The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2010, 14:03
Moim zdaniem transfer Nowaka to byla by dobra sprawa moze wkoncu przestal by lapac te kontuzje i odzyskal skutecznosc.

Warto zaryzykować bo kto nie ryzykuje ten nie żyje
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.01.2010, 14:07
dokładnie... kto nie ryzykuje ten nic nie ma... może warto go sprowadzić a będzie z niego pożytek niech mi ktoś powie skąd mamy te 2mln zł na rzekomy transfer Dawida Nowaka
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.01.2010, 14:12
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
dokładnie... kto nie ryzykuje ten nic nie ma... może warto go sprowadzić a będzie z niego pożytek niech mi ktoś powie skąd mamy te 2mln zł na rzekomy transfer Dawida Nowaka
święte słowa.myśmy zaryzykowali i mieliśmy Dawidowskiego,a teraz mamy Gargułę
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.01.2010, 14:13
Dobrze , że to tylko przegląd sportowy .
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.01.2010, 14:16
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
http://www.efakt.pl/Kosowski-czeka-n...y,61392,1.html

Kosowski za pół roku wolnym graczem

Dlaczego Wisła nie złoży mu propozycji kontraktu na poziomie 300 tysięcy euro?
Kosowski to lider zespołu, nieszablonowy, nieprzewidywalny, grający z polotem i fantazją. Stanowiący połowę siły ofensywnej zespołu. To powinien być priorytet dla działaczy Wisły!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 09.01.2010, 14:16
Dawidowski ok. Chłop miał totalnego pecha. Niech sie odbujduje u Braci w Gdańsku. A co do Garguły to z jego gry bedziemy skakac po sobie po pięknych bramkach, podaniach podczas meczów. Zobaczycie ! ;]
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.01.2010, 14:24
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Kosowski to lider zespołu, nieszablonowy, nieprzewidywalny, grający z polotem i fantazją. Stanowiący połowę siły ofensywnej zespołu. To powinien być priorytet dla działaczy Wisły!
No jest tylko jeden maly problem, znaczy sie Cupial Go ztrawic nie moze. Wiec zapomnijcie ze do nas wroci

Cytat:
*Michael*
Member
Moim zdaniem transfer Nowaka to byla by dobra sprawa moze wkoncu przestal by lapac te kontuzje i odzyskal skutecznosc.
Tak bo unas jest inna pilka, inne boisko i po samym zalozeniu naszej koszulki cudownie Jego kolana zostana uzdrowione
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 09.01.2010 o godz. 14:30.
,
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.01.2010, 14:26
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Dawidowski ok. Chłop miał totalnego pecha. Niech sie odbujduje u Braci w Gdańsku. A co do Garguły to z jego gry bedziemy skakac po sobie po pięknych bramkach, podaniach podczas meczów. Zobaczycie ! ;]
Kupmy Nowaka, bo podczas dwóch meczów na rundę, które zagra będziemy skakać po sobie z radości.

... A działacze będą skakać do gardła temu, co go sprowadził.

saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
No jest tylko jeden maly problem, znaczy sie Cupial Go ztrawic nie moze. Wiec zapomnijcie ze do nas wroci
Właśnie. To ponoć przez Cupiała Kosa nie gra dziś u nas, rzekomo podczas imprezy u Cupiała Kosa powiedział coś, co bossa uraziło i ten ostentacyjnie podarł jego gotowy lub prawie gotowy kontrakt.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 09.01.2010 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.01.2010, 14:30
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, w reprezentacji grać potrafi, a w klubie nie... A gdzie jest wyższy poziom? Pytanie tylko czy takie "ciepłe kluchy" jak Skorża potrafiłyby go zmobilizować, a przy okazji dać mu właściwą funkcję na boisku. Wiadomo, że należałoby się zastanowić, ale gra w Wiśle na 30tys. obiekcie i mieszkanie w milionowym Krakowie, to coś zupełnie innego niż Bełchatów. A że pewnie po złym meczu na forum wieszano by na nim psy... A na kim - może poza C. Ronaldo - nie...?
C. Ronaldo - nurkowiec hipokryta, nawet jak miałby sam się wykupić i przejść do Wisły bym na nim psy wieszal Ale takiej możliwości na szczęście nie ma

Costly może i by się sprawdził, no w końcu Forlan przez 4 sezony w Man U strzelił w lidze jakieś 10 bramek, a po transferze stał się jednym ze skuteczniejszych napastników. To nie jest reguła ale może transfer do Wisły i Costlemu dodałby skrzydeł.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.01.2010, 14:34
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Tak bo unas jest inna pilka, inne boisko i po samym zalozeniu naszej koszulki cudownie Jego kolana zostana uzdrowione

nie nie nie tego nie napisałem...
Chodzi mi o to że bedzie inny sztab szkoleniowy dla niego inne warunki pracy, lepsze boiska treningowe itd...

Więc czemu nie spróbować

ktoś tam wspomniał że zaryzykowalismy i mieliśmy Dawidowskiego...

Dawidowski to był prawdziwy niewypał...
ale co do Nowaka to warto spróbować.
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 09.01.2010, 14:34
[QUOTE=Arturo Qr2nów;839335]Kupmy Nowaka, bo podczas dwóch meczów na rundę, które zagra będziemy skakać po sobie z radości.

... A działacze będą skakać do gardła temu, co go sprowadził.

Ale ja to napisałem co do Garguły
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.01.2010, 14:40
Jeśli Kosowski podpadł niegdyś z jakiegoś powodu Cupiałowi, to niestety nie wróci i nie odmieni mentalnie drużyny.

Jeśli jednak byłoby inaczej, lub Cupiał zmieniłby zdanie, oczywiście powinien być celem transferowym numer 1 ( i o ile Cypryjczycy nie przedłużą z nim umowy).

Ściągając go, Wisła znów zyska brakującego lidera, charyzmatycznego przywódcę. Zyska pazerność, nieobliczalność, niezłomne przekonanie o własnej wartości ocierające się aż o arogancję - i gwarancję, że zespół nigdy nie przegra ważnego meczu bez włożenia w niego całego serca i walki do upadłego. Przy nim każdy nasz piłkarz gra przynajmniej o połowę lepiej niż zwykle, daje z siebie więcej. I wreszcie będzie ktoś, kto odpowiednio utemperowałby charaktery niektórych "****ujących" na lewo i prawo krzykaczy w zespole.

A jeśli chodzi o Nowaka - tu nie jestem orędownikiem jego przyjścia. Nie buduje sie zespołu na zawodnikach aż tak delikatnych i kontuzjogennych. Co z tego, że potrafi więcej niż większość ligowców, skoro rzadko będzie można z tego skorzystać? A aż tak wybitny nie jest, by opłacało trzymać się go dla paru meczów w sezonie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.01.2010 o godz. 14:45.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.01.2010, 14:42
i od razu mianowac Kose kapitanem. ale co to za dywagacje, jak nawet mu oferty nie przedstawilismy.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.01.2010, 14:49
Niektórzy pamiętają Kosowskiego tylko z jego drugiego epizodu w Wiśle. Kosa to dobry skrzydłowy, ma dobre dośrodkowanie, niezłą szybkość. Ale bywały mecze, gdy nie szło mu. Zazwyczaj wtedy gdy drużyna grała słabo. Lepiej mu się gra z dobrymi partnerami. Poza tym skończy w tym roku 34 lata. Pogra na swoim poziomie jeszcze rok, dwa. Nie byłbym zwolennikiem takiego transferu i dawania mu najwyższego kontraktu w lidze.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 09.01.2010, 14:50
Czy ktoś z Was coś wie na temat testów Leszczaka i Kubowicza w Polonii Bytom? Dzisiaj dopiero zauważyłem, że obaj zagrali w dzisiejszym meczu Polonii z Rozwojem Katowice.

http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6973.html

Pytanie tylko czy Leszczak podpisał nowy kontrakt? Z tego co wyczytałem kontrakt z Wisłą ma do 20 stycznia i nie widziałem jeszcze informacji o jego przedłużeniu. Czyżby to miało oznaczać, że szuka on teraz klubu jako wolny zawodnik? Co do Kubowicza, to dobry pomysł. Widać, że gra na lewej obronie mu służy, a Polonia ma akurat wakat na tej pozycji, więc powinien grać w pierwszym składzie niezłej drużyny ekstraklasy.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.01.2010, 14:54
A dlaczego to Kosowski ma przechodzic do Wisly? Na Cyprze dostaje 400-500 tys. euro na reke, gra w fantastycznych warunkach, a w przyszlym sezonie znowu w LM...poza tym watpie, zeby cypryjczycy go puscili gdziekolwiek i zapewne juz negocjuje przedluzenie kontraktu. Chociaz znajac jego klase i zdolnosci menadzera, to nie wykluczam ze wyladuje jeszcze raz we Wloszech czy Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.01.2010, 14:55
Element, my mozemy sobie chciec wziac 20 mln euro. Tyle tylko ze nawet Konsorcjum dubajskie ktore zainwestowalo petrodolary w ManCity nie da za Marcelo wiecej niz 3 mln euro. Zrozumcie to ze nikt z Polskiej ligi nie odszedl jeszcze za wiecej niz 3,5 mln euro i za predko nie odejdzie.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.01.2010, 14:57
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Dawidowski to był prawdziwy niewypał...
ale co do Nowaka to warto spróbować.
dla mnie próba to ściągniecie piłkarza za free i danie mu rocznego niewysokiego kontraktu - to jest warte sprobowania (Singlara, Alvarez)

a z Nowakiem najpierw trzeba zapłacić min 400 tys euro GKS-owi plus min 3 letni kontrakt po 200 na rok to daje okrągły 1 mln euro a potem zdziwienie ze przy budżecie 40 mln zł nie ma kto zagrać z Levadią

ceny/kontrakty w Polsce za piłkarzy są chore

element napisał(a):Wyświetl post
I teraz mamy porównanie.
Za Nowaka - napastnika 500 tyś euro, który z reguły strzela po 2 w porywach do 6 goli na sezon.
I **** że kontuzja za kontuzją.
I jakby nigdy nic ..
A niektórzy tu bredzą że 2 mln euro za Marcelo brać z pocałowaniem ręki.

i Marcelo tez gwarantuje te 6 bramek na sezon

Nowak musiałby przejść pozytywnie naprawde jakieś super dokładne badania lekarskie by w ogóle poruszac jego temat albo tak jak mowie roczny kontrakt za maks niska cene
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 09.01.2010 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.01.2010, 15:01
Cytat:
Z każdym rokiem pokazuje ten polot w coraz mniejszym czasie. Kiedyś było to 60 minut teraz zaledwie 30 bo w Apoelu wpuszczają go właśnie na ostatnie ostatnie 30 minut. Nie wątpię ze Kosowski do dobry piłkarz ale my powinniśmy znaleźć już drugiego Kosowskiego.

Dawid Nowak bez kontuzji to najlepszy obok Brożka i Lewandowskiego napastnik w polskiej lidze. Jeśli będą wstanie doprowadzić go do takiego stanu że nie będzią łapał kontuzji to jestem "ZA".
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 09.01.2010, 15:02
koyoot super że mnie oświeciłeś. Uwierz że łyknąłem 20 baniek za Marcelo.
Chodzi po prostu o prosty przykład i porównanie.
Jak przeczytałem o tych 500 tyś za Nowaka to mnie do teraz brzuch boli.. dlatego porównałem jego cenę z ceną za Marcelo.. i wychodzi na to że Nowak więcej niż 100 tyś wart nie jest.

Lemoniadowy Joe ano właśnie. Obrońca bije na łeb napastnika. Wsio na temat.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 09.01.2010, 15:05
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Z każdym rokiem pokazuje ten polot w coraz mniejszym czasie. Kiedyś było to 60 minut teraz zaledwie 30 bo w Apoelu wpuszczają go właśnie na ostatnie ostatnie 30 minut. Nie wątpię ze Kosowski do dobry piłkarz ale my powinniśmy znaleźć już drugiego Kosowskiego.

Dawid Nowak bez kontuzji to najlepszy obok Brożka i Lewandowskiego napastnik w polskiej lidze. Jeśli będą wstanie doprowadzić go do takiego stanu że nie będzią łapał kontuzji to jestem "ZA".
ta. Kosowski na ostatnie 30 minut ? gosciu, jak nie masz wiedzy to sie nie wypowiadaj. Kosa gra w 98% meczach po ok 75-80 minut. Ostatnio nawet grywa po 90. Raz czy dwa (po kontuzji) zdarzyło mu sie zagrac 30-40 minut.

Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.01.2010, 15:11
Nowak jest świetny. Osobiście uważam go za jednego z 3 najlepszych napastników naszej ligi. A co do kontuzji... Ma pecha i biorąc to pod uwagę, nasi prawnicy powiinni zaproponować mu kontrakt z odpowiednią klauzulę (np. zarobki normalnie 300 tys. euro, w przypadku kontuzji 150 tys.).
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 09.01.2010, 15:13
Byłoby miło gdyby potrafili, ale patrząc na przypadki Dawidowskiego, Gołosia, Garguły, Boguskiego to raczej jest to bardzo wątpliwe.

W wywiadze dla PN Dawidowski mówił o swojej rechabilitacji, gdzie chciał 2 razy dziennie na nią chodzić ale niestety Pan z którym ją odbywał stwierdził, że za 1tys. złotych miesięcznie nie chce mu się tyle pracować.

Więc jak przyjdzie Nowak to na pewno dadzą mu nowe końskie zdrowie.
Odpowiedz cytując
Magic19
Member

Od: 05.2007

Stary 09.01.2010, 15:23
Nowak to żaden wybitny piłkarz żeby dawać za niego pół miliona euro... Zastanawiałbym się nad jego sprowadzeniem tylko wtedy gdyby nic nie trzeba było za niego płacić. Za te pół miliona można zagranica kupić nawet niezłego grajka... Ale o czym my gadamy, przecież narazie czekamy na wpływ jakiejś kasy ze sprzedaży Marcelo, Brożka, Diaza lub kogokolwiek. Nie będzie sprzedaży, nie będzie transferów. A prasa może nawet pisać że kupimy Messiego i że już wynajął mieszkanie w Krakowie... musimy uzbroić się w cierpliwość, tyle nam zostało.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.01.2010, 15:30
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Nowak jest świetny. Osobiście uważam go za jednego z 3 najlepszych napastników naszej ligi. A co do kontuzji... Ma pecha i biorąc to pod uwagę, nasi prawnicy powiinni zaproponować mu kontrakt z odpowiednią klauzulę (np. zarobki normalnie 300 tys. euro, w przypadku kontuzji 150 tys.).
To już nawet nie tyle o kasę chodzi (bo po jakimś czasie kontuzji i tak płaci ZUS nie klub), ale o to, że znowu kupimy grajka, zablokujemy miejsce,a gość i tak g**** będzie robić...

Juz wystarczy że mamy dwóch rencistów - Gargułę i Głowackiego. Biorąc pod uwagę, że nie wiadomo jak sprawni będą wiosną i Sobolewski (stary i po kontuzji) i Brożek (po kontuzjach dwóch dłuższych) wychodzi nam 4 niepewnych zawodników w podstawowej jedenastce. Nie stac nas na kolekcjonowanie takich.

Wiadomo, że kontuzje to przypadek często, kązdy może je złapać - ale są z drugiej strony piłkarze dużo bardziej na nie podatni... choćby Grzelak z Legii, Nowak własnie. Ich lepiej unikać.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.01.2010, 15:50
Cytat:
ta. Kosowski na ostatnie 30 minut ? gosciu, jak nie masz wiedzy to sie nie wypowiadaj. Kosa gra w 98% meczach po ok 75-80 minut. Ostatnio nawet grywa po 90. Raz czy dwa (po kontuzji) zdarzyło mu sie zagrac 30-40 minut.
Nie wiem jak oni grają tam na Cyprze wiem, że jak zdarzyło mi się ogladać LM to wpuszczali go z ławy na ostatnie 30 minut, pewnie to elemnt taktyki aby grał na MAX na ostatnie 30 na podmęczonego rywala. Zresztą jak gra od początku to po 60 minucie w przypadku Kosowskiego słowo "gra" raczej nie pasuje.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.01.2010, 15:59
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74...sponsorem.html

To moze wiele tlumaczyc w sprawie transferow
,
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 09.01.2010, 16:05
Nie wiem jak oni grają tam na Cyprze wiem, że jak zdarzyło mi się ogladać LM to wpuszczali go z ławy na ostatnie 30 minut, pewnie to elemnt taktyki aby grał na MAX na ostatnie 30 na podmęczonego rywala. Zresztą jak gra od początku to po 60 minucie w przypadku Kosowskiego słowo "gra" raczej nie pasuje.
W tym okresie jakoś był po kontuzji i trener nie chciał ryzykować jego zdrowia. Ponadto masz trochę racji co do elementu taktyki
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.01.2010, 17:07
Z całym szacunkiem dla Nowaka i jego umiejętności ale za 500tys Euro można już kupić kopacza z niezłym nazwiskiem.. Patrz Kirm... Wszyscy wiemy że cena Polskich kopaczy jest brana z kosmosu.
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 09.01.2010, 17:13
tylko z Chelsea w 1 meczu wszedł w 50 minucie (po kontuzji), a tak wszystko w podst. składzie. tak czy siak niezle mieszał Terrym, Colem i innymi, wreszcie APOEL zaczął grać jak on wszedł. Więc wiesz. Może wydolność już nie ta, tak czy siak przewyzsza wszystkich polskich pomocnikow pewnymi cechami.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów