The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2009, 00:59
W polskich warunkach najlepszą metodą na ulżenie spółce będącej w podobnej sytuacji jak Wisła jest konwersja długu na kapitał. W takiej sytuacji spółkach nie ponosi kosztów odsetek od kredytu. Problemem jest to że po konwersji trudniej jest wyciągnąć kasę ze spółki.
Odpowiedz cytując
Valdinio1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 01.01.2010, 12:44. Dodatkowe pieniądze od Canal +
Doszły mnie ostatnio słuchy o tym że C+ szykuje pieniądze dla klubów ekstraklasy. Wisła ma dostać najwięcej ponieważ najczęściej pokazywano ją w telewizji. Będzie to bodajże 2,5 mln. Czy macie więcej informacji na ten temat ? Np. na co te pieniądze zostaną przeznaczone itp.

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...50-tys,1417630
Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 01.01.2010, 12:53
To normalna premia którą Canal+ stosuje od lat.

W zamian za prawa do transmisji Canal+ płaci klubom dwie kwoty: jedną wszystkie otrzymują po równo. Oraz drugą na podstawie "medialności", czyli właśnie jak wiele spotkań było przez C+ transmitowane na żywo...

Zresztą nie wiem po co o tym pisze, skoro w linku masz dokładnie wszystko wytłumaczone...
Ddf
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.01.2010, 12:54
po co sie pytasz ... wiadomo ,że na spłate długu
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2010, 19:13
Może jeszcze nie ochłonąłem po sylwku ale jedna rzecz rzuciła mi się w oczy,
http://i49.tinypic.com/53qljd.jpg
http://www.wisla.krakow.pl/pl/partne..._strategiczny/

sklep (odzież) i wislatube (konkurs bah) zablokowane na jakiś czas.
Ostatnio edytowane przez element : 02.01.2010 o godz. 19:16.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.01.2010, 22:08
Jakiś miesiąc zanim naszym sponsorem został Bet-at-home, koszulki meczowe i repliki potaniały dość znacznie. Teraz nie, więc oby to o czym myślisz nie było prawdą

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.01.2010, 22:35
Wszystko na to wskazuje że nasze wspópraca z Bet-at-home dobiega końca, nie da się tego inaczej zinterpretować. Finansowo ten sezon wygląda fatalnie, wszystko się sypie. Tracimy sponsora, jesteśmy "w plecy" z wpływów z R22, i tracimy na Levadii. Z Salwatorem jak się nie mylę też zakończyliśmy współpracę.

Mam nadzieje że uda się znaleźć jakiegoś godnego sponsora.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.01.2010 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.01.2010, 22:52
Właśnie. Wie ktoś dlaczego nasza współpraca z bet-at-home została zakończona? Z tego co wiem to umowa miała być na 2 lata... Więc jeszcze rok. Ze strony głównej zniknęło już logo b-a-h.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.01.2010, 22:55
Spytaj Premiera Tuska i jego ekipy.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.01.2010, 23:05
http://www.wisla.krakow.pl/pl/partne..._strategiczny/ - pusto :/
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.01.2010, 23:16
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Spytaj Premiera Tuska i jego ekipy.
Ale przecież ustawa nie weszła jeszcze w życie.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.01.2010, 09:53
No nie weszła, ale skoro i na stronie Lecha i na Legii wśród sponsorów nie ma już kolejno betclica i bwina, to chyba jest to jakaś zorganizowana akcja ogólnopolska... Nie dość, że Panowie z PO udupili 3 najlepsze kluby pozbawiając je wpływów od sponsorów+ i tak biedną jak mysz kościelna I ligę (unibet), to jeszcze kombinują jak wprowadzić nam tu "Rok 1984". Rzygać się chce.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 06.01.2010, 21:34
Ustawa weszła w życie - jedna chyba z kilku. Od 1 stycznia nie można reklamować się w Internecie.

A tutaj potwierdzenie : http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...ak_dlugo_.html
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.01.2010, 13:24
Ochalik i Jarosz wracają do Wisły.
Cytat:
Jakub Jarosz znów dyrektorem Wisły, zaś Adrian Ochalik ponownie rzecznikiem. Obaj obejmują swoje funkcje z dniem dzisiejszym, o czym poinformowała oficjalna strona naszego klubu.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22466
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.01.2010, 13:28
no to dwa transfery zapowiedziane przez Skorżę już mamy
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.01.2010, 13:32
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...m_wykonawczym/

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sko_rzecznika/ Ochalikowi dali drugą szansę ? W sumie dobrze zawsze go lubiłem, ale czy Rada Nadzorcza nie miała innych kandydatów tzn nikt inny nie chciał pracować, czy uznali iż pochopnie zwolnili Adriana ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.01.2010, 13:33
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
no to dwa transfery zapowiedziane przez Skorżę już mamy
Ale jesteś zabawny, normalnie boki zrywać, ubaw po pachy ...

Dobrze, że Jarosz i Ochalik wracają, bo to dobrzy fachowcy, w dodatku młodzi i pełni energii. Mam nadzieję, że postawią na nogi dział marketingu, który na razie leży i zaproponują jakieś nowe rozwiązania (sprzedaż biletów przez internet, więcej wiślackich punktów na mieście).
Ostatnio edytowane przez fialo : 07.01.2010 o godz. 13:36.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.01.2010, 13:36
Co do Jarosza to sie akurat ciesze ,bo za jego czasu w Wiśle sciagnieto z Portugalii Clebera i Pauliste,wiec jest nadzieja ze Wisła znów zacznie szukac na tamtym rynku
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.01.2010, 14:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
u nas tego nie będzie: jak już wielokrotnie to wałkowaliśmy, umorzenie dlugu w kategoriach podatkowych jest równoznaczne z przychodem dla spółki (Wisła SSA), którego od tego przychodu musi zapłacić podatek (prawdopodobnie, ale nie jestem specjalistą, z odsetkami od daty otrzymania pieniędzy).W tym roku ten podatek wynosi 19% czyli od umorzonego długu 100 mln (przykładowo) Wisła musiałaby zapłacić 19 mln podatku plus odsetki.
Płatności mogłyby przekroczyć roczny budżet klubu
Zatem trzymanie dlugu wewnetrznego jest korzytsne z punktu widzenia podatkowego. Jezeli tak jest to po kiego chuja straszą nim od kilku sezonów Wg mnie Cupiał "uciekł"z kasą przed podatkiem. A teraz .......i smuty po gazetach o celach Wisly jednocześnie podtrzymującto nasze NIEWYDAJNE PRZEDSIEBIORSTWO tak by conajmniej nie wygenerowało straty. W****ia mnie to jego mydlenie oczu ludziom, zwlaszcza jak sie popatrzy na Chelsea, MC czy na LEcha, gdzie Rutkowski nie nalezy do najbogatszych a jednak cos sie caly czas dzieje(chodzi mi otransfery do klubu czy z klubu).
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.01.2010, 14:49
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
czy na LEcha, gdzie Rutkowski nie nalezy do najbogatszych a jednak cos sie caly czas dzieje(chodzi mi otransfery do klubu czy z klubu).
Marcelo, Alvarez, Kirm,Beto, Garguła, Niedzielan, - jaki to ich klub ściągnął - no tak ale u nas nic się nie dzieje, zapomniałem
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.01.2010, 14:54
Zatem trzymanie dlugu wewnetrznego jest korzytsne z punktu widzenia podatkowego. Jezeli tak jest to po kiego chuja straszą nim od kilku sezonów Wg mnie Cupiał "uciekł"z kasą przed podatkiem. A teraz .......i smuty po gazetach o celach Wisly jednocześnie podtrzymującto nasze NIEWYDAJNE PRZEDSIEBIORSTWO tak by conajmniej nie wygenerowało straty. W****ia mnie to jego mydlenie oczu ludziom, zwlaszcza jak sie popatrzy na Chelsea, MC czy na LEcha, gdzie Rutkowski nie nalezy do najbogatszych a jednak cos sie caly czas dzieje(chodzi mi otransfery do klubu czy z klubu).
Strasza nim media a nie sam klub.

Odnosnie Ochalika i Jarosza - kompletnie mnie nie zdziwilo ich ponowne zatrudnienie...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 07.01.2010, 15:00
Cytat:
W****ia mnie to jego mydlenie oczu ludziom, zwlaszcza jak sie popatrzy na Chelsea, MC czy na LEcha
Dobre zestawienie. A jak patrzysz na Real Madryt, to też Cię w****ia, że kupiliśmy tylko piłkarzy wymienionych przez Wolfy'ego, a nie CR7 itp?

Co do Jarosza, to chyba w porządku ruch.

Natomiast Ochalik odpowiedzialny za PR klubu?! Żart?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 07.01.2010, 15:19
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Marcelo, Alvarez, Kirm,Beto, Garguła, Niedzielan, - jaki to ich klub ściągnął - no tak ale u nas nic się nie dzieje, zapomniałem
Matusiaka zgubiłeś ;-)Alvarez to wypożyczenie, Garguła ma sezon z głowy(nie jest to wina Cupiala zeby nie było), Niedzielan nie okazal sie wzmocnieniem, a o Beto nie mówmy NIC
Rengifo, Lewandowski, Arboleda, Stliic, Burić, Peszko. Wiesz dlaczego tylu pozysklai ? Bo im wieksza rotacja w kadrze(czyli wieksza aktywnosć w transferach) tym wiecej można wyłowić zdolnych ludzi. A my podobno prowadzilismy "przemyślane transfery" i co wylowilismy? Marcelo. Cale szczescie ze chciał grać za czapke gruszek bo inaczej nie wyłowilibyśmy nikogo. Najlepsze zaś to kupowanie bramkarza---29ciu!!! kandydatów , którzy nie byli dobrzy, bo byli za drodzy.30x 3 tysiace złotych(taki chyba minimalny koszt sprowadzenia zawodnika na testy i naklady na niego) to 900.000 PLn.Czyli jakies 310.000 USD.Mozna byłoby kupić bramkarza za te pieniądze?
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Strasza nim media a nie sam klub.

Odnosnie Ochalika i Jarosza - kompletnie mnie nie zdziwilo ich ponowne zatrudnienie...
Nie media straszą tylko cały czas słyszymy , że Wisła nie kupi tego lub tamtego , bo ma dług. To Abramowicz musialby zwinąc interes po roku. Zresztą tak jak wiekszosc klubów Europy. Bo kupuje sie po to aby zarobic na transferach---ale po to , aby utrzymać poziom sportowy. A jaki jest w Wiśle to raczej każdy widzi.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 07.01.2010 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.01.2010, 15:31
Cytat:
30x 3 tysiace złotych(taki chyba minimalny koszt sprowadzenia zawodnika na testy i naklady na niego) to 900.000 PLn.
Wyższa matematyka jakaś
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 07.01.2010, 15:34
.30x 3 tysiace złotych(taki chyba minimalny koszt sprowadzenia zawodnika na testy i naklady na niego) to 900.000 PLn.Czyli jakies 310.000 USD.Mozna byłoby kupić bramkarza za te pieniądze?
.
chciales powiedziec chyba 3000x30=90000, czyli jakies czyli jakies 30tys USD, a za to raczej trudno kupic dobrego bramkarza
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 07.01.2010, 15:34
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Wyższa matematyka jakaś
Grypę mam, a leżąc musze bilans firmy prowadzić Pomyliło mi się . No fakt,za 30 tysiecy dolców to nie kupilibyśmy raczej wiele ;-)
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Stary 07.01.2010, 15:35
Rengifo, Lewandowski, Arboleda, Stliic, Burić, Peszko..
jakbyś jeszcze napisał co z tego wynikło dla Lecha, że sprowadzili takie w/w... bo w mojej ocenie NIC (przynajmniej dotychczas)...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 07.01.2010, 15:39
element napisał(a):Wyświetl post
Poznań ma pieniądze to sobie kupuje.
Rutkowski robi to samo co Cupiał po przyjściu do Wisły..
Abramowicz zajebisty przykład.. koleś ma prywatnego Boeinga którym śmiga po bułki każdego ranka.
Poza tym parę dni temu umorzył Chelsea 340 mln funtów długu. Więc są na czysto i mogą szaleć.
Umorzył dług swój wobec swojej zabawki.Nie widzisż analogii? Ze śmiga Boeingiem? Mogłby być jak Mittal--wysyłać rowerzystę po paliwo na stację do swojego samochodu.

dadek napisał(a):Wyświetl post
jakbyś jeszcze napisał co z tego wynikło dla Lecha, że sprowadzili takie w/w... bo w mojej ocenie NIC (przynajmniej dotychczas)...
Grają w pucharach dłuzej od nas 2 lata z rzędu, a cąłkiem niedawno kopali w 2 lidze.Spólka nie jest na minusie w rocznym rozrachunku.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.01.2010, 15:42
Grają w pucharach dłuzej od nas 2 lata z rzędu, a cąłkiem niedawno kopali w 2 lidze.Spólka nie jest na minusie w rocznym rozrachunku.
jak w drugiej lidze kopali skoro od ponad 10 lat Amika nieprzerwanie gra w ekstraklasie ?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 07.01.2010, 15:46
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
jak w drugiej lidze kopali skoro od ponad 10 lat Amika nieprzerwanie gra w ekstraklasie ?
Ty na poważnie czy z poczucia popołudniowego żartu?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów