The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2010, 17:59
3rider napisał(a):Wyświetl post
Pominawszy, ze Wisla grala piach przez doslownie cala runde jesienna (1 mecz dobry), a wiosna nie bylo inaczej, to po takich derbach jak te ostatnie Skroza powinien sam nieodwolalnie zrezygnowac. Wczesniej powtapial DOSLOWNIE WSZYSTKO CO BYLO DO WTOPIENIA, nawet z Eskimosami (przepraszam Estonczykami). Bronia go tylko 2 zlote strzaly Lobodzinskiego, bo nawet w meczu o majstra zespol wyszedl tak skoncentrowany i przygotowany, ze po 15 sekundach bylo 0:1 ! Chwala Bogu, ze Lobo ODDAL TAK GENIALNE STRZALY WLASNIE WTEDY KIEDY TRZEBA BYLO.

Zrzucanie winy na Bendarza (on rzekomo przegral z Levadia) i Terziottiego (przegral z LEGIA, LECHEM I KSC) to jest smiech na sali Tarzam sie ze smiechu, ale widze, ze niektorzy w to wierza, albo udaja, ze wierza, bo przeciez Maciej "Liga Bedzie Ciekawsza" Skorza jest Bogiem! Przeciez zafundowal nam takie widowiska w tej rundzie (trwajace max 15minut), ze tylko mu pomnik postawic.
Za Petrescu zagraliśmy jeden dobry mecz i to zremisowany z Lechem 3:3. Petrescu chciał mieć na boisku 10 defensywnych pomocników i kto widział mecze Unireii mógł stwierdzić że to zrealizował.

Popatrz sobie na naszą kadrę na styl drużyn które grają znanmi i odpowiedz sobie na pytanie dlaczego nie gramy efektownie. Ile Lech Poznan i Legia zagrali dobrych meczów w tej rundzie na pewno nie więcej niż my.

Cytat:
BEZ WALKI DERBY, ESKIMOSOW i KAZDY MECZ, KTORY TYLKO DALO SIE PRZEGRAC
KAŻDY kto intresuję się piłkią widział że w meczach z Legią i Cracovią drużynę dopadł kryzys fizyczny. Choć gdybym miał zmierzyć liczbę przebiegniętych km to nie bylibyśmy gorsi. Co do meczu z Lechem to chyba nie muszę stwierdzać kto był lepszy.

Co do meczu o "mistrzostwo" z Lechią to na spokojnie go oglądając nawet ślepy widziałby że jeśli ta bramka nie padnie teraz to padnie za 2 minuty, Łobo został bohaterem bo ktoś musiał nim zostać. Lechia była tak "zaklepana" że nie była wstatnie niż już zrobić na boisku.

Byłem pewien tego, że po Levadii każdy przegrany mecz będzie okazją do wjechania na Skorze. Wygrywa Wisła przegrywa Skorża.

Cytat:
Zrzucanie winy na Bendarza (on rzekomo przegral z Levadia) i Terziottiego (przegral z LEGIA, LECHEM I KSC)
Nawet dziennikarze nie są wstanie napisać takich bredni jak Ty napisałeś. Tylko według Ciebie Bednarz poleciał za Levadia a Terrozizi jeszcze nawet nie poleciał a już wiesz za co.

Co do Bednarza to poleciał za wałki które robił z Perlartą.
Pan Perlarta bazując na transferze Marcelo, wcisnał Bednarzowi beznadziejnego Beto który potem rzekomo miał grać w jakimś greckim klubie z pierwszej ligi (PAOK) ? Następnie Bednarz dał się wpuścić w maliny testowanymi zawodnikami przysyłanymi przez Perlarte za których Perlarta też wziął kasę.

Nie wspomnę już ze Bednarz uwierzył w brednię, że DAVID BRAZ którego tak mocno forsował rzekomo miał podpisać JUVENTUS TURYN. Słowa te zostały wypowiedzian z ust Bednarza który prawdopodobnie uwierzył Perlrcie.
Było to powiedziane na złość Skorży co pokazuje jaka atmosfera panowała miedzy oba panami.

Prawda jest że pan P owinął sobie Bednarza wokół palca co Skorża dokładnie zauważył, nie powiedział tego dosłownie choć kto potrafi czytać ten mógł dostrzec o co tak naprawdę chodzi.

Dla przypomnienia:
Cytat:
David Braz … z Juventusem Turyn – zdradził w rozmowie z Przeglądem Sportowym były dyrektor sportowy Białej Gwiazdy Jacek Bednarz.
Szanujący się człowiek nie wypowiada takich bredni.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.01.2010 o godz. 18:40.
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 09.01.2010, 18:34
wiem, że moje wszystkie posty wydają się ironiczne i mało poważne, ale akurat w tej kwestii staram się mało żartować i naprawdę uważam że SKWK powinno wystosować odpowiednie pismo do prezesa Wilczka w celu dyscyplinarnego usunięcia ze stanowiska trenera Wisły pana Maćka.. ja rozumiem 2 mistrzostwa.. ale gdzie są wyniki w Europie? przypomnę, że szanowany trener wśród kibiców jakim był bez wątpienia H. Kasperczak mimo rewelacyjnej gry w lidze i krojeniu wszystkich po 5:0 poleciał z klubu po kompromitacji z Dynamem.. a Skroża.. był autorem kompromitacji STULECIA i ciągle piastuje swoje stanowisko.. nie widzę w tym żadnej logiki..

Petrescu wróć
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.01.2010, 18:40
Ale Ty pysio czasami bredzisz ale dam Ci rade - nie ma najmniejszego problemu by SKWK wysłało takie pismo - jedyne co musisz zrobić to zapisać się do nich i przekonać większość do swoich racji - banalnie proste, co?

Na prawdę nic do Ciebie nie mam ale teraz to już najzwyczajniej w świecie trolujesz ,licząc że kogoś złapiesz na haczyk, ktoś zagotuje,może uda się doprowadzić do kolejnej nic nie wartej dyskusji a może ktoś Ci bana da(przecież to powód do dumy) a może ktoś przez Ciebie go dostanie, bo nie wytrzyma.
94 - Allah Akbar!!
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.01.2010, 18:48
3rider napisał(a):Wyświetl post
Pominawszy, ze Wisla grala piach przez doslownie cala runde jesienna (1 mecz dobry), a wiosna nie bylo inaczej, to po takich derbach jak te ostatnie Skroza powinien sam nieodwolalnie zrezygnowac. Wczesniej powtapial DOSLOWNIE WSZYSTKO CO BYLO DO WTOPIENIA, nawet z Eskimosami (przepraszam Estonczykami). Bronia go tylko 2 zlote strzaly Lobodzinskiego, bo nawet w meczu o majstra zespol wyszedl tak skoncentrowany i przygotowany, ze po 15 sekundach bylo 0:1 ! Chwala Bogu, ze Lobo ODDAL TAK GENIALNE STRZALY WLASNIE WTEDY KIEDY TRZEBA BYLO.

Zrzucanie winy na Bendarza (on rzekomo przegral z Levadia) i Terziottiego (przegral z LEGIA, LECHEM I KSC) to jest smiech na sali Tarzam sie ze smiechu, ale widze, ze niektorzy w to wierza, albo udaja, ze wierza, bo przeciez Maciej "Liga Bedzie Ciekawsza" Skorza jest Bogiem! Przeciez zafundowal nam takie widowiska w tej rundzie (trwajace max 15minut), ze tylko mu pomnik postawic.
Oczywiscie Skorza odpowiada tez za obecny atak zimy w calej europie, nie odpowiada tylko za gradobicie, trzesienie ziemi i koklusz ktory byl efektem ataku histerycznego smiechu po przeczytaniu twojego posta.

Gdyby byl az takim jansowidzem zeby przewidziec, ze po 17 sekundach, zeby byc dokladnym i przyczepic sie jak ty do szczegolu, ze bedzie 0:1, to moglby przestac byc trenerem iz aczac zarabiac na wygrywaniu co dwa dni 2 mln zlotych w duzym lotku. Pierwsza rzecz - zadna seria nie trwa wiecznie, zaden zespol nie bedzie wygrywac wiecznie. Ciekawi mnie czy takie joby jak Skorza dostaje, dostawalby(sorry, ale musze...) Petrescu gdyby Wisla przegrala u siebie z Parchami. Ten sezon jest tragiczny z wielu powodow - gra na wyjezdzie, odpadniecie z pucharow przez skopane przygotowania a dokladniej zlekcewazenie rywala, prestizowe porazki z Legia, Lodowkami i Parchami... Trudno - nie wszystko mozna zawsze wygrywac, kiedys takie porazki musza nadejsc - wazne jest to ze Wisla jest na pierwszym miejscu w lidze ze spora przewaga nad drugim zespolem. Problemem jest u niektorych dostrzezenie realnych powodow porazek, a nie tylko zobaczenie tego co chce sie widziec.

Dla mnie poczatek i koniec tematu, wiecej na ten temat nie bede odpisywal.
Dziekuje za uwage.

P.S. Mam tylko jedno zastrzezenie do gry Wisly - ze nasi pilkarze nie graja w kazdym meczu tak, jakby to byl mecz o mistrzostwo swiata...
Ostatnio edytowane przez koyoot : 09.01.2010 o godz. 18:54.
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 09.01.2010, 19:01
dobra pierdziele od rzeczy, ale niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego Skorża mimo mega kompromitacji (największych w historii czasów Cupiała - porażka z Estończykami i Cracovią i Lechem i Legią w jednej rundzie) ma tylu zwolenników? nie dociera do mnie argument, że aktualnie lepszego trenera w Polsce lub za granicą nie znajdziemy na którego stać nasz klub! Skorża kurde zarabia najwięcej w POLSKIEJ LIDZE, to jak to możliwe, że polskiego klubu nie będzie stać na solidnego trenera z 2 ligi holenderskiej lub niemieckiej?

mam dość tkwienia w tym polskim gównie od 2003 roku.. co roku to samo.. żadnej poprawy.. wręcz z roku na rok coraz gorzej! winny trener!

gwiazdy opierdzielają się na treningach bo im trener pozwala.. i kto tego nie rozumie niech wybierze się na trening i zobaczy jak pan M. reaguje na przestrzelone strzały nad siatkami (5 metrowymi) naszych gwiazdeczek... NIC NIE ROBI!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.01.2010, 19:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post
I napiszę jeszczcze raz za Petrescu zagraliśmy jeden dobry mecz z Lechem 3:3 i przegraliśmy z ostatnią drużyną ligi greckiej.

.
A ja napiszę(i jak uważasz że ilość pisania tego samego o czymś świadczy to mogę to napisać 10 razy) że za Petrescu zagraliśmy przynajmniej połowę meczów dobrych(i piszę to bez żadnej ironii) a jeśli mnie pamięć nie myli to porażka 0-1 w pierwszym meczu nie oznacza odpadnięcia z pucharów.Chyba że jest inaczej?
Tylko po ch , o tym pisze i Ty o tym piszesz? - co to ma wspólnego z tematem?
Przecież o to trolowi chodzi by spowodować kolejną absurdalną dyskusje gdzie nikt nikogo nie przekona
94 - Allah Akbar!!
koyoot
Senior Member

Stary 09.01.2010, 19:09
pysio napisał(a):Wyświetl post
dobra pierdziele od rzeczy, ale niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego Skorża mimo mega kompromitacji (największych w historii czasów Cupiała - porażka z Estończykami i Cracovią i Lechem i Legią w jednej rundzie) ma tylu zwolenników? nie dociera do mnie argument, że aktualnie lepszego trenera w Polsce lub za granicą nie znajdziemy na którego stać nasz klub! Skorża kurde zarabia najwięcej w POLSKIEJ LIDZE, to jak to możliwe, że polskiego klubu nie będzie stać na solidnego trenera z 2 ligi holenderskiej lub niemieckiej?

mam dość tkwienia w tym polskim gównie od 2003 roku.. co roku to samo.. żadnej poprawy.. wręcz z roku na rok coraz gorzej! winny trener!

gwiazdy opierdzielają się na treningach bo im trener pozwala.. i kto tego nie rozumie niech wybierze się na trening i zobaczy jak pan M. reaguje na przestrzelone strzały nad siatkami (5 metrowymi) naszych gwiazdeczek... NIC NIE ROBI!
A co ma zrobic? Rozstrzelac ich? Wiem, niech wysle pilkarzy na nauke profesjonalnego podejscia do zawodu do pysia - efekty gwarantowane...

To proste - Jakbys przyjrzal sie troche uwazniej grze zespolu to bys wiedzial dlaczego Skorza ma zwolennikow - bo gwarantuje jako taki rozwoj w przeciwienstwie do wielu innych polskich trenerow. Z zagranicznymi trenerami jest jak z pilkarzami - dobrzy sa z nazwiskiem, lub mlodzi na dorobku. Na nazwisko nas nie stac, a na dorobku trzeba znalezc, lub miec kontakty.

ehhh... o tej Polskiej mentalnosci juz pare razy pisalem kolejny raz nie mam zamiaru pisac, ale pysio jest przykladem takiego debilnego polskiego myslenia...
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.01.2010, 19:23
KAŻDY kto intresuję się piłkią widział że w meczach z Legią i Cracovią drużynę dopadł kryzys fizyczny. Choć gdybym miał zmierzyć liczbę przebiegniętych km to nie bylibyśmy gorsi. Co do meczu z Lechem to chyba nie muszę stwierdzać kto był lepszy.
Aaaa, umieram. Drużynę dopadł kryzys fizyczny! Po kilkunastu meczach!
Z tego wniosek - Skorża jest jeszcze gorszym trenerem, niż mi się wydawało. Żeby nie móc przygotować drużyny na tak małą liczbę meczy - powiedzieć że to skandal, to jak nic nie powiedzieć.
Rozczulacie mnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
koyoot
Senior Member

Stary 09.01.2010, 19:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Aaaa, umieram. Drużynę dopadł kryzys fizyczny! Po kilkunastu meczach!
Z tego wniosek - Skorża jest jeszcze gorszym trenerem, niż mi się wydawało. Żeby nie móc przygotować drużyny na tak małą liczbę meczy - powiedzieć że to skandal, to jak nic nie powiedzieć.
Rozczulacie mnie.
Za przygotowanie fizyczne kto inny odpowiada niz Skorza...
wolfy
Senior Member

Stary 09.01.2010, 19:39
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Za przygotowanie fizyczne kto inny odpowiada niz Skorza...
Skorża ponosi odpowiedzialność, bo to on koordynuje pracę sztabu. Swojego sztabu. Zadowolony?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.01.2010, 19:39
Cytat:
I napiszę jeszcze raz za Petrescu zagraliśmy jeden dobry mecz z Lechem 3:3 i przegraliśmy z ostatnią drużyną ligi greckiej.
Wyjaśnij mi coś bo nie kumam. To chyba nie trenerzy grają na boisku tylko piłkarze. Tylko że w składzie byli jeszcze piłkarze, którzy wiedzieli jakie to spotkanie ma znaczenie dla kibiców obydwu klubów. I skoro Dan jest taki zły, to dlaczego zrobił z Unirei drużynę europejską, która o mało co nie awansowała do 1/8 finałów LM. Chciał za darmo sprowadzić Niculae (czy jakoś tak), który dziś jest wart ok. 5 mln euro.

W Polsce jest taki schemat:

sztab szkoleniowy < trener < zarząd < piłkarze < właściciel

Dopóki piłkarze nie będą na najniższym stopniu hierarchii klubowej (łańcucha pokarmowego - nazywajcie jak chcecie) i nie będę ostrego zapie***lania na treningach i dawania z siebie 100% w każdym meczu o jakąś stawkę (sparingów nie liczę, tu można się bawic), to nigdy nie ruszymy z miejsca by gonic Europę ( a teraz nawet Azję). A kto się nie rozwija i stoi w miejscu, ten się cofa....

Cytat:
jak masz dośc, to się przeżuć na drugą stronę Błoń. W końcu to oni teraz rządzą w Krakowie...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.01.2010, 19:41
To nie trener "aplikuje obciążenia". Gadałem kiedyś z jednym z prof. fizjologii AWF (którego znam dość dobrze na ten temat, a swego czasu za Kulawika Wisła z jego usług korzystała) iii mówię mu, tak żartem, że fizjolodzy to chyba jednak się kiepsko znają na tym wszystkim, bo Wisła sprowadza wielkich fachowców a chłopy i tak rękawami oddychają. I wiecie co mi odpowiedział? Że problem polega na tym, że obliczenia fizjologiczne (mogę coś przekręcać...) zakładają to, że sportowiec będzie:
-prowadził zdrowy tryb życia (alko, szlugi itp. odpada)
-będzie się dobrze odżywiał
-ćwiczył trochę sam, jak ma wolne. A nie obżerał się przed kanapą.
-będzie mu się chciało.

Ten problem wyszedł za Petrescu, ten problem wyszedł za czasów "Włocha". Myślę, że wszyscy wiedzą jak się nasi prowadzą... więc "Włoch" może sobie obliczać i obliczać, a taki Patryczek pójdzie do Frantica i obliczenia szlag trafi.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
wolfy
Senior Member

Stary 09.01.2010, 19:47
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
To nie trener "aplikuje obciążenia". Gadałem kiedyś z jednym z prof. fizjologii AWF (którego znam dość dobrze na ten temat, a swego czasu za Kulawika Wisła z jego usług korzystała) iii mówię mu, tak żartem, że fizjolodzy to chyba jednak się kiepsko znają na tym wszystkim, bo Wisła sprowadza wielkich fachowców a chłopy i tak rękawami oddychają. I wiecie co mi odpowiedział? Że problem polega na tym, że obliczenia fizjologiczne (mogę coś przekręcać...) zakładają to, że sportowiec będzie:
-prowadził zdrowy tryb życia (alko, szlugi itp. odpada)
-będzie się dobrze odżywiał
-ćwiczył trochę sam, jak ma wolne. A nie obżerał się przed kanapą.
-będzie mu się chciało.

Ten problem wyszedł za Petrescu, ten problem wyszedł za czasów "Włocha". Myślę, że wszyscy wiedzą jak się nasi prowadzą... więc "Włoch" może sobie obliczać i obliczać, a taki Patryczek pójdzie do Frantica i obliczenia szlag trafi.
A nie da się fajek, wódki i Mc Donalds'a włączyć do tych obliczeń?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.01.2010, 19:50

Dla przypomnienia:

Szanujący się człowiek nie wypowiada takich bredni.
dla przypomnienia pełna wypowiedz Łysego z PS

"PS: Chyba najbardziej żałuje pan, że nie udało się ściągnąć pod Wawel Davida Braza?
Nie tylko. Gdyby udało się pozyskać Braza, Miroslava Bożoka i dobrego napastnika, to zapewne teraz rozmawialibyśmy o czymś innym. David Braz, którego mogliśmy mieć za 200 tysięcy euro w zimie, a w lecie za darmo, był za słaby na Wisłę, ale wystarczająco dobry na Flamengo Rio de Janeiro. Dowiedziałem się, że ponoć podpisał umowę z Juventusem na występy w tym klubie od 1 stycznia 2010.Czy trzeba więcej dodawać?"

brednią nie jest to że chciało Braza Flamengo i ze tam dużo gra i zdobył Mistrza Brazylii

PS nie twierdze że Skorża nie bedzie ściągał lepszych graczy niż Bednarz, bardzo mu tego życzę
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 09.01.2010 o godz. 19:55.
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.01.2010, 19:51
Cytat:
A nie da się fajek, wódki i Mc Donalds'a włączyć do tych obliczeń?
Wyniki tych obliczeń masz w grze Wisły o ile się nie mylę....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

wolfy
Senior Member

Stary 09.01.2010, 19:53
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Wyniki tych obliczeń masz w grze Wisły o ile się nie mylę....
No właśnie nie. Tych zmiennych akurat "szpecom" zabrakło.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2010, 19:53
pysio napisał(a):Wyświetl post
wiem, że moje wszystkie posty wydają się ironiczne i mało poważne, ale akurat w tej kwestii staram się mało żartować i naprawdę uważam że SKWK powinno wystosować odpowiednie pismo do prezesa Wilczka w celu dyscyplinarnego usunięcia ze stanowiska trenera Wisły pana Maćka.. ja rozumiem 2 mistrzostwa.. ale gdzie są wyniki w Europie? przypomnę, że szanowany trener wśród kibiców jakim był bez wątpienia H. Kasperczak mimo rewelacyjnej gry w lidze i krojeniu wszystkich po 5:0 poleciał z klubu po kompromitacji z Dynamem.. a Skroża.. był autorem kompromitacji STULECIA i ciągle piastuje swoje stanowisko.. nie widzę w tym żadnej logiki..

Petrescu wróć
Zwróć tylko uwagę na fakt jakich piłkarzy miał do dyspozycji Kasperczak, a jakich ma do dyspozycji Skorża. Jestem przekonany, że gdyby Skorżę przenieść wstecz, do czasów Kasperczaka i dać mu tych piłkarzy, których miał Henryk efekt piłkarski byłby podobny.
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.01.2010, 19:57
Cytat:
No właśnie nie. Tych zmiennych akurat "szpecom" zabrakło.
Tzn. chodziło mi o wynik w postaci gry Wisły po włączeniu wymienionych przez Ciebie używek w niedawnym poście^^

Cytat:
Zwróć tylko uwagę na fakt jakich piłkarzy miał do dyspozycji Kasperczak, a jakich ma do dyspozycji Skorża. Jestem przekonany, że gdyby Skorżę przenieść wstecz, do czasów Kasperczaka i dać mu tych piłkarzy, których miał Henryk efekt piłkarski byłby podobny.
Co by się stało jakby bramka Penksy w Atenach została uznana, jakby Cupiał wydawał hojnie na transfery, jakbyśmy wygrali z Levadią... O tym co by było gdyby pogadaj w innym temacie....
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 09.01.2010 o godz. 20:02.

Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.01.2010, 19:57
libero napisał(a):Wyświetl post
czyli Valerenga i Tibilisi
wolfy
Senior Member

Stary 09.01.2010, 20:07
Tzn. chodziło mi o wynik w postaci gry Wisły po włączeniu wymienionych przez Ciebie używek w niedawnym poście^^.
Mnie chodziło raczej o bardziej realne wyliczenia w stylu:
"Możesz nawalić się jak szpadel, ale nie częściej niż dwa razy w miesiącu, z fajek tylko "light" i nie więcej jak paczka tygodniowo, do tego tylko "Happy Meale" (dostaniesz pluszaka gratis)." I względem tego dobrane obciążenia.

Można by też ponowić pionierską próbę Petrescu p.t. "wymagany pełen profesjonalizm", ale to już nie przy tym trenerze...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
libero
Member

Stary 09.01.2010, 20:17
Tzn. chodziło mi o wynik w postaci gry Wisły po włączeniu wymienionych przez Ciebie używek w niedawnym poście^^

Co by się stało jakby bramka Penksy w Atenach została uznana, jakby Cupiał wydawał hojnie na transfery, jakbyśmy wygrali z Levadią... O tym co by było gdyby pogadaj w innym temacie....
To była moja odpowiedź na porównanie Kasperczaka do Skorży, co tak na prawdę nie ma sensu w przypadku kiedy obaj nie dysponowali/dyposnują tak samo dobrymi piłkarzami. A o tym gdzie, pod jakim tematem sobie będę chciał pogdybać zdecyduje sam, za pozwoleniem Waszej Mądrości i Nieomylności.

Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
czyli Valerenga i Tibilisi
Podobało mi się jedno powiedzenie Skorży po Levadii - "to było moje trenerskie Waterloo". Widać każdy terener takie Waterloo ma. ......Kasperczak miał nawet dwa. Oby Maciej tego nie doświadczył.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.01.2010, 20:23
Mnie chodziło raczej o bardziej realne wyliczenia w stylu:
"Możesz nawalić się jak szpadel, ale nie częściej niż dwa razy w miesiącu, z fajek tylko "light" i nie więcej jak paczka tygodniowo, do tego tylko "Happy Meale" (dostaniesz pluszaka gratis)." I względem tego dobrane obciążenia.

Można by też ponowić pionierską próbę Petrescu p.t. "wymagany pełen profesjonalizm", ale to już nie przy tym trenerze...
Jedno "nawalenie się" to 2 tygodnie treningów w plecy. Fajki powodują, że nie jesteś w stanie wejść na 5 piętro. A McDonald że nasi gwiazdorzy wstydzą się rozdawać koszulki po meczu.

A taką amatorkę to można odwalać w okręgówce, a nie za 250 tys. euro rocznie. Przy takich wypłatach, w każdym szanującym się klubie za w/w zostali by wy.. na pysk a nie skwierczeli o tym że treneeerzee ale świętujemyyy i że wiedzą, ale zajebani byli.

I proszę Cie, nawet w żartach. Zwalanie winy za przygotowanie kondycyjne na fizjologów przy znaniu w/w faktów jest żałosne. Zawsze polska piłka będzie w d... dopóki piłkarze będą d...mi .
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
banasik
Senior Member

Stary 09.01.2010, 20:26
Teraz będzie prawdziwy sprawdzian dla Skorży - czy utrzyma wypracowaną pięciopunktową przewagę, czy da dupy na całej linii co nie jest niemożliwe. Na ten moment Skorza jest najlepszym polskim trenerem, zostawiając daleko w tyle Smude, Ulatowskiego i innych.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.01.2010, 20:59
Wariant optymistyczny jest taki, że to początek operacji "sprzątanie po Skorży".
Ja się nie łudze.
Malinowy król malowanych róż
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 09.01.2010, 21:09
Tylko że Waterloo to była klęska Napoleona a porażki Wisły z Valerengą, Dynamem Tibilisi i Levadią to prócz klęski także kompromitacje niestety :/ Zwalnianie trenerów w 9x% przypadków robi więcej szkód niż pożytku, za zwalnianiem Kaspra też nie byłem chociaż na transferach się nie znał(na Brasilie narzekałem wtedy jeszcze bardziej jak na Łobo teraz).

Czasem są śmieszne niektórych opinie ale czasem smutne nawet, ojejku bo przegrali z nic nieznaczącą Cracovią to już zwalniać trenera(wcześniej większość chciała dać drugą szanse po Levadii) dzięki bogom nie macie najmniejszego wpływu na zarządzanie klubem.

Skorży należy się szansa, tak jak należała się nawet po jeszcze dłuższym czasie jaki spędził, Kasperczakowi, no i też Petrescu(głupio zrobili że go tak szybko zwolnili ale czasu nei cofniemy) bo ci rokowali nadzieje w przeciwieństwie do Engela(który nadaje się na selekcjonera reprezentacji a nie trenera) Liczki, Okuki czy Nawałki. Może zarząd wreszcie się nauczył na błędach żeby nie zwalniać dobrych trenerów tylko dać szanse/czas. Skorża imo nie jest głupi żeby taką kompromitacje powtórzyć.

A jak jednak jest tak gówniany(imo to się nie zdarzy) to po odpadnięciu z pucharów Cupiał/zarząd nie powinien żadnych emocjonalnych decyzji podejmować tylko zamydlić oczy Skorży że ma jeszcze szanse zostać żeby się starał(żeby nie dawać tymczasowego trenera który by spieprzył runde) a w tym czasie poszukiwać nowego trenera zagranicznego gdyż w Polsce prócz Smudy i może Lenczyka(Tarasiewicz w Śląsku też udowadnia że z drugoligowego do niedawna szrotu potrafi coś stworzyć i nie jest taki zły) nie ma lepszych trenerów od Skorży. A Polonia pokazała że da się zagranicznego trenera zatrudnić, może nie z sukcesami trenerskimi a piłkarskimi ale napewno jest lepszy od 80-90% polskich "specjalistów".
wolfy
Senior Member

Stary 09.01.2010, 21:43
libero napisał(a):Wyświetl post
Podobało mi się jedno powiedzenie Skorży po Levadii - "to było moje trenerskie Waterloo".
Waterloo to była klęska militarnego geniusza przeciw liczniejszym siłom wroga.

Levadia to był triumf niekompetencji, olewactwa i braku szacunku dla rywala. Skorża nie jest Napoleonem futbolu, zejdźmy może trochę na ziemię.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AYALA
Senior Member

Stary 09.01.2010, 22:09
Skorża ma bardzo dobrych zawodników na lige i ją wygrywa ale niestety zbyt słabych na puchary.Porażki naszych drużyn klubowych jak i kadry nie są przypadkiem, jesteśmy po prostu zbyt cieńcy żeby coś ugrac w europie.58 miejsce w rankingu fifa nie jest przypadkiem a Benin i Bahrajn depczą nam po pietach.Więc z czego Skorża ma montowac zespół ?
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2010, 22:19
Bez zbytniego przesadzania w porównaniu popatrzmy jak traktuje się trenerów w Anglii. Dajmy na to taki Liverpool, Albo Arsenal, nieważne, któraś drużyna z Wielkiej Czwórki. Tam, chociażby drużyna szybko odpadła z pucharów (zachowując proporcje) i przegrała wszystkie mecze z drużynami z Big Four, kibice nie drą ryja, żeby zwolnić trenera, bo przegrali wszystkie prestiżowe mecze. Tam liczy się efekt końcowy, czyli ew. Mistrzostwo, a min. awans do Europejskich Pucharów. Jeżeli ten cel jest osiągnięty, to nikt nikogo nie wyrzuca. My też, rok w rok zdobywamy Mistrza, bardzo prawdopodobne, że w tym roku też zdobędziemy, więc po co krzyczeć, że przegraliśmy mecz z drużyną X, Y, Z - ważne, że jest MP i z tego powinien być rozliczany trener - Maciek Skorża wywiązuje się z tego jak na razie w 100%
Косово је СРБИЈА!!
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 09.01.2010, 22:28
No ludzie... ci co mówią że mamy za słaby skład na Levadie to mnie jeszcze bardziej rozpierdalają niż ci co po przegranej z żałosną cracovią żądali zwolnienia trenera(wcześniej mówiąc by dać mu szanse). Levadia nawet w naszej buraczanej lidze walczyła by o utrzymanie, no może o śrrodek tabeli. A rankingu FIFA nie przywołujcie bo jest niemiarodajny bo jakieś Gabony nie grają meczów z drużynami europejskimi czy lepszymi z kontynentów innych niż Afryka i dlatego tyle zespołów jest wyżej niż słaba aczkolwiek lepsza od nich Polska. Już bardziej miarodajny jest ranking europejski klubowy.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.01.2010, 23:38
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Skorża ma bardzo dobrych zawodników na lige i ją wygrywa ale niestety zbyt słabych na puchary.Porażki naszych drużyn klubowych jak i kadry nie są przypadkiem, jesteśmy po prostu zbyt cieńcy żeby coś ugrac w europie.58 miejsce w rankingu fifa nie jest przypadkiem a Benin i Bahrajn depczą nam po pietach.Więc z czego Skorża ma montowac zespół ?

No ale przeciez te miejsca w rankingu to nie wziely sie od tak...

kompromitacje Reprezenatacji zarowno doroslej jak i mlodziezowej ,druzyn klubowych....tez nie wziely sie z kosmosu

to nic innego jak wynik dlugoletniej niszczycielskiej siły ktorą byla i jest ciagle koprupcja połączona z polskim powiedzonkiem "jak zrobic zeby sie nie narobic"

i tu zaden trener,fizlog nie pomoze -nie ma co sie oszukiwac Polska Pilka jest dzis na dnie ale solidnie na to zapracowalismy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów