|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
1. Skorża na urlopie
2. Zagłębie, Odra, Korona,czy Cracovia podpisują wolnych zawodników, lub takich którzy by się nie załapali do nas do ME. 3. Lech zwęszył okazję i kupił Białorusina, po za tym nic 4. Okienko transferowe w PL zaczyna się od 1. lutego i trwa miesiąc 5. Co pokazały ostatnie transfery (np Alvarez, Kirm), Wisła nie rozgłasza kim się interesuje, tylko po cichu prowadzi negocjacje Magic19 i inni, którym się marudzenie podoba. Nie możecie poczekać do końca okienka i dopiero biadolić? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
od 1 stycznia zaczyna się w Europie w Polsce od 1 lutego
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
savenhause jestes strasznym idealista. Zycie to nie Football Manager, Wisla musi sprzedawac najlepszych pilkarzy zeby zarobic na utrzymanie.
Calkowicie inna sprawa jest to jak pieniadze z transferow sa rozdzielane. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sevenheaven bez jaj 7 milionów Lewandowski,6 Marcelo,2,5 Jodłowiec,Grosicki 1 milion,1,5 Glik
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() W zajebistej lidze gra ten Marcelo, skoro sam pobyt w niej (w połaczeniu z żenadą w Europie + "zerem" w kadrze) powoduje, ze piłkarz wart jest 6 mln euro... Kuć żelazo póki gorące! Jak ktos chce dać 2-2,5 mln euro - sprzedac. Wraca Cleber, Kowalski w obwodzie... Przynajmniej dług klubu się zmniejszy. takie realia, Skorża i spółka zaserwowali nam solidny blamaz pucharowy, to trzeba pokutować... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
felipe a taka liga chorwacka to przecież jak premiership no nie
a potrafili sprzedać stamtąd kolesia za 16 mln!! nie patrz na ligę tylko na możliwości piłkarza, a Marcelo takowe ma i to ogromne. Chyba nie na darmo się pisze, że to piłkarz ponad tą ligę. Więc ceńmy się i zaróbmy naprawdę porządną kasę ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kluvi, wiele lat upłynie zanim polskqa liga prestiżem dogoni chorwacką, czy tez czeska, ukraińską...
Taki Modric zanim poszedł za wielkie pieniadze do Tottenhamu był podstawowym rozgrywającym (pamietaj, że gracze ofensywni są drożsi!) Dinama Zagrzeb (mimo wszystko większa w europie marka niż Wisła obecnie) i reprezentacji (młodzieżowej i dorosłej) Chorwacji. Dodając do tego puchary europejskie wychodzi ci piłkarz, który w wieku 21-22 lat (nie pamietam ile miał w chwili transferu) posiadał już potęzne ogranie poza ligą, pokazał się światu w rywalizacji z kimś więcej niż Odra Wodzisław czy Arka Gdynia! Marcelo w tym czasie "pokazał" się w dwumeczu z mistrzem Estonii - w dwumeczu, którego nawet nie wszystkie połowy dało się obejrzeć w tv! Inna sprawa, że piłkarze z Bałkanów (chodzi mi o ligi) wyrobili sobie przez lata dobre opinie w silnych ligach zachodnich. A pokaż mi kogos wyjeżdzającego z Polski robiacego kariere w bardzo mocnych ekpiach? Jeleń ostatnio (choc to tylko Auxerre, ale docenić z racji ligi wypada!)- i to na siłę, bo Błaszczykowski w Borussi więcej się leczy bo nie daje rady kondycyjnie przy normalnych obciążeniach treningowych. I tyle, reszta gra co najwyżej w klubach średnich. Nikt się o nas nie bije! Ogarnijcie się i przyjmijcie do wiadomości, ze 4-5 mln euro to za środkowego obrońce wielkie pieniądze nawet dla dobrych europejskich ekip. Pieniadze które wydaja na kogos sprawdzonego w boju z silnym rywalem.
Ostatnio edytowane przez felipe : 07.01.2010 o godz. 16:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Marcello bedzie w cenie jak sie pokarze w Europie a na razie jest gwiazna naszego bagienka i tyle. Roger tez byl ponad przecietny w naszej lidze juz go na 10 baniek wyceniali i co i wybrany najgorszym transferem ligi Greckiej wraz z kilkoma innymi i to jest reklama naszej ligi? Wiec nikt Ci nie da wielkiej kasy bo sie boi ze bedzie to samo co z innymi i choc by byl nie wiem jak dobry to i tak cena bedzie srednia bo i ryzyko wieksze. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Na Marcelo można dużo zarobić dobrymi występami w europejskich pucharach bądź jeśli Dunga powoła go do reprezentacji dobre występy w polskiej lidze znaczą nie wile. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Marcelo nam MP nie wygra,a sprzedaz Jego moze byc ku temu przyczynic(jak kupimy ofensywnych graczy).Jak nie ,to dalej bedziemy wygrywac po 1:0 z przecietniakami,a przegrywac po 0:1 z mocnymi....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Bo po tej rundzie gdyby nie gole Marcelo mieli byśmy 6 pkt mniej, więc czy na pewno nie wygra nam MP |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o domniemany transfer z Wisły Marcelo, to i tak wszystko leży w gestii klubu,ponieważ Marcelo ma ważny z nami kontrakt. Jest to piłkarz wartościowy i każdy wie,że strata jego w zimowym oknie będzie poważna, ale my i tak nie mamy wpływu na to,co podjęte zostanie tam,na górze w gabinetach.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sancezz słuszna uwaga
jak już wspomniałem czasem nie chodzi o to w jakiej lidze się gra i czy gra sie w pucharach dobry scout wypatrzy asa nawet w ogorkowej lidze. Popatrzcie za jakie pieniądze idą ludzie z ligi szwedzkiej, norweskiej czyli z północnej Europy kwoty po 3 bądź 4 a nawet 5 mln a czy to są drużyny które grały w europejskich pucharach?.. Nauczmy się sprzedawać adekwatnie do umiejętności gracza bo w ogóle tego nie umiemy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Kałużny - ok 2 mln, Gorawski - 2 mln ,Żuraw - 3 miliony, Franek - 1 mln , Dudka - 2.5 mln,Błaszczu - 3 mln. Niektóre z tych transferów to śmiech na sali a żaden z zawodników po odejściu nie był wart tyle za ile go sprzedaliśmy, nawet Błaszczu któremu przeszkodziły w tym kontuzje. Jedyny Uche się wybił ale to inna historia, więc proszę, czekam na przykład choćby 1 zawodnika którego sprzedaliśmy 'za tanio'. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
jak jest ktoś chętny na Marcelo i jest gotów wyłożyć te 2- 2,5 mln to sprzedać.. Plus chciałbym by w umowie widniała klauzula iluś tam procent od następnej sprzedaży. Dobrego obrońce dużo łatwiej znaleźć plus niech się Kowalski ogrywa, bo młody to on już nie jest...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1q2 uważasz że Błaszczu się nie wybił
Franek za 1 mln nie poszedł, a przykład Szymkowiaka za bodajże 850tys. Swoją drogą najlepszy interes to chyba zrobiliśmy na Kosie bo Kaiserslautern nam sporo płaciło za wypożyczenie go kasa była a na koniec i tak wrócił do nas ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie dajmy się zwariować. 2 mln € za Marcelo to byłby świetny interes. Nikt więcej nie da za stopera z polskiej ligi. A akurat na pozycji stopera mamy alternatywę w postaci Clebera i Kowalskiego.
O taki deal jak z Marcelo właśnie chodzi. Zawodnik pozyskany za darmo miał się wypromować w Polsce, przystosować do europejskiej piłki i odejść do lepszej ligi. Wisła miała na tym zarobić, a wcześniej mieć korzyść z dobrego zawodnika. Dlatego mam nadzieję, że transfer Marcelo dojdzie do skutku i to za podawaną przez media cenę. Mam też nadzieję, że uda się z brazylijskiej ligi wyłowić jeszcze kilka takich perełek. W przypadku ew. dealu z Marcelo będzie to bardziej prawdopodobne - pójdzie fama, że Wisła to dobre miejsce na wypromowanie się. Inna sprawa, czy środki te zostaną reinwestowane w solidnych zawodników. Chodzi bowiem o to, by pozyskiwać kolejnych takich Marcelów, których sprzedamy z zyskiem. PS. doświadczenia innych klubów i nasze wskazują, że nie ma sensu trzymać zawodników wybijających się ponad przeciętność na siłę (Kałużny, Dudka, Stilić). To dobry moment, by sprzedać Brazylijczyka. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wypowiem się o Marcelo, ale spróbuję postawić się w roli RN czy Cupiała i decydować, czy transfery mają być gotówkowe, czy nie.
Spojrzę na ostatnie lata i spróbuję ocenić, które transfery gotówkowe i bezgotówkowe były udane, nieudane, jako nieudane będę traktował również zawodników, którzy nie spełnili/spełniają pokładanych w nich nadzieji. Co nie zmienia faktu, że np Kirm kiedy wpasuje się, będzie dobrze grał. Ja mówię o teraz. Nie włączam do tego zestawienia Garguły i Niedzielana z wiadomych względów. Bezgotówkowe: UDANE: Alvarez, Marcelo, Cleber, Singlar, Cebanu, Paulista, Dolha, Penksa, Błaszczykowski(za totalne grosze) NIEUDANE: Jop, Beto, Thwaite, Dudu, Matusiak, Svitlica, Radovanovic, Burns, Kaczorowski, Gotówkowe: UDANE: Junior Diaz, Dudka, Boguski(dam na siłę, że był to transfer gotówkoy, choć tak jaki Kuba kosztował grosze) NIEUDANE: Jirsak, Kirm, Łobodziński, Norbert Varga, Ćwielong, Chiacu, Barreto, Gołoś, Pawełek(przynajmniej dla mnie Wisła powinna kupić lepszego bramkarza), Kryszałowicz Jest to zestawienie mniej więcej od sezonu 2005/2006. I co widzimy? Wręcz TRAGICZNĄ skuteczność transferów gotówkowych. Ledwuie 3 transfery, i tak za takie pieniądze, że tych 3 zawodników kosztowało mniej niż... Jirsak!! Policzcie sobie sumę jaką wydaliśmy na pozyskanie i utrzymanie zawodników pozyskanych nie z wolnego kontraktu. Jedna wielka pomyłka. Co jeżeli chodzi o transfery bezgotówkowe? Było wiele pomyłek, to prawda, ale dzięki Bogu duża większośc tych zaowdników po pół roku, roku odeszła z Wisły. Większość z nich miała kontrakty krótkoterminowe. No i chyba najważniejsze- wśród transferów zawodników wolnych, są trzy, moim zdaniem najlepsze transfery Wisły ostatnich lat - Marcelo, Błaszczykowski i Cleber? Więc pytanie? Co woli RN i Cupiał? Ja nie chcę oceniać, nie mówcie, że bronie Zarząd. Ja tylko chcę pokazać, jakimi argumentami mogą się posługiwać. I żeby następnym razem forumowicze zastanowili się za nim napiszą: "kupić go, nieważne za jaką cenę, na pewno sprzedamy go drożej". Bo narazie takim przypadkiem jest tylko Dudka. Powód: zapomniałęm o Kubie
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 07.01.2010 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z Marcelo to jest tak jak wiekszosc juz tu zauważyła czyli mamy na jego miejsce zabezpieczenie,i jestemy na to gotowi.
Cleber to bedzie napewno dobry zastepca ,i wniesie nawet jeszce wiecej spokoju do defensywy.To nie bedzie tak ze Wisła sie kończy bo odchodzi "najwieksza gwiazda" jak to ostatnio wyczytałem....bzdura...odchodzi wspanialy zawodnik ale na jego miejsce jest bardzo doswiadczony stoper ,i do tego 100% profesjonalista.Wzor dla pilkarzy na boisku i pozanim. Ale tez mysle ze Marcelo jakos wcale jesli by zostal -to to nie bedzie dla niego kara- wrecz przeciwnie byl przeciez publikowany niedawno wywiad w ktorym jasno mowi ze chce zdobyc Mistrzostowo z Wisla,a jak bedzie jakas ofera to taka zeby satysfakcjonowala zarowno jego jak i WIsle.Nie robmy z niego manier panienki jak swego czasu Stilic ,a z Wisly wieziena dla niego i tą ktora mu blokuje kariere,bo jeszcze ją napewno zrobi. edit ...cos "gorącego " Nie Marcelo, a Kirm odejdzie z Wisły? http://www.futbol.pl/artykul/72947.html ale to tylko gdybanie
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 07.01.2010 o godz. 19:21.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Najwcześniej o sprzedaży Marcelo to możemy mówić latem po ewentualnych pucharach sprzedawać najlepszego grajka przed (oby) elm LM to będzie duży błąd no chyba że nasi skauci znaleźli podobnej klasy piłkarzy i potrzebujemy szybko $ na transfery
po co sie podniecać jakimiś groszami za takiego grajka jak latem jest dużo większą kasa do zarobienia a Marcelo może byc jednym z kluczowych graczy w decydujących meczach ja sobie nie przypominam w Wiśle sytuacji abyśmy na jakimś piłkarzu przez zwlekanie z transferem stracili większa kasę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego nie jestem też pewien, czy opłaca się go sprzedać akurat teraz. Potrzebujemy go. W końcu chodzi o to, by Wisła grając w pucharach była coraz silniejsza, a nie ciągle coraz słabsza. A najmniej jestem pewien tego, czy jakiekolwiek pieniądze z jego transferu zostaną przeznaczone na nowych zawodników. Nie można mieć ciastka i zjeść ciastko. Nie można mieć drużyny, która cokolwiek ugra w pucharach, jeśli ciągle będzie się ją osłabiać i w miejsce gwiazd zespołu sprowadzać tanie zapchajdziury. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Andraż robi takie rzeczy jakich żadnen zawodnik z naszej kadry nigdy w życiu nie zrobił i nie nigdy nie zrobi a Ty zaliczasz go do nie udanych transferów ? Dla mnie to jeden z najlepszy transferów Wisły Kraków w ostatnich kilku latach. Szybki, zwrotny dobry technicznie, solidny strzał, dobrze gra kombinacyjnie, do tego jeszcze dużo biegający. Ciężko się gra z Małeckim i Brożkiem w przodzie. Kirm pokazał u nas może max 70 % tego co potrafili. Jak gra kiedy ma obok siebie trochę lepszych kolegów to polecam zobaczyć mecz Sloveni z Rosją. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
masz rację. Ale ja uzasadniłem to trochę wcześniej. Dla sużej większości z nas Kirm nei prezentuje tego czego oczekujemy, czyli takiej gry, jaką prezentuje np w meczach reprezentacji. Nie mów, że potrzebuje lepszych zawodników. Czy w Domzale, gdzie miał swietne statysyki miał super współpartnerów? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|