|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Marszałek,trudno nie przyznać Ci racji.Niektórzy myślą,że nowy stadion to całe panaceum na trudną sytuację Wisły.Nie wierzę w to.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bo obecny właściciel,który ma realny wpływ na obsadzanie stołków, przez tyle lat udowodnił swoim działaniem,że nie jest wstanie reagować na błędy z przeszłości. Brak profesjonalistów w każdym elemencie struktury klubu o tym świadczy dobitnie. Powielane są non stop te same błędy, ileż można się łudzić,że będzie inaczej?Z ludźmi,którzy poruszają się jak dzieci we mgle w tym co robią możesz co najwyżej walczyć z Levadią o korzystny wynik niż planować udział w jakichkolwiek pucharach. Nie mówiąc o stworzeniu sieci scautów itd. A w ogóle skoro utrzymujemy się z sprzedaży to wypadałoby mieć rozbudowaną sieć scautów,którzy by co lepsze kąski wyciągali,aby później sprzedać. Tak na logikę. Sam widzisz, amatorka pełną gębą. A i masz racje w sumie kiedyś infrastrukturę uda się zbudować. Za 10 lat,jak dobrze pójdzie.
A tak swoją drogą ileż może być wart obrońca z polskiej ligi,z drużyny która poległa z Levadią a w pucharach nie grała od kilku lat? Tak szczerze na logikę. . A jak sprzedamy Marcelo to kogo później?Cwielong?,Łobodziński?Brożki,Jop? Kto w ogóle takich piłkarzy kupi za więcej niż wyżyłowane 500 tysięcy euro za sztukę,jak dobrze pójdzie oczywiście. Poza Marcelo nie ma nikogo kto zbliżałby się do mln euro. A w takiej sytuacji ciężko utrzymywać klub ze sprzedaży zawodników i jeszcze mówić i w ogóle zakładać,że bijemy się o LM. Wisła nie ma planu działania, wszytko jest widać kwestią przypadku, szczęścia. Ze sprzedaży zawodników utrzymuje się Ajax chociażby,jak to wszystko jest tam zbudowane i funkcjonuje pisać nie ma sensu,wszyscy wiedzą.A jest to najtrudniejsza z form działalności klubu,wyszukać,oszlifować,sprzedać. U nas mówi się,że utrzymujemy się ze sprzedaży,bo kogoś udało się upchnąć,ale nie jest to wynikiem większego planu,tylko ot tak najprościej. Bardzo jestem ciekawy co będą mówić jak nie będzie chętnych na naszych kopaczy, co raczej nie jest sobie ciężko wyobrazić? Nie ma się co łudzić,że stadion będzie przynosić gigantycze zyski. Słabsi kopacze,słabsza gra. Do zapełnienia stadionu to nie prowadzi. 15 tysięcy na mecz w kontekście 2 lat to będzie maksimum coś czuje jeśli nic się nie zmieni,no może z wyskokami na Amicę i Legię,derby niekoniecznie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.01.2010 o godz. 16:28.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wielu chyba nie rozumie, że nie zawsze sprzedaż zawodnika za powiedzmy 2 mln EUR oznacza zamknięcie budżetu z 2 mln zyskiem.
Mamy bardzo wysokie kontrakty (chociaż jest wąska kadra) i aby dopiąć budżet czasami potrzebna jest sprzedaż. W wielu przypadkach budżet był tak konstruowany, że zakładany był w miarę przystępny występ w europejskich pucharach. Najlepszy przykład był chyba w tym roku, gdzie zakładano chociażby awans do fazy grupowej LE, a skończyła się na pierwszej możliwej rundzie eliminacyjnej LM. Dlatego nikt nie wie czy sprzedaż Dudki, Żurawskiego, Błaszczykowskiego czy kogokolwiek innego w znacznym stopniu była przeznaczona na spłatę długu Cupiała |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Sprzedaż Marcelo jest też równoznaczna z ogromnym osłabieniem drużyny. Nie muszę chyba przypominać ile znaczy dla nas ten piłkarz w defensywie i ofensywie i ile ważnych meczów wygraliśmy dzięki niemu. Bez niego mistrzostwo w tym sezonie i jakikolwiek przyzwoity wynik w pucharach w przyszłym staje pod ogromnym znakiem zapytania. A to wiąże się z ogromnymi stratami finansowymi, tak więc może się okazać że na jego sprzedaży stracimy a nie zarobimy.
Wiśle rzadko kiedy udaje się sprowadzić naprawdę dobrego piłkarza zagranicznego. Dlatego kiedy gra już u nas chcę aby trwało to jak najdłużej bo wiem, że prędko się następnego nie doczekam. koyoot napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Arked : 06.01.2010 o godz. 17:00.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Każdy zawodnik naszej druzyny jest na sprzedaz za odpowiednią cene . Aczkolwiek piłkarska Europa omija Polske szeroką drogą , więc i logiczne że w tym okienku Wisła sprzeda najwyzej 1 ( góra 2 ) zawodnika z podstawowej kadry . Ewentualnie opchnie na wypożyczenie jakiegoś Ćwielonga czy innego Łobo . Najbliżej odejścia jest Marcelo . To zawodnik z innej bajki i trzymanie go w polskiej lidze na siłe tylko zatrzyma jego kariere . Kiedyś w ten sposób postępowano z Żurawskim . Sam zresztą Marcelo podkreśla że Wisła to tylko przystanek w jego karierze . Brożek nie odejdzie z Wisły , ani w tym , ani w przyszłym okienku . Prorokuje mu zostanie w Wiśle do 31-go roku zycia i odejście najwyżej na Cypr lub do Grecji . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Czyli podobnie jak Frankowski, choć jemu akurat udało się odejść do Segunda Division. Podzielam Twoje zdanie, chyba, że naprawdę Brożek w tej przerwie pomiędzy rozgrywkami upora się z problemami zdrowotnymi, złapie świeżość i w rundzie wiosennej strzeli 10-12 bramek. Wtedy jest szansa go wytransferować do klubu, który nie będzie dla niego jedynie piłkarską emeryturą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
prorokować mu nie prorokuj ;] ja myśle że on poprostu zdaje sobie sprawe że nie jest wystarczającą dobry na zachód..... wie co sie działo z innym " gwiazdami " co wyjeżdżali z polskiej ligi a na zachodzi dup.a
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pokaż mi w gracza w polskiej lidze, który nie chciałby spróbować swoich sił w innej, silniejszej od naszej, lidze, zarabiać większych pieniędzy i zdobyć nowych doświadczeń, nawiązać nowych kontaktów?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
oj biedny Żurawski jak ta zła Wisła zahamowała mu karierę po co tu wogóle przychodził mógł od razu ruszać na podbój zachodu
zastanawiam sie czy Wy jesteście kibicami Żurawskiego Marcelo czy Wisły próbowanie sil kończy sie w 90 % porażka Brozek po wyjezdzie to o reprezentacji od razu może zapomnieć , zdecydowanie wolałbym żeby taki Brozek dostał np. 400 tys euro w Wiśle niz siedział gdzieś na ławie za 200 tys więcej i marnował sie
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 06.01.2010 o godz. 20:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kazdy chce grac na zachodzie.. wiadomo.... ale mi chodzi o gre i rozwjanie sie jako piłkarza a nie siedzenie na ławie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
postaw sie na jego miejscu, co wybierasz: pozostanie w Wiśle na dłużej ( tj na 3 , 4 lata lub nawet do końca kariery ) i możliwośc stania się legendą Wisły czy ewentualna ława gdzieś za granicą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Też tak kiedyś myślałem. Ale przyszła porażka z Panathinaikosem i zobaczyłem, jak zachował się Frankowski. Jasne, że nie każdy jest taki jak Franek i niektórzy piłkarze zachowaliby się inaczej. Ale od tego momentu nauczyłem się trzymać dystans do piłkarzy i zbytnio nie przywiązywać się do nich. Wisła to Wisła, a piłkarze to piłkarze. Warto o tym pamiętać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Dla większości piłkarzy dziś jest Wisła, a jutro może być FC Syberia. Byle suma na koncie była odpowiednia. Niestety w piłce rządzi pieniądz, a nie przywiązanie do barw...
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Co do casusu Frankowskiego---święty by wyszedł z siebie po takich "klimatach"jakie fundowali wszytskim pseudodziałacze Wisły. Ja tam osoboście go nie winie.
Natomiast zacząlem sie zastanawiać , który to już rok z rzędu podczas przerwy zimowej Wisla sie "wzmacnia". Chyba ostatni raz wzmocnienia były jak byłem zalogowany na starym nicku czyli ok.2002 roku.... Od tamtej pory rozpisuja sie wszyscy na temat wzmocnien a jest co roku to samo---wielkie G. Rozumiem , że sporo młodych się pojawiło na forum i nie przerabiali tego co starsi, ale niektórzy(co dziwne!!) weterani forum dalej udzielają w tym temacie. A tego zdrowy rozsądek nakazywałby nie robić ;-) Zwłaszcza ze pod hasłem : POLITYKA TRANSFEROWA nie kryje sie nic, bo po prostu TAKOWA nie istnieje. Podsumowując--sprzedadzą tego kogo sie uda opchnąc.Żadnego super zainteresowania naszymi gwiazdami nie ma, bo nie pokazali dosłownie nic co pozwoliłoby im zaistnieć w pilkarskiej Europie. Nie kupimy takze nikogo, bo nie mamy kasy nawet na kontrakt średniej klasy bramkarza. Chyba , że ktoś lubi pobajdurzyć wieczorową porą--a to przepraszam. PS. Mój pierwszy i ostatni wpis tej zimy w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 06.01.2010 o godz. 22:07.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
sprzedaż Marcelo jedyną szansa na transfery do Wisły.Fajnie jakby chociaż częśc z tych oczekiwanych 2 baniek była przeznaczona na jakiegoś w miare klasowego zawodnika
http://www.sport.pl/pilka/1,65081,74..._z_Wisly_.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2010 o godz. 23:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Nie sadze zeby Marcelo odszedl akurat do Hannoveru. Niemiaszki nie maja raczej az tyle forsy a Wilczek (mam nadzieje) nie zgodzi sie na rozlozenie tej sumy. Mysle, ze Brazylijczyk, przynajmniej teraz zostanie i wieksze transfery sie nam nie szykuja. I szczerze mowiac jak mam wybierac - sprzedac Marcela i moze kogos kupic i niesprzedawac Marcela i pozyskac najwyzej wolnych zawodnikow klady Nurkovicia, Radovanowicia czy Penksy to zdecydowanie wole to drugie ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten Penksa nam dal awans do LM... ktory zabral sedzia , chlopak zapierdalal po calym boisku wiec nie wiem czy to takie sprawiedliwe porownac go do Radovanovicia. Sprzedanie Marcelo za 2/3 banki to strzal w kolano, ten chlopak to nasz kluczowy gracz ii do tego ma 22 lata...
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No super ze wzmocenia znaczą u nas tyle co sprzedac kogos i potem za 1/10 kupic 2-3 zapchajdziury. W sumie jak ktos juz zauwazyl dzieje sie tak od 4-5 lat ,wiec my tak naprawde polityki trnasfrowej ROZSADNEJ nie prowadzimy zadnej. nawet jesli tak bardzo chcemy utrzymywac sie z tych sprzedazy to jak juz upchną tego Marcelo to ciekawe kto pojdzie pozniej i czy dobije do 400-500 tys Euro.? Moze Kirm,moze Maly...reszte ciemno widze.Wiec taka polityka tez u nas juz powoli staje sie bezsensu. Zaglebie Lubin chce bramkarza Ogolnie to moze zakonczmy to wojowanie z szabelką i sny o Lidze Mistrzow.bez wzmocnien to czeka nas kolejna Levadia za pol rku,(jesli oczywsice zdobrzemy MP co przeciez pewne nie jest). Nie widac w klubie jakiegos sensu i ogolnej wizji,wszytsko to przypadek i prowizorka....jak dlugo ten okręt jeszce tak bedzie płynał ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Przede wszystkim to stop tak idiotycznym transferom jak Lobo, bo to wyrzucane kasy w bloto. Kase jaka on zarabia (bo to zdaje sie wolny transfer) mozna spozytkowac na znalezienie 3 dynamicznych, silnych fizycznie IV-ligowcow (typu Blaszczykowski). Potrzebni sa zawodnicy walczacy lokciami i majacy szybkosc, przyspieszenie.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja nie rozumiem jednego Marcelo ma 22 lata a wielu z was pisze że osiągną szczyt!!
Z tego co ja wiem to obrońca swój szczyt osiąga kolo 30!! Marcelo może piąć się tylko w górę (nawet u nas gdyż wiadomo że to 200% profesjonalista) więc nie piszcie że to maks jaki możemy dostać za niego, bo może się okazać że na koniec sezonu będzie miał 10 bramek na koncie i będą dawać za niego 4mln albo i więcej zacznijmy walczyć o porządną kasę za naszych zawodników. ps nie wiem o ile może być mocniejsza liga chorwacka ale jak Tottenham kupował Modricia to potrafił wydać za niego 16mln!! więc patrząc na Marcelo to wg mnie może być tylko lepiej.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Może być lepiej, ale może i być gorzej kolego. Zawsze może się przyplątać kontuzja, a to jakiś inny drobny uraz i forma leci w dół. W obecnym momencie wydaje się, że Marcyś powinien kosztować dużo więcej jak te 2-3 miliony ojro. I myślę, że gdyby nie Levadia, pewnie na tyle by go wyceniano. Szkoda puszczać chłopaka za 2 mln euro.. Inna sprawa, Wisła "podobno" interesuje się Sikimiciem z Ankara Perm: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A czy kolega nie sądzi, że jeśli teraz czy też w przyszłym oknie nie sprzedamy Marcelo, czy nie skonczy się tak jak z większością wybijających graczy w Polsce, którzy obniżali loty, i zamiast np 4-5 mln ojro zostali pozniej sprzedani za 1-2 mln? Poza tym ciężko sądzić, by nastąpił wzrost cen za piłkarzy z Ekstraklasy. Przestańmy tworzyć mrzonki. Poza tym 2-3 mln ojro zarobione za Marcelo, który został pozyskany za darmo to i tak bardzo dużo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.01.2010 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nikt nie mogl przypuscic ze Lobo tak obnizy loty tak samo jak Jirsak ktory kosztowal kupe kasy a nwet Kirm choc i tak nie jest zle- jest takie dobre staropolski przyslowie JAK BYS BYL PROROKIEM NIE BYL BYS BIDOKIEM.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 07.01.2010 o godz. 10:50.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Opózni sie przyjazd Skorży http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Oczywiście, że może być gorzej.
Np. Kokoszkę nasi klubowi mistrzowie od kontraktów, "sprzedali" za 0.000.000 euro ![]() A był wyceniany na co najmniej 1 mln. To była dopiero przecena Spoko, nie ma się co denerwować. Tylko publika w Krakowie jest wymagająca. Mogą sprzedawać dalej... Ale nie ma opcji, żeby 30 tysięcy ludzi waliło na stadion po to aby popatrzyć na kaleczenie gry przez Pana Jopa. Będzie przychodziło po 6 tys max. Tylko na starym stadionie to tak nie raziło w oczy jak będzie razić na nowym... Powód: lit
Ostatnio edytowane przez thechris : 07.01.2010 o godz. 11:46.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|