|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
To w końcu do kiedy Alvarez ma ten kontrakt z Włochami, bo jak do 2010 (czeriwc), to o jakim odstępnym mówi Skorża?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zgadzam się a po drugie po co Regina by go wyporzyczała do konca sezonu skoro się mu kontrakt kończy
![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Żeby mu pensji nie płacić?
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ale to chyba zawsze jakieś koszty, nie?
Poza tym za zgodą zawodnika oznacza, że zawodnik musi się zgodzić ![]() Nie wiem jak jest - tak tylko głośno myślę. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nawet jeśli ten kontrakt wygasa mu równo z końcem wypożyczanie to Skorża nie rozgłaszałby takich rzeczy że trzymamy solidnego obrońce u siebie który wkrótce będzie wolny. Ludzie pomyślcie trochę !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/artykul/73581.html
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pytanie, czy Alvarez nadal chce tu zostać - liczył pewnie na promocję poprzez puchary, a po Levadii może mieć wątpliwości co do słuszności swojej decyzji Chyba że już uznał, że Wisła i liga polska to maksimum, na co go stać...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2010 o godz. 19:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
A ja bym słowa Skorży inaczej interpretował. Klub pewnie czeka ,że wpłynie jakaś konkretna oferta dla któregoś naszego zawodnika i z przyjemnością się go sprzeda. Póki co,żadnym konkretów nie ma. To co czytamy w gazetach to przecież tylko bajdurzenie. "Model angielski" okazał się tak samo niewydolny i żałosny jak każdy inny przerabiany w naszym klubie. Szczerze mówiąc ja na żadne transfery przełomowe do klubu zupełnie nie mam nadziei. Skorża mówi ,że czeka aż największe kluby świata się obkupią. Super taktyka, można tylko zapłakać. Biorąc pod uwagę fakt ,że nasza liga jest najgorszą między Alaską a Kamczatką ( i nie piszcie ,że Kamczatka leży obok Alaski o co innego mi chodzi) ... Skorża po raz kolejny zrobił z gęby cholewę. Edek z Józefem mieli szukać ,jeździć , pracować , hektolitry kawy , nieprzespane noce na dworcach , lotniskach i co
Alvarez przy naszych zdolnościach negocjacyjnych czytaj pustym skarbcu to zostanie na pewno....
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.01.2010 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jarosz o transferach http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jakuba_jarosza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Porównując do Twojego przykładu ,powiedziałbym: że chciałby by spadł deszcz przed zbiorami,bo to zagwarantuje dobre zbiory(opierając to na poprzednim doświdczeniu),a teraz mówi ,ze deszcz moze spaśc po zbiorach... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Alvarez 400 tys http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...y-na,id,t.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jeśli nasz sztab medyczny powie że ten piłkarz może grać i da się zmniejszyć częstotliwość jego urazów (czasami problem da się rozwiązać nawet przez lepszy dobór diety) to wg mnie warto w niego zainwestować kosztem Ćwielonga. Dawidowski to zupełnie inny przypadek. Gościu przyszedł do nas już z kontuzją. Dwukrotnie miał zerwane wiązadła w kolanie czyli praktycznie najgorszy rodzaj kontuzji jaki zawodowy piłkarz może mieć. Nowak to nie ten kaliber podatności na kontuzje i nie ta historia urazów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do kwestii pucharowych - wybacz, ale przy tym trenerze ten argument raczej odpada. Dwumecz z jakimiś leszczami na końcu świata możemy zagrać nawet rezerwami (może nawet lepiej - będzie się chłopakom chciało), a na Puchar Polski wzmocnień nam nie potrzeba. Pomijam już fakt, że taki Nowak to nie jest piłkarz na poziom ligi europejskiej. Przy solidnych obrońcach to ja go jakoś nie widzę... Ale nawet gdyby był Messim - z trybun nam nie pomoże. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
W sylwestra był wywiad w DP z Alvarezem i jak dziennikarz mówił i płaceniu za niego to Pablo nic nie prostował itd. Wygląda na to, że ma dłuższy kontrakt, bo DP raczej takich jaj by nie robił.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pablo ma pewnie dość wysoki kontrakt. Myślę, że 1mil złotych to maksymalna cena jaką jesteśmy w stanie zapłacić za obrońcę. Jak nie zejdziemy do niej to go nie kupimy i tyle.
Cieszmy się, że Pazdan nie przyszedł bo z Pablo byłoby już pozamiatane .No i mamy przecież jeszcze wychowanka, który już 1 cały mecz rozegrał na tej pozycji. Będzie ciężko z wykupieniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Nurkovica, to jest to jakiś pozytyw - motywacja dla Pawełka, no i uniknęliśmy zakontraktowania Juszczyka. To niesamowite, ale przy całej głupocie naszych działaczy i tzw. managmentu (Skorża) my naprawdę mamy ogromne szczęście.
Swoją drogą byłoby fajnie gdyby naszą młodzież wypożyczano na zasadach podobnych jak to zrobiła Legia w przypadku Paluchowskiego. Aż dziwne, że nikt - ani u nas, a ni u nich nie wpadł na ten pomysł wcześniej. Pytanie tylko czy u nas jest kogo wypożyczać, bo o ile mi wiadomo to młodzież jakoś specjalnie nie naciska. W Legii zdaje się poważnie rozważają kilka wypożyczeń. U nas Alvarez się sprawdził, może by tak pójść za ciosem? Skorża nic nie załatwi, ale Jarosz zdaje się być bystrym facetem - niech się bierze do roboty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Costly ma umowę z Bełchatowem do 30 czerwca 2010 roku. Więc może już teraz podpisać z kim chce.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Costlego GKS pewnie za grosze odda. Tylko nie moge mu tego faulu zapomniec. W sumie za grosze trudno o lepszego...takie uzupełnienie by to było.Lepszy chyba Costly niż nic.Chyba wolę niz Nowaka bo w stylu Nowaka juz paru gra u nas no i zdrowie.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 14.01.2010 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wymienić Ćwielonga na Costlego (tzn. pierwszego sprzedać, drugiego kupić) to byłby złoty interes. Jeśli tamten tylko będzie chciał grać, pracować - świetny pomysł. Jeden z najbardziej niedocenianych piłkarzy w lidze.
Aha - i jeszcze jedna rzecz, o której nie wspomniałem. Testowany Issa Ba może być w formie lub nie, może być dobry lub nie (przekonamy się podczas transmisji z Remes Cup), ale cieszą oko jego warunki fizyczne. Nie jest ani pokraczny jak Diaz, ani malutki jak Boguski, czy Jirsak, nie ma też wielkiej dupy i za dużej koszulki jak Ćwielong. Taka atletyczna sylwetka w naszej kartoflanej lidze to już na starcie duży plus.
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 14.01.2010 o godz. 22:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyjada nie przyjadą http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._stanieja.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Z Alvarezem to jest taki problem ,że gdybyśmy go chcieli kupić na własność to pewnie nigdy by za psie pieniądze jakie mu oferujemy ,nie przyszedł tutaj grać. Zaletą tej całej zabawy dla zawodnika i jego menedżera jest to ,że chłopak jest tylko wypożyczony (część pensji pewnie płaci mu jeszcze Reggina?) , do tego nie mając zupełnie konkurencji w składzie , niezależnie od formy gra cały czas u nas , czyli potencjalny kontrahent ,który oferuje lepszą kasę ma gdzie go regularnie oglądać. Nie można powiedzieć złego słowa o Pablo bo prezentuje się pewnie i ogólnie bez zarzutu. Strata takie solidnego rzemieślnika musi budzić nasze obawy. W mojej ocenie Alvarez traktował bytność tutaj jako przystanek i miejsce podreperowania formy.
Z tego linka co powyżej wrzucił ZBYMAK to wynika ,że Skorża czeka co zrobią najwięksi ale w naszej lidze. A ja pisząc innego posta odniosłem mylne wrażenie ,że on czeka na całą piłkarską Europę z tymi transferami.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.01.2010 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
A co do innych graczy - w moim odczuciu jeśli Issa Ba się sprawdzi, to może Wisła powinna zaproponować Senegalczykowi kontrakt z gatunku 0,5 + 2 (jeśli się sprawdzi po pół roku, to przedłużamy). Natomiast Costly mógłby być "opcją rezerwową". Jego pozytywną wypowiedź na temat Wisły i Skorży odbieram jako chęć zmiany klubu, połączoną z okazją do lepszego wypromowania się (wszak mundial niebawem, więc Carlo będzie się starał). Jak innego napastnika nie uda się sprowadzić (z braku większej gotówki), a Ćwielonga sprzedadzą, to lepszy Carlo niż dziura w ataku. Jeśli pojedzie na mundial, to Wisełka dodatkowo parę groszy by dostała ("za reprezentanta", tak jak w przypadku Kirma). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
||
Dokladnie Tak wszyscy byli zadowoleni z tej naszej nowej "siatki scoutow " ...... dzis niech wiec pokaza swoje efekty Caplar ponobno ogladal po kilka meczow nz zywo w kazdy weekend wiec nie teraz sciagnie kogos ,czyli wywiaze sie ze swoich zadan... i pytanko odnosnie "nowych" graczy na zgrupowaniu z Gazety Krakowskiej Cytat:
Czy to sa kolejni ludzie z DVD czy ktos kogo widzial ktos od nas
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.01.2010 o godz. 23:40.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|