|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
PvD - Założę się że gdyby Radny był w Pisie to sambo by nawet się nie odezwał a jeśli, to z jakim psalmem pochwalnym - ale nie jest i tu jest cały pies pogrzebany - Przykro patrzeć że na forum Wisły są ludzie dla których ważniejszy jest interes partyjny niż interes Wisły i zrobią co mogą by osobę która robi coś dobrego(nie od dziś) zdyskredytować , tylko dlatego że nie jest w Pisie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Pod tym względem nic się nie zmieniło od lat. I dotyczy to niestety wszytkich partii. A Sambo mnie przraża, bo jak domniemam jest katolikiem(przepraszam za "prywatę") i nie wiem skąd taka "gorycz"(żeby nie napisać gorzej) w stosunku do drugiego człowieka się bierze. Ale to nie moja sprawa, każdy ma swoje sumienie.
Ostatnio edytowane przez Proud : 13.01.2010 o godz. 00:57.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie przeszło wprowadzenie na obrady w trybie nagłym rezolucji upominającej prezydenta za jego "Nigdy nie zejdźmy na psy". Oczywiście znów część radnych zachowała się jak ostatnie łajzy.
Za wprowadzeniem na obrady tego punktu głosowało 15, przeciwko 12, kilku się wstrzymało, a aż 10 czy 11 osób było wirtualnie nieobecnych, czyli siedzieli na sali, ale nie zagłosowali. Żeby wprowadzić za musiało być bodajże 22 czy 23 radnych, więc jedyna szansa, że sprawa będzie rozpatrywana, pojawi się na następnych obradach, za 2 tyg. czy nawet więcej (bo ferie). A to już musztarda po obiedzie... Przed głosowaniem nad wprowadzeniem takiej rezolucji przedstawiany jest jeden głos za i jeden przeciw. Przeciw wystąpił jakiś wiceprezydent czy inny klakier prezydenta, który stwierdził, że ta rezolucja to... nawoływanie do nienawiści. Chwilę później wyszło, że nawet jej nie przeczytał. A rezolucja, moim zdaniem bardzo łagodna w swoim brzmieniu, wyglądała tak: Rezolucja napisał(a):
Aha, oczywiście radny Fedorowicz znów przeciw. Kuriozum, to fakt, że przynajmniej jeden z radnych najpierw podpisał się pod rezolucją, a potem nie zagłosował za jej wprowadzeniem pod obrady.
Ostatnio edytowane przez rav : 13.01.2010 o godz. 13:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jako że temat o P. MAJCHROWSKIM został zamkniety a ostatni post ADMINA moze z niewiedzy uderzył w pogotowie ratunkowe (moze nieswiadomie) chciałem poinformować jako osoba z branzy że pogotowie ma sie bardzo dobrze a nawet super .KRAKOW ma nowoczesny tabor i świetny personel ,konczy sie budowa sieci nowoczesnych oddziałów ratunkowych -nowy na KOPERNIKA w przebudowie w SZP. ZEROMSKIEGO. Naprawdę pogotowie w KRAKOWIE jest ok , jedyna boloczka nasza jak i całej POLSKI to smiglowiec ,sprzydały by sie chociaż dwa lekkie ,mozna by bylo lądować w wielu miejscach gdzie ta krowa postkomunistyczna nie może.Ja wiem że moze nie kazdy to widzi bo wszedzie są kolejki i beznadziejny stan naszego lecznictwa ,ale popatrzcie na nasze karetki pogotowia ratunkowego w miescie, naprawdę nie odstajemy od innych ościemnnych krajów .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A co mnie, za przeproszeniem interesuje stan karetki, jeżeli na pogotowiu można spotkać sceny, jak gość po wypadku samochodowym plujący krwią siedzi sobie w poczekalni? Albo jak się na tą 'wyposażoną' karetkę czeka godzinę w centrum? Że już nie wspomnę o słynnym "numerze alarmowym" i jego "proszę czekać, przybliżony czas oczekiwania na zgloszenie 12 minut"
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pogotowie dobrze funkcjonujace przyjezdza na miejsce zdarzenia w kilka-kilkanascie minut.
I tyle na ten temat. Za malo karetek, za malo ludzi. A szpitale przestaja istniec jeden za drugim. Ile sie ich jeszcze ostalo? Rydygier, Zeromski i Narutowicz plus Prokocim i to chyba tyle? ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Na Dietla, Siemiradzkiego, JPII, cały Kopernik, Bonifratrzy. Nie przesadzajmy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
)Temat i tak został nagłośniony,bardzo fajnie zachowało się stowarzyszenie, nie wiem czy jest sens ciągnięcia na siłę tego. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ciekawe ile w Chinach daja za lewego Windowsa ? 5-10 lat?
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szkoda że nie ma papieru toaletowego - pewnie byśmy się znaleźli na liście państwo popierających terroryzm ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
z blogu Jacka Majchrowskiego :
Prezydent Majchrowski: Zarzucano mi forowanie Cracovii 13/01/2010 "Zarzucano mi forowanie Cracovii; bo to i stadion, i remont budynku w Parku Jordana, i lodowisko, i jeszcze ewentualnie hala dla sportów uprawianych przez osoby niepełnosprawne przy al. Focha." - pisze Prezydent Miasta Krakowa Jacek Majchrowski na swoim blogu, którego fragmenty cytujemy. "Rok zacząłem nie najlepiej. Podczas treningu Cracovii zacytowałem słowa z jej hymnu, który właśnie skończono śpiewać: - „nigdy nie zejdźmy na psy”. Przez kibiców Wisły zostało to odczytane jako wrogi akt, o czym świadczyły niewybredne wpisy na jej stronie internetowej, gdzie uznany zostałem za Żyda i komucha. Za niefortunne i bez złej woli wypowiedziane sformułowanie publicznie przeprosiłem. Jeżeli ktokolwiek poczuł się dotknięty, albowiem zamiaru dokuczania nikomu nie miałem, raz jeszcze przepraszam. . Sadzę, że sprawy by nie było, gdyby nie działalność niektórych dziennikarzy. (...) Ze swymi pouczeniami wystąpili także politycy, wykorzystując okazję, by mnie uszczypnąć. Wzruszył mnie jeden z posłów-moralizatorów, który zapomniał, że sam kilka lat temu popełnił podobną gafę. Na stadionie Wisły wystąpił w szaliku, na którym przedstawiony był buldog w barwach Cracovii. (...) Mam pełną świadomość swego faux pas, ale sądzę, że moja wpadka powinna być zarzewiem do dialogu na temat zachowań kibiców, a przede wszystkim rozpoczęciem dyskusji na temat słów owego hymnu. Nikt nie podnosi tego tematu... to zastanawiające... (...) Jeszcze parę słów chciałem poświęcić wpisom kibiców. Prócz cytowanych już sformułowań zarzucano mi forowanie Cracovii; bo to i stadion, i remont budynku w Parku Jordana, i lodowisko, i jeszcze ewentualnie hala dla sportów uprawianych przez osoby niepełnosprawne przy al. Focha. Pomijając już wszystkie kwestie związane z faktem, iż każda z tych inwestycji przeznaczona jest dla kogo innego (dwie dla KS Cracovia a dwie dla MKS Cracovia) i każda ma inne funkcje, to ograniczając się do kwestii finansowych, na co kładą nacisk niektórzy kibice, nakłady na sam stadion Wisły są dwukrotnie większe niż na wszystkie obiekty Cracovii łącznie. I na koniec, żeby była jasność… Nie jestem fanem ani Cracovii, ani Wisły. Kibicuję obu klubom. Chodzę na mecze obu klubów. Po prostu lubię oglądać dobrą piłkę i jako gospodarz miasta dbam o oba kluby… a także jeszcze o kilka pozostałych." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Można szachadę czy hilal - wtedy bylibysmy niewiernymi. Itd.,itp. A tak to przynajmniej możemy byc zwykłymi chamami Co ma swoje same dobre strony ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...a_trwanie.html
Stronniczo ale ogolne spostrzezenie sluszne. Kraków za Majchrowskiego "trwa" zamiast sie rozwijac i jedzie na farmazonie turystycznym. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Akurat Łódź bierze wielki rozbieg do inwestycji w najbliższym 10leciu. Po prostu ich potwornie dotknęła transformacja, dopiero co się ocknęli. I jest to paradoksalnie atut bo mają co rozwijać.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
tylko czemu w takim razie chcą odwołać prezydenta?
po artyklue mam mieszane odczucia, do tej pory wydawało mi się, że Łodź jest bardzo do tyłu... i nic nie idzie ku lepszemu... Łodź ma dobrą lokalizacje - centrum Polski, może w końcu zaczną to wykorzystywać ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To że Kraków marnuje szanse to jest wiadome. Wiadomo też czyja to wina. Nie zmienia to faktu, że ten artykuł to stek bzdur. Zadałem sobie trochę trudu. Straciłem na to 2 minuty. a o to efekt:
Centrum kongresowe, w obu miastach na etapie projektu. W Łodzi większy rozmach.Problem w tym, że to Łódzkie coś za cholere nie komponuje się z otoczeniem. ![]() Hotel Adels. W obu miastach już stoi. Problem w tym, że w Łodzi nowoczesność połączono z historią. Efektu nie ma co komentować. Wszystko widać na obrazku. ![]() Ostatnia rzecz. Muzeum sztuki nowoczesnej. W obu miastach wizje nowoczesne. Problem w tym, że w Łodzi aż za bardzo. Taka tuba się z niczym nie komponuje i jeszcze długo nie będzie. ![]() Ta Łódzka wizja coś nie bardzo przemawiająca. Choć to wszystko kwesta gustu. Na koniec dodam, że porównanie Łodzi do Krakowa to jak porównanie "Polsat Film" do "HBO". Pierwszy jest niby nowy i fajny, ale jednak do pięt nie dorasta temu drugiemu. O autorze tekstu też można by kilka słów powiedzieć. Jest takim innowatorem, że np. chciał zbudować kolejkę linową nad Krakowem. Pisze, że stadion Pasów jest OK. a tymczasem będzie wyglądał jak hipermarket Kaufland. Wizja autora jest tak wielka, że w XIX wiecznym, zabytkowym budynku dworca głównego widzi muzeum. Dobrze, że nie napisał jakiego typu to muzeum, bo czasem mógłbym z krzesła spaść. Wielka, zupełnie bez wyrazu Manufaktura bardziej mu się podoba od dużo lżejszej Bonarki.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 16.01.2010 o godz. 01:07.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
To sprawa polityczna, chce go odwołać SLD, trudno im zdzierżyć w robotniczym mieście Zetchaenowca. Nie mówię, że on jest świetny, jest raczej słabym prezydentem, jak większość prezydentów dużych miast w Polsce. A Łódź swoją szansę zaczyna już wykorzystywać. Wyspy biedy są tam (i będą jeszcze długo) przeogromne, ale różnica między Łodzią A.D. 2010 a A.D. 2007 jest znacząca. A prawdziwego kopa dostaną łodzianie jak zostanie zmodernizowana do końca linia kolejowa do Warszawy, powstanie dalsza część A2 ze Strykowa do Stolicy. Trochę dalszy termin to zapewne A1 od Gdańska po Śląsk, ale też zastrzyk inwestycyjny. Nordea czy DOM Bank już swoje centrale mają w Łodzi a nie wykluczone, że dołączą do nich inne banki i duże firmy, dla których Warszawa jest za ciasna. W ogóle wydaje mi się, że w następnych latach powstanie tam swoiste centrum biznesowe. Będzie Łódź stara, biedna i obdrapana i Łódź Manufaktury.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gordian ja roxumiem ze sa rozne gusty ale stwierdzenie ze Bonarka jest lepsza od Manufaktury
Na poczatku spytam czy ja widziales bo nie znam nikogo kto uznalby ze Manufaktura jest gorsza od ktoregokolwiek CH w Krakowie. W Polsce obok Starego Browaru to najwyzsza polka, ze wzgledu architektonicznego tez ale przede wszystkim dzieki funkcjonalnosci i ilosci atrakcji od parku technologicznego czy jak on sie tam nazywa przez dyskoteki na rynku skonczywszy. Manufaktura i Stary Browar zyja nie tylko w dzien ale i noca dzieki lokalom i klimatowi a nasze betonowe bunkry zamykane sa o 21, co w przypadku GK z racji pelnienia funkcji przybudowki dworca jest swoja droga malym skandalem. To samo Andels. Moze Ci sie nie podobac ale skoro zebral liczne nagrody to znaczy ze ekspertom jednak sie podoba. W Lodzi to przerobiona stara fabryka pasujaca klimatem do reszty Manufaktury, w Krakowie to zwykly kloc jakich wiele na calym swiecie. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o funkcjonalność Manufaktury i Łódzkiego Andelsa. Pod tym względem jest to dużo lepiej rozwiązane od krakowskich odpowiedników. Jeżeli chodzi o estetykę, wkomponowanie w otoczenie (o czym wspominał autor), czy też rozmach danych inwestycji to ciężko mi uznać wyższość Łodzi. Rzeczowy Andels, Adaptacja Fabryki jest jak najbardziej OK, podoba mi się. Jednak jak to widać na obrazku, szklany kloc wystający ponad budynkiem fabryki koncertowo pierniczy cały wygląd hotelu. Autor mówił o niespójności w krakowskiej architekturze, o chaosie (tu miał rację), jednak wychwalanie Łodzi pod tym względem to już grupa pomyłka. Najlepiej to obrazują wizualizacje planowanych budynków, które wkleiłem w poprzednim poście.
Czy Bonarka jest lepsza od Manufaktury? Pewnie pod wieloma względami nie. Autor wręcz nazywa ją tandetnie wykonaną. Tymczasem jest całkiem w porządku. Na pewno wygląda nowocześniej i jak to określiłem"lżej" od Manufaktury. Mógłbym się przyczepić wielu rzeczy w tym tekście. Autor wytyka, to że Kraków ma czyżyńską hale na, papierze, a Łódź już swoją wybudowała. Chwali, że zgarnia jakieś tam nagrody etc. Tymczasem śmiem twierdzić, że gdyby Łódź wybudowała sobie stadion miejski na 45 tys widzów za 700 mln zł, to na hale by już nie starczyło.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 16.01.2010 o godz. 11:31.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
racja nie czarujmy się w Łodzi wcale nie jest tak kolorowo, Kraków nadal wyżej stoi
W Ł. bezrobocie jest coś chyba na poziomie 8-9%, a pomijając inwestycje to ważny wskaźnik stadion Cracovii to tez kwestia gustu, jednym się podoba innym nie ![]()
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.bild.de/BILD/news/telegra...=11143310.html
historycy - jak nazywano tych którzy byli nagradzani przez dwory obcych mocarstw przed zaborami - czy aby nie jurgientelnicy czy jakoś tak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mitterand , Blair , Clinton i inni
faktycznie , sama rzesza sługusów dworu niemieckiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Mieszkańcy Łodzi odwołali Kropiwnickiego
http://fakty.interia.pl/polska/news/...ckiego,1425858 Może w Krakowie powinniśmy pójść tą drogą .... |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Na kilka miesięcy przed wyborami?
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.pudelek.pl/artykul/22307/...kiego_zdjecia/ - wreszcie kaczor poszedł po rozum do głowy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Organizacja Monarchistów Polskich, małopolska dzielnica Falangi oraz małopolski oddział Klubu Zachowawczo-Monarchistycznego zapraszają do udziału w upamiętnieniu rocznicy zamordowania króla Ludwika XVI podczas zbrodniczej Wielkiej Rewolucji Antyfrancuskiej, która stała się początkiem cywilizacyjnej i politycznej degrengolady Francji i Europy, obserwowanej przez świat do dziś.
W ramach upamiętnienia planowana jest modlitwa o przywrócenie monarchii przy grobach królów na Wawelu, a następnie przemarsz pod konsulat państwa francuskiego i złożenie pod nim kwiatów. Uczestnicy spotkają się 21 stycznia (czwartek) o godzinie 14:45 w Krakowie, przed wejściem do Katedry Wawelskiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...wyborach_.html
Takie w Polsce kontrakty sie podpisuje. To nie jedyny wałek przy tej autostradzie zatwierdzony przez, jesli dobrze pamietam, ministra Pola z SLD. Tego samego co robil w Krakowie problemy m.in. z dworcem PKS. Czlowiek dzialajacy w imieniu Panstwa i obywateli dziala na ich ewidentna szkode a z mysla o prywatnej spolce. Normalnie bananowa republika, w ktorej przekrety robi sie w bialy dzien i przy fleszach aparatow. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() |
|
|