The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2010, 00:53
Byłam dzisiaj na filmie "Parnassus" hmm nic o filmie nie wiedziałam, nie widziałam zapowiedzi i chyba cały film w zdziwieniu przesiedziałam. Przedziwny. Nawet nie wiem co o nim więcej napisać oprócz tego jednego słowa. Bardzo mnie ciekawi, co powiecie jak obejrzycie.
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.01.2010, 01:01
Znikajacy Punkt leci na Polsacie. Kiedys se kupie Dodge Challengera
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 12.01.2010, 20:36
Byłem wczoraj w Imax na Avatarze. Wiem, wiem, że na temat tej produkcji wiele już powiedziano i przeważnie wiesza się na niej psy za marną fabułę etc. Niemniej jednak po wyjściu z kina na nasz szary, zimowy krajobraz zatęskniłem by wrócić do sali i obejrzeć film jeszcze raz
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.01.2010, 21:08
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Znikajacy Punkt leci na Polsacie. Kiedys se kupie Dodge Challengera
Ja też kiedyś...;p
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.01.2010, 10:48
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Ja też kiedyś...;p
Jedzćie do Stanów. Wersje fabryczne zaczynają sie od 24.000 USD. Bez rabatów! ;-)

Byłem wczoraj na filmie Templariusze: Miłość i krew. Jako że tematyka bliska mojemu sercu, tym radośniej spędziłem w kinie 140 min. Pomijam fabułe, której opowiedzenie z tłem historycznym zabrało by sporo czasu i skupię sie na najgenialniejszej części filmu. Mianowicie chodzi o scenerię i odtworzenie realiów ówczesnych czasów. W odróżnieniu od filmów hollywoodzkich mamy tutaj prawdziwy "powiew" średniowiecza. Aktorzy bez makijażu, bez czystych szat, często umurusane twarze i przepocone włosy, brud za paznokciami i uczucie powszechnego w tamtych czasach ascetyzmu. Podczas bitwy zaś unoszą się tumany kurzu, krew jest w odpowiedniej ilości, tętęt koni jest aż nadto słyszalny.Świetne sceny walk i co najważniejsze-realistyczne(nikt nie kopie w stylu kung fu i nie robi salt). Naprawdę kawałek dobrego kina.A do tego historia jest oryginalna bo niewiele osób słysząło pewnie o walce o sukcesję tronu w Szwecji. Wg mnie 8.5/10 można dać spokojnie.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.01.2010, 11:01
Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
Byłam dzisiaj na filmie "Parnassus" hmm nic o filmie nie wiedziałam, nie widziałam zapowiedzi i chyba cały film w zdziwieniu przesiedziałam. Przedziwny. Nawet nie wiem co o nim więcej napisać oprócz tego jednego słowa. Bardzo mnie ciekawi, co powiecie jak obejrzycie.
Ja powiem, że zasnęłam na tym filmie
Ani trochę mi się nie podobał - no może po za śliczną główną bohaterką. myślę że 'dziwny' doskonale go opisuje. może nie zrozumiałam przesłania ale wydawało mi się, że oglądam film o niczym.

O avatarze pisać zbyt wiele nie będę bo napisze to samo co reszta banalna fabuła natomiast efekty ciekawe (mój chłopak wyszedł z kina z oczami jak talerze )

wczoraj wieczorem natomiast po raz kolejny oglądałam VC Barcelona i ten film mogę polecić jako odprężająco relaksujący z pięknymi widokami (nie tylko na aktorki )
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.01.2010, 02:45
Dorwałem dzisiaj, jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat, imo, czyli "Wino Truskawkowe". Naprawdę świetny film. Na podstawie "opowieści galicyjskich" Stasiuka. Film po prostu magiczny, najlepiej oddaje to recenzja z filmwebu chyba:

Cytat:
To nie jest film o miłości, chociaż miłość jest w nim obecna. To nie jest komedia, chociaż bohaterowie mówią śmieszne rzeczy. To nie jest kryminał, chociaż główny bohater docieka, kto zabił.... To nie film obyczajowy, chociaż prowincja urzeka tu swoimi kolorami. To nie jest też musical, chociaż namiętna Lubica tańcem wyraża swoją tęsknotę. To także nie jest film o duchach, chociaż duch prowadzi pogawędki z bohaterem. Kilka łyków ?Wina truskawkowego? wprowadza nas w magiczny świat prawdziwego środka Europy. Miłość, zbrodnia, pokuta są tu naturalnym składnikiem życia, jak pory roku, motyle, odlatujące ptaki czy nieprzerwany szum górskiego potoku.
Piękne zdjęcia + świetni aktorzy. Począwszy od głównego bohatera, którego część może znać z "Samotnych" - Jiriego Machacka, dalej jak zwykle rewelacyjny Dziędziel, Maciej Stuhr (w najwyższej formie), Więckiewicz.

Ogólnie pierwszy od dawna film, który kupiłem w ciemno - i nie żałuje wydanej kasy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.01.2010, 11:31
Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
"Przedziwny" to dobre określenie.
Nie jestem fanem gatunku i ten film nie zrobił nic, bym zaczął nim być...

Gdyby nie rozbudowanie całej otoczki, że to hołd dla Ledgera itp. itd. to pewnie tego typu film przeszedłby bez tak wielkiego echa. Szału nie było moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 14.01.2010, 11:49
Avatar- naprawdę zrobił na mnie wrażenie. Polecam.Nie oglądałem "Pokahontas" ale uważam, że fabuła przesłaniem i pokazuję że ludzkość nie bardzo się zmienia pod względem podejścia do nieznanego i podejścia do pieniądza.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 14.01.2010, 22:36
Na początek powiem tyle, że oglądam bardzo dużo filmów - czy to starsze, czy też nowsze.
Ale dzisiaj oglądnąłem film, który mnie po prostu rozwalił. Od "Podziemniego krągu", czy też "Infiltracji" żaden inny jak ten mnie nie zaciekawił.
Mowa tutaj o "Złodziejskim Kodeksie". Film po prostu zaskakuje w każdej jednej sekundzie.
Morgan Freeman i Antonio Banderas. Dla niektórych to mieszanka wybuchowa, a dla mnie w tym filmie niesamowicie piękne zgranie.
Jeśli nie oglądaliście to polecam serdecznie.
Brak słów na ten film - po prostu genialny.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.01.2010, 14:35
http://film.wp.pl/idGallery,5889,idP...5,galeria.html

Az czlowieka dziw bierze, ze tyle fatalnych filmow wyprodukowalismy w Polsce (dla odmiany wczoraj byl ranking filmow NAJLEPSZYCH i kilka polskich sie znalazlo.Zreszta zasluzenie). Do tego wiekszosc to komedie. Ja do tego spisu dorzucilbym film pt. Ostatnia akcja. Komedia, ktora nie smieszy i do tego---wszystko sie w niej nie trzyma kupy. Mam nadzieje, ze Juliusz Machulski przebudzi sie w koncu i cos nakreci. Bo bez niego jest naprawde "dramat" w komediach.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 15.01.2010 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.01.2010, 16:15
http://film.wp.pl/cid,4084,type,ranking,zwiastuny.html
pare zwiastunow m.i : kinowa wersja Druzyny A w sumie wychowalem sie na tym serialu
co sadzicie o filmie "Dom Zly" nie jestem jakims krytykiem ale wydaje mi sie ze jak na nasze warunki to film bardzo dobry
.....
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 16.01.2010, 16:33
Ja w środę byłem na "Raju dla par" i ogólnie uważam że wyrzuciłem pieniądze w błoto,typowo amerykańska komedia romantyczna z kilkoma zabawnymi momentami,a ogólnie akcja do przewidzenia,co się zaraz stanie.
Tak że osobiście nie polecam.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.01.2010, 18:57
Mnie Avatar bardzo się podobał.
Pewnie, że to prosta "bajeczka"
Pewnie, że fabuła oklepana do bólu
Pewnie, że bardzo moralizatorski (Irak, ekologia)
...
...
ale film ogląda się kapitalnie, tylko trzeba iść z nastawieniem, że to typowe kino rozrywkowe, żadna rewolucja itd.
Ponad 2h zleciały mi nawet nie wiem kiedy. Pandora jest niesamowicie piękna, do tego w 3D. No i dla mnie plusem jest, ze 3D jest nienachalne. Nie ma tu kupy przedmiotów lecących w twarz i tego typu "numerów". Nie wiem jak to opisać ale to 3D jest takie hmmm "naturalne", jak gdyby nie rzucające się w oczy od pewnego momentu. A jednak jest Coś jak z makijażem u ładnych kobiet. Wiem, że wiele osób jest rozczarowane 3D w Avatarze, właśnie przez to, że nic nie wylatuje z ekranu.
Szedłem na film z nastawieniem, że to będzie tylko reklama efektów specjalnych, a jednak okazało się, że to na prawdę dobry film. Nie arcydzieło ale na pewno nie szmira. Jak ktoś nie pójdzie do kina z nastawieniem "mnie się to nie spodoba, bo ja jestem koneserem dobrego kina i TAKIE filmy są dla mas a nie dla mnie" to powinien być zadowolony. Dużo akcji, trochę śmiechu, trochę wzruszeń, dużo uczty dla oczu bo efekty plus wizja kolorowej Pandory są niesamowite.
Byłem w Kijowie, podobno IMAX jest lepszy tylko pod względem wielkości ekranu.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.01.2010, 22:06
ktoś kumaty wytłumaczy mi sens filmu Wojna Polsko Ruskabardzo dużo słyszałem o nim, że niebanalny itp ale chętnie przeczytam sobie kogoś interpretacje bo ja nie mam żadnej po oglądnięciu
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.01.2010, 22:10
Wg mnie film Wojna Polsko Ruska nie miał żadnego przesłania. Jakieś dziwne sceny, ni w 5 ni w 10 połączone ze sobą... nie podobał mi się film i tyle
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 17.01.2010, 00:50
Jeżeli ktoś czytał książkę "Wojna polsko-ruska" to doskonale wie że jest o niczym tak samo jak film. Dlatego zachęcam napiszcie książkę o gównie opakujcie w obraz nędzy i rozpaczy i otrzymacie Masłowską ;]
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 17.01.2010, 01:03
rzep napisał(a):Wyświetl post
ktoś kumaty wytłumaczy mi sens filmu Wojna Polsko Ruskabardzo dużo słyszałem o nim, że niebanalny itp ale chętnie przeczytam sobie kogoś interpretacje bo ja nie mam żadnej po oglądnięciu
w tym problem, ze ten film jest "bez sensu". dobra reklama i tyle,
mi ostatnio spodobal sie film drzazgi, co prawda nie z tego roku tylko 2008,
o chlopakach ze śląska, kilka scenek z meczu Górnika
Ostatnio edytowane przez Kamil : 17.01.2010 o godz. 01:12.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 20.01.2010, 02:12
sergio napisał(a):Wyświetl post
Jakiś czas temu pisałem tutaj o tym filmie,naprawde godny uwagi i zapamietania.

O podobnej tematyce jest film Iluzjonista jesli nie widziałeś to rówież polecam
Widziałem oba ale moim zdaniem ciężko je porównywać. Iluzjonista to dobre kino rozrywkowe o magiku, a Prestiż mimo wszystko ciekawszy, bardziej zakręcony, z niesamowitymi kreacjami aktorskimi (przede wszystkim Bale, Jackman i Bowie).

Obiecałem sobie że nie... ale muszę, muszę, muszę! Byłem na Avatarze - bajeczka bez pomysłu, ciągłe zapożyczenia scen z innych filmów i chyba złość Camerona że nie poprosili go o reżyserię którejkolwiek części Gwiezdnych Wojen (aż sobie chłop własny Endor, własne maszyny kroczące i własnego Hana Solo musiał stworzyć). Cieszyłem się, że zamiast Avatara wybrałem parę dni temu Sherlocka i trzeba było na tym zakończyć styczniowe wycieczki do kina...
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.01.2010, 06:21
"Wojna polsko-ruska" to chyba jedyna książka którą czytam już z osiem lat.. No nie mogę tego skończyć i na film się nawet nie wybrałam
Była za to kilka dni temu na "Sherlock Holmes" nooo daję radę, można się pośmiać z fajnego słownego humoru, film się nie dłuży, dość szybko schodzi te dwie godziny, polecam na poprawę humoru.
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
GabrielloTS
Member

Od: 11.2006

Stary 20.01.2010, 07:40
Awe napisał(a):Wyświetl post
Mnie Avatar bardzo się podobał.
Pewnie, że to prosta "bajeczka"
Pewnie, że fabuła oklepana do bólu
Pewnie, że bardzo moralizatorski (Irak, ekologia)
...
...
ale film ogląda się kapitalnie, tylko trzeba iść z nastawieniem, że to typowe kino rozrywkowe, żadna rewolucja itd.
Ponad 2h zleciały mi nawet nie wiem kiedy. Pandora jest niesamowicie piękna, do tego w 3D. No i dla mnie plusem jest, ze 3D jest nienachalne. Nie ma tu kupy przedmiotów lecących w twarz i tego typu "numerów". Nie wiem jak to opisać ale to 3D jest takie hmmm "naturalne", jak gdyby nie rzucające się w oczy od pewnego momentu. A jednak jest Coś jak z makijażem u ładnych kobiet. Wiem, że wiele osób jest rozczarowane 3D w Avatarze, właśnie przez to, że nic nie wylatuje z ekranu.
Szedłem na film z nastawieniem, że to będzie tylko reklama efektów specjalnych, a jednak okazało się, że to na prawdę dobry film. Nie arcydzieło ale na pewno nie szmira. Jak ktoś nie pójdzie do kina z nastawieniem "mnie się to nie spodoba, bo ja jestem koneserem dobrego kina i TAKIE filmy są dla mas a nie dla mnie" to powinien być zadowolony. Dużo akcji, trochę śmiechu, trochę wzruszeń, dużo uczty dla oczu bo efekty plus wizja kolorowej Pandory są niesamowite.
Byłem w Kijowie, podobno IMAX jest lepszy tylko pod względem wielkości ekranu.

3D w cinema city to jest coś zupełnie innego od tego w orange IMAX. Jeżeli pójdziesz do Imaxa to tam będziesz miał przedmioty lecące w twoją stronę, a zwykłe 3D to jest to na czym byłeś.
Hmmmmm....
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.01.2010, 09:20
wiem że to pewnie juz pare razy było w temacie ale nie chce mi się za bardzo czytać pięciu stron do tyłu,
a więc GabrielloTS bardziej polecasz oglądnięcie Avatara w Imaxie czy Cinema City?

A jak ktoś ma trochę więcej wolnego czasu w domu to proponuje odkurzyć klasyki i oglądnąć filmy jak Fight Club czy Blow
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 20.01.2010, 09:43
Zna ktoś jakieś fajne horrory o duchach Ewentualnie jakiś horror z kina azjatyckiego, tylko nie wszystkim znane widmo, oko itd
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 20.01.2010, 10:40
Kamil napisał(a):Wyświetl post
mi ostatnio spodobal sie film drzazgi, co prawda nie z tego roku tylko 2008,
o chlopakach ze śląska, kilka scenek z meczu Górnika
Ja Drzazgi oglądałem na C+ ,bo emisja była wtedy jak jakiś nudny mecz naszej ligi,film w porównaniu z Wojną Polsko-Ruską ,przynajmniej o prawdziwym życiu,pokazuje że ludzie z marginesu mimo biedy,mają swoje zasady.Ogólnie warto obejrzeć .
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.01.2010, 17:33. filmy
Ja poleciłbym natomiast Sherlocka Holmesa. Na początku wydaje się byc totalnym s-f, po pierwszych 30 minutach byłem trochę negatywnie nastawiony, lecz w miarę upływu czasu film się rozkręca. Sam bohater trochę przypomina House'a, lecz jest mniej chamowaty ^^

Polecam ^^
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2010, 17:46
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Zna ktoś jakieś fajne horrory o duchach Ewentualnie jakiś horror z kina azjatyckiego, tylko nie wszystkim znane widmo, oko itd
Polecam film Byt (The Entity). Oparty na autentycznej historii. Film z 1981 roku. Jak dla mnie do dziś nic lepszego o duchach nie nakręcono.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 20.01.2010, 17:49
rzep napisał(a):Wyświetl post
Filmy czy ksiazki sa niebanalne, a kobiety maja ciekawa urode. To kulturalne zastepstwa slowa "chujowy, chujowa".
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 20.01.2010, 22:31
Polecam film "Hacia la Oscuridad" - polski tytuł, który jest rzadko używany to "Wejście w mrok".
Po prostu rewelacyjny, szkoda, że wcześniej nie miałem okazji go oglądnąć.
Motywem filmu jest porwanie syna dyrektora banku. Ów dyrektor - ojciec (heh zabrzmiało Rydzykowato) ma tylko 90 minut na dostarczenie okupu.
Resztę zostawiam Wam do oglądnięcia.
Polecam również forum z którego ściągam mnóstwo filmów: www.mazishare.info
A to link do filmu:
http://www.przeklej.pl/plik/twda_rar-0007ka1qe2qo
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.01.2010, 06:33
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Hehe jak nie znane wszystkim widmo to ciężko będzie Z ichniejszymi filmami to jest tak: Widziałeś jeden, to widziałeś wszystkie . Oglądałem Dark Water, Ring, Klątwę i jeszcze parę innych. Wszystkie takie same. Motyw przewodni jakiś maszkaron blady i woda. Oczywiście uogólniam trochę, ale w większości tak jest. Jedyny film który mnie pozytywnie zaskoczył to "Opowieść o dwóch siostrach". Kino koreańskie, pierwowzór amerykańskich "Nieproszonych gości". Coś mi chodzi po głowie że tam też ten maszkaron blady występuje, ale polecam film bo ostro zakręcony jest.

Co do horrorów o duchach to zdecydowanie coś świeżego. "Paranormal Activity"

Ja chciałbym polecić nowy serial. Nosi tytuł "Spartacus: Blood and Sand". Z założenia miało to być połączenie Gladiatora z "300". Jak to często bywa, oczywiście do pięt nie dorósł pierwowzorom. Serial jest typowo męski. Krew, flaki i odpadające kończyny. Do tego masa erotyki. Jak mi napiproject dobierał napisy to pierwszy raz widziałem żeby pasek wulgarności teksu był niemal na full wypełniony Fabuła z deka płytka, ale na czyste kino akcji jak najbardziej się nadaje. Wyszły na razie dwa pierwsze odcinki. Jednym z reżyserów, czy producentów (nie wiem) jest Sam Reimi. Jest on cienkim reżyserem, ale jednym z moich ulubionych po sławetnym horrorze klasy-B czyli "Martwym źle" :d.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 24.01.2010 o godz. 06:36.

Odpowiedz cytując
NowaHutaWNH
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.01.2010, 11:57
Wczoraj oglądałem 'Ostatnią akcję'. Film bardzo mi się spodobał. Fajne nawiązania do działań powstańczych głównych bohaterów, kilka niezłych tekstów. Polecam kto nie oglądał
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów