|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
nie ma co narzekać bo gdyby nie Cupiał to nie mielibyśmy nawet 10 mistrzostw kraju, a możliwe że w ogóle bylibyśmy w 1 lidze
![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
widze że bogaty jesteś jeśli 400tyś E to dla ciebie darmo to tylko po zazdrościć
Ostatnio edytowane przez damian755 : 16.01.2010 o godz. 21:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I właśnie w tym okienku wychodzi jakim błędem było zwolnienie Bednarza....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niech każdy sie cofnie na forum o jakieś 100-150 ston i jest to samo narzekanie tylko nazwiska się zmieniły z Bednarza na Skorża.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Naszego wuja najlepiej zmienić na NowEgOo
![]() ![]() Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
www.przewody.pl/news/news.asp?ID=2685
Radzę to niektórym przeczytac bo widzę, że niektórzy marzą o milionowych transferach i głośnych nazwiskach.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekawe skąd weźmie kupca, żeby Wisła zmieniła szefa to narpięw p.Cupiał musiał by oddać ja miastu za darmo i może po jakiś 5latach zaciskania pasa i grania o utrzymanie przyszedł by jakiś Wojciechowski, szanujmy to co mamy bo nikt bogatszy Wisły nie kupi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niewątpliwie ewentualny powrót Juszczyka będzie sromotną, symboliczną klęską polityki transferowej Wisły i wielką kompromitacją sztabu trenerskiego.
Jeśli znajdują się pieniądze i uzasadnienei na kontraktowanie tego typu bramkarzy, to niech lepiej dadzą zatrudnienie komukolwiek z forum - wyjdzie taniej, a efekt będzie podobny.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.01.2010 o godz. 21:37.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Świetny artykuł ,który każdemu inteligentnemu kibicowi Wisły Kraków powinien wiele powiedzieć. Ja od dawna intuicyjnie przeczuwałem ,że to superzarządzanie Tele-Foniką i te dochody to musi być po części mit. Jak człowiek ,który działa tak niespójnie na obszarze Wisły Kraków mógłby zachowywać się zupełnie inaczej w TF. Ostatni akapit napawa większym optymizmem. Z porównaniem do dziedzica też pięknie trafił autor. Od dawna się zastanawiałem dlaczego Cupiał mając takie kontakty zagraniczne nie stara się pozyskać inwestorów / sponsorów / etc.. dla Wisły Kraków... ale piosenki na weszło.com ... ja .......e ... myślałem ,że padnę.... "Pepe tyś naszym przyjacielem jest i bardzo dobrze o tym wiesz, jesteś słodziutki jak świeży miód.... " hahahahahhaha
Ostatnio edytowane przez Bronex : 16.01.2010 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie widzę światełka w tunelu z tymi transferami eh..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
No to mamy w Wisełce jak w przysłowiu - tak krawiec kraje, jak mu materiału staje. Wiadomo, że transfery dla wzmocnienia klubu są konieczne, ale z drugiej strony brakuje $$$. Stąd w moim odczuciu nasz treneiro (i pewnie nie tylko on) czeka na jakąś "przecenę" - bo chyba tylko w ten sposób kadra może zostać wzmocniona/ uzupełniona. Katastrofa z Levadią pokazała, że klub doszedł do "punktu krytycznego" - dalsze osłabianie składu będzie się mściło już nie "raz na rok" (w pucharach), ale częściej, czego jesienią mieliśmy przedsmak.
Łudzę się, że nasz klub załapie się jeszcze na jakąś "późno-sezonową obniżkę cen". No i oby Issa Ba okazał się graczem przynajmniej na poziomie Diaza, a atak został wzmocniony chociażby wspomnianym Costlym, niezbyt drogim bo kończy się kontrakt. W sprawach transferowych nie jestem takim fantastą, jasnyGwint, za jakiego możesz mnie uważać - chciałbym tylko by Wisełka co roku nie traciła tak dużo $$$ przez swoje pucharowe nieszczęścia. Inna rzecz, kibice Białej Gwiazdy z zagranicy mają "trochę dalej" na mecz (z Lazio niestety tak często nie gramy). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/artykul/73892.html
Normalnie ****..ca człowieka bierze, kiedy takie rzeczy czyta! Jeśli to prawda to Wisła zrobiła "interes" życia! Pozbyła się obiecująco zapowiadającego Cebanu a ściąga (z całym szacunkiem) nieudolnego Juszczyka który wiele nie zawojował na Cyprze. Pytam się, gdzie tu logika?! |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widocznie sytuacja w klubie jest na tyle dramatyczna ze liczy sie doslownie kazde euro.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a za Ćwielonga pewnie sprowadzimy hmmm... jakiegoś też byłego napastnika Wisły, tylko którego.. ma ktoś jakiś pomysł?
|
|
|
|
okny
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Nie każdy w dresie jest sportowcem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stawiałbym na Kazka Kmiecika. Podobno Wilczek negocjuje jego przyjście od momentu jak dostał cynk od Klejdinsta i Caplara i wstępną alceptację Skorży. Co by nie mówić 4 -krotny król strzelców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ja bym Stawil na Pawła Kryszałowicza ...
Przeciez to młody , sprytny napastnik bardzo bramkostrzelny ![]() A najważniejsze przyjdzie za darmo :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Skoro już, to proponuję wypożyczyć Kalu Uche (trener Almerii przestawił go do ataku i Kalu ma na koncie 6 bramek w tej edycji w Primeradivision). A bardziej poważnie: teraz KAŻDY konkretny i SKUTECZNY napastnik który strzela bramki i nie jest dla Wisły zbyt drogi, będzie u nas mile widziany. Małecki (z niewielkim doświadczeniem), Boguski (po kontuzji) i Brożek (z przeciągająca się, niewyleczoną kontuzją) - tak wygląda nasza ofensywa, więc nic dziwnego, że Marcelo musiał ich często wspomagać.
Miejmy nadzieję, że jeszcze się doczekamy paru transferów "in". Nawet za free moga się trafić nieźli zawodnicy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli dobry moment dla zawodników chcących się wypromować, względnie odbudować w drużynie Mistrza Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Od jakiegoś czasu trudno znaleźć chętnych na piłkarzy z naszej ligi, nawet tych zagranicznych. Po Levadii w ogóle nikt się już nie zgłasza, bo i po kogo? Wypromować się? To jest dobry moment dla piłkarzy bezrobotnych, słabych i zdesperowanych. Mogą sobie dorobić w drużynie Mistrza Polski, utrzymać rytm meczowy, pozwiedzać Kraków i okolice. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
jedynym rozsądnym wyjściem z naszej obecnej sytuacji jest wypożyczenie napastnika na pol roku/rok --> coś w stylu Alvareza
W ogóle dziwię się, że w Polsce nie stosuje się takich metod, wiadomo, pieniędzy na takich pilkarzach nie zarobimy ,ale jesli taki pilkarz szybko sie zaaklimatyzuje, wtedy możemy zyskać większa jakosc, gdyz ten pilkarz bedzie/powinien walczyc o miejsce w swoim klubie po powrocie z wypozyczenia, czy tez angaz w lepszym niz Wisla zespole |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
W kwestii bramkarza to ja sie juz niewypowiadam,głowa mnie boli jak mysle o tym jak ten klub osmiesza sie szukajac kogoklowiek na tą pozycje.Juszczyk nie nadaje sie nawet na Pierwsza lige ,to bylby dramat jakby Pawelkowi cos sie stalo ,ale bysmy dostali nauczke .........
Co do Pepe to niby na WIsle za slaby ,ale jak wiemy lekarzy mamy jakich mamy ,niech Brozek dalej ma cos z pachwinami,niech Boguskiemu znowu sie cos tam odnowi...odpukac tfu tfu w niemalowane,ale wtedy to bysmy piszczeli z bólu jakby taka sytuacja byla.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Co prawda klub naszego ponoć przyszłego bramkarza to dno, ale nie chciał bym , byśmy my czy pozostała dwójka klubów które nadają ton naszej lidze, spotkała się z cypryjską czołówką.To pewnie była by trauma większa niż po Levadii, bo nie skończyło by się na 1 bramce do tyłuA co do promocji - to ![]() Pomijając bramkarzy, którzy podlegają innym zasadom, innym treningom i którzy potwierdzają twierdzenie że my nie jesteśmy jakoś genetycznie spaczeni by być tłem nawet dla o wiele mniejszych narodów, to na dzień dzisiejszy chyba nie ma kraju który miałby tak słabe notowania w europejskiej piłce - Niedobitki +/- 30 letnie, oraz totalne rodzynki, robiące jakąś tam karierę w bardzo przeciętnych klubach, typu 2 liga angielska, 1 belgijska. Jedyny plus jest taki że niedługo łatwiej będzie o transfery w naszej lidze bo nikt z zagranicy mający jakieś pieniądze, nie da za polskiego grajka kwoty zaporowej dla Polskiego klubu ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja jestem za tym żeby sprzedać Marcelo...To konieczne do innych wzmocnień zresztą mamy Clebera no i co by nie powiedzieć Jopa . Marcelo by się sprzedał za jakieś 2/2,5 mln więc 1,5 / 1 mln na dziurę a reszta na jakieś porządne wzmocnienia .
![]() Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|