

Do tego pozbywamy się zawodnika, który coś potrafił zagrać. Napastnikiem to on może faktycznie nie jest wyborowym ale jako skrzydłowy radził sobie całkiem całkiem. Zwłaszcza gdy wchodził z ławki, jego rajdy coś dawały. Potrafił kiwnąć (co nie takie proste w polskiej lidze), był waleczny i bardzo szybki.

Plus nieprzyjście Nurkovicia.
Nie podoba mi sie to bardzo.
Do końca okienka jeszcze trochę czasu ale nie znajdą kasy nagle pod nogami na zakup conajmniej jednego dobrego gracza. Muszą mocno liczyć na sprzedaż Marcelo i chyba bardzo liczyli przed tym okienkiem skoro była wspominana chęc transferów przed otwarciem okienka. Teraz jednak chyba są lekko zawiedzeni i w lekkiej dupie bo zastrzyku kasy nie ma a bez tego transferów nie porobimy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.01.2010, 20:02
Po 1. pisałeś, że po pokonaniu Levadii mielibyśmy LE i tu się myliłeś.
Po 2. w budżet była przede wszystkim wliczona premia od UEFA za awans do fazy grupowej wynosząca 2,1 mln euro. Wilczek wyraźnie mówił zaraz po porażce z Estończykami, że dziura wynosi co najmniej 1-2 mln euro. Za mecze 3. rundy el.LM i 4. rundzie (play-offy) el. LE byłoby paręset tys. euro - wiele za mało, żeby pokryc dziurę w budżecie.
Też się wtrącę.
W ogóle wliczać do budżetu kasę z Uefy to najłagodniej ujmując - nie mądra sprawa ale rozumiem że rok był napięty i trzeba było coś zakombinować, by w teorii suma się zgadzała.

Prawdziwym problemem może być ten rok - Akurat wliczenie tak kasy od sponsora jak i jakiejś sumy z okazji otwarcia nowego stadionu, można w pełni zrozumieć.Jak wiemy w jednej sprawie załatwił nas Donio i sprawa kasy od buka jest bardzo wątpliwa, z drugiej majchrowski robi wszystko byśmy rundę jesienną także spędzili na wygnaniu.Do tego grubo skomplikowała się sprawa z Brożkiem i w zasadzie w obwodzie pozostaje jedynie Marcelo

Ciężki rok nas czeka i tu wszystko w nogach grajków oraz głowie trenejro.Żeby w miarę spokojnie patrzeć w przyszłość , awans do grupy LE musi być celem nadrzędnym - Tu nawet mistrzostwo tak na prawdę ma drugorzędne znaczenie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.01.2010, 20:05
Panowie spokoinie poczekajmy do jutra zobaczymy kto wsiądzie do samolotu moze jakaś mała niespodzianka sie przytrafi.
Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.01.2010, 20:22
a może zarząd stwierdził że skoro wracają kontuzjowani to nowi niepotrzebni są? w końcu wraca sobol, boguś już będzie w 100% sprawny, głowa, brożek... ehh szkoda gadać..
Może mistrza z takim składem zrobimy chociaż to nie jest tak oczywiste, ale puchary pójdą jak co roku ostatnio.. i znów będzie dziura w budżecie i znów poszukiwania bramkarza itd.. dla mnie osobiście to co w Wisełce się dzieje ostatnio to kpina z klubu i kibiców.
Fakt do końca okienka jeszcze sporo czasu ale popatrzmy na taki Śląsk.. zakontraktowali już bramkarza, naszego Pepe, mówi się że Wróbel ma dojść i możliwe że Sobiech lub jakiś bośniak.
Dziwi mnie że o Sobiechu nie mówi się nic w kontekście przyjścia do Wisły, to młody i niewątpliwie utalentowany zawodnik ale widocznie my wolimy Nowaków i Costlych. O Nowaku nie będę pisał bo jak każdy twierdzę że to szkło, natomiast Costly wcale mnie nie przekonuje, w Bełchatowie nic wielkiego nie pokazal a tutaj ma byc takim wzmocnieniem dla nas? Dziwne.
Nic. Zobaczymy jak się sytuacja rozwienie, jak na razie nie wygląda to optymistycznie. Pozdrawiam!
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.01.2010, 20:27
Według informacji, które udało nam się uzyskać, wolne miejsce w składzie Białej Gwiazdy, po "Pepe" Ćwielongu, nie pozostanie na długo. Na obóz przygotowawczy wraz z drużyną Macieja Skorży ma wyruszyć napastnik reprezentacji Hondurasu i GKS Bełchatów, Carlo Costly.

Wysoki napastnik został zaoferowany Wiśle przez swego menedżera już na początku okienka transferowego. Pomysł zyskał akceptację trenera-menedżera Wisły Kraków, natomiast PGE GKS Bełchatów nie zgodził się na przedwczesne rozwiązanie umowy obowiązującej zawodnika. Dyrektor wykonawczy, Jakub Jarosz, przystąpił do negocjacji.

Nie udało nam się ustalić, za jaką kwotę Costly ma zasilić Wisłę. Warto jednak dodać, iż pierwotnie proponowane przez Bełchatów 250tys. euro zostało pod Wawelem przyjęte z niedowierzaniem.

Na zawodnika czekają już w Krakowie nowi koledzy oraz...badania medyczne. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, Costly dołączy do przebywającej na zgrupowaniu Wisły.

W Krakowie przebywa również rozgrywający GKS, Mateusz Cetnarski, nie udało nam się jednak uzyskać żadnej informacji, która sugerowałaby związek zaistniałej sytuacji z ewentualnym transferem tego piłkarza do naszego zespołu.

Zastanawiająca jest również sytuacja Adisa Nurkovicia - menedżer Bośniaka utrzymuje, jakoby jego podopieczny otrzymał lepszą finansowo ofertę z innego klubu. Do Wisły dotarł jednak oficjalny faks od NK Travnik. Nie wiadomo, kiedy(przed czy po faksie) pojawiła się propozycja z tajemniczego klubu i czy jest ona realną, czy też może jedynie grą na "podbicie stawki", czego menedżer Adisa próbował już latem.

http://wisla-online.pl/news/costly-za-cwielonga-815

W dzisiejszych spotkaniach oprócz kadrowiczów nie wziął udziału Mateusz Cetnarski, który w Krakowie rehabilituje stłuczone biodro.

http://www.gks.net.pl/index.php?opti...2483&Itemid=39
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 17.01.2010, 20:31
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Prawdziwym problemem może być ten rok - Akurat wliczenie tak kasy od sponsora jak i jakiejś sumy z okazji otwarcia nowego stadionu, można w pełni zrozumieć.Jak wiemy w jednej sprawie załatwił nas Donio i sprawa kasy od buka jest bardzo wątpliwa, z drugiej majchrowski robi wszystko byśmy rundę jesienną także spędzili na wygnaniu.Do tego grubo skomplikowała się sprawa z Brożkiem i w zasadzie w obwodzie pozostaje jedynie Marcelo

Ciężki rok nas czeka i tu wszystko w nogach grajków oraz głowie trenejro.Żeby w miarę spokojnie patrzeć w przyszłość , awans do grupy LE musi być celem nadrzędnym - Tu nawet mistrzostwo tak na prawdę ma drugorzędne znaczenie.
Nie da się nie zgodzić z tym co piszesz. Jednak właśnie awans do LE jest o wiele łatwiejszy po uprzednim zdobyciu mistrzostwa bo wystarczy przejść II i III rundę el. do LM gdzie trzeba się będzie zmierzyć z mistrzami Węgier czy Szwecji w najgorszym wypadku. Natomiast startując z pozycji innej niż MP trzeba się liczyć z meczami z drużynami z Anglii, Niemiec czy w przypadku szczęśliwego losowania np. z Belgii. Nawet takie szczęśliwe losowanie może nie pomóc o czym wiemy z doświadczenia innej drużyny z naszej ligi .

Mistrzostwo Polski to wg mnie warunek wręcz niezbędny, żeby realnie myśleć o awansie do Ligi Europy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.01.2010, 20:47

Mistrzostwo Polski to wg mnie warunek wręcz niezbędny, żeby realnie myśleć o awansie do Ligi Europy.
To na pewno, mi bardziej chodziło o to że gdyby miało być mistrzostwo i odpadnięcie jak w zeszłym, a np wice mistrz i awans, to przy tak trudnej sytuacji finansowej, wariant 2 należało by brać w ciemno.

Generalnie to jesteśmy pod ścianą, bo oczywistym jest że Cupiał nie dołoży więc jak drużyna sama na siebie nie zarobi to klub będzie zmuszony do radykalnych cięć, typu Marcelo, Brożek - niezależnie od ceny, rezygnacja z Alvareza a w zamian 2 czy 3 przesuniętych z 2 składu do pierwszego.Dalej popadnięcie w marazm już nie tylko pucharowy ale i ligowy
A wcale nie musi tak być - wygrać ligę, wymęczyć w końcu tą LE - może jakimś cudem będzie się dało grac już u nas po wakacjach i 20-30 tyś w środowy wieczór, może stać się faktem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.01.2010 o godz. 20:51.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.01.2010, 20:58
http://wisla-online.pl/news/costly-za-cwielonga-815

ciekawe ile w tym prawdy...

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.01.2010, 21:00
Akurat Cetnarski byłby świetnym rozwiązaniem...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.01.2010, 21:01
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Uważasz, że nasi piłkarze to 2letnei dzieci którym specjalnie trzeba tłuc do łbów, żeby przypadkiem nie zlekceważyli przeciwnika ?
Jeszcze tu się wtrącę, ponieważ reszty waszej radosnej apologetyki Skorzy komentować tu i teraz już nie zamierzam (bo robiłem to już wiele razy w innych wątkach).
Otóż - to trener potraktował ten dwumecz jako sparing. Więcej pisał nie będę, bo i tak nie dotrze.

Możecie wielbić Skorżę, uważać że jest niezastąpiony, zwalać winę za wszystkie porażki na "czynniki obiektywne" - ale nie wymagajcie tego samego od innych. Zresztą - nasz "menago" wciąż jeszcze u nas pracuje (co zapewne jest wymuszone okolicznościami), więc możliwości udowodnienia swoich umiejętności mu nie zabraknie.
Na razie parodia z transferem bramkarza jest kolejnym kamykiem do jego ogródka (a chciałbym przypomnieć, że niemal wszystkich z ponad dwudziestu testowanych kandydatów ustrzelili Skorża z Kazimierskim, żeby na koniec wrócić do Nurkovicia i Juszczyka).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2010 o godz. 21:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.01.2010, 21:10
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie paranoja!
Do końca okienka jeszcze trochę czasu ale nie znajdą kasy nagle pod nogami na zakup conajmniej jednego dobrego gracza. Muszą mocno liczyć na sprzedaż Marcelo i chyba bardzo liczyli przed tym okienkiem skoro była wspominana chęc transferów przed otwarciem okienka. Teraz jednak chyba są lekko zawiedzeni i w lekkiej dupie bo zastrzyku kasy nie ma a bez tego transferów nie porobimy.
A to okienko już otwarte mówisz?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.01.2010, 21:11
Jeszcze tu się wtrącę, ponieważ reszty waszej radosnej apologetyki Skorzy komentować tu i teraz już nie zamierzam (bo robiłem to już wiele razy w innych wątkach).
Otóż - to trener potraktował ten dwumecz jako sparing. Więcej pisał nie będę, bo i tak nie dotrze.
Nie bronię skorży, ale ów akurat nigdy i nigdzie nie twierdził, że mecze z Lewadią traktuje w kategorii "sparingu". To tylko Twoje jeszcze jedno kuriozalne nadużycie i tendencyjna interpretacja.

A czy nowe newsy wisla-online znajdą jakieś odbicie w rzeczywistości, czy też są tylko zręczną probą zatarcia poprzedniego pt. "Nurkovic" będzie grał w Wiśle", pokaże czas. Nie ma powodów nadmiernie się nimi ekscytować, choć oczywiście zamiana słabszego piłkarza (Ćwielong) na lepszego (Costly) zawsze oznacza wzmocnienie.
Powód: Oj...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2010 o godz. 21:28.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.01.2010, 21:13
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
Akurat Cetnarski byłby świetnym rozwiązaniem...
http://www.gks.net.pl/index.php?opti...2483&Itemid=39

Cytat:
W spotkaniach oprócz kadrowiczów nie wziął udziału Mateusz Cetnarski, który w Krakowie rehabilituje stłuczone biodro.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów