The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2010, 19:21
pozwolę więc sobie, zaprośić Cię do swoich znajomych na PSN-ie... Jeśli masz jakieś propozycje nieco prostszych trofek, to proszę, podaj
Grałeś może w God of War III demo? Jak dla mnie gra zapowiada się przekozacko.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.01.2010, 21:57
co kupic ps3 czy xbox360 ?
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.01.2010, 12:07
zależy od funduszy. konsole jeśli chodzi o moc, nie różnią się zbytnio. w jednej jest lepsze to, w drugiej tamto.
za Xboxem przemawia cena.
jeśli używałbyś Blu Ray to to będzie plusem przy wyborze PS'a.
ja osobiście wybrałem Xboxa, bo nie oglądam filmów Blu Ray itd, a dzięki temu cena PS'a jest prawie dwa razy taka co X'a.

każda ma swoje plusy i minusy, na każdej są exclusivy, tak więc to zależy tylko od Ciebie.
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 12.01.2010, 13:15
Maciejo nie wprowadzaj w błąd!! Porównaj Xboxa Elite i PS3 Slim, a nie Xbox arcade i PS3 60gb.... Mocny, zajżyj stronęlub dwie wcześniej, tam pisałem o zaletach PS3. Niech ktośnapisze o zaletach Xboxa - nie mówię że nie ma żadnych.
Cena nie jest argumentem!! 100 złotych różnicy? bez jaj...
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 12.01.2010, 13:22
Ja wybrałem Xbox Elite za 1199 zł na początku zeszłego roku Taka cena bo spuścili mi w media 100 zł za to, że ostatnia konsolka była
Jestem zadowolony i to bardzo.
Jeśli chodzi o długo planową inwestycję to wszyscy mówią, że PS3 bo ma blu-ray. Dla mnie to żaden argument. Miałem okazję grać na PS3 i dla mnie nie ma żadnej różnicy czy to w obrazie, czy to w dźwięku.
Akurat miałem takie szczęście, że udało mi się kupić eXa Elite jeszcze z full zestawem, teraz wersja jest okrojona, m.in. bez kabla hdmi.

A tak na marginesie opłaca się kupić Fifę 10, jeśli mam "dziewiątkę" ?
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.01.2010, 14:31
opłaca i to bardzo
Odpowiedz cytując
wojtala88
Banita

Od: 12.2009

Stary 12.01.2010, 14:49
Ja polecam na PS3 gre Fight Night4...boks...naprawde zajebiście się gra...a jeszcze lepsze jest MMA z EA SPORTS...to jest już miazga...naprawde polecam
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 12.01.2010, 14:49
ale przecież nikt nikomu nie każe kupować od razu Xboxa Elite.
jeśli ma trochę mniej kasy to wystarczy mu zwykły Arcade, który jest dużo tańszy, a dysk itd, może sobie dokupić z czasem.
tak więc nikogo tu nie wprowadzałem w błąd.
nie jestem jakiś fanboyem żadnej z konsol, tylko po prostu piszę moje odczucia.
na pewno za PS3 przemawia to, że jest cicha i on-line jest za free (tak?)
chociaż teraz jak na X'ie jest możliwość instalowania gier na HDD to też już jest całkiem w porządku
obie konsole mają plusy i minusy, ciężko powiedzieć co lepsze i do tego dążę

a tutaj taki cytat z forum o Xbox'ie:

Cytat:
ps3 nie jest mocniejsze, ps3 jest takie same co x360. PS3 ma lepszy procek główny i gorszy graficzny zaś X360 ma lepszy graficzny i gorszy główny.
Tak taka sytuacja będzie już do końca i gry multi czasami wyglądają nie mal identycznie ale w większości przypadków lepiej na x360.
@kamikaze o jakim WiFi mówisz? nic nie trzeba dokupować, poza abonamentem żeby grać w sieci.

@wojtala, jakim cudem grałeś w MMA od EA Sports jak jeszcze nie wyszło?
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 12.01.2010, 15:14
Maciejo, masz kabelek od inernetu podłączony do konsoli no, bo ja nie. Mam Router wifi i łączę się z netem bez kabli. On-line free. a kabelek do ładowania pada masz? jak tak to dokupiłeś. wifi adaptor - dokupić. Xbox wcale nie jest tańszy. Nie mówię że jest gorszy, niektóre gry multi wyglądają na nim lepiej, ale exclusivy i tak lepsze na PS3.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.01.2010, 15:18
macie moze jakie gierki na ps2?

of course, Orginalne
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Stary 12.01.2010, 15:23
wojtala88 napisał(a):Wyświetl post
a jeszcze lepsze jest MMA z EA SPORTS...to jest już miazga...naprawde polecam
Nie pamiętam żeby ta gra już wyszła

@Stawski - ja mam zwykłe podłączenie po przez router do X'a i wcale mi nie przeszkadza kabelek. Po co mi kupować ten cały wi-fi router. Do pada pakuje akumulatorki i cieszę się zabawą. Jak się wyczerpią ładuje zwykłą ładowarką do akumulatorków. Proste? prawda.

@Maciejo - Jakim cudem głośno Ci chodzi Xbox? Mój jest bardzo cichutki - może dlatego, że mam Jaspera.

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.01.2010, 15:24
czyli w sumie dalej nie wiem co brac , ale chyba jednak ps3 , interesuje mnie absolutnie najlepsza rzecz mozliwa do kupienia , bez zadnych opcji oszczednosciowych
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.01.2010, 15:29
uzywałem i tej i tej konsoli.

Sam wybrałbym ....nie wiem.
przykładowo : Ps3 - podpiecie do neta, 2 sekundy, update 2 minuty, wszysto fajnie ładnie składnie.

xbox ; uzywalem przeróbki, wiec nie wiem jak internet. + taki konsoli, ze mozna z jej padów na komputerze korzystać. Z ps3 sony, takiej opcji nie ma.

Jakby nie było,dla mnie podstawa przy tych konsolach jest duzy telewizor HD. No i kabel hdmi od konsoli. Bez tego nie ma frajdy.

Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Stary 12.01.2010, 15:29
Mocny napisał(a):Wyświetl post
czyli w sumie dalej nie wiem co brac , ale chyba jednak ps3 , interesuje mnie absolutnie najlepsza rzecz mozliwa do kupienia , bez zadnych opcji oszczednosciowych
Ja mogę zacytować kawałek jednego artykułu:

Cytat:
...ja polecam to co zawsze - skupić się na grach. Co z tego, że Playstation 3 ma Blu-ray, a Xbox oferuje wsteczną kompatybilność? Różnice sprzętu nie są tak ważne jak oferta oprogramowania. Konsolę kupuje się dla gier i to one muszą być zawsze podstawowym wyznacznikiem naszej decyzji.

Fani Gears Of War niech nie myślą nawet o PS3 Slim. Zwolennicy Killzone 2 niech lepiej zapomnią o Xboxie 360 Elite. Jeśli będziecie mieli dylemat co kupić, to polecam zrobić listę dziesięciu gier dostępnych tylko na danej platformie i zadać sobie pytanie, w które z nich chcę najbardziej zagrać?

Wtedy wybór platformy staje się bajecznie prosty.
Mniej więcej podobnie ja to rozpatrywałem, bo kwestie finansowe wtedy gdy kupowałem sprzęt również nie wchodziły w grę.

Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 12.01.2010, 15:46
@Kamyk, nie tyle co głośno, ale słychać było jak się płytka kręci itd, od kiedy instaluję na dysk to nie ma problemu nie wiem, może Jaspery faktycznie wyeliminowały ten problem.

@stawski, tak mam internet przez kabelek ale jakoś mi to nie przeszkadza. do pada nic nie dokupowałem, a zamiast baterii używam akumulatorków co mi śmiało wystarcza.
a co do eksluziwów, która konsola ma lepsze to rzecz gustu tutaj Uncharted, Killzone czy God of War tam Forza, Mass Effect, Alan Wake czy Gears of War.

pytanie, która konsola jest lepsza i którą najlepiej wybrać jest co najmniej głupie, bo ile ludzi tyle zdań. obie nie ma co ukrywać, że obie konsole są dobre, a wybór to już jest rzecz osobista tylko i wyłącznie.

@kamikaze nie porównuj gier na PC do wersji konsolowych bo to zupełnie inna bajka. po pierwsze sam fun z gry jest inny, a i nawet dość często same gry także się różnią (FIFA 10).
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 12.01.2010, 15:46
@ kamyk - właśnie o to chodzi, że ja nie muszę kupować - mam wbudowany. Nie potrzebuję akumulatorków i ładowarki - podpinam kabel i ładuję w czasie gdy gram.
@szprotson - jak się nie da? mój brat ma podpięty pad od PS3 jak odpala z emulatora Metal Gear Solid albo Devil may Cry.... Nie działa oczywiście bezprzewodowo, ale na kablu USB jak najbardziej
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 12.01.2010, 16:32
mam świadomość, że Xbox jest produktem MS i dlatego wychodzą też te gry na PC, ale tu chodzi o eksluzywność w temacie konsol, a nie wszystkim platform.
wg mnie te właśnie eksluzywy, są i tak inaczej trochę robione na PC i konsole, bo komp raczej nie udźwignie tego wszystkiego co jest w stanie dźwignąć procek w konsoli, dlatego porównywanie takie jest bez sensu. te gry są trochę okrojone czy coś.
takie moje zdanie
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Stary 12.01.2010, 16:40
Mam pytanie do posiadaczy headseta do X'a. Mianowicie ja mam jakiś dziwny, to znaczy nie taki jak jest przedstawiony na zdjęciu tylko bez tego czegoś zaznaczonego przeze mnie. Jedynie sama wtyczka, a głośność i wł./wył. mam na kablu w postaci "prostokątnej kosteczki"

EDIT:
A moje pytanie brzmi jak to cholerstwo podłączyć
Znalazłem fotkę mojego headseta:

EDIT2: Ok już wszystkie wiem, potrzebny Headset Adapter:/

Mam jeszcze jedno pytanie, ktoś z Was napisał, że opłaca się kupić Fifę 10 - ale bardzo proszę rozwinąć pod jakimi względami jest lepsza od 09 (bo takową posiadam jak wcześniej pisałem).
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Kamyk : 12.01.2010 o godz. 16:57.

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.01.2010, 16:42
I jakie jest Twoje pytanie ?
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 12.01.2010, 18:05
Kamyk, FIFE 10 kupowałem w ciemno i nie żałuję.
gorsza od 09 być nie mogła i nie pomyliłem się.
ulepszony gameplay, więcej animacji zawodników, graficznie może wiele się nie różni, ale pod względem grywalności jest lepiej. jest kilka ulepszeń względem poprzedniczki.
do tego wszystkie transfery masz aktualne, nowe stroje itd.
na Twoim miejscu sprzedałbym 09 i brał 10.
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.01.2010, 18:22
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Mam jeszcze jedno pytanie, ktoś z Was napisał, że opłaca się kupić Fifę 10 - ale bardzo proszę rozwinąć pod jakimi względami jest lepsza od 09 (bo takową posiadam jak wcześniej pisałem).
W FIFIE 10 masz ten cały "drybling 360", czyli możesz biegać w dowolnym kierunku pod dowolnym kątem a nie w 8 stron jak w 09. Można zapisywać swoje rozwiązania stałych fragmentów gry. Duży nacisk położono na starcia bark w bark, które prezentują się świetnie, bardzo realistycznie.
Ogólnie gra się przyjemniej niż w 09.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.01.2010, 18:50
co do padów i baterii tudzież akumulatorów to ja nie wiem co wy za śmieci używacie ja mam wsadzone GP2700 i gram na jednym ładowaniu z 3-4 miesiące jak i nie dłużej a potrafię grać w chu** długo i jeszcze nigdy mnie nie zawiodły ,
co do wi-fi i innych gadżetów do exa typu ładowarki inne duperele uważam że są zbędne no chyba że ktoś ma w chu*** daleko router i nie ma jak go podpiąć kablem to tak , to jest wada exa ale ja osobiście mam podpięty pod router kablem , adaptera nie zakupiłem bo czekałem na 2 wersje adaptera WiFi - Draft N już jest więc może niedługo pozbędę się kabla ;D
@ Kamyk hedstety są różne ten który ty masz pasuje pod klawiaturke normalny jest właśnie ten z kwadratową wtyczką ten z wtyczką powinien być w zestawie przynajmniej ja tak dostałem
btw ten headset ma jedna wielką wadę ten pieprzony kabel się wiecznie pląta i jest za krótki wg mnie nie jest również za wygodny no ale nie widziałem żadnej alternatywy żeby go zmienić ;/ jest tylko ten radiowy chociaż uważam że to zbędny gadżet , jeśli ktoś posiada ten bezprzewodowy prosił bym o opinie ? jak się sprawuję i jak leży na uchu ?

a wielka prośba są tu jacyś achivhunterzy ? bo kiedyś złapała mnie zajawka na łapanie achivów i tylko po to grałem stąd w Fifie09 , Cod4 i Cod5 mam tyle G , poszukuję kogoś kto pomógł by mi kilka zrobić bo np w fife10 trzeba pograć na xlive żeby zrobić kilka
Ostatnio edytowane przez famul : 12.01.2010 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2010, 19:26
stawski napisał(a):Wyświetl post
pozwolę więc sobie, zaprośić Cię do swoich znajomych na PSN-ie... Jeśli masz jakieś propozycje nieco prostszych trofek, to proszę, podaj
Grałeś może w God of War III demo? Jak dla mnie gra zapowiada się przekozacko.
Nie ,nie miałem przyjemności, aczkolwiek powiem ,że bardziej czekam na dantes inferno.do tego już w ten piątek wchodzi Army of Two 2. Co do pucharków to oczywiście , powiedz z czym masz problem i Ci pomogę (oczywiście mówię o naszych "wspólnych" grach, bo raczej nie pomogę z grą której nie widziałem )

Famul mogę Ci pomóc.Tylko nie z fifą 10 ,bo tą mam akurat na ps3 (na xie mam 09).
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 13.01.2010, 00:04
jak w fifie zapisywac te stałe fragmenty

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.01.2010, 00:15
Macie jakiś namiar na stronkę z grami na Xbox'a, ale nie 360 tylko zwykłego?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 13.01.2010, 09:53
xboxforum.pl sprawdzałeś?
na pewno są tam gry na 360, ale jest napisane, że to forum o zwykłym jak i 360 więc spróbuj.
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.01.2010, 23:24
Grałem dziś w nowe Army of Two i szczerze polecam Gra świetnie zrobiona i moim zdaniem lepsza od poprzedniczki
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 14.01.2010, 23:12
Ja grałem tylko w demo, z bratem w koopie, i jakoś mnie nie wciągnęło. Może powinienem dłużej prosiedzieć nad tym tytułem. jak narazie zasadzam się na Uncharted 2. Przez ferie będzie trochę czasu...
Odpowiedz cytując
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.01.2010, 18:42
panowie przeszedł ktoś MW2 akt 3 na veteranie ?
jestem w tej pie***** bazie ruskich wszędzie w pi*** śniegu (pierwsza misja 3 akt) mój ostatni checkpoint mam zapisany po tym jak zabiłem wszystkich tych kacapów między domkami przed ich sama bazą i potem jak wejdę do ich bazy zaczyna się odliczanie czasu jest 2:00 minuty żeby dostać się do flary i pytanie jak to przejść ? mam te rakietę co otwiera się laptop i sruu (czort wie jak się nazywa) więc trafiam nią w heli , idzie w ***** mam tam na wejściu ok 5 typa (4 maja coś ala m4 , a ostatni RPD ) zdejmuje ich ze snajpery i jest po nich wbijam do tej bazy przyjeżdża kolejny konwój więc śle w nich kolejna rakietę z lapka potem przebijam się tam dalej i mnie kilim albo jak się przedostanę dalej brakuje mi zawsze czasu by tam dojść zaznaczam że nie grałem na mniejszych poziomach więc nie mam bladego pojęcia jak wyglądają dalsze misje i ile czasu jest na casual albo normal w tej misji oraz jak to wygląda na mniejszych poziomach na tej mapie i jak się dostać do tej flary błagam pomóżcie bo już mnie ch** strzela jestem przez tydzień udupiony w domu ze względu na zapalenie oskrzeli więc liczę na jakąś pomoc ps jak ktoś ma ochotę wysyłać zaproszenie i możemy pociupać albo multi albo co-po , bardziej by interesowała mnie ta druga opcja ze względu na kilka achivmentów z góry dzięki pozdro famulTS

szprotson napisał(a):Wyświetl post
jak w fifie zapisywac te stałe fragmenty
Szprotson nikt Ci nie odp na pytanie więc ja postaram się pomóc o jakie stałe fragmenty Ci chodzi ? , chodzi Ci o to by zapisać powtórkę czy co bo jak powtórkę to przy jakiejś akcji wchodzisz do menu dajesz opcje replay i tam chyba X jest odpowiedzialny by zapisać powtórkę i wysłać ja na server do EA ? o to chodzi ? jak coś pisz to pomogę

Kamson napisał(a):Wyświetl post
Nie o to mu chodzi

Jak masz ekran treningu (bieganie jednym zawodnikiem) klikasz któryś przycisk (chyba ten mały obok startu), wyskakuje ci okienko, w którym wybierasz co chcesz trenować i dalej już sie połapiesz.
jeśli o to to ten przycisk nazywa się back jest po lewej stronie od startu przy gałce wtedy pokazuje się menu można pocisnąć 11 na 11 , wolne albo inne tam ustawienia ogólnie jest ich pod dostatkiem jak naciśniesz przycisk back , a stałe fragmenty można również zrobić krzyżakiem naciskając go do góry wtedy zawodnik podchodzi do wolnego chyba że wbijesz w pole karne to nawet do karnego

Maciejo napisał(a):Wyświetl post
a mi się zdaje, że chodzi w ogóle o to, że grając w trybie menadżerskim bodajże przy ustawieniu taktyki jest możliwość ustawienia sobie jak zawodnicy mają się rozbiegać przy wolnych/rożnych itd. i chyba pytanie dotyczyło tego jak te ustawienia zapisać, żeby nie trzeba było ustawiać tego co mecz.
musi nam sie Szprotson określić o co dokładnie mu chodziło to pomożemy
Ostatnio edytowane przez famul : 17.01.2010 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.01.2010, 19:59
Nie o to mu chodzi

Jak masz ekran treningu (bieganie jednym zawodnikiem) klikasz któryś przycisk (chyba ten mały obok startu), wyskakuje ci okienko, w którym wybierasz co chcesz trenować i dalej już sie połapiesz.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów