The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2010, 16:06
Pomijając wszystko ten projekt dla Polonii jest fantastyczny. Strasznie mi się takie rozwiązanie podoba. Tylko kompletnie niepotrzebny taki stadion na Konwiktorskiej. Chyba, że nagle Polonia zacznie grywać w fazach pucharowych Champions League.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.01.2010, 17:20
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Porumakuj jeszcze dalej i policz ile pojemnosci powinien miec stadion narodowy. Polakow jest 38 milionow plus 17 milionow za granicami. No dalej, licz! Matematyka nie boli!
nie powinien tez zapomniec o kibicach gosci i wziac pod uwage, ze mozemy grac np. z Chinami
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.01.2010, 19:03
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Ten stadion Polonii to jest prawdziwy projekt robiony przez jakiegos profesjonaliste, czy żart internetowy ? haha co to ma byc w ogole

Tak gwoli scisłości post był na poziomie pana P.

Jak mój kolega powiada..." raz do roku to i pies dupą zaszczeka",

ale w przypadku pysia że coś sensownego napisze w tym czasie ta teza idzie...

się je...ć
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2010, 20:12

Wizualizacja Stadionu Lecha Poznań wykonana przez barney22 z forum skyscrapecity...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 11.01.2010, 00:34
Pomijając trochę zbyt strome audytoria i za mały ekran LCD, wygląda to meeega!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.01.2010, 00:38
Mi sie nie podobaja te dziury w rogach na dole. Wyglada to jak brama wjazdowa np... dla wyscigu pokoju - lipa straszna
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.01.2010, 00:56
Są gusta i guściki. Dodatkowo niektórzy zawsze na "cudze" będą nieprzychylnie patrzyli.

Mnie się stadion (wizualizacja) Lecha nie podoba jakoś strasznie. Ale cieszy mnie fakt, że w roku 2011 Polska będzie miała kilkanaście stadionów, których nie będzie się musiała przed Europą wstydzić.

Pamiętam jak piłkarze Barcelony przyjechali pierwszy raz (ery TF) na Reymonta.. te ich miny.. Nie wiedzieli czy to el stadio pierwszej drużyny czy ktoś sobie z nich jaja robi..
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.01.2010, 21:31
powiem tak gdyby nie ta najmniejsza trybuna to stadion w Poznaniu naprawdę by był super, ale niestety psuje cały wygląd i tym sposobem nie podoba mi się, choć ta wizualka wygląda naprawdę ciekawie
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.01.2010, 22:20
Gdyby nie ta, ważąca kilka tysięcy ton kratownica. Gdyby ten dach był prosty zaraz nad trybunami byłoby megaaaa. Atak to jest nijak.

Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.01.2010, 22:40
Takie cosik znalazło się w sieci:
http://www.se.pl/wydarzenia/ciekawos...zc_125924.html
pewnie chłopaki z Wrocławia lekko się wkurzyli, jak to przeczytali. Roboty huk, czas krótki, firma zatrudniona jako generalny wykonawca nie radzi se ani ani aż trzeba ją wykopać z budowy, a tu takie kwiatki.
Żałuję, że za nie znam kogo trzeba, by mnie przyjął do takiej fajnej, dobrze płatnej i bezstresującej roboty

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.01.2010, 23:16
Dobrze dla pilki w Polsce ze chciaz z tymi stadionami cos ruszylo

stadion Amiki osobiscie mi sie podoba ,na wizualizacji chyba troche za stromy ale wyglada naprawde dobrze,mecze na takich obiektach z dopongiem,oprawami to beda naprawde wielkie widowiska
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.01.2010, 12:13
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._Cracovii.html

Za użytkowanie obiektu będziemy musieli płacić miastu 1 proc. wartości nieruchomości, czyli ok. 2 mln zł. Niezależnie od kosztów eksploatacyjnych, które także spoczną na naszych barkach - mówi Janusz Filipiak, prezes Cracovii.
Ktoś sie pytał kiedys na forum skąd stawka jeden procent.Ja do dzisiaj nie wiem jakie jest źródło prawne tego , ale cały czas wiem, że cos takiego regulowane jest ustawowo.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.01.2010, 12:17
Stadion parchow ma kosztowac <200mln zl ?
50mln euro ?

Z czego oni to buduja, z dykty ?!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.01.2010, 14:31
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
50mln euro ?

A co w tym niezwykłego widzisz? Stadion ponad 2 razy mniejszy niż nasz, żadnych wykopów pod trybunami jak u nas, mniej skomplikowana konstrukcja, brak zaplecza pod wszystkimi trybunami w przeciwieństwie do naszych to i cena mniejsza 2 razy. Tak pioszesz to tylko żeby się przyp**** do Cracovii czy co? Bo innej opcji nie widzę.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.01.2010, 18:00
7 kotów na pewno nie chiał sie dojebac do Pejsów ;-)
Swoja droga to fakt, że oni maja mały stadion.Ale to wcale nie dlatego, że maja mniej kibiców... Fajnie, że będa stadiony na które w końcu nas wpuszczą!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.01.2010, 18:18
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._Cracovii.html

Za użytkowanie obiektu będziemy musieli płacić miastu 1 proc. wartości nieruchomości, czyli ok. 2 mln zł. Niezależnie od kosztów eksploatacyjnych, które także spoczną na naszych barkach - mówi Janusz Filipiak, prezes Cracovii.
Ktoś sie pytał kiedys na forum skąd stawka jeden procent.Ja do dzisiaj nie wiem jakie jest źródło prawne tego , ale cały czas wiem, że cos takiego regulowane jest ustawowo.
Żebyś nie musiał daleko szukać:

http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2004/2603.htm

art 72
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
pluton
Junior Member

Stary 18.01.2010, 14:24
50mln euro ?

Stadion Cracovii ma kosztować 150 mln.

A jest tani bo jego konstrukcja jest o niebo prostsza. Porównaj sobie konstrukcję dachu na przykład, albo głębokość fundamentów bod głównymi trybunami.

Rozumiem kolego Ciacho, że z tym zapleczem pod trybunami Wisły i Cracovii to miał być żart ?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.01.2010, 15:01
pluton napisał(a):Wyświetl post

A jest tani bo jego konstrukcja jest o niebo prostsza. Porównaj sobie konstrukcję dachu na przykład, albo głębokość fundamentów bod głównymi trybunami.

Rozumiem kolego Ciacho, że z tym zapleczem pod trybunami Wisły i Cracovii to miał być żart ?
A z czym dokładnie jeśli wolno zapytać? Co takiego niezgodnego z prawdą napisałem?
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.01.2010, 17:59
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
nie powinien tez zapomniec o kibicach gosci i wziac pod uwage, ze mozemy grac np. z Chinami
Pysio-epic-fail
Odpowiedz cytując
pluton
Junior Member

Stary 20.01.2010, 10:31
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A z czym dokładnie jeśli wolno zapytać? Co takiego niezgodnego z prawdą napisałem?
A to, że po pierwsze na Cracovii pod wszystkimi trybunami ma być zaplecze dla kibiców, a po drugie może wiesz kto i kiedy na Reymonta zrobi zaplecze pod D ?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 20.01.2010, 11:04
pluton napisał(a):Wyświetl post

No, jednak jak Zydzi sie za cos biora, to z glowa !

Wy mowicie 150, a ja mowie ponad 250mln. Pogadamy jak im to wybuduja i urzadza i zagospodaruja.

Przypominam, ze mowimy o CALYM stadionie, z dzialka, dojazdami, parkingami itp.
Sama nasza tryb wschodnia byla wyceniona na 150mln.

I sa to kwota sprzed paru lat.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 20.01.2010 o godz. 11:11.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.01.2010, 11:40
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Żebyś nie musiał daleko szukać:

http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2004/2603.htm

art 72
Tak by było, gdyba Wisła miała stadion w użytkowaniu wieczystym, tymczasem jest to ponoć dzierżawa.

A warunki dzierżawy określa uchwała RM. Konkretnie ta: http://www.bip.krakow.pl/_inc/rada/u...f.php?id=11756

Tyle, że ona wcale nie mówi jakie to mają być stawki, poza ogólnikowym "Wysokość stawek czynszu dzierżawnego uzależniona jest od położenia nieruchomości oraz od celu, na jaki nieruchomość jest wydzierżawiona."
Podejrzewam, że praktyka jest taka, że w przypadku terenów wydzierżawianych klubom sportowym - spółkom akcyjnym, rzeczywiście stosuje się analogiczne stawki jak przy użytkowaniu wieczystym, bo wszyscy ciągle bębnią o tym 1% lub 3%. Być może jest jakieś zarządzenie prezydenta w tej sprawie.
Odpowiedz cytując
pluton
Junior Member

Stary 20.01.2010, 12:27
No, jednak jak Zydzi sie za cos biora, to z glowa !

Wy mowicie 150, a ja mowie ponad 250mln. Pogadamy jak im to wybuduja i urzadza i zagospodaruja.

Przypominam, ze mowimy o CALYM stadionie, z dzialka, dojazdami, parkingami itp.
Sama nasza tryb wschodnia byla wyceniona na 150mln.

I sa to kwota sprzed paru lat.
Umowa miasta z Generalnym Wykonawcą na budowę przy Kałuży opiewa na 157 mln zł.
Zakres umowy to: budowa trybun wraz z zapleczem, budowa murawy, budowa systemu IT (monitoring, identyfikacja kibiców, itp.), zagospodarowanie placów po obu stronach stadionu.

Śledzę w miare dokładnie obydwie budowy i nic nie wskazuje na to żeby budżet lub termin oddania inwestycji na Cracovii były zagrożone.

Nóż się w kieszeni otwiera na myśl o tym jak jest prowadzona inwestycja na Wiśle.
Jeden i ten sam inwestor do cholery !!!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 22.01.2010, 05:09
http://www.media-europoznan2012.pl/spacer/

do pooglądania
Powód: http
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 22.01.2010 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.01.2010, 08:08
Za dużo http źąą
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 22.01.2010, 22:33
Ten link z wcześniejszego postu już działa, tylko musicie mu dać trochę czasu na odpalenie bo serwer jest przeciążony.
Tymczasem wlepiam tutaj link do galerii Carte z SSC, żebyście widzieli aktualny stan prac.
http://picasaweb.google.pl/Caartee.stadion3

Szczerze przyznam, że im dalej w las, tym bardziej mi się ten stadion zaczyna podobać. To żelastwo nad trybunami dodaje mu wyrazu. Pewnie będzie kilka niedociągnięć ale generalnie może się zdarzyć, że końcowy efekt będzie satysfakcjonujący.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.01.2010, 09:43
jeszcze z serii Stadion we Wrocławiu
wersja GW (czyt. Dutkiewicza)
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...ierownik_.html
stadion nie powstanie bo się jeden chłop ukrywa
ale
tutaj jest odpowieź Mostostalu z której wynika że w duuużej części za opóźnienia odpowiada miejska spółka Wrocław2012
http://www.prw.pl/articles/view/1490...oclawia-zobacz
a to daje poważne powody do roszczeń Mostostalu, które musiałoby płacić miasto
Ostatnio edytowane przez panew : 23.01.2010 o godz. 09:54.
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.01.2010, 10:23
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Ten link z wcześniejszego postu już działa, tylko musicie mu dać trochę czasu na odpalenie bo serwer jest przeciążony.
Tymczasem wlepiam tutaj link do galerii Carte z SSC, żebyście widzieli aktualny stan prac.
http://picasaweb.google.pl/Caartee.stadion3

Szczerze przyznam, że im dalej w las, tym bardziej mi się ten stadion zaczyna podobać. To żelastwo nad trybunami dodaje mu wyrazu. Pewnie będzie kilka niedociągnięć ale generalnie może się zdarzyć, że końcowy efekt będzie satysfakcjonujący.
stadion wygląda dla oka ok. Jedno mnie tylko zastanawia. To całe 'żelastwo' oparte jest chyba na tych 4 betonowych wieżach? Ile to jest ton, to wytrzyma? Do tego konstrukcja dachu oparta jest na tych stelażach. To muszą być niezłe obciążenia dla tych 4 wież (nie wiem czy coś odciąża te wieże)
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.01.2010, 11:02
Napewno w jakiś sposób te boczne odciagi od tych dwóch głównych przęseł wzdłuż boiska w jakis sposób przenoszą obciązenia z wież na konstrukcje trybun. Poza tym to projektowali fachowcy więc napewno wszystko jest dograne. A co do galerii no to jak widać już zarys tych "narożników" to stadion wyglada coraz lepiej. Pzdr.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.01.2010, 11:27
No musze przyznac ze stadion Lecha wyglada coraz lepiej...ale martwi mnie jedno....zagospodarowanie przestrzeni pod II tzn widzialem gdzies foty ze tam sa praktycznie same schody tylko pod 3 pietrem trybuny jest miejsce na hotel. Ogolnie coraz bardziej mi sie podoba ten stadion mimo iz ten ma dosc sporo bledow jak nasz ale bedzie mial tez swoj charakter Obciazenia sa napewno bardzo duze ale tak jak Mako powiedzial projektowali go profesjonalisci wiec musi to "dzialac"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów